Fenerbahçe'nin CAS başvurusu reddedildi

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un "şike faaliyetlerini karıştığı" iddiasıyla CAS'a yaptığı başvuru reddedildi. Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü'nün tüm iddiaları reddedilmiştir. Böylece kulübümüz, CAS tarafından da aklanmıştır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin, CAS'a (Spor Tahkim Mahkemesi) yaptığı başvuru reddedildi. Fenerbahçe'nin başvurusunda "şike faaliyetlerine karıştığı" iddiasıyla Trabzonspor'a ceza verilmesi isteniyordu.

TRABZONSPOR: AKLANDIK

Fenerbahçe'nin Trabzonspor hakkında CAS'a yaptığı başvuru reddedildi. Trabzonspor'dan yapılan yazılı açıklamada, "Kulübümüz aklanmıştır" denildi. Bordo mavili kulüpten yapılan açıklama şekilde:

"Kulübümüzün Mayıs 2014'te UEFA'ya ilettiği şikâyetin hemen ardından, 18 Haziran 2014 tarihinde Fenerbahçe Kulübü, kulübümüzü UEFA'ya şikayet etmiştir. Fenerbahçe Kulübü temsilcileri, 'kumpas' olarak adlandırdıkları dosyayı esas alarak kulübümüzün şike faaliyetlerine karıştığını iddia etmişlerdir.

Bu iddialar önce UEFA Disiplin Kurulu, ardından da UEFA Temyiz Kurulu tarafından reddedilmiştir. Ret kararına karşı Fenerbahçe Kulübü CAS'a başvurmuştur.

Bugün kulübümüze ulaşan CAS kararına göre, Fenerbahçe Kulübü'nün tüm iddiaları reddedilmiştir. Böylece kulübümüz; Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay, Etik Kurul, PFDK, Tahkim Kurulu ve UEFA'nın ardından; CAS tarafından da aklanmıştır. Kulübümüzün haklarını almak için verdiğimiz mücadele aynı kararlılıkta devam edecektir."

'İBRET ALMAYANLAR, BAŞARIYI ELLERİNDE TUTAMAZ'

Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi avukat Hakan Orhan, CAS'ın kararı ile Trabzonspor'un şikeye karışmadığının tescil edildiğini belirtti.

Twitter hesabından açıklama yapan Gökhan Saral ise "Fenerbahçe'nin, 'kumpas' dediği dosyayı esas alarak Trabzonspor hakkında yaptığı şikayeti UEFA Disiplin Kurulu,UEFA Temyiz Kurulu'ndan sonra CAS tarafından da reddedilmiştir! Trabzonspor'un emeğinin alın terinin üstüne oturmaya çalışanlar başlarına gelenlerden, ibret ders almayanlar, civadan başarıyı ellerinde tutamazlar!" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Trabzonspor'un CAS'a yaptığı başvuru reddedildiTrabzonspor'un CAS'a yaptığı başvuru reddedildi