Kızıldeniz'i Beşiktaş geçti: 1-3

Beşiktaş dün akşam UEFA'da Avrupa Ligi'nde 3-1'lik farklı skorla ayrıldığı Hapoel Beer Sheva maçında ev sahibi takım renkli tribün kareografileri hazırlamıştı. Hz. Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i ikiye yarmasını anlatan "Hiçbir şey imkansız değildir" düzenlemesinin gerçek olmasına ise Beşiktaş izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda Hapoel Beer-Sheva'yı 3-1 mağlup etti. Turner Stadyumu'nda oynanan mücadelede Kartal'a galibiyeti getiren goller, 42. dakikada William (Kendi kalesine), 60. dakikada Cenk Tosun ve 90+3'te Atiba'dan geldi. Hapoel Beer-Sheva'nın golünü ise 44. dakikada Elyaniv Barda kaydetti. Bu sonuçla Beşiktaş Vodafone Arena'da oynanacak maç öncesi avantajı kaptı. İki takım arasındaki rövanş maçı 23 Şubat Perşembe günü oynanacak.

Stat: Turner

Hakemler: Martin Atkinson, Stephen Child, Stuart Burt (İngiltere)

Hapoel Beer-Sheva: Goresh, Bitton, Soares, Tzedek, Turjman, Ogu, Melikson (Dk. 58 Ghadir), Hoban (Dk. 67 Ohana), Radi, Nwakaeme, Barda (Dk. 79 Sahar)

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Tosic, Necip Uysal, Hutchinson, Quaresma (Dk. 90 Gökhan İnler), Tolgay Arslan (Dk. 74 Talisca), Babel, Cenk Tosun (Dk. 90+2 Ömer Şişmanoğlu)

Goller: Dk. 42 Soares (Kendi kalesine), Dk. 60 Cenk Tosun, Dk. 90+3 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 44 Barda (Hapoel Beer-Sheva)

Sarı kart: Dk. 5 Tzedek (Hapoel Beer-Sheva)

GOL POZİSYONLARI

42. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Cenk Tosun'un hamle yaptığı topu Soares, ters bir vuruşla kendi kalesine attı.

44. dakikada ceza alanı dışında Mitrovic'ten sıyrılan Barda, ara pasıyla Melikson'u topla buluşturmak istedi. Savunmanın müdahale ettiği meşin yuvarlak bir kez daha Barda'da kaldı. Bu oyuncu, yerden bir vuruşla topu filelere atarak 1-1 beraberliği sağladı.

60. dakikada Tosic'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Cenk Tosun, göğsüyle yumuşattığı meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-2

90+3. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan hareketlenen Babel, ceza alanına girdiği anda arka direkte Hutchinson'ı gördü. Bu oyuncunun ayak koyduğu meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı: 1-3

4 SEZON SONRA İSRAİL'DE

Beşiktaş, 4 sezon sonra İsrail'de bir maça çıktı. İsrail temsilcileriyle son maçını 2011-2012'de Maccabi Tel Aviv ile yapan siyah-beyazlı takım, bu mücadeleyi de 3-2 kazanmıştı. Beşiktaş'ta devre arasında kadroya dahil edilen Ryan Babel ile Matej Mitrovic, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa kupası maçlarına çıktı. Babel diğer maçlarda olduğu gibi orta sahanın solunda hücuma destek vermeye çalışırken, Mitrovic de Kardemir Karabükspor karşılaşmasında olduğu gibi savunmanın göbeğinde oynadı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Siyah-beyazlı taraftarlar da Hapoel Beer-Sheva karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. İsrail'de yaşayan Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra Türkiye'den gelen siyah-beyazlılar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Hapoel Beer-Sheva taraftarları da koreografileriyle tribünlere renk kattı. Kale arkasındaki ev sahibi taraftarları, Hz. Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i ikiye yarmasını anlatan bir koreografi gerçekleştirdi. Koreografide İngilizce "Hiçbir şey imkansız değildir" ifadesi yer aldı.

İsrail basını: Hayal kırıklığı oldu

İsrail basını, Hapoel Beer-Sheva'nın, Beşiktaş'a 3-1 yenildiği UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçından hayal kırıklığıyla ayrıldığını yazdı. Haaretz Gazetesi, "İsrail şampiyonu evinde teslim oldu" başlığını kullanırken, şu ifadeleri kullandı: "Beşiktaş gibi bir takım karşısında saygı duyulması gereken bir performansa rağmen hayal kırıklığı oldu. Hapoel Beer Sheva, Türkiye'ye fazla şansı olmadan gidecek ve muhtemelen taraftarlar 'İmkansız nedir' pankartı açacak."

"Onlar için fazlaydı" başlığını atan Maariv Gazetesi de, "William, Cenk Tosun ve Atiba Hutchinson'ın golleri, Beşiktaş'a hak ettikleri galibiyeti getirdi" şeklinde yazdı.

Yediot Aharonot gazetesi ise, "İmkansız diye bir şey yok" başlığıyla verdiği haberde, "Evinde 3-1 yenilen Hapoel Beer-Sheva'nın Türkiye'de Beşiktaş karşısında turu geçme şansı gerçekten zor ama bu sezon İsrail ekibi için hiçbir şeyin imkansız olmadığını gördük" cümlesini kullandı.