Maratona giderken kalp krizinden öldü

Madalyalı maratoncu Selim Tuluk, İzmir Dokuz Eylül Yarı Maratonu'na katılmak istedi. Yenikapı İskelesi'nde ailesiyle feribot beklerken kalp krizi geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında bugün yapılan Dokuz Eylül Yarı Maratonu'na katılmak için İstanbul'daki evinden dün yola çıkan Avrasya Koşu Grubu Başkanı ve madalyalı maratoncu 46 yaşındaki Selim Tuluk, Yenikapı İskelesi'nde feribot beklerken kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Selim Tuluk, doktorların çabasına karşın yaşamını yitirdi. Feribot beklerken otomobili içinde birden fenalaşan Tuluk'a ilk müdahaleyi eşi Zeynep Tuluk yaptı. Bu sırada olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinin ambulansla hastaneyle kaldırdığı Selim Tuluk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Tuluk'un cenazesi, bugün Başakşehir 2'nci Etap'taki Ahmet Yesevi Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Avrasya Koşu Gurubu'nun başkanlığını yapan ve atletizm sporuna İstanbul'da yüzlerce sporcu kazandıran Selim Tuluk'un ani ölümü atletizm camiasını üzüntüye boğdu. Atletizm sporuyla da uğraşan fotoğraf sanatçısı Abdülkadir Yeşilyurt, şöyle dedi:

"Atletizm camiası hiç tereddütsüz bir meleğini kaybetti. Selim kardeşimiz sevgisi, yaptığı iyilikleri, sürekli gülen yüzü hatta maratonu bitirirken bile gülümsemesi, hepimize örnek olması nedeniyle tüm camianın çok sevdiği saydığı bir kişiydi. İzmir'deki yarı maratona giderken yolda yaşamını yitirdiğini öğrendiğimizde şoke olduk. Çünkü daha önceden bilinen bir rahatsızlığı yoktu. Bugün değerli arkadaşımızı son yolculuğuna uğurluyoruz. Atletizm camiası Selim'i unutmayacak." (İSTANBUL/DHA)