Amedspor yarı finale çıktı

Spor Toto 2'nci Lig Play-off çeyrek final ikinci maçları bugün oynandı. Sahasında Sivas Belediyespor'la berabere kalan Amedspor yarı finale yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - TFF 1'inci Lig'e çıkmak için play-off mücadelesinde yarı finale yükselen takımlar belli oldu. Amedspor, Kastamonuspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gümüşhanespor adını yarı finale yazdırdı.

Amedspor deplasmanda 1-1’lik skorla berabere kaldığı Sivas Belediyespor’u kendi sahasında ağırladı. Amedspor'un tur atlaması 0-0 beraberlik yetecekti. Bu nedenle özellikle maçın ilk yarısında kendi yarı alanına çekilerek kontrollü oynamayı tercih etti.

İlk yarısı golsüz biten biten karşılaşmanın ikinci yarısında Sivas Belediyespor futbolcunun kırmızı kart görmesi, Amedspor'un daha atak oynamasına olanak sağladı. Amedspor ikinci yarıda elde ettiği en az beş pozisyondan faydalanamadı ve maç 0-0 bitti.

Bu skorla tur atlayan Amedspor, Kocaeli Birlikspor'u eleyen Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a rakip oldu.

SİYASETÇİLER DE MAÇI İZLEDİ

Amedspor'un-Sivas Belediyespor karşılaşmasına siyasetçiler de ilgi gösterdi. HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Mahmut Toğrul ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven de karşılaşmayı izledi.

Maç öncesi stadın etrafında ve içinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte şehre giden araçlar korna çalarak Amedspor'un tur atlamasını kutladı. Şehre dönen Amedspor taraftarının kutlama için tercih ettiği yer ise Ofis semti oldu.

Geçen hafta şampiyon olan Amedspor Kadın Futbol Takımı da maçı izledi. Kadın Futbol Takımı, maç başlamadan önce taraftarı selamladı ve geçen hafta aldığı kupayı, taraftarının önünde havaya kaldırdı.

amedspor-kadin-takimi Amedspor Kadın Futbol Takımı

Spor Toto 2'nci Lig Play-off çeyrek finalinde rövanş maçları sonuçları şöyle:

Amedspor: 0 - Sivas Belediyespor: 0

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 2 - Kocaeli Birlikspor: 1

Gümüşhanespor: 3 - Menemen Belediye: 3

Kastamonuspor: 3 - Hatayspor: 3

Bu sonuçlara göre Amedspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gümüşhanespor ve Kastamonuspor çeyrek finale yükseldi. (DUVAR)