Voleybolda liglerin adı değişti: Efeler-Sultanlar

Kadın ve erkek birinci liglerinin adı değişti. Yeni logolar törenle tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Voleybol Federasyonu, "Voleybolda Atak" lansman toplantısında "Bayanlar Ligi"nin adının "Sultanlar Ligi", "Erkekler Ligi"nin adının ise "Efeler Ligi" olarak değiştirildiğini açıkladı.

Federasyon olarak imza atacakları yeni stratejileri paylaşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "sürdürülebilir başarılarla Türk voleybolunun yeni bir atağa geçeceğini, Türk Voleybolu'nun dünyada bir ekol olma yolunda ilerlediğini, A Bayan Milli Takımımızın FIVB Dünya Sıralaması'nda 10. sıradaki yerini koruduğunu, A Erkek Milli Takımımızın da FIVB World League 2016'daki başarılı performansıyla 5 basamak yükselerek 24. sırada yer aldığını" ifade etti.

YENİ LOGOLAR TANITILDI

Voleybol Milli Takımı ile Balkan Şampiyonluğu yaşayan ve Vakıfbank Spor Kulübü'nün formasını giyen Defne Mine Aslıel ile Arkas Spor Kulübü oyuncusu ve Erkek Yıldız Voleybol Milli Takımımı Kaptanı Onur Çukur'un yaptığı tanıtımda, lig isimlerinin Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi şeklinde değiştirildiği basın mensuplarıyla paylaşılırken, liglerin yeni logoları da gösterildi.

Liglerinin isimlerinin yanı sıra Türkiye Kupası'nın da Kupa Voley ismiyle düzenleneceğinin açıklandığı toplantıda, 5 yıllık süreçte Federasyonun tüm ürünlerinden her birinin tek başına değerli markalar haline geleceği belirtildi. Ayrıca 2. ve 3. Liglerin isimlerinin de bundan sonra 1. Lig ve 2. Lig olarak değiştiği açıklandı.