Lucescu Galatasaray'a CEO mu oluyor?

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in Rumen teknik direktör Lucescu ile görüştüğü iddia edildi. Lucescu'nun Galatasaray'a dönmesi durumunda Shaktar modelini uygulamak istediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR-  Rumen teknik direktör Mircea Lucescu telefonla birkaç kez görüştüğü Başkan Dursun Özbek'i yüz yüze konuşmak için St Petersburg'a davet ettiği iddia edildi.

Haber Türk'ün haberine göre, Zenit'ten ayrılıp ayrılmayacağı belli olmayan Lucescu'nun Galatasaray'a gelmesi halinde çok farklı bir planlama düşündüğü belirtiliyor. İddiaya göre 71 yaşındaki Lucescu, G.Saray'da teknik direktörlük değil CEO'luk görevini istiyor. Rumen teknik adam Yunanistan'ın Xanthi takımını çalıştıran oğlu Razvan Lucescu ile birlikte göreve gelmeyi planlıyor. Razvan G.Saray'ı çalıştırırken, parayı ve transferi Lucescu yönetecek.

GALATASARAY'A SHAKTAR MODELİ

Tecrübeli hoca, özellikle transferde Shakhtar'a getirdiği sistemi G.Saray'a uygulayacak. Lucescu, öncelikle Güney Amerika'dan yıldız adayı futbolcuları transfer edecek. Bu futbolcular tıpkı Shakhtar'da olduğu gibi parlatılacak sonra da astronomik rakamlara Avrupa piyasasına sunulacak. Böylece G.Saray sadece para harcayan değil transferden büyük paralar kazanan bir kulüp olacak.

ÖZBEK ÇOK ETKİLENDİ

G.Saray Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün Lucescu ile ilgili hazırladığı rapor Dursun Özbek'i çok etkiledi. Raporda, Shakhtar'ın, Lucescu'nun transfer ettiği isimlerden Douglas Costa'yı 30 milyon euro'ya, Fernandinho'yu 40 milyon euro'ya, Mkhitaryan'ı 27.5 milyon euro'ya, Alex'i 50 milyon euro'ya, Chygrinsky'yi 25 milyon euro'ya sattığı belirtildi.