Galatasaray'da Riva ve Florya'nın satışı için yönetime yetki

Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu'nda Riva ve Florya arazilerinin satışı için Emlak Konut ile nihai sözleşme imzalanması hakkında yönetime yetki verildi. 1690 delegeden 1643'ü 'evet' oyu verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Kulübü'nde Riva ve Florya arazilerinin satışının görüşüldüğü olağanüstü genel kurulda, üyeler "Evet" dedi. 1690 üyeden 1643'ü 'Evet', 47'si ise 'Hayır' oyu kullandı. Galatasaray BaşkanI Dursun Özbek, oylama sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tarihi genel kurulda, şahsıma ve yönetim kuruluna göstermiş olduğunuz teveccüh için teşekkürlerimi sunuyorum. Emanetiniz başımızın üstündedir. Kendi malımızdan daha kıymetlidir, bunu bilin" diye konuştu.

Kongrede, Galatasaray Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve eski yönetici Adnan Öztürk oylarının 'hayır' olacağı yönünde görüş bildirirken, Galatasaray divanın duayen isimlerinden olan Hayri Kozak, sarı-kırmızılı üyeleri 'evet' demeye davet etti.

BORÇ 1.5 MİLYAR TL

Proje için genel kuruldan onay alan yönetim, Emlak Konut’la nihai sözleşmeyi hemen imzalayacak. Yönetim ilk etapla gelen parayla 230 milyon dolarlık banka borçlarını kapatacak.

Sarı-Kırmızılılar projeden orta vadede 500 milyon dolar gelir elde ederek, 1.5 milyar TL’yi bulan borçları kapatmayı hedefliyor.

(HABER MERKEZİ/DHA)