Antalyaspor, Fikret Orman’ı etik kurula şikayet edecek

Antalyaspor, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamalarına cevap verdi. Antalyaspor, açıklama nedeniyle şikayetçi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalyaspor, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Samuel Eto'o hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve Etik Kurulu'na şikayette bulunacaklarını açıkladı. Bugün, Beşiktaş'ın yeni transferi Adrino'nun imza töreninde konuşan Orman, Eto'o ile görüşme yaptıklarını açıklamıştı.

Resmi internet sitesinde açıklama yapan Antalyaspor, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Samuel Eto'o ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi. 'Teşekkürler Sayın Fikret Orman' başlıklı açıklamada, Orman, hukuki yollara başvurulacağının belirtildi.

Daha önce kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk'ün, Eto'o ile sözleşmelerinin olduğunu ve transfer niyeti olan kulüplerin Antalyaspor yönetimine başvurmaları gerektiğini söylemişti. Öztürk'ün bu sözleri hatırlatılan açıklamada, Fikret Orman'ın yaptığı davranışın etik olmadığı belirtildi.

Antalyaspor'un açıklamasında Fikret Orman'ın Eto'o ile yaptığı görüşmenin "Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 19. Maddesinin 6. Fıkrası"na aykırı olduğu ifade edildi.

Açıklamada "Antalyaspor olarak her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Etik Kurulu'na şikayette bulunacağımızı, doğacak tüm zararlarımızı ilgililerden tazmin yoluna gideceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman'a da süreci samimi bir şekilde anlattıkları için teşekkür ediyoruz." denildi.

FİKRET ORMAN NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş'ın yeni transferi Adriano Correia için düzenlenen imza töreninde konuşan Fikret Orman, şunları söyledi:

"Eto'o, Ahmet Nur Çebi'ye gelmek istediğini belirtti. Biz de şartları konuştuk. Antalyaspor, 'Beşiktaş bizimle konuşsun' diyor. Ne konuşacağız, bizim oyuncu ve para vermek gibi bir niyetimiz yok. Eto'o ile ilgimizi kestik, Antalyaspor'da kalsın topunu oynasın" (DHA)