'Cizre'yi Türkiye'nin bir ilçesi gibi görmek istemiyorlar'

Geçtiğimiz sezon birçok kez 'ırkçı saldırılalara' maruz kalan 3. Lig ekiplerinden Cizrespor 2'nci başkanı Maruf Sefinç: Birçok projemiz var. Cizrespor'u iyi yerlere getireceğiz. Geçtiğimiz sezon yaşadıklarımızın tekrar yaşanmaması için devlet büyükleri ya da federasyon kim olursa olsun bunların önüne geçsin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Spor Toto 3 Lig 1. Grupta mücadele eden Cizrespor, 42 puan toplayarak ligi 13'ncü sırada tamamladı. Daha önce deplasmanda karşılaştıkları saldırılar nedeniyle ligden çekileceklerini söyleyen Cizrespor Kulübü 2'nci başkanı Maruf Sefinç ile Cizrespor'un gelecek seneki planlarını konuştuk....

'BÖYLE BİR ÖRNEK YOK'

Cizrespor en son, deplesmanda oynadığı Kütahyaspor'u 2-1 mağlup ederek 42 puan topladı ve ligi 13. sırada kapattı. Geçen sezon sizin için nasıl geçti?

Engellemelere, saldırılara ve daha birçok şeye karşı başarı sağlayarak geçtiğimiz sezonu kapattığımızı düşünüyorum. Deplasmana gittiğimizde bizlere kolaylık sağlayacaklarına, ev sahiplerine kolaylık sağladılar. Yine aynı şekilde deplasmanda yaşanan olayların faturası Cizrespor'a kesildi. İşte biz böyle bir sezon daha yaşamak istemiyoruz. Bir deplasmana yönetici ve futbolcular olarak en fazla 20 kişiyle gidiyoruz. Bizim kimseye saldırabilecek bir gücümüz yok. Bugüne kadar batıdaki hangi 3. lig takımına 31 bin TL para cezası kesilmiş? Böyle bir örnek de yok. Ama Cizrespor deplasmanda saldırıya maruz kaldı 31 bin TL para cezasın kestiler.

maruf-mini Cizrespor Kulübü 2'nci başkanı Maruf Sefinç

'YENİ OYUNCULAR ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Gelecek sezon için yeni plan, projeniz var mı?

Cizrespor adına yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Cizre'deki gençlerimiz için 16 yaşından 19 yaşına kadar lig kurarak bir alt yapı oluşturmayı düşünüyoruz. Yeni oyuncular da almayı düşünüyoruz.

'TRANSFER İÇİN AİLELERLE KONUŞUYORUZ'

Geçtiğimiz aylarda daha önce Antalyaspor ve Boluspor gibi takımlarda forma giyen Serge Djiehhoua basına verdiği demeçlerde Cizre'yi Rize zannederek Cizrespor'a transfer olduğunu söyledi. Biliyoruz ki birçok futbolcu da Cizre'ye karşı ön yargılı olduğu için Cizrespor'a gelmek istemiyor....

Djiehhoua arkadaşımızla hâlâ telefonda konuşuyoruz. Kendisi biraz medyatik olduğu için böyle bir şey söylemiş diye düşünüyorum. Evet transferler konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bir oyuncuyu Cizrespor'a transfer edene kadar oyuncunun annesiyle, babasıyla, eşiyle, nişanlısıyla konuşuyoruz. Bir futbolcuyu Cizre'ye transfer etmek için büyük bir öz veri içerisinde oluyoruz. Evet iyi bir futbolcu Cizre'yi kolay kolay tercih etmiyor çünkü kafasında Cizre hep terör bölgesi olarak kalmış. Haliyle iyi para da versek transfer konusunda zorluk çekiyoruz. Futbolcuların bu ön yargılarının kırmalarını istiyoruz. Türkiye'deki bütün futbol kulüplerinin Cizre'nin ev sahipliği yaptığı maçlara rahatlıkla gelmelerini istiyoruz. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. Doğusu ve batısıyla kardeşiz, sporun en güzel tarafı da budur.

. .

'EŞİT ŞARTLARDA MÜCADELE ETMEK İSTİYORUZ'

Geçtiğimiz sezon ırkçı saldırılara ve TFF'nin para cezalarına karşı ligden çekilmeyi düşündüğünüzü söylediniz. Fakat ligde kalmayı başararak yolunuza devam ediyorsunuz. Böyle bir karar almanızda etkili olan neydi?

Zor şartlar, saldırılar, futbolcu transferlerinde karşılaştığımız sorunlar, haksız para cezalarına karşı ligden çekilmeyi düşündük. Ama daha sonra yönetim olarak oturup konuştuğumuzda bu kararımızı şimdilik askıya alarak her şeye rağmen mücadele ederek Cizrespor'u ayakta tutmaya karar verdik. Bu gün rahattık yarın aynı şeyli yaşarsak yine ligden çekilme konusunu gündeme getiririz. Biz eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz. Eşitsizlik olduğu zaman kimse mücadele edemez. Önümüzdeki sezon hedefimiz ligde şampiyon olmak.

'FATİH TERİM SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ'

Futbol federasyonunda 91 kulübün katıldığı bir toplantımız oldu. Burada Fatih Terim ve 2 ve 3 'üncü Amatör Spor Kulüpleri ile ilgilenen federasyon başkanıyla görüştük. Toplantıda Fatih Terim bize, takımlar neden Cizre'ye gelmek için çekiniyorlar. Ben de kendisine değerli hocam sizin gibi bir insanın bu ön yargıları kırmasını istiyoruz. Buyurun hep beraber Cizre'ye gidelim, sizi misafir edelim dedim. O da bu sözlerime karşılık söz verdi ama sözünü yerine getirmedi.

'BAŞARIMIZI YAZMIYORLAR...'

Türkiye, Cizrespor'u 2015'teki Türkiye Kupası'nda sergilediği başarılarla tanıdı...

Evet. Yine aynı şeyleri yaşadık. Yukarıda da belirttiğim gibi medya bizi siyasete alet etmesin. Cizrespor'u görmezden geliyorlar. Sadece Cizrespor'u değil diğer bütün doğu takımları için de bunu söylemek mümkün. Güzel olan neyimiz varsa medya görmemezlikten gelip kendilerinin kötü diye tabir ettiği ne varsa bunu alıp medyaya yansıtıyorlar. Örneğin, önceki yıl Cizrespor'un Türkiye Kupası'nda sergilediği başarıyı hangi spor gazetesi yazdı ya da hangi spor kanalı bizden bahsetti? Ama bu başarıyı batıdan başka bir takım yakalamış olsaydı birçok gazetenin ve spor kanalında günlerce yazılır, çizilir ve konuşulurdu. Herhalde Cizre'yi Türkiye'nin bir ilçesi gibi görmek istemiyorlar. Artık böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz.

Cizrespor ırkçı saldırılara karşı. Biz Cizrespor ailesi olarak siyasetin kesinlikle spora karışmamasını istiyoruz. Spor barış ve kardeşlik için güzel bir şeydir. İnsanlar sporla Türkiye'nin doğusundan batısına kadar bütün insanlarla kaynaşma fırsatı oluyor. Bu tür olayların yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz. Cizre'ye gelen takımları misafirimiz olarak evlerimizde ağırladık. Sahamızda hiçbir ırkçı tezahürat yapılmadı. Birçok kulüp bizlere teşekkür yazıları yazdı. Kozan ve Bayburt deplasmanında akıl almaz ırkçı tezahüratlara ve saldırıya maruz kaldık. Bunların yaşanmaması için gelecek sezon, devlet büyükleri ya da federasyon kim olursa olsun bunların önüne geçsin. Ne Cizrespor'a ne doğu takımlarına ne de Türkiye'deki hiçbir spor kulübüne bu tarz saldırıların yaşanmamasını temenni ediyorum.