'Kırmızı kart doğru, Persie de atılmalıydı'

Ziraat Kupası'nda Fenerbançe deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 yenerek tur atlarken, maça kırmızı kart ve tartışmalar damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş - Fenerbahçe maçının kırılma noktası 41. dakika oldu. Beşiktaş ceza alanının hemen dışında Fenerbahçeli futbolcu Van Persie, Tosic'in bileğine basarak, faul yaptı. Hakem Beşiktaş lehine faul çalarken, Persie'nin hareketine oldukça sinirlenen Tosic kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Pozisyon sonrası Van Persie'nin üzerine yürüyen Tosic'i arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Ali Palabıyık'ın kenara gönderdiği Tosic, uzun süre sahadan çıkmadı ve van Persie'ye tepki gösterdi.

Hürriyet Spor hakem yorumcusu Mustafa Çulcu, pozisyonla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Çulcu'nun değerlendirmeleri:

"Van Persie ve Tosic arasında ikili bir kontak var. Hakem ilk etapta pozisyonu gördü ve Van Persie’nin hareketine faulü çaldı. O esnada Tosic, Van Persie’nin üzerine şiddetle yürüdü ve kafa vurdu. Kırmızı kart doğru.

Burada Tosic son derece amatörce bir hareket yapıyor. Futbolun doğasında böyle didişmeler var. Tosic’in daha profesyonelce davranması gerekirdi. Ancak van Persie de yaptığı tahrik sonucu atılmalıydı

Van Persie ona mutlaka bir şey söylemiş olmalı ki Tosic ısrarla kırmızı karttan sonra da yıldız futbolcunun üzerine yürüdü. Tosic’i bu kadar sinirlendiren neydi? Burada o sözleri hakemin duyması, yakalaması mümkün değil."

Bu fotoğraf Tosic'i yakabilirBu fotoğraf Tosic'i yakabilir