Kuzey Kore'de tarihi bir maç oynandı

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaş teknik olarak devam ederken, iki ülkenin kadın milli futbol takımları karşı karşıya geldi. Kuzey Kore böylece, ilk kez resmi bir maçta Güney Kore'yi konuk etmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki savaş teknik olarak devam ederken, iki ülkenin kadın milli futbol takımları karşı karşıya geldi. Kuzey Kore böylece, ilk kez resmi bir maçta Güney Kore'yi konuk etmiş oldu. Maç, 1-1 berabere sonuçlandı.

Başkent Pyongyang'daki 40 bin kişilik Kim İl-Sung Stadı'nın tribünleri, bu tarihi maç için tamamen doldu. Karşılaşma öncesinde, iki ülke bayrakları açıldı ve Pyongyang'ta Güney Kore Milli Marşı söylendi.

. .

Kuzey Koreliler, Güney Kore Milli Marşı'nı sessizce ve saygılı bir biçimde dinlediler. Sıra kendi milli marşlarına geldiğindeyse statta büyük bir coşku meydana geldi.

İki ülke Pyongyang'taki en son, 1990'da özel bir maçta karşı karşıya gelmiş ve ev sahibi Kuzey Kore o maçı 2-1 kazanmıştı. O karşılaşmada ise iki ülkenin de milli marşları çalınmadı. O tarihten bu yana Kuzey Kore'nin sahasında oynanması gereken maçlar, yetkililerin başkent Pyongyang'ta Güney Kore Marşı'nı dinlemek istememeleri nedeniyle tarafsız sahada oynandı. (DIŞ HABERLER)