Beşiktaş-Olympiakos maçlarına deplasman yasağı

UEFA Avrupa Ligi'nde karşı karşıya gelecek Beşiktaş ve Olympiakos, maçların deplasman taraftarı olmadan oynanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Beşiktaş ve Olympiakos arasında oynanacak, iki karşılaşmaya deplasman takımı taraftarının alınmamasına karar verildi.

İlk maç Mart'ta Yunanistan'da oynanacak. Yunanistan makamları, UEFA'dan güvenlik gerekçesiyle, maçın deplasman takım taraftarı olmadan oynanmasını istedi. Kararı değerlendiren UEFA, her iki kulübe maçların deplasman taraftarı olmadan oynanması yönünde tavsiyede bulundu.

Bunun üzerine Beşiktaş ve Olympiakos kulüpleri, maçlara deplasman takım taraftarı alınmaması konusunda anlaşmaya vardı. Konuyla ilgili olarak Beşiktaş'tan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"09.03.2017 tarihinde Yunanistan'da oynanacak Olympiakos - Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi karşılaşması öncesi, Yunanistan resmi makamlarınca UEFA'ya "güvenlik gerekçesiyle maçın deplasman takımı taraftarı olmadan yapılması" talebi iletilmiş, UEFA tarafından her iki kulübe bu talebin lehinde tavsiyede bulunulmuştur.

UEFA'dan gelen bu değerlendirme üzerine Beşiktaş JK ve Olympiakos kulüpleri, iki takım arasında gerçekleşecek her iki karşılaşmanın da deplasman taraftarları olmadan yapılması üzerine mutabakata varmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz." (HABER MERKEZİ)