Cizrespor nasıl bir yol haritası izleyecek?

Irkçı saldırılara maruz kalıp ligden çekilme kararını değerlendiklerini söyleyen Cizrespor Kulübü 2. Başkanı Maruf Sefinç: "Cizrespor taraftarı ve Cizre için mücadelemiz devam edecek. Ama ligden çekilme ve Amedsporla bütünleşmeye gitmeyi değerlendiriyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cizrespor - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor karşılaşmasında ırkçı saldırıya maruz kalan Cizrespor'a TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından 31 bin lira para cezası verilmesinin ardından kulüp yönetimi ligden çekilmeyi ve başka alternatifleri düşünüyor.

Cizrespor Kulübü 2. Başkanı Maruf Sefinç'le Cizrespor'un izleyeceği yol haritasını konuştuk...

'TFF'NİN TUTUMU BÖLGEYE BAKIŞ POLİTİKASIDIR'

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'la deplasmanda oynadığınız karşılaşmanın ardından kulübünüze verilen cezayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu tutumu, bölgeye bakış politikasıdır. Amaçları bölge takımlarımıza karşı caydırıcı politikalar kurmak. Bunun adı ırkçılık ve ayrımcılıktır. Kulübün ikinci başkanı olarak bana 15 Bin TL para cezası ve 180 gün hak mahrumiyeti verildi. Defans oyuncumuz Ebubekir Şentürk'e 8 resmi müsabakadan men ve 6 Bin TL para cezası geldi. Ayrıca kulübümüze de 10 TL para cezası veriliyor. Karşı takıma ise 2 Bin 500 TL para cezası ve antrenörümüze saldıran bir yöneticiye 90 gün hak mahrumiyeti kararlaştırılıyor. Sanki bütün olayları biz yaptık. Orada saldırıya uğrayan, ırkçılığa maruz kalan bizdik. Ceza yine bize kesildi. Bu kararın hiçbir açıklaması olamaz. Küçük bütçelerle ayakta durmaya çalışan amatör kulüplere bu tarz ceza nasıl verebiliyor? Hakkımızda verilen cezanın da bir açıklaması olmalı.

YOL HARİTASI MASADA

Bu karardan sonra kulüp yönetimiyle karar alıp sezon içerisinde veya sezon sonunda ligden ayrılacağınızı dile getirdiniz. Sizin bundan sonra izleyeceğiniz yol haritası nasıl olacak?

TFF'nin kararı bizi derinden üzmüştür. Kulüp yönetimiyle sık sık toplantılar halindeyiz. Sezon içerisinde ya da sezon sonun da alacağımız net kararlar, ligden çekilmek ve köklü Cizrespor'u İsveç'e taşımak! Bir diğer yol haritamız, bütün bölge takımlarıyla toplantı yapıp ligden çekilip, tek bir kulüple yola devam etmek ve güçlü olmak... Tavrımız, gerek bölgeye karşı ön yargıları, gerekse bize karşı gösterilen siyasi tavırlara karşı kararlığımızı ve ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek olacaktır. Cizre için ya da Cizrespor taraftarları için mücadelemiz devam eder, ama bu tutumlara karşı net bir kararımız olacaktır. Bu karar ligden çekilmek ya da Amedsporla bütünleşmeye gitmek olabilir.

'IRKÇILIĞA MARUZ KALIYORUZ'

Daha önce de sıkça saldırılara maruz kaldığınızı belirttiniz. Daha çok ne tür saldırılar oluyor?

İstisnasız her deplasmanda ırkçı saldırılara ve ırkçı söylemlere maruz kalıyoruz. Futbolcularımız bundan çok etkileniyor. Transferde zorluk çekiyoruz. Bu tür eylemler olduğu için başka oyuncuları transfere ikna etmez zor oluyor. Deplasmanlarda da bize 'Teröristler, PKKlılar...' diye bağırıyorlar. Bunun dışında ağza alınmayacak ağır küfürlere, hakaretlere en kötüsü de ırkçılığa maruz kalıyoruz.

'KARDEŞ TAKIM OLMAYA HAZIRIZ'

Bizim 4 kardeş kulübümüz var: Amedspor, Van Büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor ve Dersimspor. Bize kucak açan, başka gözle bakmayan, siyasi bir görüşle yadırgamayan, bölgeye farklı bir gözle bakmayan ve Kürt-Türk ayrımcılığı yapmayan Türkiye'nin hangi kulübü olursa olsun kardeş takım olmaya hazırız. Kocaelisporla oynadığımız karşılaşmada da ırkçı tezahüratlara maruz kaldık. Böyle bir kardeşlik olabilir mi? Ayrıca başka bir sorun daha var. TFF'nin bütün maçlara emniyetten emekli olmuş polis yada emniyet amirlerini temsilci yapmasına ve rapor tutmalarına karşıyız. Karşılaşmalara spordan anlayan hakemler, emekli olmuş sporcular veya futbolu bırakmış kişi veya temsilciler atanmalıdır. Çünkü bu insanlar futboldan daha iyi anlıyor.