Duvar yazarları Fenerbahçe, Konyaspor ve Osmanlıspor'un tur şansını değerlendirdi

Fenerbahçe, Konyaspor ve Osmanlıspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Volkan Ağır ve Onur Salman üç takımın tur şansını yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA'nın iki numaralı organizasyonu olan Avrupa Ligi’nde A Grubu’nda yer alan Fenerbahçe’nin rakipleri Manchester United, Feyenoord ve Zorya oldu. İngiliz devi Manchester United bu sezon Zlatan Ibrahimovic ve dünyanın en pahalı transferi olan Pogba’yı kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti. Şeytanlar’ın hocası ise dünyaca ünlü isim Jose Mourinho…

Sarı-lacivertli ekibin diğer rakibi Feyenoord’da ise Fenerbahçe taraftarının sevdiği isim Kuyt yer alıyor. Hollandalı yıldız isim bu sezon Feyenoord formasıyla Kadıköy’e geri dönecek.

Çekilen kurayı değerlendiren spor yazarları Fenerbahçe'nin tur şansı konusunda hemfikir değil.

ONUR SALMAN: X FAKTÖR FENERBAHÇE

Pereira sonrasındaki olumlu havaya Stoch ve nispeten Emenike'nin katkısı sayesinde Fenerbahçe biraz daha kendine geldi. En azından umut var Kadıköy cephesinde. Bu umut, mevzu Fenerbahçe ise çok şey demek. Sarı lacivertlilerde her şey biraz da umut etmekle başlıyor malûm. Bunun yanında iç sorunlar da sessize alınınca ortalığı toz pembe bir filtre sarıyor. Her ne kadar başka bir Portekizli olan Mourinho’lu Manchester United bulutlara üfleyip dağıtmaya çalışsa da, Kuyt’la buluşmayı sağlayacak Feyenoord grubu ateşten gömleğe meylettirse de, klişe söylemiyle Zorya Luhansk kapalı kutuysa da sanırım yine de güneşli günler göreceklerine inananlar daha fazladır. Kolay mı değil, zor mu evet. Ama unutulmaması gereken bir konu var. Grubun yutan elemanı Kırmızı Şeytanlar olacak, x faktörü ise Fenerbahçe. Adeta Robin van Persie grubuna dönen A Grubu’nda Advocaat ne derse o olacak yani.

Konya: Zor kolay edilir mi? Neden olmasın

Aykut Kocaman’ın az zamanda çok ve büyük işler yaptığı malûm. Konya sahaya çıktığında, sahada ne göreceğinize dair bir fikriniz olur. Ama yeşil beyazlıların talihsizliği kendisiyle çok benzeşen takımlarla eşleşmesi. Lucescu sonrası sallansa da Shakhtar’ın planı malum. Karşısında Konya’nın yapacağı sürpriz olur. Braga ve Gent. Ukrayna ve Portekiz deplasmanları sıkıntı olsa da Belçika’dan gelecek haber Konya’nın da kaderini belirleyebilir. Kocaman ve öğrencileri şimdiye kadar zaten birçok zoru kolay etti. Bu da zor ama kolay edilmez değil.

Osmanlı: Rüya burada devam edebilir

Sessiz sedasız yola devam ettiler. Pinto dediler, basında sürekli irili ufaklı çıkan ‘Osmanlı tokadı’ başlıklarında onları gördük. Yaptıklarına şaştık, Ama belki de olabilecek en iyi kurayı onlar çekti. Reşit Akçay ve futbolcuları, ilk torba sahibi Villarreal’i yokmuş gibi yapıp, plan kuracaklar belli. Gerisi çorap söküğü olabilir. İlk heyecan kurbanı olmazlarsa sorumuz ‘Neden olmasın’a döner. Neticede istatistik futbolda kullanılan bir bilim ve rakamlar da başkent temsilcisinden yana. Hangisi mi? Uğur Vardan’nın bilgisinden kopyalayıp yapıştıralım: Mustafa Reşit Akçay, Avrupa kupalarında 18 maçtır yenilmiyor. Rüyanın devamı için de L Grubu hayli ideal gözüküyor.

The Europa League cup is seen before the draw for the 2016/2017 UEFA Europa League soccer competition at Monaco's Grimaldi Forum in Monaco

VOLKAN AĞIR: FENERBAHÇE EN ZORU ÇEKTİ

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde çekebileceği en zor grubu çekti. Son torbadan çıkan Ukrayna temsilcisinin adı bile Zorya! Feyenoord nispeten şanslı bir kura. Dick Advocaat'ın ve kullanılırsa Van Persie'nin varlığı Fenerbahçe için avantaja dönüşebilir. Manchester United ile eşleşme kabusunu tecrübe etmek sarı lacivertlilerin kötü talihi oldu. Pogba ve Ibrahimovic'in yeni katıldığı Mata ve Rooney'nin Mourinho ile tekrar canladığı bir rakip şu an Manchester United. Bu sene lig mücadelesi zorlu geçecektir Premier Lig'de. Bu nedenle Mourinho Avrupa Ligi Kupası'nı çoktan gözüne kestirmiştir. Fenerbahçe savunma kanatlarındaki sorunları çözer ve orta sahasını direnci ve yaratıcılığı yüksek duruma getirebilirse tur şansını arttırır.

 Osmanlıspor'un hedef maçları önemli

Mustafa Reşit Akçay Akhisar'da yakaladığı ritmi, takım olma havasını Osmanlıspor'da da yakalamışa benziyor. Takımın Nijeryalıları her zaman tehlike yaratma potansiyeli olan oyuncular. Avrupa maçları konusunda nispeten tecrübeli bir kadroları var demek de mümkün. Ancak Villareal bu ligin son yarı finalisti. Ve aynı birliktelik ve takım ruhu onlarda yetenek ve yüksek tecrübeyle birleşmiş durumda. Fran Escriba'nın takımın başına yeni geçmiş olması sistem oturtma hususunda sıkıntılı bir süreç yaşatabilir Villareal'e. Steaua Bükreş ve Zürich takımlarının da aşağı yukarı her sene Avrupa kupalarında olmaları sahip oldukları tecrübe vesilesiyle takımları bir adım öne çıkarıyor. Osmanlıspor'un hedef maçları olacak bu iki takımla yapılacak maçlardan alacağı puanlar önemli.

Kocaman Konyaspor'u ileri taşıyabilir

Konyaspor adeta Şampiyonlar Ligi zorluğunda bir grupta mücadele edecek. Shakthar'dan Lucescu'nun ayrılması pek bir şeyi değiştirmemişe benziyor. Braga ise geçen sene Fenerbahçe ile de oynadığı maçtan yakından tanınan bir takım. Gent ise Belçika'da son yıllarda yükselen bir performans sergiliyor. Ülke medyamız sağolsun Süper Lig'i şifreli Belçika Ligi'ni şifresiz verdiğinden yıllardır izleyebiliyoruz. Aykut Kocaman faktörü Konyaspor'u ileriye taşıyabilir.