Trabzonspor Başkanı Usta: Mehmet Ekici’nin transferi için Beşiktaş ile anlaştık

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Mehmet Ekici transferi konusunda Beşiktaş ile anlaştıklarını söyledi. Usta, Ekici'yi görüşmelerde etik davranmamakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kadro dışı bıraktıkları Mehmet Ekici ile ilgili olarak, "Beşiktaş ile anlaştık. Kendisi de Beşiktaş ile anlaşırsa gider. Bunun dışında farklı bir kulübe gidişine onay vermiyoruz" dedi.

Muharrem Usta, katıldığı bir televizyon programında transfer, sponsorluk, ekonomi ve Mehmet Ekici konusunda açıklamalarda bulundu. Mehmet Ekici'nin transfer sürecini anlatan Usta, "Türkiye'de bu tarz konular maalesef gereğinden çok fazla abartılıyor, gündeme geliyor. Ben başkanlığa geldiğimde Mehmet, Trabzonspor'da önemli sıkıntıları olan bir oyuncuydu. Mehmet duygusal bir oyuncumuz. Ben ona çok sahip çıktım. O da bunu itiraf eder. Trabzonspor'da kalmayacağını anladığım için üzerine gitmedim. Bana takımdan gitmek istediğini söyledi. Trabzonspor'da oynamayacak oyuncuyu zorla takımda tutmam. Trabzon'da kalması için onu motive etmeye çalıştım. Baktım olmayacak, inat etmedim" dedi.

MEHMET 'BEŞİKTAŞ'A GİTMEM' DEMEDİ

Usta, Mehmet Ekici'nin gönlünün Fenerbahçe'den yana olduğunu, ancak Beşiktaş'a gitmeme gibi bir söyleminin olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"Ekici bana İstanbul veya Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi. Menajerini ve babasını çağırdım. Trabzonspor'da 6 ayı kalmış, Mehmet Ekici'nin yıpratılmasına izin vermem. İstanbul'a gitmek istiyorsa, Mehmet'in bu transferi bana bırakmasını söyledim. Ben istediği rakamları alabileceğimi, bunun karşılığında da Trabzonspor'un menfaatlerine göre hareket edeceğimi söyledim. Mehmet ile biz abi kardeş gibiyiz. İstanbul işini bana bıraktılar ve söz verdiler. Ben de bu transferi yöneteceğim ve sonlandıracağımı söyledim. Hem Trabzonspor için, hem Mehmet için. Avrupa içinse, ne yaparsanız yapın dedim. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı istediğini bana söyledi. Öncelik sırasında ise gönlünün Fenerbahçe'de olduğunu gördüm. Ama Beşiktaş'a gitmem demedi."

'ADVOCAAT EKİCİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ'

Fenerbahçe'den Aatıf Chahechouhe ve Fernandao'yu istiklerini belirten Usta, "Emenike kadro dışı kalınca Fernandao konusu kapandı. Bu durumda Atıf'ın olmasını istedik. O konu da olmadı. Bu transferler olmayınca, biz de Fenerbahçe tarafına Beşiktaş ile görüştüğümüzü ilettik" dedi.

Görüşmeler sırasında Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'ın, Mehmet Ekici ile görüşmek istediğini aktaran Usta, görüşmeye izin verdiğini kaydetti.

Muharrem Usta, "Bunu aslında hiç sevmedim. Kızılcabölükspor maçından sonra Mehmet Ekici'yi ve babasını görüşmek için İstanbul'da bekledim. Ama benimle görüşmediler. Akşam saatlerinde aradım neredeler diye aradığımda, 'Biz gittik, görüştük şimdi Almanya'ya gidiyoruz. Hoca ile de görüştük, Fenerbahçe ile de anlaştık' dediler. Fenerbahçe teknik direktörü ile görüşmene izin verdiğimi söyledim. Ben transfer görüşmesine izin vermedim" şeklinde konuştu.

'ETİK DAVRANMAYAN BENİM OYUNCUMDUR'

Ekici ve menajerinin etik davranmadığını savunan Muharrem Usta, Trabzonspor'un menfaatleri için Beşiktaş'la görüşmelere başladığı söyledi. Usta, "Daha sonra Almanya'da Beşiktaş ile görüştüklerini de öğrendim. Burada etik davranmayan benim oyuncum, babası ve menajeridir" şeklinde konuştu. Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Mehmet Fenerbahçe ile görüşürken, Beşiktaş ısrarla görüşmek istedi, ama gönlü Fenerbahçe'de olduğu için ben izin vermedim. Olmayınca Fenerbahçe tarafına haber gönderdim ve Beşiktaş ile görüşeceğimi ilettim. Mehmet bana sadece Fenerbahçe'ye gideceğini söyleseydi anlardım. Etik davrandığını görürdüm. Fenerbahçe ve Beşiktaş olur dedi, ama gidip anlaştı. Beni tanımayanı ben tanımam ve reddederim. Trabzonspor'a bunu yaptırmam." (DHA)