Kocaelili Fransa, Bayburtlu Almanya için dövüştü!

Fransa'da düzenlenen boks turnuvasında Almanya ve Fransa adına Türk boksörler yarıştı. Fransa milli takımında yer alan Erdoğan'ın hedefi Tokyo Olimpiyatları'na katılmak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Cernay kentinde düzenlenen Avrupa Amatör Boks Şampiyonası'nın galasında Fransa milli takımının Kocaelili boksör Nurali Erdoğan ve Almanya'nın Freiburg takımından Bayburtlu Yüce Ertaç karşı karşıya geldi.

İki Türk rakip ilk yarıda berabere kaldı. İkinci yarıda Nurali Erdoğan Yüce Aytaç'ı nakavt etti. Gala maçını kazanan Nurali Erdoğan; "Fransa Milli takımında yer alıyorum ama kalbim Türkiye'de. Ailem ve yakınlarım Kocaeli'nde yaşıyor. Türk boks takımlarında ringe çıkmak istiyorum. Türkiye'den gelecek olan tekliflere sıcak bakıyorum" dedi.

İlk Fransa amatör şampiyonluğunu 2015 yılında ve ikincisini geçtiğimiz hafta sonu kazanan Nurali Erdoğan 10 yıldır boks sporuyla uğraşıyor. Fas kökenli antrenörü Zehri Abdelhak; "Nurali başarılı, azimli bir sporcu. 53 karşılaşmada 8 mağlubiyeti var. Nurali'ye güveniyorum" şeklinde konuştu. Nurali Erdoğan  ise "Daha çok çalışacağım hedefim de 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak ve Fransa'ya altın madalya kazandırmak" dedi. (DHA)