Bursa Büyükşehir Belediyespor, CEV Challenge Kupası şampiyonu oldu

Olympiakos Pire takımını rövanş maçında mağlup eden Bursa Büyükşehir Belediyespor, CEV Challenge Kupası şampiyonu oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CEV Challenge Kupası final serisi ikinci maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor, hafta arasında 3-2 yenildiği Yunanistan’ın Olympiakos Pire takımını rövanş maçında 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, CEV Başkan Yardımcısı Banu Can Schürmann ve Voleybol Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ izledi.

İlk set karşılıklı sayılarla başladı. Olympiakos ilk teknik molayı 8-7 önde geçerken, İvana ve Joyce ile sayılar bulan Bursa Büyükşehir ikinci teknik molaya 16-12 önde gitti. Fatma ve Dora’nın hücumlarıyla ara açıldı ve Bursa Büyükşehir Belediyespor seti 25-15 kazandı.

İkinci sette yine Bursa Büyükşehir etkiliydi. Temposunu düşürmeyen Yeşil beyazlılar rakibinin oyundan düşmesini iyi değerlendirdi. Bursa Büyükşehir Belediyespor, ilk teknik molaya 8-5, ikincisini 16-9 önde girdi. Etkili hücumların yanı sıra servislerle de sayı bulan Bursa ekibi seti 25-16 kazanarak 2-0 öne geçti.

. .

Üçüncü set karşılıklı sayılarla geçti. Olympiakos ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Bursa Büyükşehir hücumlarda etkisini arttırdı ve 10-8 öne geçti. Büyük heyecan ve çekişmenin yaşandığı seti Bursa Büyükşehir Belediyespor 25-23 karşılaşmayı da 3-0 kazanarak, CEV Challenge Kupası şampiyonu oldu.  Yeşil beyazlılar kupayı ikinci kez müzesine götürdü.

Yeşil beyazlı voleybolcular büyük sevinç yaşadı. Oyuncular daha sonra şampiyonluklarını timsah yürüyüşü yaparak kutladı.

Olympiakos ve Büyükşehir Belediyespor’un madalya ve kupalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve CEV Başkan vekili Banu Can Schürmann verdi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Fatma, İpek, Özge, Joyce, İvana, Dora (Ceren-Aylin/ libero, Nuran, İkbal, Yaren)

OLYMPİAKOS PİRE: Giota Aikaterina, Malasia, Lamprousi, Lazareviç, Stella Christodoulou, Hippe (Konomi-Kokkinaki/libero, Valachaki, Teza, Emmanouilidou)

SETLER: 25-15, 25-16,25-23

SÜRE: 87 Dakika (25, 25, 36)

HAKEMLER: Nicholas Heckford (İngiltere), Lisa Danica Viktorini (Slovakya)

SALON: Cengiz Göllü

(BURSA/DHA)