"Portekiz, Konyaspor gibi oynadı"

'Şeytan' lakaplı eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan futbolu yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski futbolcu ve yorumcusu Rıdan Dilmen, Portekiz ve Fransa arasında oynanan EURO 2016 final maçını yorumladı. Turnuvada oynanan oyunu eleştiren Dilmen, "Midem bulandı, çok kötü bir turnuvaydı" dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, dünya futbolunun çok farklı bir yere gittiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, şunları söyledi: "Hakikaten şu 1 ay, çok özür dilerim ama midem bulandı. Göz zevki, heyecan olarak çok kötü bir turnuvaydı. Bu turnuva hoşuma gitmedi. Bir direkt kırmızı, 2 tane de sarıdan atılan oyuncu oldu. 51 maç oldu, aslında hakemler de oyuncuları sahada tuttular. Bu turnuvada şu var, mesela maçı izlerken aynı anda telefonda konuşabildim, bir şeyler okuyabildim. Dışarı çıkabildim" şeklinde konuştu.

"KONYASPOR-FENERNAHÇE MAÇI GİBİ"

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos'un, Aykut Kocaman tarzında teknik direktörlük yaptığını savunan Dilmen, finali Konyaspor-Fenerbahçe maçına benzetti.

Turnuvanın hamlesinin Portekizli Eder'in oyuna alınması olduğunu belirten Dilmen, "Baktığımızda sol önde oynayan oyuncuyu orta sahaya çekti. Eder'i aldığı anda Fransızların sürekli dönüyordu, sakladı. İki tane faul aldı. Bir gol attı. Takımını taşıdı. Teknik heyet olarak en büyük iş Eder'in oyuna girmesiydi" dedi.

"FAVORİM FRANSA DEĞİLDİ"

Finalden önce Fransa'yı favori olark görmediğini ifade eden Dilmen, sebebini ise Portekiz'in daha fazla dinlenmiş olması olarak açıkladı. Dilmen, Fransa'nın Almanya ile sert ve yorucu bir maç oynadığını hatırlattı.Dilmen, Portekiz'in yarı final maçını daha erken oynaması nedeniyle, maçın sonlarına doğru daha diri kaldığının altını çizdi.

Dilmen sözlerini şu şekilde devam etti:

"Yetenekten çok fiziki mücadele oldu ve bence zevkli geçmedi. İspanya, Almanya bu sene çıkış yapan İtalya olmadığı zaman keyif alamıyorum. Maçtan sonra istifra eden bir Pepe'yi gördük. Oyuncular sonuna kadar mücadele etti. Fransa milli takımında teknik direktörü eleştirmek sağlıklı değil ama bence takıma hiç katkı sağlamadığını düşünüyorum."

FUTBOL HOŞ BİR OYUN OLMAKTAN ÇIKTI

"Bence dünyanın önde gelen futbol adamları, futboldan gelmiş veya gelmemiş herkesin oturup kurallarla ilgili de bir takım önlemler alması lazım. Artık futbol hoş bir oyundan çıktı. Bakın 5-6 pozisyon sayamıyoruz. Herkes tedbir üzerine oynamaya başladı."

YARATICI OYUNCU YOK

"Ben Avrupa Şampiyonası'nı izlerken keyif almadım. Acaba günümüz futbolu için kolay diyebiliriz. Mesut 10 numara diyebiliriz. 10 numara, yaratıcı oyuncu eksikliği var. Fransa'da yarım yamalak Griezmann var. O biraz iş yaptı. Avrupa Şampiyonası'nda yaratıcı oyuncu eksikliği var mıydı diye kendi kendime soruyorum."