'Bu, Suriye halkının zaferi'

Suriye ulusal futbol takımı, Dünya Kupası elemeleri maçında Özbekistan ulusal takımını son dakika penaltısıyla yendi. Maçın sonrası Suriye teknik direktörü gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Suriye, ülkede 6 yıldır devam eden savaşa rağmen, hayata tutunmayı sürdürüyor. Bu anlardan biri de dün oynanan Dünya Kupası eleme maçında yaşandı.

Maçın son dakikasında bir penaltı kazanan Suriye ulusal futbol takımı, bu penaltıyı Omar Kharbin'in 'panenka penaltısı' vuruşuyla gole çevirerek, maçı 1-0 kazandı. Suriye bu galibiyetle, A Grubu'ndaki puanını 8'e yükseltti. Suriye'nin bulunduğu grupta İran 14 puanla zirvede yer alırken, Güney Kore 10 puanla ikinci sırada. Özbekistan 9 puanla üçüncü, Suriye ise 8 puanla dördüncü.

28 Mart'ta Güney Kore ile karşılaşacak Suriye'nin Dünya Kupası'na doğrudan gitmesi için ilk ikide yer alması gerekiyor. Üçüncü sırada yer alırsa, Play-Off maçı oynayacak.

Özbekistan maçının ardından yaptığı basın toplantısında ise Teknik Direktör Ayman Hakeem gözyaşlarına boğuldu. Hakeem, galibiyetin "Suriye halkının zaferi olduğunu" söyledi.

İşte o görüntüler: