Abdullah Avcı: Sabri'de amacımıza ulaştık

Süper Lig'de Galatasaray'ı yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, maçta 59 kez topla buluşan Sabri Sarıoğlu için, "Zaten bizim de amacımız oydu" dedi. Avcı'nın bu sözleri sosyal medyada büyük yankı yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray'ı 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'deki liderliğini sürdüren Medipol Başakşehir’in teknik direktörü Abdullah Avcı, NTV Spor’un 90+ programına konuk oldu.

Geçtiğimiz cuma akşamı Galatasaray karşısında alınan galibiyetin şifrelerini verdi, turuncu-lacivertli ekibin Türk Telekom Arena’ya çıkmadan önce yaptığı planı ve rakibini nasıl analiz ettiğini anlattı. İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları:

'SOLA BASKI YAPTIK'

“Galatasaray sol taraftan hücum ediyor. Buradan başlattıkları atakların yüzde 54’ünü sonuçlandırdıklarını biliyorduk. Burayı kapatarak Bruma’nın, dolayısıyla Eren’in ve derinde de Sneijder ve Carole’ün etkinliğini azaltmayı amaçladık ve oyuncularım planımı sağlıklı bir şekilde uyguladı. Oyuncu odaklı baskı yapmadık. Amacımız Sneijder topu ayağına aldığında ya da Bruma solda topla buluştuğunda çıkan pas opsiyonlarını devir halinde pas yaparak kapatmayı amaçladık. Kademelerimizi hafta içinden kararlaştırdık.”

'PLANIMIZ İŞLEDİ'

Sunucu Nebil Evren'in 'Sabri Sarıoğlu 59 kez topla buluşmuş' sözleri üzerine Avcı şunları söyledi: “Sabri’nin en çok pas aldığı maçı oynaması normal. Zaten amacımız, Semih’in Sabri’ye paslarının çoğalmasıydı. Galatasaray’ı sahanın çeyreğine sıkıştırıp orada baskı yapmak istedik. Galatasaray’ın hücum opsiyonlarının çoğu solda. Sneijder blokların içinde topla buluşup oyunun yönünü değiştiriyor. Carole çizgide top alıp içeri ya da dışarı kat edebiliyor. Biz bunu durdurmak için Hakan Balta’nın geriden topu çıkarmasını engelledik, böylece bütün seçenekler kapandı. Böylece %54 olan biten hücum oranını %22’ye düşürdük. Planımız işledi.”