Barcelona 'tiyatro' mu yaptı?

Valencia maçında sahaya atılan pet şişe İspanya Futbol Federasyonu ile Barcelona arasında tartışmaya neden oldu. Federasyon Barcelonalı futbolcuların kendilerini gülünç duruma düşürdüğünü savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da La Liga'nın 9'uncu haftasında Barcelona deplasmanda Valencia'yı 3-2 mağlup etti. Galibiyet golü sonrasında Barcelonalı futbolculara şişe atılması, Katalan kulübü ile İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) arasında tartışmaya neden oldu.

Lig TV'nin haberine göre, maç 2-2 eşitlikle devam ederken, uzatma dakikalarında Barcelona, penaltı kazandı. Messi'nin penaltıdan attığı golün ardından Barcelonalı futbolcular sevinirken tribünden atılan plastik şişe Neymar'a isabet etti. Olayın ardından futbolcular ise taraftarlara tepki gösterdi.

'GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞTÜLER'

RFEF Rekabet Komitesi, olayın nedeniyle Valencia'ya bin 500 euro para cezası ve saha kapatma uyarısı veridi. Karardan pet şişe atılmasıyla kendini yere atan Neymar, Suarez ve taraftara sert tepki gösteren Messi gibi futbolcular için "Gülünç duruma düştüler ve kendi değerlerini düşürdüler" ifadesi yer aldı.

Federasyonun bu yorumu üzerine yazılı açıklama yapan Barcelona, futbolcularıyla ilgili ifadeleri eleştirdi. Rekabet komitesinin yetkisini suistimal ettiğini öne süren Barcelona, yapılan yorumun "kabul edilemez" olduğunu belirtti. Barcelona, rekabet komitesinin görevinin, maç sırasında olan olayları analiz edip, kuralları uygulamak olduğunu ifade etti.

İspanya 1'inci ve 2'nci lig kulüplerinin bağlı olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun başkanı Javier Tebas da, Barcelonalı futbolcuların tiyatro yaptığını savunup, dünyanın dört bir yanında maçı izleyen çocukların eğitimine örnek olmayan hareketler gördüğünü söylemişti.