Portekiz:1 - Fransa:0

EURO 2016 final maçında ev sahibi Fransa'yı 1-0 yenen Portekiz, tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası final maçında Portekiz, Fransa'yı uzatmalarda bulduğu golle yenerek kupaya uzandı. Portekiz, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Normal süresi golsüz eşitlikle biten maç, uzatmalara gitti. Maçın 109. dakikasında Portekizli Eder'in cezasının dışından yaptığı vuruş ağlarla buluştu. Fransa'nın atakları sonuç vermeyince maç 1-0 Portekiz'in üstünlüğüyle bitti.

Avrupa Şampiyonalarında 3. kez final oynayan Fransa, ilk kez finalde kaybetti.

cristiano ronaldoEN GENÇ OYUNCU RENATO SANCHES OLDU

Portekiz formasıyla sahaya ilk 11'de çıkan Renato Sanches, yıldız oyuncu Ronaldo'ya ait olan bir rekoru kırarak yeni rekorun sahibi oldu. 18 yaş 326 günlük olan Renato Sanches, Avrupa Şampiyonası tarihinde finalde forma giyen en genç oyuncu oldu. Önceki rekorun sahibi Cristiano Ronaldo, 19 yaş 150 günlükken EURO 2004 finalinde Yunanistan'a karşı forma giymişti.

"KUPAYI HAK ETTİK"

2004 yılında kendi evinde düzenlediği turnuvanın finalinde Yunanistan'a 1-0 mağlup olan Portekiz, 12 yıl sonra bu kez başka bir ev sahibi olan Fransa'yı mağlup ederek tarihinin en büyük başarısına imza atarak ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı.

Turnuva boyunca oynadığı 7 maçın sadece 1 tanesinde 90 dakikada galip ayrılan Portekiz diğer tüm karşılaşmalarını berabere bitirmişti. Galibiyet golünü atan Eder "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu golü ben attığım için ayrı mutlu oldum. Kesinlikle bu kupayı hak ettik" dedi.

Maçın adamı seçilen Pepe ise "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu maçı kazanmak için çok çalıştık. Biz göçmen insanların ülkesiyiz ama bir bütünüz. Ronaldo'nun eksikliğini sahada hissettirmemek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Halkımızı mutlu etmemiz çok önemliydi, bunu sağladığımız için çok mutluyuz. Bugün burada tarih yazdık ve umarım bu başarı devam eder" şeklinde konuştu.

STADI GÜVELER BASTI

Finalin oynanacağı Stade de France Stadı'na gelen iki takım zemini dolduran güvelerle karşılaştı. Taraftarlar ve foto muhabirleri de güveler ile büyük sorun yaşadı.

Güvelerden son derece rahatsız olan futbolcular ve teknik heyetler önlem alınması için görevlilerden yardım istedi.

EURO 2016 final karşılaşmasının istatistikleri şu şekilde:

PORTEKİZ: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Renato Sanches (78.dk Eder), Adrien (66.dk Joao Moutinho), William, Joao Mario, Nani, Ronaldo (25.dk Quaresma)

FRANSA: Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko(109.dk Anthony Martial) , Griezmann, Payet (58.dk Kingsley Coman ),Giroud (78.dk Andre Gignac)

SARI KARTLAR: 34.dk Cedric Soares, 62.dk Joao Mario, 98.dk William Carvalho,120.dk Rui Patricio (Portekiz), 80.dk Samuel Umtiti. 97.dk Matuidi,107.dk Koscielny,115.dk P aul Pogba (Fransa)

GOLLER:109.dk Eder (Portekiz)

HAKEM: Mark Clattenburg,Simon Beck,Jake Collin (İngiltere)

STAT: Stade de France

(DHA)