Küfürlü tezahüratlara karşı klavye başına!

Futbolda ayrımcılığa karşı eylem haftası, 6-20 Ekim tarihleri arasında. Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, konuyla ilgili farkındalık çalışması başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolda ayrımcılık karşıtı çalışmalar yürüten Fare Ağı (Fare Network), 6-20 Ekim tarihleri arasında futbolda yaşanan eşitsizliğe karşı #FutbolHerkesİçindir#FootballPeople eylem haftası başlattı. Tüm dünyada eşzamanlı başlatılan kampanyayı Türkiye’den Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Sportif Lezbon ve Türkiye Futbol Federasyonu destekliyor.

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI

Eylem haftasını destekleyen Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, #FutboldaCinsiyetçiliğeSon #FutbolHerkesİçindir diyerek, tribünlerde ve futbol sahalarında yaşanan küfürlü tezahüratlara, cinsiyetçi küfürlere, kadına ve lgbt+bireylere yönelik ayrımcılık ve şiddet içeren söylemlere karşı farkındalık oluşturmak için sosyal medya kampanyası başlattı.

6-20 Ekim eylem haftası boyunca futboldaki cinsiyetçiliğe ve cinsel şiddet diline karşı kampanyanın afişlerini, sloganlarını ve hashtaglerini sosyal medyadan duyurarak farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamak mümkün.

Profesyonel-amatör, sokakta-sahalarda futbol oynayan herkes, formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğrafını futboldaki cinsiyetçilik karşıtı sözüyle birlikte derneğin facebook (@cinselsiddetlemucadele) ve twitter (@cs_mucadele) adresini etiketleyerek paylaşabiliyor veya [email protected] adresine mesajlarını ileterek yayınlanmasını sağlayabiliyor.

Kampanyanın hashtagleri

#FutboldaCinsiyetçiliğeSon

#FutbolHerkesİçindir

#SporHerkesİçindir

#FootballPeople

@cs_mucadele

@farenetwork

DOSTLUK MAÇI

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ayrıca futboldaki ayrımcılığa son demek için eylem haftası içinde bir dostluk maçı da düzenleyecek. Maça #FutbolHerkesİçindir diyen herkes davetli. Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği bir süre önce ayrıca futbol kulüplerine şiddetin azaltılmasına yönelik öneri ve talep listesi de göndermişti:

Kulüp medya organları ve yayınlarında, sporda cinsiyetçi şiddetin önlenmesine yönelik bilinçlendirici ve farkındalık arttırıcı program ve sayfalar hazırlanması

Kadınların kulüp yönetimlerinde bulunmasının teşvik edilmesi

Sporda kadın branşlarının arttırılması

Cinsiyetçi ve homofobik şiddet içeren tezahüratlarda bulunan taraftarlara yönelik  caydırıcı yaptırımlar uygulanması (örn. Passolig iptali)

Sporculara yönelik farkındalık eğitimleri verilmesi

Yöneticilere ve kulüp çalışanlarına yönelik farkındalık eğitimleri verilmesi

Panel-Konferans gibi etkinlikler organize edilmesi

Eşleri veya partnerlerine şiddet uygulayan futbolculara yönelik caydırıcı yaptırımlar uygulanması

Kampanyaya destek vermek ve daha fazla bilgi için: cinselsiddetlemucadele.org/

futbolcinsiyetcilik

futbolcinsiyetcilik1

futbolcinsiyetcilik2

futbolcinsiyetcilik3