Duvar yazarları Beşiktaş’ın tur şansını değerlendirdi

Beşiktaş'ın devler ligindeki rakipleri belli oldu. Peki siyah-beyazlıların gruptan çıkma şansı ne? Volkan Ağır ve Onur Salman yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA'nın 1 numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları Fransa'nın Monaco kentinde çekildi. B Grubu'nda yer alan Beşiktaş'ın rakipleri Portekiz'den Benfica, İtalya'dan Napoli ve Ukrayna'dan Dinamo Kiev oldu.

Çekilen kurayı değerlendiren spor yazarları Beşiktaş'ın gruptan çıkabileceğini düşünüyor.

Volkan Ağır: İçeride 7 puan lazım

Grup kağıt üzerinde dengeli gözükse de, Benfica'nın Şampiyonlar Ligi'nin en güçlü ve tecrübeli takımlarından biri olduğunu es geçmeyelim. Geçen yıl son 8'e kalıp Bayern Münich'i elemeye de çok yaklaşmışlardı. Beşiktaş'ın Benfica maçlarındaki en büyük avantajı Benfica'dan kiraladığı Talisca olabilir. Zira karşısında tanıdığı oyuncular olacak. Quaresma'nın da rakibe karşı yaratacağı korkuyu Beşiktaş avantaja çevirmeli. Higuain'in Napoli'den ayrılması avantaj gibi görülebilir ancak Napoli sadece Higuain'den ibaret bir takım değil. Geçen sezonun İtalya Ligi 2.'si olarak Şampiyonlar Ligi'ne gittiler. İç sahada da ligi namağlup tamamladılar. Dinamo Kiev'in lige formda ve 5'te 5'le başlamış olması, Beşiktaş'ın ilk maçta Ukrayna temsilcisi ile içeride karşılaşılması durumunda dezavantaj yaratabilir.

Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki tura çıkabilmenin en önemli faktörlerinden biri fikstür. Grubun en güçlü takımıyla içeride oynayarak başlanacak bir fikstür büyük dezavantaj iken grubun en güçlü takımıyla son maçı içeride oynamak da avantaj sağlar. Bu açıdan bakınca Beşiktaş'ın fikstüre Napoli ile içeride başlaması ve Dinamo Kiev'le ikinci maçı dışarıda oynamaması takımın avantajına olacaktır. Zira favori deplasmanı Kiev olan(!) Türk taraftarlarının içinin üşümesini kimse istemez. Benfica grubun en güçlüsü. 2.'lik için Napoli ile Beşiktaş mücadele içinde olur diye düşünüyorum. İçeride alınacak 7 puan gruptan çıkma şansını arttırır. Umuyorum ilk maçta alınacak skorun ardından henüz hazır değiliz, takım oturmadı, takımın önemli oyuncuları bahanelerine sığınılmaz.

BESIKTASLI FUTBOLCULAR SULEYMAN SEBA'YI UNUTMADI(FOTO: ISMAIL AKKAYA/KONYA,DHA)

Onur Salman: Realistler de mutlu romantikler de

Önce genel geçer kabule bakalım. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde ne yapacağını bizzat Şenol Güneş’in bile henüz kestirebilme şansı yok. Hepimiz Şenol Güneş’in kafasında nasıl bir oyun tarzı olduğunu biliyoruz. Bu oyun tarzında geçen sezon gördük ki Oğuzhan ve Atiba vazgeçilmez. Lakin vazgeçilmeyecek bir nokta da yanlarındaki hücumcu orta saha ve forvetle olan uyumlarının üst düzey olması. Bilinmeyen kısım da bu. Beşiktaş’ın rakipten çok ilgilenmesi gereken nokta da bu. Eğer o uyum sağlanırsa, siyah beyazlılar –defanslarındaki soruna rağmen- her sürprizi yapmaya muktedir.

Bu klasik görüşün dışında kuraya iki gözle bakabiliriz. İlki rasyoneller için. Son iki seçeneğe kalındığında mayınlarla dolu Barcelona, Manchester City ve M’Gladbach grubundan sekmek Beşiktaş’ın kura şanssızlığının kırılması demek. Gelen Benfica, Napoli, Dinamo Kiev’li grup ise seçilebilecek iyi kuralardan biriydi. En azından artık Dolmabahçe bir umut. Çünkü rakiplerin İstanbul’da geçilmesi muhtemel. Evi kapattıktan sonra dışarıda gelecek her puan ise turun erken habercisi olacak.

İkincisi romantikler ve spor gezginleri için. Lizbon, Napoli ve Kiev deplasmanları deplase taraftarın da içine su serpmiştir. Avrupa’nın en batısından, İtalya’nın Higuain’siz güney batısına kadar uzanan deniz havasından sonra Kiev’in eşsiz yeşillikleri ve parklarına uğramak için planlar şimdiden yapılmaya başlamıştır.