Galatasaraylı Muslera'dan darbe yorumu: Türk halkı en güzel tepkiyi verdi

Galatasaray'ın dünyaca ünlü kalecisi Muslera darbe girişimi ardından artık tedirgin olmadığını belirtti ve ekledi: Ailecek bu ülkeyi iyi tanıyoruz ve her şeyin iyiye gideceğini biliyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Danimarka'nın Aarhus kentinde ikinci etap kamp çalışmalarına başlayan sarı-kırmızılı ekibin konakladığı otelde basın mensuplarına açıklamada bulundu, Türkiye'deki darbe girişimine değindi.

Darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarının sorulması üzerine, "Olaylar yaşandığında ülkeme dönmeyi düşünmedim, çünkü havalimanı kapalıydı" diye esprili bir yanıt veren Muslera, şunları söyledi:

"İşin şakası bir yana, olaylardan 15-20 dakika önce Atatürk Havalimanı'ndaydım ve eve yeni geçmiştim. Yanımda da bir Türk arkadaşım vardı ve olayları anlamaya çalışıyordum. Kolay değil, yabancısınız ve olayları anlamaya çalışıyorsunuz. Bu bizi etkileyebiliyor. Diğer taraftan, Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu biliyorum. Türkiye kesinlikle bu olayları hak etmiyor. Türk halkının en güzel tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Ortak yorumlar, durumun kontrol altında olduğu yönünde. Bu yüzden beni rahatsız eden bir şey yok. Umarım böyle şeyler tekrar yaşanmaz."

Meydana gelen olaylarla ilgili olarak Uruguay'daki ailesinin tepkilerini de anlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Ben senelerdir buradayım. Eşim de 2 yıldır İstanbul'da. Ailem de bu dönemde defalarca geldi. Türkiye'yi yakından tanıyorlar. Tabii ki yabancı biri olarak anlamak kolay değil. Ailemle telefonda konuştum. Durumun iyiye gittiğini söyledim. İlk başta endişelilerdi ama şimdi durum iyi. Hepimiz bu ülkeyi iyi tanıyoruz ve her şeyin iyiye gideceğini biliyoruz" dedi.