Başkanlara hak mahrumiyeti cezası

PFDK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 120 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 hak mahrumiyeti cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Bursaspor Başkanı Ali Ay'a yaptıkları açıklamalar nedeniyle hak mahrumiyeti cezaları verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yapılan toplantıda alınan kararları açıkladı. PFDK Başkanı Polat Yılmaz, imzasıyla yapılan açıklamada, sportmenliğe aykırı açıklamalarından dolayı Aziz Yıldırım'a 120 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin lira para cezası verildiği belirtildi. Bu karar Yıldırım'ın mevcut cezası bittikten sonra uygulanmaya başlanacak.

Galatasaray'a ise internet sitesinden yapılan açıklama nedeniyle hem kulübe hem de Başkan Dursun Özbek'e ceza verildi. Sportmenliğe aykırı bulunan açıklama nedeniyle Galatasaray'a, 100 bin lira para cezası verildi. Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti ve 45 bin lira para cezası verildi.

Bursaspor ve Başkan Ali Ay'a da, internet sitesinden sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulduğu gerekçesiyle ceza kararı çıktı. Yeşil-beyazlı kulübe 100 bin lira, Başkan Ali Ay'a 45 gün hal mahrumiyeti ve 30 bin lira ceza verildi.

Trabzonspor yöneticisi Gökhan Saral'a açıklamaları ve rakip kulüp başkanına hakareti nedeniyle 180 gün hak mahrumiyeti, 290 bin lira cezası verildiği açıklandı. (HABER MERKEZİ)