Beşiktaş Avrupa Ligi'nden elendi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne penaltı atışları sonucu veda etti. Tosic ve Mitrovic ile iki penaltı atışından yararlanmayan siyah-beyazlılar, 7-6 kaybederek elendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. Vodafone Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Lyon'un golünü 34. dakikada Lacazette atarken Beşiktaş'ın gollerini 27. ve 58. dakikalarda Talisca kaydetti.

Maçın normal süresini 2-1 önde kapatan siyah-beyazlılar, bu sonuçla maçı uzatmalara taşıdı.

Uzatmalarda da skor değişmeyince penaltı atışlarına geçildi. Tosic ve Mitrovic'in kaçırdığı penaltılar sonucu Kara Kartal 7-6 kaybederek yarı finale yükselme şansını yitirdi.

Duvar yazarları Beşiktaş - Lyon maçını değerlendirdiDuvar yazarları Beşiktaş - Lyon maçını değerlendirdi

STAT TAMAMEN DOLDU

Beşiktaşlı taraftarlar, kulüp tarihindeki en önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı ve tribünleri tamamen doldurdu. Taraftarlar kendileri için koltuklara konulan siyah-beyazlı bayraklarla maçı coşkulu bir şekilde bekledi. Siyah-beyazlılar, oyuncuların sahaya çıkması sırasında tezahüratı yoğunlaştırdı. Karşılaşmayı Fenerbahçe ve Galatasaray formalı taraftarların da tribünden takip ettiği görüldü. Mücadeleyi, 40 bine yakın taraftar izledi.

FABRİ'ye BÜYÜK DESTEK

Taraftarlar, ilk maçta hatalı gol yiyen kaleci Fabricio Agosto Ramirez'e büyük destek verdi. Isınmak için sahaya çıkan İspanyol kaleciyi tribüne çağıran taraftarlar, oyuncu lehine tezahürat yaptı.

UYARI ANONSLARI YAPILDI

İlk maçta yaşanan olaylar sonrası UEFA Disiplin Kurulunun her iki kulübe 2 yıl ertelemeli bir yıl men cezası vermesi sonrası karşılaşma öncesi herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması yönünde anonslarla uyarılarda bulunuldu. Anonslarda futbolcular kadar taraftara da büyük iş düştüğü, meşale atılmaması ve attırılmaması yönünde uyarılar yapıldı.

Olympique Lyon'un Fransa liginde Bastia ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada ev sahibi takım taraftarlarıyla kavga eden Fransız ekibinin kalecisi Anthony Lopes'in de taraftarları tahrik etmeye çalışabileceği belirtilerek siyah-beyazlılardan sakin olmaları istendi.

42 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Beşiktaş Kulübü maç öncesi tribünlere 42 bin bayrak dağıtarak taraftarlara takımlarını desteklemeleri için jest yaptı. Vodafone Arena’dan sorumlu yönetici Umut Güner “Böylesine müthiş bir maç ilk kez yaşanıyor. İnanılmaz silet talebi ile karşılaştık. Tribünlerde boş yer yoktu. Kartal Yuvalarından Hüseyin mican arkadaşımız ile 42 bin bayrak yaptırarak tribünlere dağıttık” dedi.

ABDULLAH GÜL VE DENİZ BAYKAL DA MAÇI İZLEDİ

Beşiktaş’ın UEFA Kupası çeyrek final rövanş maçına eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski CHP lideri milletvekili Deniz Baykal maça geldi. Gül ve Baykal sevgi gösterileri ile karşılanırken taraftarlar referandum süper geçti yorumunu yaptılar.

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristis, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Mitrovic, Tosic, Adriano (Dk. 77 Beck), Atiba, Oğuzhan (Dk. 94 Necip), Quaresma (Dk. 116 Tolgay), Babel, Talisca, Cenk Tosun

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Olympique Lyon: Lopes, Jallet, Nkoulou, Diakhaby, Morel (Dk. 122 Rybus), Tousart, Tolisso, Gonalons, Valbuena, Cornet (Dk. 77 Fekir), Lacazette (Dk. 90 Ghezzal)

Teknik Direktör: Bruno Genesio

Goller: Dk. 27, Dk. 58 Talisca (Beşiktaş), Dk. 34 Lacazette (Lyon)

Sarı kartlar: Dk. 29 Adriano, Dk. 78 Tosic, Dk. 118 Gökhan Gönül (Beşiktaş), Dk. 32 Gonalons (Lyon)