Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gruplar belli oldu

2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda kuralar çekildi. 4 grupta 24 ülkenin mücadele edeceği turnuva 31 Ağustos'ta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda gruplar belli oldu. İstanbul'da yapılan kura çekiminde Türkiye'nin rakipleri, Rusya, Sırbistan, Letonya, Belçika ve Büyük Britanya oldu. Gruplar şu şekilde oluştu.

A Grubu: Polonya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, İzlanda, Slovenya

B Grubu: Ukrayna, İsrail, Litvanya, Gürcistan, İtalya, Almanya

C Grubu: Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Karadağ, Romanya, Macaristan

D Grubu: Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya, Türkiye, Belçika

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'na 24 takım katılacak. 4 ülkenin ev sahipliği yapacağı şampiyonada ev sahipleri arasında Türkiye'de gruplar belli oldu. Kura çekimi öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel birer konuşma yaptı.

'TÜRKİYE'NİN PARTNERİ RUSYA'

Açılış konuşmasını yapan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Finlandiya, İsrail ve Romanya’daki grup maçlarında ve ardından İstanbul’da gerçekleşecek final turunda mücadele edecek tüm takımlarına başarılar dilerim. Centilmence ve basketbolun ruhuna uygun bir turnuva olacağına eminim" dedi.

EuroBasket’in yeni formatında her ev sahibi ülke kendisine bir partner seçtiğini belirten Türkoğlu, TBF'nin partner olarak Rusya Basketbol Federasyonu ile anlaştığını söyledi.

'TÜRKİYE HER ZAMAN İYİ EV SAHİBİ OLMUŞTUR'

Türkiye'nin turnuvaya 3'üncü kez ev sahipliği yapacağını dile getiren Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye her zaman iyi ev sahibi olmuştur ve herkese güzel anlar yaşatmıştır. Eurobasket Avrupa’nın önemli oyuncularının sahaya çıktığı bir etkinlik. 12 Dev Adam ile 2001 yılında bir çok önemli yıldızları sahaya çıktı. Önümüzdeki Eurobasket’te de basketbolseverlere ilham verilecek oyuncular olacak. Tüm herkese başarılar dilerim. Yine çok güzel bir Eurobasket olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

'ORGANİZASYONLARDA MARKA DURUMUNDAYIZ'

Organizasyonun Türkiye'de yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ama şuna emin olun ki İstanbul’da ve Türkiye’deki bu organizasyon çok farklı güzellikte olacak. Biz artık sportif olsun, diğer organizasyonlar olsun, marka durumundayız. Umuyorum ki çok farklı sevinçler yaşarız. Türkiye'mize, İstanbul'umuza geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

4 ÜLKE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

24 ülkenin mücadele edeceği FIBA Eurobasket 2017, 31 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında oynanacak. Turnuvaya İstanbul'un yanı sıra Romanya'dan Cluj-Napocca, Finlandiya'dan Helsinki, ve İsrail'den Tel Aviv şehirleri ev sahipliği yapacak. (HABER MERKEZİ)