Meteoroloji stadyum tahlili yapacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 'Stadyum Tahmin Sistemi' uygulamasını başlattı. Artık sporseverler statlardaki hava durumuna ilişkin verilere genel müdürlüğün internet sitesinden günlük ve saatlik olarak ulaşabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sporcu sağlığı ve performansı için ve spor faaliyetlerini desteklemek amacıyla, 'Stadyum Tahmin Sistemi' uygulaması başlattığını duyurdu. Statlardaki hava durumuna ilişkin verilere, genel müdürlüğün sitesinden günlük ve saatlik olarak ulaşılabiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni uygulamasıyla karayolları, havacılık, denizcilik, ziraat ve toz gibi özel alanların yanı sıra, karşılaşma öncesi ve karşılaşma sırasındaki hava durumu hakkında bilgi sahibi olunmasının, sporcu sağlığı ve performansı için önemli olduğuna dikkat çekti.

Şu statlar belirlendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hava tahmini yapılan Süper Lig takımlarının karşılaşma yaptığı statlar şöyle belirlendi: Adana- 5 Ocak Fatih Terim, Alanya Oba, Ankara- 19 Mayıs, Osmanlıspor, Antalya- Arena, Bursa- Büyükşehir, Gaziantep- Kamil Ocak, İstanbul- Vodafone Arena, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu, Türk Telekom Ali Sami Yen, Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Karabük- Dr. Necmettin Şeyhoğlu, Kayseri- Büyükşehir Belediye, Kadir Has, Konya- Büyükşehir Belediye Atatürk, Rize- Yeni Rize Şehir, Trabzon- Hüseyin Avni Aker.