Advocaat evini gezdi, işe başladı

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Dick Advocaat ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Oyun sistemi ve transfere dair açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İmza töreninde oyun sistemini açıklayan Dick Advocaat, "Benim sevdiğim oyun sistemi 4-3-3. Ama bu tabii ki oyunculara da bağlı. Futbolcuların yapısına göre 4-4-2 de oynatabilirim. Bizim için en önemli nokta, maç içerisinde inisiyatif alabilmemiz. 4-3-3 oynayacağız" dedi. Hollandalı çalıştırıcı, transfer konusunda da, "Belki bir transfer olabilir ama çok da transfere ihtiyacımızın olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

'YARIN KESİNLİKLE 4-3-3 OYNAYACAĞIZ'

Grasshopper ile yarın oynayacakları maçta 4-3-3 dizilişinde sahaya çıkacaklarını vurgulayan Hollandalı teknik adam, şöyle konuştu: "Yarın biz kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bir antrenmana çıkma fırsatı buldum henüz. Risk almayacağız tabii ki. Ancak oyuncular, benim sistemimi oynamaya alışık futbolcular. Bir yerden başlamamız gerekiyor."

Advocaat için düzenlenen imza törenine Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da katıldı. Mosturoğlu, sözleşmesini tek taraflı feshettikleri teknik direktör Vitor Pereria ile ilgili bir soru üzerine, "Pereira'nın sözleşmesi uluslararası beyanlara dayanır. Pereira sezon başında bizle bir sözleşme yaptı ve belirli bir formasyon, planlama var. Sonuç, o planlamanın dışında gelişti" diye konuştu.

'KAZANDIRAN CEKET' 

İmza töreninden önce idari menajer Hasan Çetinkaya ile birlikte Ülker Stadı'nı gezen Dick Advocaat'ın giydiği ceket sosyal medyada olay oldu. 'Kazandıran ceket' olarak ün yapan ekose tarzı ceketle yeni evini gezen Hollandalı çalıştırıcı, imzayı attıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Advocaat, şöyle konuştu: "Harikalar duygular içerisindeyim, bu ailenin bir parçası olmak benim için gurur verici. Herkese, bize verdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Takımla bir kez idmana çıktım. Ama son yıllarına bakarsanız ya birinci ya da ikinci oluyor. Demek ki iyi bir kadrosu var. Ama bizim tabii ki daha iyi olmamız, Beşiktaş ve Galatasaray'a fark atmamız gerekiyor." (DHA)