Sibel Şimşek'e doping cezası

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), aralarında Sibel Şimşek'in de olduğu 11 halterciye doping nedeniyle geçici men cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IWF'den yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), 2008'de Pekin'de ve 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında doping kullanan sporcuları belirlemek adına yaptığı incelemenin ikinci dalgasında yer alan 45 sporcunun listesine ulaşıldığı ifade edildi.

RIO'YA KATILAMAYACAKLAR

IWF'nin açıklamasına göre söz konusu listede yer alan 11 halterciye geçici men cezası verildiği ve bu sporcuların Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5 Ağustos'ta başlayacak 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılamayacaklar.

LONDRA OLİMPİYATLARI ÖNE ÇIKIYOR

Listede yer alan 6 sporcunun Londra'daki olimpiyatlarda madalya kazanan isimler olması dikkati çekti. Londra'da gümüş madalya kazanan Rus Alexandr Ivanov, Svetlana Tsarukaeva ve Nataliya Zabolotnaya ile bronz elde eden Ermenistan'dan Hripsime Khurshudyan, Moldova'dan Cristina Iovu ve Belarus'tan Iryna Kulesha doping testi pozitif çıkan sporcular arasında bulunuyor.

Türkiye'den Sibel Şimşek, Rusya'dan Andrey Demanov, Kazakistan'dan Almas Uteshov, Azerbaycan'dan Intigam Zairov ile Gürcistan'ın Rio kadrosunda yer alan Rauli Tsirekidze doping kullandığı tespit edilen diğer sporcular arasında yer alıyor.