Serena Williams, Wimbledon şampiyonu oldu

İngiltere'de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlarda Amerikalı tenisçi Serena Williams şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlarda Alman Angelique Kerber'i 2-0 yenen Serena Williams şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve dünyanın en eski tenis turnuvası olan Wimbledon'ı, 6 kez kazanan Serena Williams, finalde bu yılın Avustralya Açık şampiyonu Angelique Kerber ile karşı karşıya geldi.

Merkez kortta oynanan ve 1 saat 21 dakika süren maçta ilk seti 7-5 kazanan Williams, ikinci seti de 6-3 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

34 yaşındaki Williams, 2002,2003,2009,2012 ve 2015 yıllarında da Wimbledon'da şampiyon olmuştu. Oynadığı 28 final maçının yalnızca 6'sını kaybeden Williams, kariyerindeki 22. grand slam şampiyonluğunu kazandı. Williams şampiyonlukla beraber 2 milyon sterlinlik ödülünde sahibi oldu.

Bu yıl Avustralya Açık finalide de karşılaşan iki tenisçiden Kerber, Williams'ı 2-1 yenerek kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu kazanmıştı. Wimledon'da finale yükselen Kerber bu başarısıyla dünya sıralamasında 2. sıraya yükseldi ve 1 milyon sterlin ödül kazandı.

"MERKEZ KORT EVİM GİBİ"

Maçtan sonra açıklama yapan Serena Williams, "Harika bir duygu. Herkese teşekkür ederim. Babam burada değil ama beni izliyordur ona da teşekkür ederim. Keber çok iyi bir oyuncu ve iyi bir insan onu da kutluyorum. Bu sonuç için çok çalıştım. Merkez kort evim gibi, biraz sonra çiftlerde de final oynayacağım. Beni her zaman yüreklendiren ve destekleyen kardeşim Venus ile burada çiftler finali oynayacağız bu da ayrı bir zevk olacak" dedi.

28 MİLYON STERLİN ÖDÜL DAĞITILACAK

Tek erkekler ve tek kadınlarda şampiyon olan sporcuların para ödülleri aynı. İlk turda elenen bir tenisçi bu yıl 30 bin sterlin ödül kazandı.

Wimbledon Tenis Turnuvasında erkekler finalininde sonlanmasıyla birlikte bu yıl yaklaşık 28 milyon sterlin ödül dağıtılmış olacak. (DHA)