EURO 2016'da neler yaşandı?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final heyecanı, yarın oynanacak Polonya - Portekiz maçı ile başlayacak.

Grup maçlarını gol yemeden ve namağlup tamamlayan Polonya ile Fenerbahçeli Nani ve Beşiktaşlı Quaresma'nın da formasını giydiği, grubundan yenilgisiz çıkan bir diğer takım Portekiz, çeyrek finalde yarın karşı karşıya gelecek. Marsilya'nın Velodrome Stadı'nda TSİ 22.00'de oynanacak maçı Alman hakem Felix Brych yönetecek. EURO 2016 çeyrek final maçlarının programı şöyle:

30 Haziran Perşembe

22:00 Polonya - Portekiz

1 Temmuz Cuma

22:00 Galler - Belçika

2 Temmuz Cumartesi

22:00 Almanya - İtalya

3 Temmuz Pazar

22:00 Fransa - İzlanda

Euro 2016'da grup ve son 16 turu maçlarının ardından öne çıkan istatistikler ise şu şekilde:

En çok galip gelen takımlar: Belçika, Galler, Fransa, Almanya, İtalya (3 galibiyet)

En çok gol atan takımlar: Belçika (8 gol) - Galler (7 gol) - Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda (6 gol)

Toplam gol girişimi: Belçika (84 kez) - İngiltere (83 kez) - Almanya (78 kez)

En çok kırmızı kart gören takımlar: Arnavutluk, İrlanda Cumhuriyeti, Avusturya (1 kart)

En çok sarı kart gören takımlar: İtalya (13 kart) - Macaristan (12 kart) - İzlanda (11 kart)

En çok gol atan futbolcular: Gareth Bale (Galler), Antoine Griezmann (Fransa), Alvaro Morata (İspanya) (3 gol)

En çok asist yapan futbolcular: Eden Hazard (Belçika) (3 asist) - Cristiano Ronaldo (Portekiz), Aaron Ramsey (Galler) (2 asist)

GALLER - BELÇİKA

EURO 2016'nın sürpriz ekiplerinden Galler ile kurduğu genç kadrosu ve Macaristan karşısında aldığı 4-0'lık galibiyet ile dikkat çeken Belçika Lille Metropole Pierre Mauroy Stadı'nda yarı finale çıkmak için mücadele edecekler. Karşılaşmada Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak.

Slovakya, İngiltere ve Rusya'nın yer aldığı B Grubu'ndan lider çıkmayı başaran ve son 16 tur maçında da Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale katılma başarısı gösteren Galler'de yeni hedef Belçika.

Tecrübeli takımlar arasında olan Belçika ise E grubunda İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç'e karşı galip gelirken, yenildiği grup lideri İtalya'nın ardından ikinci sırada yer alarak üst tura çıktı. Belçika, Macaristan'ı da 4-0'lık skorla mağlup ederek son 8 takım arasında yerini aldı.

BELÇİKA BİR ADIM ÖNDE

Turnuvada rakipleri ile yaptıkları 4'er mücadelelerin genel istatistikleri sonunda Belçika bir adım önde bulunuyor. Belçika 8 gol atarken 2 gol yedi. Galler ise rakip ağları 7 gol ile havalandırırken kalesinde 3 gol gördü.

Mücadelelerde yaklaşık olarak yüzde 51 ile topla oynayan Belçika, ortamala yüzde 86 isabetli pas buldu. Galler, yaklaşık olarak yüzde 46 topla oynarken yüzde 79 isabetli pasla oynadı.

GARETH BALE: "SONUNDA KAZANAN BİZ OLURUZ"

Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda sürpriz bir başarı göstererek çeyrek finale kadar yükselen Galler Milli Takımının en önemli kozu ise turnuvada attığı 3 gol ve oynadığı futbol ile adeta takımı tek başına sırtlayan Gareth Bale. Bale dün maç öncesi yaptığı açıklamada "Belçika çok yetenekli, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Maç öncesi tüm takım heyecanlı. Ama biz de iddialı bir ekibiz. Hedefimiz final. Umarım yarın futbol severlere zevkli bir maç izlettiririz ve sonunda kazanda biz oluruz" dedi.

BELÇİKA MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ MARC WİLMOTS: "LİLLE'DE EVSAHİBİ GİBİYİZ"

EURO 2016'da E Grubu'nda İtalya, İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç ile mücadele eden Belçika, grubunu 6 puan ile ikinci sırada tamamlamayı başarmıştı. Son 16 turunda ise Macaristan'ı takımın yıldız ismi Eden Hazard'ın müthiş oyunu ile 4-0 yenen Belçika turnuvanın favori takımları arasına girdi.

Yarın akşam karşılaşmanın oynanacağı Lille şehrine dikkat çeken Belçika Milli Takımı teknik direktörü Marc Wilmots "Lille, Belçika sınırına sadece 15 km uzaklıkta olan bir yer. Yani yarın kendi evimizde oynayacakmış gibi olacak. Eden Hazard'ın bile kariyerine başladığı ve yükseldiği şehir burası. Umarım yarın da taraftarımızın desteği ile burada yarı finale yükseleceğiz" diye konuştu.

MUHTEMEL 11'LER

EURO 2016 çeyrek final karşılaşması olan Galler- Belçika maçında takımların şu muhtemel 11 ile sahaya çıkması bekleniliyor:

Galler: Wayne Hennessey - Chris Gunter - Neil Taylor - Ben Davies - James Chester - Ashley Wiiliams - Joe Allen - Ramsey - Joe Ledley - Gareth Bale-Vokes.

Belçika: Courtois - Toby Alderweireld - Vermaelen - Thomas Meunier - Vertonghen - Nainggolan - Witsel - Kevin de Bruyne - Eden Hazard - Mertens - Romelu Lukaku.

İZLANDA, İNGİLTERE'Yİ ELEDİ 

Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İngiltere'yi 2 - 1 mağlup eden İzlanda, son çeyrek finalist oldu. İzlanda, çeyrek finalde ev sahibi Fransa ile karşılaşacak.

İzlanda'ya turu getiren golleri 6. dakikada Ragnar Sigurdsson ve 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson kaydetti. İngiltere'nin tek golü ise 4. dakikada penaltıdan Wayne Rooney attı.

İNGİLTERE: Joe Hart, Kyle Walker, Danny Rose, Gary Cahill, Chris Smalling, Raheem Sterling (60. dk Jamie Vardy), Eric Dier (46. dk Jack Wilshere), Dele Alli, Harry Kane, Wayne Rooney (87. dk Marcus Rashford), Daniel Sturridge

İZLANDA: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Johann Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson, Kolbeinn Sigthorsson (77. dk Elmar Bjarnason), Jon Dadi Bödvarsson (88. dk Arnor Ingvi Traustason)

SARI KART: 38. dk Gylfi Sigurdsson, 65. dk Aron Gunnarsson (İzlanda), 47. dk Daniel Sturridge (İngiltere)

GOLLER: 4. dk pen. Wayne Rooney (İngiltere), 6. dk Ragnar Sigurdsson, 18. dk Kolbeinn Sigthorsson (İzlanda)

Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)

Stadyum: Stade de Nice (Allianz Riviera)

İtalya Teknik Direktörü Conte: "Almanya maçı da çok zorlu olacak"

EURO 2016 son 16 turunda kupanın favori takımlarından İspanya'yı 2-0 yenen İtalya'da teknik direktör Antonio Conte, maç sonu yaptığı açıklamada, "Takım ile gurur duyuyorum" dedi.

İspanya'nın İtalya'ya oranla daha güçlü bir takım olduğunu belirten Conte, "İtalyan futbolunun en iyi dönemleri değil ama biz savaşan iyi bir kadro kurduk. İspanyol futbolu bize göre son yıllarda çok daha gelişmiş ve iyi. Böyle bir takımı yendiğimiz için oyuncularım ile gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

EURO 2016'da çeyrek final de karşılaşacakları Almanya hakkında da yorumlarda bulunan İtalyan teknik adam, "Almanya maçı da çok zorlu olacak. O gün olağanüstü değil, süper olağanüstü bir oyun oynamamız gerekecek. Yarından itibaren sadece Almanya maçını düşüneceğiz. Ama şunu söylemek isterim ki Almanya bana göre herkesin üstünde en iyi takım" diye konuştu.

"ÇOK GURURLUYUM"

Karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçilen İtalyan defans Bonucci ise, maç sonu yaptığı açıklamada, "Çok gururluyum. İspanya gibi güçlü bir takıma karşı kazanmak için sahada her şeyi onlardan daha fazla yapmak gerektiğini biliyorduk ve öyle oynadık. Bugün bu maçın zaferini kutlayacağız ama yarından itibaren bizi daha zorlu bir savaş bekliyor. Çeyrek finaldeki rakibimiz Almanya da çok çok iyi bir takım. Şimdi onlara hazırlanma zamanı" şeklinde konuştu.

İspanya Teknik Direktörü Del Bosque: "İtalya bizden çok daha iyi oynadı, bu çok net"

İtalya yenilgisinden sonra açıklamalarda bulunan İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, İtalyanları tebrik ederek şunları söyledi;

"İlk yarı çok titrek oynadık, her zamanki oyunumuzu sergileyemedik, daha sonra beraberlik için oynadık. İtalya bizden çok daha iyiydi ve iyi oynadılar, bu gayet açık ve net."

İspanya futbolunun geleceği hakkında da konuşan Del Bosque, "Bu her şeyin sonu değil, pek çok iyi oyuncumuz var ve alt yapımız çok genç. Bundan sonra ne mi yapacağız? Eylül ayında Dünya Kupası Elemeleri başlıyor, en iyi şekilde buna hazırlanacağız" dedi.

İspanyol takımının orta saha oyuncusu Andres İniesta ise, büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

"Yenilgiyi kabul edip başka şeye geçelim" diyen İniesta, "İtalyanlar bizden daha tutarlıydı ve bizi iyi kontrol ettiler. İkinci yarı daha iyi bir oyun sergileyip değişik bir görüntü verdik ama ilk yarıda İtalya takımının oynadığı oyuna uyduk ve zararını gördük" diye konuştu.

Türkiye'nin yer aldığı D Grubu'ndan çeyrek finalist çıkmadı

EURO 2016'da Türkiye'nin de yer aldığı ve turnuvanın en zor grubu olarak adlandırlan D Grubu'nda yer alan hiçbir takım şampiyonada çeyrek final yüzü göremedi.

Bu sezon yeni formatıyla 24 takımın mücadelesine sahne olan grup aşamasında Çek Cumhuriyeti'nin son sırada tamamladığı D Grubu, Türkiye'nin en iyi üçüncüler arasına girememiş olması nedeniyle ikinci tura sadece iki takım gönderebildi.

Turnuvanın son şampiyonu İspanya ve Hırvatistan, grupta ilk iki sırayı alarak üst tura yükseldi fakat iki takım da son 16 tur maçlarında rakiplerine yenilerek turnuvaya erken veda etti.

EURO 2016'da D Grubu, turnuvada çeyrek final aşamasında temsil edilmeyen tek grup oldu.

İspanyol ve İtalyan basın mensuplarından Cüneyt Çakır'a tam not

EURO 2016 son 16 turu maçında İtalya, İspanya'yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselirken, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır da gösterdiği yönetim ile hem İspanyollardan hem de İtalyanlardan tam not aldı.

Maçı statta izleyen İtalyan ve İspanyol basın mensupları Cüneyt Çakır ile ilgili olarak, güzel bir yönetim gösterdiğini söylediler.İtalyanlar maç öncesi Cüneyt Çakır hakkında endişelerinin olduklarını ama Çakır'ın çok iyi ve adil bir maç yönettiğini ifade ettiler. İspanyol basın mensupları da Çakır'ın yönetiminin sorunsuz çok akıcı bir maç yönettiğini belirttiler.

Karşılaşmada Türk hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu maçında İspanya'yı 2 - 0 mağlup eden İtalya, adını çeyrek finale yazdırdı.

Stade de France'da oynanan mücadelede İtalya'ya turu getiren golleri 33. dakikada Giorgio Chiellini ve 90+1. dakikada Graziano Pelle kaydetti.

İtalya, çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

ÇAKIR DÜDÜK ÇALDI

Bu arada karşılaşmayı FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun, ilave yardımcı hakemlik görevini ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yaptı. Müsabakada dördüncü hakem olarak ise İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson görev aldı.

Cüneyt Çakır, UEFA 2016 Avrupa Şampiyonası grup aşamasında Portekiz-İzlanda ve Belçika-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını yönetmişti.

Mücadelenin istatistikleri şöyle;

İTALYA: Gianluigi Buffon, Mattia De Sciglio, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi (84. dk Matteo Darmian), Daniele De Rossi (54. dk Thiago Motta), Marco Parolo, Emanuele Giaccherini, Graziano Pelle, Eder Martins (82. dk Lorenzo Insigne)

İSPANYA: David de Gea, Gerard Pique, Sergio Ramos, Juanfran, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, David Silva, Alvaro Morata (70. dk Lucas Vazquez), Nolito (46. dk Aritz Aduriz (81. dk Pedro)

SARI KART: 23. dk Mattia De Sciglio, 54. dk Graziano Pelle, 89. dk Thiago Motta (İtalya), 40. dk Nolito, 89. dk Sergio Busquets, 90+4 David Silva (İspanya)

GOLLER: 33. dk Giorgio Chiellini, 90+1 Graziano Pelle (İtalya)

Stadyum: Stade de France

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

İtalya - İspanya maçına yoğun ilgi

EURO 2016 son 16 turunda sonucu en merakla beklenen İtalya - İspanya maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.Her iki ülke takımının taraftarının yanı sıra diğer futbol severlerin de ilgi gösterdiği karşılaşmayı Stade de France Stadyumu'nun kapasitesi olan 80 bin seyircinin takip etmesi bekleniyor.

Karşılaşma öncesi stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan Fransız polisine, askerler ve atlı polisler de destek verirken, taraftarlar ve basın mensupları 3 farklı noktada arandı.

Buffon: "Bizim için sahadaki en tehlikeli isim şüphesiz Morata olacak"

EURO 2016 son 16 turunda erken final diye tabir edilen İtalya-İspanya maçı öncesi açıklamalarda bulunan İtalya Milli Takımı kaptanı Gianluigi Buffon, takım arkadaşlarını İspanyol forvet Morata için uyardı.

Juventus'tan takım arkadaşı olan Alvaro Morata'nın çok tehlikeli ve iyi bir futbolcu olduğunu belirten tecrübeli kaleci Buffon, "Alvaro tüm yeteneklerinin farkında olan çok iyi oyuncu. Sadece büyük oyuncular bu kaliteye sahiptir. Bizim için sahadaki en tehlikeli isim şüphesiz Morata olacak" şeklinde konuştu.

Belçikalı futbolcu Hazard: Daha çok gol bulabilirdik ama olmadı

EURO 2016 son 16 turunda dün gece oynanan maçta Macaristan'ı 4-0 yenen Belçika Milli Takımı'nın kaptanı Eden Hazard, gösterdiği muhteşem performans ile geceye adeta damga vurdu.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Hazard, "Çok zevkli ve güzel bir maç oldu. Kazanmayı hak eden taraf bizdik ve öyle oldu. Daha çok bulabilirdik ama olmadı. Çeyrek finale yükseldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Teknik direktör Marc Wilmots da kaptanları Hazard'ı överek, "Bugün muhteşem oynadı. Onu tebrik ediyorum. Takım kaptanı olarak tüm sorumluluğunu bilerek mücadele etti. Bir kaptan bazen sadece sahada ağzı ile konuşarak değil, ayaklarını konuşturarak takımı motive eder. Hazard da bugün onu yaptı" şeklinde konuştu.

Belçika çeyrek final biletini 4 golle aldı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) son 16 turunda Belçika, Macaristan'ı 4 - 0'la geçerek çeyrek finalist oldu. Belçika, çeyrek finalde Galler ile karşılaşacak.

Belçika'ya çeyrek finali getiren golleri 10. dakikada Toby Alderweireld, 78. dakikada Michy Batshuayi, 79. dakikada Eden Hazard ve 90+2. dakikada Yannick Carrasco kaydetti.

MACARİSTAN: Gabor Kiraly, Adam Lang, Tamas Kadar, Adam Pinter (75. dk Nemanja Nikolic), Richard Guzmics, Roland Juhasz (79. dk Daniel Böde), Balazs Dzsudzsak, Adam Nagy, Zoltan Gera (46. dk Akos Elek), Gergö Lovrencsics, Adam Szalai

BELÇİKA: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin de Bruyne, Eden Hazard (81. dk Marouane Fellaini), Romelu Lukaku (76. dk Michy Batshuayi), Dries Mertens (70. dk Yannick Carrasco)

SARI KART: 34. dk Tamas Kadar, 47. dk Adam Lang, 61. dk Akos Elek, 90+3 Adam Szalai (Macaristan), 67. dk Thomas Vermaelen, 89. dk Michy Batshuayi, 90+3 Marouane Fellaini (Belçika)

GOLLER: 10. dk Toby Alderweireld, 78. dk Michy Batshuayi, 80. dk Eden Hazard, 90+2 Yannick Carrasco (Belçika)

Stadyum: Stadium de Toulouse (Municipal)

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Almanya çeyrek finale rahat çıktı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Slovakya'yı 3 - 0 mağlup eden Almanya, adını çeyrek finale yazdırdı. Almanya'nın çeyrek finaldeki rakibi İtalya - İspanya maçının galibi olacak.

Almanlara turu getiren golleri 8. dakikada Jerome Boateng, 43. dakikada Mario Gomez ve 63. dakikada Julian Draxler kaydetti. Alman futbolcu Mesut Özil de, 14. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Beşiktaşlı futbolcu Mario Gomez, 90 dakika forma giydiği maçta bir de gole imza attı. Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski ise 72. dakikada Julian Draxler'in yerine oyuna dahil oldu.

Stadyum: Stade Pierre Mauroy

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

Teknik Direktör: Joachim Löw

ALMANYA: Manuel Neuer, Jonas Hector, Mats Hummels, Jerome Boateng (72. dk Benedikt Höwedes), Sami Khedira (76. dk Bastian Schweinsteiger), Mesut Özil, Julian Draxler (72. dk Lukas Podolski), Toni Kroos, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Mario Gomez

Teknik Direktör: Jan Kozak

SLOVAKYA: Matus Kozacik, Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica, Norbert Gyömber (84. dk Kornel Salata), Milan Skriniar, Vladimir Weiss (46. Jan Gregus), Patrik Hrosovsky, Marek Hamsik, Juraj Kucka, Michal Duris (64. dk Stanislav Sestak)

SARI KART: 13. dk Martin Skrtel, 90. dk Juraj Kucka (Slovakya), 46. dk Joshua Kimmich, 67. dk Mats Hummels (Almanya)

GOLLER: 8. dk Jerome Boateng, 43. dk Mario Gomez, 63. dk Julian Draxler (Almanya)

Fransa maçlarında Paris'te hayat duruyor

EURO 2016'da son 16 tur maçları devam ederken, turnuvanın evsahibi ekibi Fransa'nın maçlarında ise ülkede ayrı bir heyecan yaşanıyor.

Başkent Paris'te, Fransa'nın Milli Takımı'nın maçı sırasında bir çok market ve benzeri alışveriş yerleri kepenklerini kapatırken, herkes maçları beraber izlemek için kafelere ve restaurantlara akın etti. Buralarda yer bulamayan futbolseverler ise sokaklara kadar taştı ve karşılaşmayı o şekilde izlediler.

Fransa'nın İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yenmesi sonrası çeyrek finale kalmalarını kutlayan Fransızlar renkli görüntüler verdiler.

Son 16 tur karşılaşmasını kaybeden İrlandalılar ise Fransızlarla birlikte karşılaşmayı izledikleri Irish Publarda maç sonrası olaysız bir şekilde dağıldılar.

Maçın adamı Griezman: "Ülkemiz için her şeyi vermeye hazırız"

İrlanda Cumhuriyeti karşısında henüz 2. dakikada Brady'in penaltısı ile yenik duruma düşen ve ilk yarıyı da mağlup kapatan Fransa, ikinci yarı farkı kaçırdı.

Griezman, Pogba, Payet, Giroud, Matuidi gibi oyuncular ile karşılamanın 2. yarısında İrlanda savunmasını adeta dağıtıp gol üstüne gol kaçıran Fransızlarda galibiyetin kapısını ise Atletico Madridli Griezman'ın golleri ile açtı. 58 ve 61 dakikalarda attığı 2 gol Fransa'yı çeyrek finale çıkmasını sağlayan Griezman aynı zamanda maçın adamı da seçildi.

Ancak çok enteresandır ki Griezman, Arda Turan ile Atletico Madrid ile oynarken milli futbolcunun gölgesinde kalmış teknik direktör Simeone onu 2. yarıda veya maçın son anlarında kullanıyordu. Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi Griezman'ın hem önünü hem de talihini açtı.

Fransa'nın çeyrek finale çıkmasını sağlayan Griezman maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Takım olarak maça iyi başlayamadık. İlk yarı bittiğinde soyunma odasında hocamız ve takım arkadaşlarım ile bu durumu konuştuk ve 2. yarıya bu şekilde başladık. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ama üstesinden geldik. Biz sahada Fransa için oynuyoruz ve ülkemiz için her şeyi vermeye hazırız. Taraftarlarımızda bize çok iyi destek oluyor. İkinci yarı her şeyimizi sahaya koyduk ve farklı bir Fransa izlettirdik."

Karşılaşmanın oynandığı Lyon'un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu da belirten Fransız yıldız, "Öncelikle çeyrek final için çok mutluyum. Ailem burada Lyon'da oturuyor bende doğal olarak buralı sayılırım. Umarım bu şekilde oynamaya ve kazanmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.

Fransa, İrlanda'yı yerin dibine soktu

Martin O'neill adanın bilgiç futbol adamıdır. Onun çalıştırdığı takımlar şampiyonluğa oynar, şampiyon olur ve zirvenin adayı olur. Ya da sıfırdan alır yoktan var eder. İrlanda Cumhuriyeti'ni de öyle yaptı. Avrupa Şampiyonası'na soktu. 2. tura çıkardı. Ancak Fransa karşısında O'neill'in bilgiçliğinden takımından, sisteminden eser yoktu. Bugüne kadar böylesine kapanan bir İngiliz ekolüne sahip bir kuzeyliyi görmemiştim. 1960'lardaki savunma, karşı kaleye gidememe ısrarı ve iki-üç pası yapamayan bir takım görüntüsü ona hiç yakışmadı. Fransa'nın gücüne bir şey diyemeyiz, ama bu kadar kapanıp, yumruk yemenin herhangi bir futbol sisteminde yeri yok. Fransa yüklenecek elbet, pozisyon da bulacak. Fakat bir İngiliz eseri olan İrlanda'nın bu kadar mahkumiyetini sağlayacak unsurlarda sahaya yansımamalıydı.

Griezmann gibi bir golcüyü bu kadar serbest bırakma, aynı oyuncuya uzun boylu İrlanda savunmasının bu kadar kafa vurma şansının verilmesi ise gerçekten ayıptı. Griezmann maçın adamı, İrlanda savunması ise maçın değil, şu ana kadar turnuvanın en berbat defansı oldu. Pogba, Matuidi, Giroud sonradan giren Gignac, Fransa takımının hücumunu sağlayan en önemli kramponlardı. Sagna ve Evra ise Fransa'nın vazgeçilmez efsane ikilisi olmaya devam ediyor. Skorun 2-1'de kaldığına bakmayın, 2. dakikadaki 1-0'lık İrlanda galibiyetinden sonra maç tek kale Fransa'nın lehine döndü. 5-6 golün atılmaması ise Fransa'nın sorunuydu.

Joachim Löw'den Gomez'e övgü

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 3-0 kazandıkları Slovakya maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Mario Gomez'in performansını öven Alman teknik adam şunları söyledi:

"Gomez son iki maçta iki gol attı. Özgüveni o altın günlerinde olduğu seviyeye geldi. Kendisi de aşama kaydediyor. Hareketli ve kendisine boş alanlar yaratmak zorunda. Gomez bunu kusursuz bir şekilde yapıp bugün golünü attı."

Löw, maçın ardından Mario Götze'nin yer aldığı sahte 9'lu sistemden vazgeçip vazgeçmediği yönündeki soruya, "Açıkçası biz de sahte 9 numara, gerçek 9 numara gibi şeyler yok. Hiçbir şekilde derinlemesine oynamıyorsak, gerçek ya da sahte bir 9 başarılı olamaz. Kuzey İrlanda maçında bunu Polonya maçına göre daha iyi uyarladık. İsimler ne olursa olsun, derinlemesine oynadığımız zaman daha iyi oynuyoruz. Kanatlardan top geldiğinde üç dört oyuncuyla ceza sahasındaydık. Gerçek santraforla oynayalım ya da oynamayalım, dikine ve derinlemesine oynamazsanız işe yaramaz" yanıtını verdi.

Slovakya Teknik Direktörü Kozak: "Almanlar çok iyi oynadı"

Maç sonu açıklamalarda bulunan Slovakya Milli Takımı Teknik Direktörü Jan Kozak, 3-0 mağlup oldukları Almanya maçı sonrası şunları söyledi:

"Kaybetmenin bahanesi olmaz ama rakibimiz çok güçlüydü ve onlara karşılık veremedik. Almanlar çok iyi oynadı ve golü de erken buldular. Durum 1-0 iken kaçırdığımız pozisyon gol olsa farklı konuşabilirdik ama olmadı. Almanya'yı tebrik ediyorum, biz de bu tarz turnuvalar sayesinde tecrübe kazanacağız."

Ev sahibi Fransa çeyrek finalde!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Fransa, İrlanda Cumhuriyeti'ni 2 - 1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın istatistikleri şöyle;

Stadyum: Stade des Lumieres (Stade de Lyon)

Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Teknik Direktör: Didier Deschamps

FRANSA: Hugo Lloris, Patrice Evra, Adil Rami, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, N'Golo Kante (46. dk Kingsley Coman (90+1 Moussa Sissoko) Dimitri Payet, Blaise Matuidi, Paul Pogba, Antoine Griezmann, Olivier Giroud (73. dk Andre Gignac)

Teknik Direktör: Martin O'Neill

İRLANDA CUMHURİYETİ: Darren Randolph, Seamus Coleman, Richard Keogh, Shane Duffy, Stephen Ward, James McCarthy (72. dk Wes Hoolahan), James McClean (69. dk John O'Shea), Jeff Hendrick, Robbie Brady, Shane Long, Daryl Murphy (65. dk Jonathan Walters)

SARI KART: 25. dk Seamus Coleman, 41. dk Jeff Hendrick, 75. dk Shane Long (İrlanda Cumhuriyeti), 27. dk N'Golo Kante, 44. dk Adil Rami (Fransa)

KIRMIZI KART: 66. dk Shane Duffy, (İrlanda Cumhuriyeti)

GOLLER: 2. dk pen. Robbie Brady (İrlanda Cumhuriyeti), 58 - 61. dk Antoine Griezmann (Fransa)

Fransa Teknik Direktörü Deschamps: "Kazandık, önümüze bakıyoruz"

İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yendikleri maç sonrası açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, "Zor bir maç olacağını zaten biliyorduk. İrlanda'nın maçın hemen başında öne geçmesi bizi ilk yarıda rahatsız etti ve takım biraz panik oldu. İkinci yarı maça daha iyi başladık ve 4 hücum oyuncumuz da gerekli yaratıcı atakları gerçekleştirdiler. Kazandık önümüze bakıyoruz" diye konuştu.

"Hiçbir takım mükemmel değildir, biz de her şeyi çok doğru yapmıyoruz" diye konuşan Fransız teknik adam, "Takım destek gördükçe oynadığı oyun da olumlu etkileniyor ve futbolcularım coşup tehlikeli oluyorlar. Bugün burada Lyon'da çok iyi bir taraftar vardı ve biz de bu destekten olumlu etkilendik. Bu taraftara hep ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"FRANSA GİBİ TAKIMA GERİYE ÇEKİLEREK FAZLA DAYANZMAZSIN"

İrlanda Cumhuriyeti'nin teknik adamı Martin O'Neill ise maç sonu yaptığı açıklamada, "Erken gol ile öne geçmemiz takımdaki bazı futbolcuları olumsuz etkiledi. Genç bir takımız ve geriye çekildik. Ama Fransa gibi takıma geriye çekilerek fazla dayanamazsın. Ama şunu söylemek isterim ki bu turnuva ülkemiz için, gençler için ve taraftarımız için çok iyi bir tecrübe oldu" dedi.

Yaptıkları tribün şovları ve tezahüratları ile turnuva başından beri ilgi çeken İrlanda taraftarı için de konuşan O'Neill, "Taraftarımız müthiştiler. Bizi 4 maçta da yalnız bırakmadılar. Oyuncularıma hep pozitif destek verdiler. Onlara da çok teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

FRANSA 3 TEMMUZ'A KİTLENDİ

İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi takımı Fransa büyük bir coşku yaşarken, diğer yandan da 3 Temmuz'daki rakibini beklemeye başladı. Fransa'nın çeyrek finaldeki rakibi son 16 turda İngiltere - İzlanda maçının galibi olacak. Futbol otoriteleri çeyrek finalde Fransa - İngltere eşleşmesini konuşmaya başladılar.

İspanyol futbolcu Fabregas: Umarım Salı günüden itibaren Conte, Chelsea'nin başında olur

İspanyol futbolcu Cesc Fabregas, "Umarım Salı günüden itibaren Conte, Chelsea'nin başında olur" dedi.

EURO 2016 son 16 turunda yarın oynanacak İspanya - İtalya maçı öncesi İtalya basınına konuşan İspanyol futbolcu Fabregas, "İtalya sert bir oyun oynayacaktır. Bu tarz maçları çok yapmış, tecrübeli bir takıma karşı oynayacağız. 2012 yılında finalde 4-0 kazandığımız maç farklıydı. Bu maç daha farklı olacak" şeklinde konuştu.

Yeni sezonda İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin teknik patronu olacak Antonio Conte ile ilgili de Fabregas, "Conte çok iyi bir teknik adam ve tam bir kazanan. Onunla çalışmayı çok istiyorum. Umarım Pazartesi günü kazanan biz oluruz ve kendisi de Salı günü Chelsea'deki işine başlar" ifadesini kullandı.

İsviçre'de kaçırılan penaltıyla elenmenin şoku yaşanıyor

İSVİÇRE Milli Takımı Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, "Altın gibi bir fırsatı kaçırdık" dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten mücadelenin ardından penaltı atışları sonunda Polonya'ya 5-4 yenilen İsviçre'de, turnuvadan elenmenin şoku yaşanıyor. İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Vladimir Petkovic maçtan sonra yaptığı açıklamada, oyuncularının ellerinden geleni yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Futbol tarihine geçecek kadar güzel de bir gol attılar. Bir üst tura çıkmayı da bence fazlasıyla hak ettiler. Ancak bilindiği gibi top yuvarlak. Altın gibi bir fırsatı kaçırdık. Ben oyuncularım için çok üzülüyorum, çünkü bu tarz elenmeyi hak etmediler. Suçlu, hiçbir zaman penaltıyı kaçıran Granit Xhaka değildir. Turu geçseydik başarı bütün takımın olacaktı, elendik, bundan bütün takım sorumludur. Her şeye rağmen Polonya'yı tebrik ediyorum. Şimdi bütün hazırlıklarımızı Dünya Kupası eleme maçlarına çevirmiş bulunuyoruz."

Hırvatlar şokta

EURO 2016 son 16 turunda uzatmalarda yediği gol ile Portekiz'e 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda eden Hırvatlar şokta.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Hırvat takımın yıldız ismi Ivan Rakitic, "Maçla alakalı fazla konuşamam, ama şunu söylemek isterim ki, hayatımda ilk defa bu kadar gözyaşı döken insan gördüm. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Herkes gördü ki biz sahada kötü değildik. Elimizden geleni yaptık ama şansız bir gol yedik" diye konuştu.

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic ise yaptığı açıklamada, "Üzgünüm. Bizim için iyi bir kura şansı vardı eğer bu maçı geçseydik, ama olmadı. Turnuvanın başından beri en güçlü takımlarla oynadık. Oyuncularımı kutlarım. Sahada kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Bence bu maçtan sonra turnuvada ilk finalist kim olur diye sorarsanız, Portekiz derim. Şimdi 2018 Dünya Kupası için hazırlıklarımıza başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Hırvatistan takımının tecrübeli defans oyuncusu Vedran Corluka, Portekiz takımı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Hırvat defans oyuncusu, "Bu Portekiz, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti'nden daha kötü" dedi.

"EURO 2008'deki Türkiye'ye kaybedilen çeyrek final maçı mı, bu maç mı daha çok acı verdi" sorusuna Corluka, "2008 çeyrek final maçı daha çok acıtmıştı" şeklinde konuştu.

Türkiye çok büyük fırsat kaçırdı

Avrupa Futbol Şampiyonası'na Hırvatistan yenilgisi ile başlayıp, farklı İspanya mağlubiyeti ile devam eden, üçüncü maçında ise Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek, diğer maçların sonuçlarını bekleyen, ancak umduğunu bulamayarak elenen Türkiye'nin büyük bir fırsatı teptiği, rakiplerinin aldığı sonuçlar ve son sekiz eşleşmeleriyle bir kez daha ortaya çıktı.

AH BRADY, VAH TÜRKİYE

Belçika'nın İsveç'i yenmesiyle ümitlenen Milli Takım, İrlanda Cumhuriyeti'nin son saniyelerde Brady'nin ayağından kazandığı golle İtalya'yı 1-0 mağlup etmesiyle eve dönüş yapmıştı. Son 16 turunda ise Türkiye'ye rakip olacak diğer ülke takımları da hayal kırıklığı yarattı. Gruptan çıkması halinde Türkiye'nin rakibi olacak Galler'in, Kuzey İrlanda'yı kendi kalesine attığı golle yenmesi ise tam manasıyla kahretti. Gerek Galler, gerekse Kuzey İrlanda gösterdiği performansla, Türkiye'nin kalibresinde takım değiller.

İSVİÇRE VE POLONYA NE OYNADI?

İsviçre ise Shakiri'nin enfes golünün dışında hiçbir şey yapamadı. Milli Takımı'nı devşirme futbolculardan kuran İsviçre de, Polonya ile hayal kırıklığı yaratan bir başka ikili oldu. Polonya'da Lewandovski henüz bir varlık gösterecek oyun ortaya koyamadı. Zaten onun dışında takım da öne çıkan diğer oyuncu Beşiktaş'ın da talip olduğu stoper Kamil Glik. Türkiye normal oyununu ortaya koymasıyla birlikte iki takımı da rahatlıkla yenecek düzeyde. Üstelik Türkiye'nin eşleşme planı ile yarı-final ve finale kadar çıkması yüksek ihtimal olarak gösteriliyordu.

PORTEKİZ CAN ÇEKİŞİRKEN

Ronaldo'yla birlikte Portekiz'in ortaya iyi futbol koyduğunu söylemek imkansız. Yeni yıldız adayları arasında Bayern Münih'e 35 milyon Euro'ya transfer olan Renato Sanchez çırpındı ve Hırvatistan maçının kazanılmasında büyük rol oynadı. Tabii Ronaldo'nun bencilliğini, Quaresma gole çevirmese belki de onlar da elenmiş olacaktı.

Türk hakemliği bir kez daha onunla tarihe geçecek bir maça çıkıyor

Türk hakemliğinin gurur kaynağı Cüneyt Çakır, başarılarına yeni bir halka daha eklemek üzere. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina tarafından yarın oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın final niteliği taşıyan İspanya-İtalya maçına atanan Cüneyt Çakır, tarihi bir karşılaşmaya daha çıkacak. Karşılaşmayı, Tarık Ongun, Bahattin Duran, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek ile birlikte yönetecek olan Çakır için MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu da önemli açıklamalarda bulundu.

PORTEKİZ BASININDA MANŞET QUARESMA

EURO 2016 son 16 turunda Hırvatistan'a uzatmalarda 117. dakikada attığı gol ile Portekiz'i çeyrek finale taşıyan Ricardo Quaresma, ülkesinin basınında manşetlere çıkarıldı.

87. dakikada oyuna giren ve Portekiz'in kaderini değiştiren isim olan Ricardo Quaresma, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Golü attığım için tabii ki çok mutluyum. Portekiz bu maçı ve zaferi hak etmişti. Golü atan benim ama başlangıcından sonuna kadar takım halinde geliştirdiğimiz müthiş kontratak sayesinde bu golü attım. Doğru zamanda doğru yerdeydim. Şimdi sadece çeyrek final maçını düşünüyoruz" dedi.

"İNANCIMIZ ZAFERE DÖNÜŞTÜ"

Portekiz Milli Takımı'nın bir başka yıldız ismi Fenerbahçeli Nani ise, "Biz bu maçın çok zor olacağını biliyorduk. Tüm maç savaştık ve hiçbir zaman ters bir sonuç olacağını düşünmedik. Sonunda inancımız zafere dönüştü" diye konuştu.

Portekiz basınında Quaresma ile ilgili öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Abola: "Quaresma, Portekiz'i çeyrek finale taşıdı"

Correio da Mania: "Quaresma 'devam' dedi "

Expresso: "Quaresma'nın son dakika golü ile Hırvastistan elendi"

Publico: "Gecenin kahramanı Quaresma oldu"

Record: "Portekiz'e çeyrek final yolunu Quaresma açtı "

QUARESMA ATTI, PORTEKİZ ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Stat: Stade Bollaert-Delelis

Hakemler: Carlos Velasco, Roberto Alonso, Juan Yuste (İspanya)

Hırvatistan: Subasic, Srna, Corluka (Dk. 120 Kramaric) , Vida, Strinic, Brozovic, Modric, Badelj, Perisic, Rakitic (Dk. 110 Pjaca) , Mandzukic

(Dk. 88 Kalinic)

Portekiz: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Mario (Dk. 87 Quaresma), Silva (Dk. 108 Danilo), William Carvalho, Gomes (Dk. 50 Sanches),

Nani, Ronaldo

Gol: Dk. 117 Quaresma (Portekiz)

Sarı kartlar: Dk. 78 William Carvalho (Portekiz)

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Portekiz, normal süresi 0-0 biten maçın uzatmalarında Quaresma'nın attığı golle Hırvatistan'ı 1-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi.

Lens kentindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan maçın normal süresi 0-0 sona erdi. Karşılaşmada uzatmalara geçilirken, 117. dakikada Portekiz'e galibiyeti getiren golü Ricardo Quaresma kaydetti. Beşiktaşlı futbolcu Quaresma, 87. dakikada Mario'nun yerine oyuna dahil olurken, ilk 11'de maça çıkan Fenerbahçeli futbolcu Nani ise 120 dakika forma giydi.

Portekiz'in çeyrek finaldeki rakibi Polonya oldu.

Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenen Galler çeyrek finalde!

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu mücadelesinde Kuzey İrlanda'yı 1 - 0 mağlup eden Galler, çeyrek finale yükseldi.

Galler'e turu, 75. dakikada Kuzey İrlandalı Gareth McAuley'in kendi kalesine attığı gol getirdi.

Bu arada Galler, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Karşılaşmanın istatistikleri şöyle;

Stadyum: Parc des Princes

Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)

GALLER: Wayne Hennessey, Chris Gunter, Neil Taylor, Ben Davies, James Chester, Ashley Williams, Joe Allen, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Joe Ledley (63. dk Jonny Williams), Sam Vokes (55. dk Hal Robson-Kanu)

KUZEY İRLANDA: Michael McGovern, Gareth McAuley (84. dk Josh Magennis), Jonny Evans, Aaron Hughes, Craig Cathcart, Steven Davis, Corry Evans, Stuart Dallas, Oliver Norwood (79. dk Niall McGinn), Jamie Ward (69. dk Conor Washington), Kyle Lafferty

SARI KART: 44. dk Stuart Dallas, 67. dk Steven Davis (Kuzey İrlanda), 58. dk Neil Taylor, 90+4 Aaron Ramsey (Galler)

GOLLER: 75. dk Gareth McAuley (Kendi kalesine)

EURO 2016'da ilk çeyrek finalist Polonya

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 Turu'nda çeyrek finale yükselen ilk ekip Polonya oldu.

Şampiyonanın son 16 Turu'ndaki ilk karşılaşmada İsviçre ve Polonya karşı karşıya geldi. Maçın 90 dakikası Polonya'dan Kuba Blaszczykowski ve İsviçre'den Xherdan Shaqiri'nin golleriyle 1-1 tamamlandı. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılarda da İsviçre'yi 5 - 4 mağlup eden Polonya, EURO 2016'da ilk çeyrek finalist oldu.

-Karşılaşmanın istatistikleri şöyle-

Stadyum: Stade Geoffroy Guichard

Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)

İSVİÇRE: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Johan Djourou, Fabian Schar, Granit Xhaka, Valon Behrami (77. dk Gelson Fernandes), Blerim Dzemaili (58. dk Breel Embolo), Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic, Admir Mehmedi (70. dk Eren Derdiyok)

POLONYA: Lukasz Fabianski, Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk, Kamil Glik, Lukasz Piszczek, Krzysztof Maczynski (101. dk Tomasz Jodlowiec), Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki (104. dk Slawomir Peszko), Kuba Blaszczykowski, Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski

SARI KART: 55. dk Fabian Schar, 117. dk Johan Djourou (İsviçre), 58. dk Artur Jedrzejczyk, 111. dk Michal Pazdan (Polonya)

GOLLER: 39. dk Kuba Blaszczykowski (Polonya), 82. dk Xherdan Shaqiri (İsviçre)

Stadyum: Stade Geoffroy Guichard

Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)

Kuzey İrlanda maçı öncesi dostluk görüntüleri

EURO 2016 son 16 turunda günün 2'inci karşılaşması olan Galler - Kuzey İrlanda maçı öncesi taraftarlar stadyum çevresinde dostluk görüntüleri verdiler.

Şampiyonanın hem tribün olarak hem de futbol olarak en ilgi çeken iki ülkesi olan Galler ve Kuzey İrlandalı taraftarlar karşılaşma öncesi kendilerine ayrılan restaurant ve barlarda tezahürat yapıp maç saatini bekliyorlar.

Fransız polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı stadyum çevresinde taraftarlar sadece kendileri için ayrılan bölümlerde durabiliyorlar. Her iki takım taraftarının birlikte yan yana eğlendikleri Paris'te her hangi bir taşkınlık yada olay ise yaşanmadı.

Biletlerin de karaborsa olduğu karşılaşmada bir çok taraftar maçı tribünde izlemek için ellerinde ufak kartonlara "Bilet lazım" yazarak bilet arıyorlar.

Gareth Bale: "Hedefimiz şampiyonluk"

Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda gruptan lider çıkan Galler'de, takımın en önemli kozu Gareth Bale yarınki son 16 turu maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Euro 2016'da müthiş bir performans sergileyen ve 2'si frikikten olmak üzere oynadığı 3 maçta da fileleri havalandıran Gareth Bale, "Turnuvaya tek bir hedef için gelirsiniz: kazanmak. Sadece 3 maç yapıp eve dönmek için değil. Belki klişe bir laf ama her maça tek tek bakıyoruz. Kuzey İrlanda'yı yenersek çok güzel olacak. Nihai hedefimiz ise Fransa'da şampiyon olmak" dedi.

EURO 2016 son 16 tur maçında yarın Paris'te Galler-Kuzey İrlanda ile karşılaşacak. Britanya derbisi TSİ 19.00'da başlayacak.

WAYNE ROONEY KUPA İSTİYOR

İngiltere Milli Takımı kaptanı Wayne Rooney, İzlanda ile Pazartesi günü oynayacakları EURO 2016 son 16 turu maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin EURO 2016'da beklenmedik şeyler yapabileceğini belirten Rooney, "Buraya geldik, çünkü bu kupayı istiyoruz. Çeyrek final oynamak ya da yarı final oynamak bizim için başarı değil. Biliyorum ki bizim takım bunun çok daha iyisi. Bu yüzden benim hedefim bu kupayı kazanmak" dedi.

Artık 30 yaşına geldiğini belirten İngiliz yıldız, "Uluslararası bir kupa kazanmak istiyorum. Yaşım 30 oldu. Daha önceki turnuvalarda İngiltere ve benim için hayal kırıklıkları oldu, ama bu turnuva farklı olacak. Yedek oturmam gerekiyorsa bile otururum. Önemli olan takımın kazanması" diye konuştu.

EURO 2016 son 16 turdaki rakipleri İzlanda hakkında da konuşan Wayne Rooney, "Bundan 4 yıl önce sorsanız Fransa, İspanya, Almanya gibi takımlar yerine bu eşleşme için iyi derdim, ancak artık her şey değişti. Takımlar arasında farklar büyük değil" değerlendirmesinde bulundu.

HAVA ŞARTLARI EURO 2016'YI ZORLUYOR

Fransa'daki yoğun yağmurdan dolayı zemini futbol oynamaya elverişsiz hale gelen Lille Metropole Stadyumu'nda çim değiştirme çalışmaları başladı.

EURO 2016 son 16 turunda Pazar günü Almanya-Slovakya maçına ev sahipliği yapacak Lille Metropole Stadyumu'nda çim değiştirme çalışmaları yapılıyor. Hollanda'dan gelen özel bir ekibin çalışmalarını sürdürdüğü stadyumda, UEFA yetkilileri de sıkı takipte bulundu. Bu kadar üst düzey çalışmaya rağmen Cumartesi günü her iki takımın da maç öncesi antrenmanına stadyumda çıkamayacağı belirtildi.

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ise konuyla ilgili açıklamasında, "Karşılaşmanın son antrenmanını Lille'de değil, kamp yaptığımız yerde gerçekleştireceğiz. Bu bir dezavantaj mı değil, ama önemli olan maç günü zeminin nasıl olacağı" dedi.

EURO 2016 Direktörü Marin Kallen ise, Fransa'daki bazı stadyumların zeminlerinin durumundan çok rahatsız olduklarını açıklamıştı. Fransa basınında çıkan haberlere göre, sadece Lille Metropole Stadyumu'nda değil, Fransa'daki diğer statlarda da zemin problemi yaşandığı belirtildi. Bunun sebebi olarak da, tribün mimarisi nedeniyle zeminin yeterli düzeyde güneş ışını ve rüzgar alamaması gösterildi.

EURO 2016'DA SON 16 TURU HEYECANI BAŞLIYOR

Toplam 6 grupta yer alan 24 takımın 16'sının bir üst tura yükseldiği Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye grubunu 3. sırada bitirmiş ancak averaj farkı nedeniyle en iyi üçüncüler arasına giremeyip elenmişti. Yarın İsviçre-Polonya maçı ile başlayacak son 16 turu maçları, Pazartesi günü İngiltere-İzlanda karşılaşması ile son bulacak.

EURO 2016'da son 16 turu maçlarının programı şöyle:

25 Haziran Cumartesi:

16.00 İsviçre-Polonya

19.00 Galler-Kuzey İrlanda

22.00 Hırvatistan-Portekiz

26 Haziran Pazar:

16.00 Fransa-İrlanda Cumhuriyeti

19.00 Almanya-Slovakya

22.00 Macaristan-Belçika

27 Haziran Pazartesi:

19.00 İtalya-İspanya

22.00 İngiltere-İzlanda

Arda Turan: Hakkımız varsa helaldir

EURO 2016'da İrlanda Cumhuriyeti'nin İtalya'yı 1-0 yenmesiyle en iyi üçüncüler arasına giremeyip şampiyonaya veda eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Arda Turan, sosyal medya hesabı Instagram'dan bir açıklama yaptı. Milli takım futbolcularının kampta bir arada olduğu fotoğrafı sosyal medya hesabında yayınlayan Arda, takipçileriyle şu mesajı paylaştı:

"Bir masaya oturduk. Hep beraber üzüntülerimizi, sevinçlerimizi koyduk ortaya. Kocaman adamların ağladığını gördüm. Bu sefer ben ağlamadım, teselli tarafındaydım. Kardeşinin gözyaşı bazen kendininkinden kıymetli oluyor. Bu fotoğrafa baktığımda her halleriyle gurur duyduğum arkadaşlarımı gördüm. Bir ömür boyu da öyle göreceğim. Bu akşam herkese olduğu gibi bize de zordu. Hala da zor ama bütün bunları bıraktığımızda, geriye bayrağımız, ülkemiz, milletimiz kaldı. Biz sizler için buradaydık, bayrağımızı dalgalandırabilmek için. Az da olsa bunu yaptığımıza inanıyorum. Hala da zor ama bütün bunları bıraktığımızda, geriye bayrağımız, ülkemiz, milletimiz kaldı. Biz sizler için buradaydık, bayrağımızı dalgalandırabilmek için. Az da olsa bunu yaptığımıza inanıyorum. Futbolla ilgili elimizden geleni yaptık, bazen futbol böyle olmuyor. Sizin bu futbolla ilgili kırgınlığınız, üzüntünüz, kızgınlığınız varsa başımızın üstüne. Biliriz ki halkımız bizi çok sevdiğinden böyle yapar. Bize gelince hakkımız varsa helaldir. Siz her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz, benim güzel ülkem. İyi geceler, hayırlı sahurlar."

İrlandalı futbolcu Brady: Rüyalarım gerçek oldu

İrlanda Cumhuriyeti'nde, İtalya karşısında galibiyet golünü atan Robbie Brady, "Rüyalarım gerçek oldu" dedi.

İtalya'ya karşı 86. dakikada attığı gol ile Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 son 16 turu ümitlerini bitiren isim olan Brady, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Golü atınca kendimi kaybettim. Rüyalarım gerçek oldu. Benim için hayatım boyunca unutmayacağım, gurur dolu bir gece oldu. Bu maç bazılarımız için son şanstı. Kariyerlerinde acı çeken oyunculara sahibiz ve bu acıyı başarıya çevirdik" şeklinde konuştu.

EURO 2016'daki şansları ile ilgili de konuşan Brady, "İtalya'yı yenerek kendimizi ispatladık. Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Kimseden korkumuz yok ve çekinmiyoruz" ifadesini kullandı.

İtalyan futbolcu Insigne: Tüm takım elinden geleni sahaya koydu

İtalya Milli Takımı'nın EURO 2016 E Grubu mücadelesinde İrlanda Cumhuriyeti'ne 1-0 mağlup olmasının ardından açıklamalarda bulunan Napolili futbolcu Lorenzo Insigne, "Tüm takım elinden geleni sahaya koydu. Performansımız ile ilgili pişmanlık yok ama sahada iyi değildik, kötüydük" dedi.

İrlanda Cumhuriyeti karşısında alınan bu mağlubiyetin takıma olumsuz etki yapmayacağını belirten İtalyan yıldız, "Gelecek turlar için olumlu düşüncelere sahibim. Bu mağlubiyet bizim moralimizi bozmayacak. İyi bir kadromuz var ve bunu daha önceki maçlarla ispatladık" diye konuştu.

MATTİA DE SCIGLIO: "BU MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKTIK"

İtalya Milli Takımı'nın bir diğer oyuncusu Mattia De Sciglio ise yaptığı açıklamada, "Konsantrasyonumuz daha yüksek olmalıydı. Bu mağlubiyet iyi bir sonuç değil ve rahatsız edici, ama İspanya maçı böyle olmayacak" ifadelerini kullandı.

İrlanda Cumhuriyeti maçına kazanmak için çıktıklarını belirten De Sciglio, "Bu maça kazanmak için çıktık. 23 kişilik kadromuz var ve herkesin hedefi aynı. Maçı kazanacağımız fırsatlar da yakaladık ama olmadı. İrlanda Cumhuriyeti maça her şeyini verdi ama biz onlara karşılık veremedik" şeklinde konuştu.

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Conte: Sahadaki bazı oyunculardan istediğim performansı alamadım

EURO 2016'da E Grubu son maçında İrlanda Cumhuriyeti'ne 1-0 mağlup olarak Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın tur atlamasını engelleyen İtalya'da teknik direktör Antonio Conte, "Sahadaki bazı oyunculardan istediğim performansı alamadım" dedi.

Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada saha ve zemin şartlarını eleştiren İtalyan teknik adam, "Çok zor ve mücadeleci bir maç oldu. İrlanda'nın kazanmak zorunda olduğunu biliyorduk ve onun için oynadılar. Sahadaki bazı oyunculardan istediğim performansı alamadım. Saha şartları da bizi zorladı. Önemli olan, gruptan lider çıkmaktı ve başardık. Önümüze bakıyoruz" diye konuştu.

İtalya'nın, son 16 turunda A Milli Takım'ın da yer aldığı D Grubu'nun 2'ncisi İspanya ile eşleşmesine de değinen Conte, "Buradaki herkes İspanya'yı favori olarak görebilir ama ben söyleyemem" şeklinde konuştu.

Cristiano Ronaldo, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti

EURO 2016 F Grubu'nda Macaristan karşısında iki gol kaydederek, takımının ikinci tur vizesi almasında büyük rol oynayan Cristiano Ronaldo, kendisi açısından da önemli bir rekorun sahibi oldu.

Avrupa Şampiyonası arenasına ilk kez EURO 2004 finalleriyle ayak basan Ronaldo, o günden itibaren tüm Avrupa Şampiyonaları'nda gol atmayı başardı ve 4 Avrupa Şampiyonası'nda da gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Bu alanda ilk golünü EURO 2004'te Yunanistan'a karşı kaydeden Ronaldo, Avrupa Şampiyonaları'nda şu ana kadar 8 gole imzasını attı.

EURO 2016 SON 16 TURU FİKSTÜRÜ AÇIKLANDI

EURO 2016'da grup maçların tamamlanmasının ardından tablo netleşti. İrlanda Cumhuriyeti'nin İtalya'yı devirmesinin ardından Türkiye, turnuvaya veda etti.

İŞTE KESİNLEŞEN SON 16 FİKSTÜRÜ

25 Haziran Cumartesi TSİ 16:00

İsviçre - Polonya

25 Haziran Cumartesi TSİ 19:00

Galler - Kuzey İrlanda

25 Haziran Cumartesi TSİ 22:00

Hırvatistan - Portekiz

26 Haziran Pazar TSİ 16:00

Fransa - İrlanda Cumhuriyeti

26 Haziran Pazar TSİ 19:00

Almanya - Slovakya

26 Haziran Pazar TSİ 22:00

Macaristan - Belçika

27 Haziran Pazartesi TSİ 19:00

İtalya - İspanya

27 Haziran Pazartesi TSİ 22:00

İngiltere - İzlanda

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016'ya veda etti

Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek grubunu 3. sırada tamamlayan A Milli Takım, E Grubu'ndan gelen haberle turnuvadan elendi.

Arnavutluk'u geride bırakan Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti'nin İtalya'yı 1-0 yenmesi üzerine rakibinin gerisinde kaldı ve EURO 2016'ya veda etti.

EURO 2016 E Grubu'nda son maçlar oynandı

Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu 3. ve son maçları sonunda Belçika grup lideri, İtalya grup ikincisi, İrlanda Cumhuriyeti de en iyi 3. olarak bir üst tura yükseldiler.

Grupta oynanan son maçlarda İrlanda Cumhuriyeti, İtalya'yı 1 - 0 mağlup ederken, Belçika da İsveç'i tek golle yendi.

Bu arada A Milli Futbol Takımı, İrlanda Cumhuriyeti'nin İtalya'yı 1-0 yenmesinin ardından en iyi üçüncüler sıralamasında 5. oldu ve turnuvaya veda etti.

Son maçlar sonunda puan durumu şöyle oluştu:

1 - Belçika 6 puan

2 - İtalya 6 puan

3 - İrlanda Cumhuriyeti 4 puan

4 - İsveç 1 puan

İki maçın istatistikleri şöyle;

İTALYA - İRLANDA CUMHURİYETİ: 0 - 1

Stadyum: Pierre Mauroy

Hakemler: Ovidiu Hategan, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe

İTALYA: Salvatore Sirigu, Mattia De Sciglio (81. dk Stephan El Shaarawy), Angelo Ogbonna, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi, Thiago Motta, Stefano Sturaro, Federico Bernardeschi (60. dk Matteo Darmian), Simone Zaza, Ciro Immobile (75. dk Lorenzo Insigne)

İRLANDA CUMHURİYETİ: Darren Randolph, Seamus Coleman, Richard Keogh, Shane Duffy, Stephen Ward, James McCarthy (77. dk Wes Hoolahan), James McClean, Jeff Hendrick, Robbie Brady, Shane Long (90. dk Stephen Quinn), Daryl Murphy (70. dk Aiden McGeady)

SARI KART: 39. dk Salvatore Sirigu, 79. dk Andrea Barzagli, 87. dk Simone Zaza, 90. dk Lorenzo Insigne (İtalya), 40. dk Shane Long, 73. dk Stephen Ward (İrlanda Cumhuriyeti)

GOLLER: 85. dk Robbie Brady (İrlanda Cumhuriyeti)

İSVEÇ - BELÇİKA: 0 - 1

Stadyum: Allianz Riviera

Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp

İSVEÇ: Andreas Isaksson, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Victor Lindelöf, Emil Forsberg (83. dk Erkan Zengin), Sebastian Larsson (70. dk Jimmy Durmaz), Albin Ekdal, Kim Kallström, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg (63. dk John Guidetti)

BELÇİKA: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Radja Nainggolan, Axel Witsel, Kevin de Bruyne, Eden Hazard (90. dk Divock Origi), Yannick Carrasco (71. dk Dries Mertens), Romelu Lukaku (87. dk Christian Benteke)

SARI KART: 31. dk Thomas Meunier, 45. dk Axel Witsel (Belçika), 33. dk Albin Ekdal, 36. dk Erik Johansson (İsveç)

GOLLER: 84. dk Radja Nainggolan (Belçika)

A Milli Futbol Takımı, kamp otelinde çalıştı

2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni dün akşam 2-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, grup maçlarının tamamlanacağı bugünü kamp otelinde yaptığı çalışmalar ile geçirdi.

Çek Cumhuriyeti maçının tamamında forma giyen futbolcular havuzda yenilenme çalışması, müsabakada forma giymeyen ve az süre alan oyuncular ise fitness salonunda kuvvete dönük istasyon antrenmanı yaptı. Ayrıca, sağ dizinde zorlanmaya bağlı ödem bulunan Nuri Şahin'in tedavisine devam edildi.

EURO2016 F Grubu maçları tamamlandı

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu 3. ve son maçında Portekiz ile 3 - 3 berabere kalan Macaristan, grup lideri olarak tur atladı. Diğer maçta ise İzlanda, Avusturya'yı son dakikada bulduğu golle 2 - 1 yenerek tur atlayan diğer takım oldu.

Tarihinde ilk kez bir turnuvaya katılan İzlanda, Avrupa Şampiyonası'nda son 16 takım arasında kaldı.

Bu sonuçların ardından Macaristan 5 puanla lider, aynı puanla İzlanda ise 2. sırada yer alarak bir üst tura yükseldiler. En iyi 3.'ler arasında yer alan Portekiz de adını bir üst tura yazdırdı.

DZSUDZSAK'TAN 2, NANİ'DEN 1 GOL

Bursaspor'un Macar futbolcusu Balazs Dzsudzsak, ilk 11'de başladığı mücadelede 2 kez fileleri havalandırdı. Portekiz'de ise Fenerbahçeli Nani, ilk 11'de çıktığı maçta 81 dakika sahada kalıp 1 de gol atarken, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma 61. dakikada maça dahil edildi.

Bu arada karşılaşmayı Macaristan kazansaydı, Türkiye en iyi üçüncüler arasına girerek bir üst tura çıkmayı garantileyecekti.

Son maçların ardından puan durumu şöyle oluştu:

1 - Macaristan 5 puan

2 - İzlanda 5 puan

3 - Portekiz 3 puan

4 - Avusturya 1 puan

İki maçın da istatistikleri şöyle;

MACARİSTAN - PORTEKİZ: 3 - 3

Stadyum: Stade de Lyon

Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child

MACARİSTAN: Gabor Kiraly, Adam Lang, Mihaly Korhut, Adam Pinter, Richard Guzmics, Roland Juhasz, Akos Elek, Balazs Dzsudzsak, Zoltan Gera (46. dk Barnabas Bese), Gergö Lovrencsics (82. dk Zoltan Stieber), Adam Szalai (70. dk Krisztian Nemeth)

Teknik Direktör: Fernando Santos

PORTEKİZ: Rui Patricio, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu, Joao Moutinho (46. dk Renato Sanches), Joao Mario, Vieirinha, William Carvalho, Andre Gomes (61. dk Ricardo Quaresma), Nani (81. dk Danilo Pereira), Cristiano Ronaldo

SARI KART: 13. dk Richard Guzmics, 28. dk Roland Juhasz, 34. dk Zoltan Gera, 56. dk Balazs Dzsudzsak (Macaristan)

GOLLER: 19. dk Zoltan Gera, 47 - 55. dk Balazs Dzsudzsak (Macaristan), 42. dk Nani, 50 - 62. dk Cristiano Ronaldo (Portekiz)

İZLANDA - AVUSTURYA: 2 - 1

Stadyum: Stade de France

Hakemler: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz

İZLANDA: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Johann Gudmundsson (86. dk Sverrir Ingi Ingason), Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson, Kolbeinn Sigthorsson (80. dk Arnor Ingvi Traustason), Jon Dadi Bödvarsson (71. dk Elmar Bjarnason)

AVUSTURYA: Robert Almer, Aleksandar Dragovic, Martin Hinteregger, Christian Fuchs, Sebastian Prödl (46. dk Alessandro Schöpf), Florian Klein, Stefan Ilsanker (46. dk Marc Janko), David Alaba, Julian Baumgartlinger, Marcel Sabitzer (78. dk Jakob Jantscher), Marko Arnautovic

SARI KART: 36. dk Ari Freyr Skulason, 51. dk Kolbeinn Sigthorsson, 78. dk Kari Arnason, 83. dk Hannes Halldorsson (İzlanda), 70. dk Marc Janko (Avusturya)

GOLLER: 18. dk Jon Dadi Bödvarsson, 90. dk Arnor Ingvi Traustason (İzlanda), 60. dk Alessandro Schöpf (Avusturya)

Fatih Terim'e ilk tebrik ve destek Yıldırım Demirören'den...

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek, son 16'ya kalıp kalmayacağı için bu akşamki maçları bekliyor.

7 puanlı Hırvatistan ve 5 puanlı İspanya'nın ardından 3 puan ve -2 averajla 3'üncü olan Türkiye, gruptan çıkmak için İtalya'nın İrlanda'ya, Belçika'nın da İsveç'e kaybetmemesini veya Macaristan'ın da Portekiz'i yenmesini bekleyecek.

Prim krizi ile patlak veren yoğun eleştirilerin yanı sıra sosyal medyadaki küfürlü saldırılar Çek galibiyetine rağmen milli takımdaki önemli aktörlerin moralini tam anlamıyla düzeltmedi.

Fatih Terim'e ilk tebrik ve destek Yıldırım Demirören'den gelirken, TFF Başkanı'nın "Hocam herşeyin ile yanındayız. Hiç bir şeyi kafana takma, ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" şeklindeki sözleri de Terim'in moralinin düzelmesine yetmedi. Terim buruk bir şekilde teşekkür etse de Çek galibiyetine rağmen kalbi kırık.

Öte yandan stresli bir maçı geride bırakan A Milli takımda futbolcular bugünü izinli geçirdi. Kafile kamp yapılan Bandol'a geri dönerken bazı futbolcular gezmeyi bazıları dinlenmeyi tercih etti. Akşam saatlerinde ise Euro2016'da Türk milli takımının kaderini belirleyecek maçları hep birlikte otelde izleyecekler.

Ay-Yıldızlı ekipte heyecanlı bekleyiş sürerken, futbolcular kaptan Arda'nın çok eleştirilmesinden sonra alınan galibiyeti kendisine armağan ettiler.

İspanya maçında yuhalanan ve morali bozuk olduğu gözlenen Kaptan'a bu kez tribünlerden büyük bir coşkuyla destek vardı. İspanya maçında beklenmedik bir şekilde ıslık ve protestoların hedefi olan Arda Turan, Çek Cumhuriyeti önünde büyük bir destekle karşılaştı. Maç öncesi taraftarlar morali bozuk olduğu gözlenen Kaptan'a yaptıkları tezahüratlarla destek verdiler. Milli takım da sahaya ısınmak için çıktığında Arda, santraya kadar gelerek dua etti. Barcelonalı yıldız, hazırlayıcısı olduğu ilk golün sevincini ise buruk yaşadı. Burak, tüm arkadaşlarını yanına çağırıp birlik ve beraberlik mesajı verirken, Arda'nın enstantaneye girmek istememesi dikkat çekti. Kaptan, ilk yarı sonunda Emre'ye sarılıp başından öptü.

Türk seyirciler Fransız basınını fethetti

Fransız basını Türk seyircisinin milli takıma olan sevgisine ve tribünlerde yarattığı atmosfere hayran oldu.

Avrupa Şampiyonası'nın başından beri sportmen davranışları ile dikkat çeken Türk seyirciler, Çek maçından sonra Fransız basınının gönlünde taht kurdu.

Nice'te oynanan İspanya maçı sırasında, kaptan Arda Turan'ı ıslıklamalarına rağmen, Lens'te Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynanan maç daha başlamadan seyircinin Arda için gösterdiği sevgiye gıpta eden 20 Minutes Gazetesi daha önce Stade Bollaert'te böyle bir coşkunun yaşanmadığını yazdı.

Türk seyircinin coşkulu atmosferleri ile ün yapmış Türkiye'deki statların havasını Lens'e taşıdıklarını yazan gazete, Türkiye'deki maçların vazgeçilmez aksesuarı olan meşaleleri, bugüne kadar yapılmış en sıkı emniyet tedbirlerine rağmen Bollaert stadına soktuklarını ve stadı muhteşem bir görüntüye soktuklarını da anlattı.

En duygulu anların ise maç 2-0 olduktan sonra seyircilerin cep telefonlarındaki lambaları yakarak yaptıkları gösteri olduğunu yazan 20 Minutes gazetesi yazarı François Launay, Türk seyircisinin Avrupa Şampiyonası'nda "en centilmen" seyirci olmaya en büyük aday olduğunu belirtti.

Fransız basınından Emre Mor'a övgü

Fransa'nın günlük spor gazetesi L'Equipe, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızı Emre Mor'a övgü yağdırdı.

Euro 2016 D Grubu'nda Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği maçta gösterdiği performanstan övgüyle bahseden L'Equipe, "Mayıs ayında Türk vatandaşlığı verilen Emre Mor, Türkçe bilmemesine rağmen Türk Milli Takımı'na hayat verdi. Emre'nin büyülü bir sol ayağı var. Maç boyunca Çeklere çok zor anlar yaşattı" ifadesini kullandı.

Emre Mor'un Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en genç asist yapan oyuncularından biri olduğunu da belirten gazete, Borussia Dortmund'a transfer olan genç futbolcunun, geleceğin en büyük yıldızlarından biri olmaya aday olduğunu yazdı.

"ÇEK CUMHURİYETİ - TÜRKİYE KARŞILAŞMASI, ŞAMPİYONADA BUGÜNE KADAR OYNANAN EN GÜZEL VE ZEVKLİ MAÇLARDAN BİRİ"

L'Equipe ayrıca Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasında oynanan maçın, şampiyonada bugüne kadar oynanan en güzel ve zevkli maçlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Burak Yılmaz'ın attığı gol ofsayt kokuyordu, ama golden önce tek başına gole gitmekte olan Arda da haksız bir ofsayt kararı ile durduruldu. Böylece ortada bir haksızlık kalmadı. Türk Milli Takımı'nın bir üst tura çıkma şansı ise kendi ellerinde değil. Diğer gruplarda oynanacak maçlar Türkiye'nin kaderini belirleyecek" ifadesini kullandı.

"ÇEKLER BİR KEZ DAHA TÜRKİYE TARAFINDAN AVLANDI"

Çeklerin, 2008 yılında olduğu gibi bir kez daha Türkiye tarafından Avrupa Şampiyonası'nın dışına itildiğini yazan gazete, "3-2 biten o maçtan sonra Türkiye çeyrek finallere çıktı, fakat bugün bir üst tura yükselmek için diğer gruplarda kalan maçların sonuçlarını beklemek zorundalar" şeklinde yazdı.

Tomas Sivok: "Türk futbolcular sahaya çok inanmış, motive ve hırslı çıktılar"

EURO 2016 D Grubu son karşılaşmasında Türkiye'ye karşı 2-0 mağlup olan Çek Cumhuriyeti'nde Tomas Sivok maç sonu açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın hakkı olan skorun bu olmadığını belirten Çek futbolcu, "En azından gol bulmalıydık" dedi.

Sivok, "Bence bugün biz daha iyi oynadık. En azından gol bulmamız gerekiyordu. Ama Türkiye'yi de taktir etmek lazım sahaya kontra atağa dayalı akıllı bir taktik ile çıktılar. Zaten buldukları ilk kontratak fırsatında da golü attılar" dedi.

"TÜRKİYE'NİN OYUN TARZI BİZİM BEKLEMEDİĞİMİZ BİR OYUN TARZIYDI"

Türkiye'nin oyun tarzı karşısında şaşırdıklarını ve A Milli Takım'ın bu düzen ile sahaya çıkacağını düşünmediğini belirten Sivok, "Türkiye golü bulduktan sonra çok iyi defans yaptı ve kapandı. Bu bizim beklemediğimiz bir oyun tarzıydı. Hırvatistan ve İspanya maçında sahada olan Türkiye yoktu karşımızda. Kontrataklar için beklediler. Biz onları direk sahaya yoğun pres ve atak yaparak çıkacağını düşünmüştük. Ama Türkiye çok akıllı oynadı ve bizi yendi" diye konuştu.

"TÜRKİYE ÇOK İYİ OYUNCULARA VE İYİ BİR TEKNİK ADAMA SAHİP BİR TAKIM"

8 sezondur Türkiye'de Süper Lig'de oynayan Tomas Sivok, A Milli Takım hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Sivok, "Bugün sahada dediğim gibi çok farklı bir takım vardı. Türkiye çok iyi oyunculara ve iyi bir teknik adama sahip bir takım. Zaten Türk oyuncular genelde duyguları ile oynayan oyuncular. Bugün de sahada çok motive, inanmış ve hırslı bir takım vardı. Siz gazeteciler bile aynı hırsa ve isteğe sahipsiniz. Ayrıca bugün sahaya koydukları futboldan ötürü de Türkiye'yi tebrik etmem gerekir. Şimdi bir üst tur şansları var. Türkiye'ye iyi şanlar dilerim. Umarım başarılı olurlar" ifadelerini kullandı.

Eyfel Kulesi üçüncü kez kırmızı-beyaz oldu

Eyfel Kulesi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası süresince üçüncü kez Türk Bayrağı'nın renkleri ile aydınlatıldı.

Paris Belediyesi ile GSM operatörü Orange'ın birlikte yürüttüğü, maçları olan ülke taraftarlarının da sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak katıldığı oylamada Türkiye, Eyfel Kulesi'ni üçüncü kez kendi renkleriyle ışıklandırdı.

Oylamadada bugüne kadar 8 milyon 348 bin 74 destek mesajı kaydedildiği açıklandı. Ülke sıralamasında Türkiye'nin 6 milyon destekçisi ile birinci, İngiltere'nin ikinci, Fransa'nın ise üçüncü olduğu belirtildi.

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Vrba: "Bizim için çok üzücü bir sonuç"

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, Türkiye'ye 2-0 yenilerek turnuvaya veda etikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Vrba, Türkiye'nin orta sahada çok iyi oynadığını ifade ederek, "Ne yazık ki bu akşam kaybettik. Bizim için çok üzücü bir sonuç. Türkiye, çok belirleyici maç olacağını biliyordu. İlk golü atan büyük avantaj yakalayacaktı. Topu kontrol edemedik ve Türkiye öne geçti. İlk yarıda kötü oynamadık. Gole yakın olduğumuz pozisyonlar vardı ama başaramadık. Bu, maçın geri kalanını çok etkiledi. İkinci yarıda oyunu basitleştirmeye çalıştık ama orta sahayı kaybettik. Türkiye, orta sahada çok iyiydi ve ikinci golü buldular. Ondan sonra da geri dönemedik" dedi.

Hırvat çalıştırıcı sözlerine şöyle devam etti:

"Hedefimiz son 16'ya kalabilmekti ama başaramadık. Performansımız iyi değildi. Oynadığımız 3 maç bize, bu seviyenin Çek futbol liginin seviyesinden çok farklı olduğunu gösterdi. Bu uluslararası seviye, bizim için çok büyük bir ders oldu."

Fransa'daki Türk taraftarlar galibiyeti coşkuyla kutladı

A Milli Futbol Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenmesinin ardından Fransa'nın Lens kentindeki Türk taraftarlar büyük bir coşku yaşadı.

Çok sayıda Türk taraftarı, ellerinde Türkiye bayraklarıyla stat çevresinde toplanarak galibiyeti tezahüratlar eşliğinde kutladı. Türk taraftarlar, galibiyetle ilgili olarak, Mutlu ve gururluyuz ifadelerini kullandılar.

EYFEL KULESİ YENİDEN TÜRK BAYRAĞINA BÜRÜNDÜ

Bu arada Türkiye'nin EURO 2016 çerçevesinde Twitter'da en çok destek alan takım olması sonrası Eyfel Kulesi, yeniden kırmızı-beyaz renklere büründü.

Şampiyonadaki üçüncü maçını Lens kentinde Çek Cumhuriyeti'yle oynayan A Milli Takım'ın Twitter'da #TUR etiketiyle en fazla desteği alması sonrası Eyfel Kulesi, 15 dakika boyunca Türk bayrağının kırmızı-beyaz renklerine ışıklandırıldı.

Emre Mor: "Pas alamadığım iddiaları sadece saçmalık"

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016'da oynadığı futbol ile dikkati çeken genç yıldızı Emre Mor, Çek Cumhuriyeti maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Oynadığı futbol ile yabancı basın mensuplarının da dikkatini çeken genç isim, mixed zone alanında en çok talep gören oyuncu oldu. Birçok İngiliz, Alman, Fransız ve Çek basın mensubunun sorularını yanıtlayan Emre Mor, günün en çok merak edilen ismi oldu.

Emre Mor, iyi bir oyun oynadıklarını ve kazandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çok mutluyum. İyi bir oyun oynadık ve kazandık. Ben de güzel bir oyun çıkardığımı düşünüyorum. Bana takım arkadaşlarım yardımcı olmasa ben bu kadar başarılı bir oyun oynayamazdım. Biz bir takımız ve ben de bu takımın bir parçası olduğum için mutlu ve gururluyum."

"Antrenmanlarda ve maçlarda istediği pasları alamıyor" yönündeki iddialar ile ilgili de konuşan Mor, "Öncelikle pas alamıyor iddiaları sadece saçmalık ve yalan. Beni takımda başta Arda Turan olmak üzere herkes küçük kardeşi olarak görüyor ve çok seviyor. Beni çok seviyorlar ve tüm gün bana çeşitli şakalar yapıyorlar. Yani anlayacağınız tam ağabey-kardeş ilişkisi var aramda onlarla" diye konuştu.

A Milli Takım'ın attığı ilk golde asisti ile katkı sağlayan genç futbolcu, "Burak Yılmaz her zaman birlikte oynamak istediğim isimlerden biriydi. Ona attığım pasın gol olması beni çok memnun etti. Benim için gol atmak ya da asist yapmak arasında fark yok. Bu gole katkı yapmam çok güzel oldu" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz: "Gruptan çıkmayı çok istiyoruz, hepimiz bunu yürekten istiyoruz"

A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ni 2 - 0 yendiği maçta 1 gol atan ve UEFA tarafından da maçın oyuncusu seçilen Burak Yılmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Burak, Bu sene benim için çok zor bir dönem oldu. Hiçbirinizin tahmin edemeyeceğiniz sakatlıklar yaşadım dedi.

Golcü futbolcu prim kriziyle ilgili de, Hiç bize bir şey sormadınız. Bu böyle mi doğru mu Hiçbir şey sormadınız ağabey Hayretler içerisindeyim. Çok üzgünüm, kırgınım ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu Emre Mor için de konuşan Burak, Emre çok enteresan bir oyuncu. İlk geldiğinde kendisini tanımıyordum. Allah ona sakatlık vermesin, nazarlardan saklasın. Emre Mor bizim göz bebeğimiz, bizim çiçeğimiz dedi.

Bir üst tura çıkma ihtimalleri ile ilgili ise Burak, Gruptan çıkmayı çok istiyoruz, hepimiz bunu yürekten istiyoruz. Bazı maçları bekleyeceğiz ve istediğimiz gibi biterse de sevineceğiz şeklinde konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nın son 16 turu hesapları

Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2 - 0 yenen A Milli Takım, grubunu 3 puanla 3. sırada tamamladı.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek, gruptan çıkma adına büyük bir avantaj elde etti.

Ay-yıldızlı ekibin son 16 turuna kalabilmesi için E Grubu'nda lider İtalya'nın İrlanda, ikinci Belçika'nın da İsveç karşısında puan almasını

gerekiyor. F Grubu'nda ise lider Macaristan'ın Portekiz'i yenip, ikinci İzlanda'nın ise Avusturya maçından puan alması lazım. Bu iki gruptan birinde beklenen sonucun çıkması durumunda A Milli Takım, adını bir üst tura yazdıracak.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Bugün takım olarak, performansımızdan memnunum"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti'ni 2 - 0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcının toplantıda öne çıkan sözleri şöyle;

- 2.Tur'a yükselmek için yarın akşamı bekliyoruz. Eğer grubu geçersek, ilerisini konuşuruz.

- Takımımız bugün sahaya yürek ve reaksiyon koydu. İyi işler yaptık. Özgüvenini geri kazandı.

- Hırvatlara son 15-20 dk 2 gol atmış Çeklere bugün maç sonu gol şansı vermedik.

- Maçın kırılma anı, attığımız ilk goldü.

- Türk Milli Takımı önemli bir oyuncu kazandı. (Emre Mor) Bundan sonra özgüveni daha da artacaktır.

- Bugün takım olarak, performansımızdan memnunum. Burak, Emre, Volkan ileride iyi işler yaptılar.

- Gruptan çıkarsak, her şey EURO 2008'deki gibi olabilir. Şu an daha rahatız, daha özgüvenliyiz.

- Gruptan çıkarsak, turnuvaya yeni başlamış gibi olacağız.

Arda Turan'dan sert açıklamalar

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Arda Turan, 2-0'lık Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından sert açıklamalarda bulundu.

Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Arda, şunları söyledi;

"Mutluyuz, kimseye kırgın değiliz. İnşallah dualarla son 16'ya kalırız. Futbolda kazanmak, kaybetmek var ama insanların ailelerinden daha önemli değil.

Benim moralim futboldan dolayı hiç bozulmadı. Bu ülkeye 90 maç oynadım, 5 tane kötü oynadığım maçı söyleyene tüm servetimi veririm. Biz ne paracı ne primci olduk. İnsanları anlamak bazen çok güç. Benim için problem yok ama annemi ağlatmasalardı iyiydi. Benim parayla, pulla işim olmaz. Bunları affetmeyeceğim. Bu takım dünyanın her takımını yenebilir. Kötü oynadığımız zaman eleştirileri kabul ederim ama paracı primci ithamlarını kabul etmeyiz. İnsanlar spor yapıyor. Ailelerine söz söylemeye kimsenin hakkı yok. Ülkemiz, formamız, onurumuz için mücadele ediyoruz. Bugün coşku ve eğlenceyi hak ediyoruz. Yakışanı yaptık. Annemi yeterince ağlattılar. Herkese tek tek hesabını soracağım. Koşmayabilirim, şişman olabilirim ama karakterime laf ettirmem."

Türk taraftarlar stattan mutlu ayrıldı

Türk taraftarlar, 2-0'lık Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından stattan mutlu ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu 3. ve son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2 - 0 yenerek en iyi üçüncü umutlarını yükseltmesi taraftarları sevindirdi.

Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan maçı tribünde takip eden taraftarlar, stattan şarkı ve tezahüratlar eşliğinde ayrıldı.

Hakan Balta cezalı duruma düştü

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016 D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta sarı kart gören Hakan Balta, cezalı duruma düştü.

Deneyimli savunma oyuncusu, karşılaşmanın 50. dakikasında Tomas Necid'e yaptığı faulün ardından sarı kartla cezalandırıldı.

Turnuvadaki ilk sarı kartını Hırvatistan maçında gören Hakan, Türkiye'nin gruptan çıkması halinde son 16 turunda forma giyemeyecek.

Eğitim Şart

Böyle bir ülkeyiz. Garip ama gerçek. Çek'leri yenip sonumuzu beklryecektik öyle oldu. Elimiz şakağımızda bekliyoruz. Yuhaladığımız Arda 'yı, yerin dibine soktuğumuz futbolculardan istediğimiz mucizeye kılpayı yaklaştık. Bizde hep böyledir. Derizki çıkmayan candan... Canımız çıktı. Futbolcuların, anası, bacısı, abisi, karısı bellendi. Severiz bu yakıştırmaları. Sonrada lafımızı geti almak içi binbir türlü manevra yaparız ben dahil. Birşeyi unuturuz, seviyeli eleştiriyi. Çekleri yenerken aklıma bir sürü şey geldi. Ozan'ın şutundan sonra saçı.. Arda'nın konumu.. Fatih hocanın dert yüklü oluşu. Gökhan'ın transferi. Burak'ın özel hayatı. Hepsi kampa taşındı. Bizde taşıdık ve kaşıdık. Ana prim alamayan Burak ile, saçını düzeltmeyle meşgul Ozan'ın mıhlamasıyla, Volkan'ın sayısız kurtarışıyla biret tojat attık kendimize. Baktık batan gemide kurtardıklarımız bunlar. Oysa Hep birlikte batırmaya çalıştığımız gemi sadece su almış. İkisinin ortasını bir bulabilsek, Milli Takım değil, ülke düzlüğe çıkar. O zaman eğitim şart. İlkonbirde değişse hocada, kadroda. Yeterki NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

A Milli Futbol Takımı Çek'leri 2 golle devirdi

Hırvatlar grup lideri, İspanyollar ise 2. olarak bir üst tura çıktılar

Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu 3. ve son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2 - 0 mağlup eden A Milli Takım, 3 puanla grubunu 3. sırada tamamladı.

Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan karşılaşmada millilere galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Burak Yılmaz ve 65. dakikada Ozan Tufan kaydetti.

Grupta oynanan diğer maçta ise Hırvatistan, İspanya'yı 2 - 1 yendi. İspanyol futbolcu Sergio Ramos, 72. dakikada kullandığı penaltı atışında başarısız oldu.

GRUP SIRALAMASI

Bu sonuçların ardından Hırvatistan 7 puanla grup lideri, İspanya ise 6 puanla ikinci olarak üst tura yükseldiler. A Milli Takım ise bu galibiyetle grubunu 3 puanla 3. sırada tamamladı. Çek Cumhuriyeti de 1 puanla turnuvaya veda etti.

EN İYİ ÜÇÜNCÜ HESAPLARI

Çek Cumhuriyeti karşısında 2 farklı galibiyet alan A Milli Takım'ın, EURO2016'da 2. Tur'a yükselip yükselemeyeceği yarın oynanacak maçlar sonunda belli olacak.

Milliler en iyi 3.'ler arasında yer alırsa rakip Galler olacak.

Son maçların ardından puan durumu şöyle oluştu;

1 - Hırvatistan 7 puan

2 - İspanya 6 puan

3 - Türkiye 3 puan

4 - Çek Cumhuriyeti 1 puan

Karşılaşmaların istatistikleri şöyle;

ÇEK CUMHURİYETİ - TÜRKİYE: 0 - 2

Stadyum: Bollaert-Delelis

Hakemler: William Collum, Damien McGraith, Francis Connor

Teknik Direktör: Pavel Vrba

ÇEK CUMHURİYETİ: Petr Cech, Pavel Kaderabek, Roman Hubnik, Tomas Sivok, Daniel Pudil, Borek Dockal (71. dk Josef Sural), Jaroslav Plasil (90. dk Daniel Kolar), David Pavelka (57. dk Milan Skoda), Ladislav Krejci, Vladimir Darida, Tomas Necid

Teknik Direktör: Fatih Terim

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Hakan Balta, Gökhan Gönül, İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Arda Turan, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Şen (60. dk Oğuzhan Özyakup), Emre Mor (69. dk Olcay Şahan), Burak Yılmaz (90. dk Cenk Tosun)

SARI KART: 35. dk İsmail Köybaşı, 50. dk Hakan Balta (Türkiye), 36. dk Jaroslav Plasil, 39. dk David Pavelka, 87. dk Josef Sural (Çek Cumhuriyeti)

GOLLER: 10. dk Burak Yılmaz, 65. dk Ozan Tufan (Türkiye)

-

HIRVATİSTAN - İSPANYA: 2 - 1

Stadyum: Matmut Atlantique

Hakemler: Björn Kuipers, Sander Van Roekel, Erwin E.J.J. Zeinstra

Teknik Direktör: Ante Cacic

HIRVATİSTAN: Danijel Subasic, Sime Vrsaljko, Vedran Corluka, Tin Jedvaj, Darijo Srna, Ivan Perisic (90. dk Andrej Kramaric), Ivan Rakitic, Marko Rog (82. dk Mateo Kovacic), Milan Badelj, Nikola Kalinic, Marko Pjaca (90. dk Duje Cop)

Teknik Direktör: Vicente del Bosque

İSPANYA: David de Gea, Gerard Pique, Sergio Ramos, Juanfran, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Cesc Fabregas (84. dk Thiago Alcantara), David Silva, Alvaro Morata (67. dk Aritz Aduriz), Nolito (60. dk Bruno Soriano)

SARI KART: 30. dk Marko Rog, 70. dk Sime Vrsaljko, 70. dk Darijo Srna, 89. dk Ivan Perisic (Hırvatistan)

GOLLER: 7. dk Alvaro Morata (İspanya), 45. dk Nikola Kalinic, 87. dk Ivan Perisic (Hırvatistan)

Cenk Tosun'un ailesi de tribünde

A Milli Futbol Takımı'nın golcü futbolcusu Cenk Tosun'un ailesi, Çek Cumhuriyeti ile oynanan karşılaşmayı tribünden takip etti.

Cenk Tosun'un anne-babası ve eşi, Bollaert-Delelis Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu 3. maçında millileri tribünden destekledi.

Burak golü attı tarihe geçti

EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan A Milli Takımda, karşılaşmanın 10. dakikasında golümüzü atan isim olan Burak Yılmaz Türk Futbol Tarihine geçi.

A Milli Takım forması altında 47'inci Milli maçında 21. golünü atan Burak Yılmaz toplamda ulaştığı gol sayısı ile 3'üncü sırada bulunan Lefter Küçükandonyadis'i yakaladı. Burak ayrıca EURO 2016'da Türkiye'nin ilk golünü atam isim oldu.

A Milli Takım tarihinin en golcü ismi Hakan Şükür. Eski yıldız isim Milli Takım forması ile 51 gol attı. İkinci sırada ise şu an Fatih Terim'in Milli Takım'daki yardımcılarından olan Tuncay Şanlı bulunuyor. Tuncay'ın gol sayısı ise 22.

Ibrahimovic milli takımı bırakıyor

İsveç'in yıldız oyuncusu, Euro 2016 sona erdikten sonra milli takımdan emekli olacağını duyurdu

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsveç forması giyen yıldız isim Zlatan Ibrahimovic, şampiyona bitiminde milli takımdan emekli olacağını açıkladı.

EURO 2016 E Grubu'ndaki son maçları olan Belçika karşılaşmasından önce basın mensuplarının karşısına geçen Ibrahimovic, Euro 2016'nın İsveç formasını giydiği son organizasyon olacağını söyledi. Yıldız golcü, "Bu turnuvada oynayacağımız son maç, benim İsveç'le çıkacağım son maç olacak. Olimpiyatlar'a katılmayacağım. Umuyorum bu son maç, yarınki maç olmaz" dedi.

Herhangi bir pişmanlığa sahip olmadığını ifade eden Zlatan, "İsveç'in kaptanı olduğum için çok gururluyum. Hiçbir pişmanlık yaşamıyorum. Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Nereye gidersem, İsveç bayrağını yanımda taşıyacağım" şeklinde konuştu.

İbrahimovic E Grubu'nda oynanan iki maçta da henüz gol atamadı.

EURO 2016'da son 16 turunun ilk eşleşmesi; İsviçre - Polonya

Euro 2016'da A, B ve C gruplarında maçların sona ermesinin ardından son 16 turunun ilk eşleşmesi de belli oldu.

Son 16 turunda ilk olarak A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan İsviçre ile C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Polonya eşleşti.

İsviçre ile Polonya arasındaki mücadele 25 Haziran Cumartesi günü St. Etienne'deki Stade Geoffroy Guichard'da oynanacak. Karşılaşmanın başlama saati ise TSİ 16:00.

EURO 2016'da C Grubu'nda maçlar tamamlandı

Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu 3. ve son maçında Kuzey İrlanda'yı 1 - 0 yenen Almanya birinci sırada, Ukrayna'yı da aynı skorla mağlup eden Polonya ikinci sırada bir üst tura yükseldiler.

Almanya'ya galibiyeti getiren tek golü 30. dakikada Mario Gomez kaydetti. Polonya'ya 3 puanı getiren gol de 54. dakikada Kuba Blaszczykowski'den geldi.

C Grubu'nda puan durumu şöyle oluştu:

1 - Almanya 7 puan

2 - Polonya 7 puan

3 - Kuzey İrlanda

4 - Ukrayna

Maçların istatistikleri şöyle;

KUZEY İRLANDA - ALMANYA: 0 - 1

Stadyum: Parc des Princes

Hakemler: Clement Turpin, Frederic Cano, Nicolas Danos (Fransa)

Teknik Direktör: Michael O'Neill

KUZEY İRLANDA: Michael McGovern, Gareth McAuley, Jonny Evans, Aaron Hughes, Craig Cathcart, Steven Davis, Corry Evans (84. dk Niall McGinn), Stuart Dallas, Oliver Norwood, Jamie Ward (70. dk Josh Magennis), Conor Washington (59. dk Kyle Lafferty)

Teknik Direktör: Joachim Löw

ALMANYA: Manuel Neuer, Jonas Hector, Mats Hummels, Jerome Boateng (76. dk Benedikt Höwedes), Sami Khedira (69. dk Bastian Schweinsteiger), Mesut Özil, Toni Kroos, Mario Götze (55. dk Andre Schürrle), Joshua Kimmich, Thomas Müller, Mario Gomez

GOLLER: 30. dk Mario Gomez (Almanya)

-

UKRAYNA - POLONYA: 0 - 1

Stadyum: Velodrome

Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andas (Norveç)

Teknik Direktör: Mykhaylo Fomenko

UKRAYNA: Andriy Pyatov, Bogdan Butko, Evgen Khacheridi, Oleksandr Kucher, Artem Fedetsky, Taras Stepanenko, Yevhen Konoplyanka, Ruslan Rotan, Olexandr Zinchenko (73. dk Viktor Kovalenko), Andriy Yarmolenko, Roman Zozulya (90. dk Anatoliy Tymoshchuk)

Teknik Direktör: Adam Nawalka

POLONYA: Lukasz Fabianski, Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk, Thiago Cionek, Tomasz Jodlowiec, Kamil Glik, Grzegorz Krychowiak, Piotr Zielinski (46. dk Kuba Blaszczykowski), Bartosz Kapustka (71. dk Kamil Grosicki), Arkadiusz Milik (90. dk Filip Starzynski), Robert Lewandowski

SARI KART: 25. dk Ruslan Rotan, 38. dk Oleksandr Kucher (Ukrayna), 60. dk Bartosz Kapustka (Polonya)

GOLLER: 54. dk Kuba Blaszczykowski (Polonya)

A Milli Futbol Takımı'nın 11'i belli oldu

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda üçüncü maçında bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Damien MacGraith ve Francis Connor'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemliklerini Bobby Madden ve John Beaton, dördüncü hakemi ise Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergei Lapochkin olacak.

Karşılaşmaya A Milli Takım şu 11'le çıkacak:

"Volkan, İsmail Köybaşı, Hakan, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen, Emre Mor, Arda Turan, Burak Yılmaz"

Lens sokakları Kırmızı-Beyaz

Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti ile Fransa'nın Lens şehrinde karşılaşacak olan A Milli Takımı desteklemeye gelen taraftarlar, kentte hoş görüntüler oluşturdular.

Lens şehrinin meydanında Ay Yıldızlı bayraklar ile gezen taraftarlar, caddeleri ve sokakları Türkiye sesleri ile inlettiler.

Türk taraftarların ağırlıklı olduğu Lens sokaklarında bulunan çek taraftarlar da Türkler ile birlikte maç saatini olaysız bir şekilde bekliyorlar.

EURO 2016 B Grubu'nda son maçlar oynandı

Galler lider, İngiltere 2. sırada üst tura çıktı

Rusya - Galler: 0 - 3

Slovakya - İngiltere: 0 - 0

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'nda 3. ve son maçlar sonunda Galler grup birincisi olarak, İngiltere ise ikinci olarak bir üst tura çıktılar.

Gruptaki son maçta Galler, Rusya'yı 3 - 0 yenerken, Slovakya - İngiltere mücadelesi ise golsüz tamamlandı.

B Grubu'nda puan durumu şöyle oluştu;

1 - Galler 6 puan

2 - İngiltere 5 puan

3 - Slovakya 4 puan

4 - Rusya 1 puan

İki maçın istatistikleri ise şöyle;

RUSYA - GALLER: 0 - 3

Stat: Municipal

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

Teknik Direktör: Leonid Slutski

RUSYA: Igor Akinfeev, Igor Smolnikov, Sergey Ignashevich, Vasili Berezutski (46. dk Aleksei Berezutski), Dmitri Kombarov, Denis Glushakov, Pavel Mamaev, Roman Shirokov (52. dk Aleksandr Golovin), Aleksandr Kokorin, Fedor Smolov (70. dk Aleksandr Samedov), Artem Dzyuba

Teknik Direktör: Chris Coleman

GALLER: Wayne Hennessey, Chris Gunter, Neil Taylor, Ben Davies, James Chester, Ashley Williams, Joe Allen (74. dk Dave Edwards), Aaron Ramsey, Gareth Bale (83. dk Simon Church), Joe Ledley (76. dk Andy King), Sam Vokes

SARI KART: 17. dk Sam Vokes (Galler), 64. dk Pavel Mamaev (Rusya)

GOLLER: 11. dk Aaron Ramsey, 20. dk Neil Taylor, 67. dk Gareth Bale (Galler)

-

SLOVAKYA - İNGİLTERE: 0 - 0

Stat: Geoffroy Guichard

Hakemler: Carlos Velasco, Roberto Alonso, Juan Yuste (İspanya)

Teknik Direktör: Jan Kozak

SLOVAKYA: Matus Kozacik, Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica, Tomas Hubocan, Vladimir Weiss (78. dk Milan Skriniar), Ondrej Duda (57. dk Dusan Svento), Marek Hamsik, Juraj Kucka, Robert Mak, Viktor Pecovsky (67. dk Norbert Gyömber)

Teknik Direktör: Roy Hodgson

İNGİLTERE: Joe Hart, Gary Cahill, Chris Smalling, Nathaniel Clyne, Ryan Bertrand, Adam Lallana (60. dk Dele Alli), Jordan Henderson, Eric Dier, Jack Wilshere (56. dk Wayne Rooney), Jamie Vardy, Daniel Sturridge (76. dk Harry Kane)

SARI KART: 24. dk Viktor Pecovsky (Slovakya), 52. dk Ryan Bertrand (İngiltere)

EURO 2016'nın 10. gününde 557 kişi gözaltına alındı

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) 10. gününde 557 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa'nın Spordan Sorumlu Bakanı Patrick Kanner, konuyla ilgili "Genel olarak emniyet ile ilgili bilanço pozitif" açıklamasını yaptı.

Şampiyonanın 10. gününde 557 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 334 kişiden 27'si ise tutuklandı. Yabancı uyruklu 25 kişinin de sınır dışı edildiği ifade edildi.

Bu bilançonun genel olarak tatmin edici olduğunu belirten Spordan Sorumlu Bakan Patrick Kanner, emniyet konusundaki hassasiyetlerinin ilk günkü gibi devam edeceğini söyledi.

Öte yandan Fransa İçişleri bakanı Bernard Cazeneuve de, 11 Haziran'da Marsilya'da yaşanan olayların haricinde, genel olarak emniyet ile ilgili büyük bir sorunun olmadığını vurgulayarak, bu tür organizasyonlarda "sıfır risk" olamayacağını söyledi.

A Milli Takım kalecisi Babacan: "Fransa'da yolumuza devam etmek istiyoruz"

A Milli Takım kalecisi Volkan Babacan, EURO 2016 D Grubu'nda yarın yapacakları Çek Cumhuriyeti maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını ve Fransa'da kalabilme şansını değerlendireceklerini söyledi.

Babacan, Lens kentinde karşılaşmanın oynanacağı Bollaert-Delelis Stadı'nda düzenlenen ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in

de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şampiyonaya iyi başlayamadıklarını belirten Volkan, "Elemelerde de çok iyi başlamamıştık ama sonunu çok iyi getirdik. Fransa'da kalabilme adına çok iyi bir şansa sahibiz. Bu şansı da yarın en iyi şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum. Bunun inancıyla yarın sahaya çıkacağız. İnşallah bunu gerçekleştirebiliriz. Fransa'da yolumuza devam etmek istiyoruz. Avrupa'nın önde gelen takımlarıyla oynadık. Açıkçası biz de bu kadar kötü başlayacağımızı biz de düşünmüyorduk. Elemelerde de olduğu gibi hep 'son' denilen yerden geldik. Yarın burada kalma adına son maçımızı oynayacağız. Bunu iyi değerlendireceğiz" dedi.

Geride kalan Hırvatistan ve İspanya maçlarını düşünmediklerini aktaran Volkan Babacan, "İspanya maçı oynandı ve bitti. Ne olduğunu ve ne yaptığımızı düşünecek durumda değiliz. Önümüzde tek bir hedef var o da yarın Çek Cumhuriyeti karşısında kazanabilmek. Bunun için sahaya çıkacağız. Ne Hırvatistan ne de İspanya maçı aklımızda var" şeklinde konuştu.

Deneyimli file bekçisi, İspanya maçında Türk taraftarlarca ıslıklanan takım kaptanı Arda Turan ile ilgili bir soru üzerine, "Yarın çok önemli bir maçımız var. Sadece bunu düşünüyoruz. Bir şeyler yaşandı. Kaptanımız da buna en iyi şekilde cevap verecek karaktere ve yeteneğe sahip. Yarın en iyi şekilde Türkiye adına gereken cevabı verecektir" dedi.

Volkan Babacan, Çek Cumhuriyeti maçında takım olarak istek ve arzularının üst seviyede olacağını söyledi.

Tek hedeflerinin turnuvaya devam edebilmek olduğunu kaydeden milli kaleci, "Bu turnuvada daha ileri nasıl gidebiliriz diye düşünüyoruz. Daha önce bunu başarmış bir ülkeyiz. Çek Cumhuriyeti karşısına tamamıyla galibiyet parolasıyla çıkacağız. İsteğimiz ve arzumuz üst seviyede olacak çünkü son şansımız olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kişisel performansı hakkında öz eleştiri yapan Volkan, "Ekstra katkı vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu katkıyı Hırvatistan ve İspanya maçlarında veremedim. Burada yolumuzun uzun olduğuna inanıyorum. Çek Cumhuriyeti maçıyla başlayıp, şampiyonaya devam edip, katkı vermek için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Çek Cumhuriyeti'ni yakından tanıdıklarını vurgulayan Volkan Babacan, "Yarın Çek Cumhuriyeti'nin de mutlak kazanmak için sahada olacağını düşünürsek, bence keyifli bir maç olacak. Umarım kazanan biz oluruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Milli Takımda enteresan gelişme

Çek Cumhuriyeti maçı için yapılan son antrenmanda toplu resim çekilirken, takım kaptanı Arda Turan, grubun en arkasına geçti, üzerindeki eşofmanın fermuarını bağlamamak için uzun bir uğraşın içindeydi.

Zaten 10 saniye sonra da fotoğraf çekimi bitti ve Arda resimde adete yer almadı.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Utanması gereken birileri varsa, o ben değilim"

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlk iki maça göre nelerin farklı olması gerektiğiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya Terim, "İlk iki maça göre en başta skor lehimize farklı olmalı. Oyun olarak farklı olmalı. Enteresan bir maç bekliyor bizi. Beraberlikte iki takım da eleniyor. Onlar kazanırsa neredeyse garantiliyor. Biz kazanırsak, şartları var... Oyun yarın satranç gibi oynanabilir, enteresan skorlar çıkabilir. Ama bizim adımıza en azından bizim lehimize skorun farklı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BU GRUPTAN ÇIKMANIN EN BÜYÜK BAŞARI OLDUĞUNU SÖYLEDİM"

Bulundukları grubun ne denli zorlu bir grup olduğunu belirten Fatih Terim, "Ben hayâl dünyasında yaşamadığım için, futbolda gerçeklerle haşır neşir olduğum için, işimizin son maça kalacağı yönündeki işaretlerimi yaptım. Bir kere bu gruptan çıkmanın en büyük başarı olduğunu söyledim. Diğerinde bu grubun 'ölüm grubu' olduğunu, en önemli takımların bu grupta olduğunu söyledim... Ben bu mesajları verdim. İlk günkü basın toplantısında da toplayacağımız üç puanın iyi bir averajla bizi gruptan çıkarabileceğini de söyledim. O yüzden dilemesem de, istemesem de bu senaryo düşündüğümüz senaryolar arasındaydı. Bizim amacımız dört puan toplamaktı. Ama Hırvat maçı aklımızda olmayan şekilde bitti. Sonuçta bu duruma geldik, yarın senaryolardan bir tanesini oynayacağız. Bakalım ne olacak..." diye konuştu.

"BENİM DE DUYGULARIM VAR, BEN DE İNSANIM"

Dün yapılan akşam antrenmanında oyuncularla fazla konuşmaması dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, bu konuyla yöneltilen soruya, "Dün antrenmandan sonra akşam aşağı yukarı 1-1.5 saat kadar oyuncularımlaydım, maçı seyrettik. Antrenman esnasında biraz sessizdim evet... Ama ben de insanım, benim de duygularım var. Bu, oyuncularımla olan bir şeyden dolayı değil. Yoksa 2016 şampiyonası öncesi kampa bakacak olduğumuzda beklediğim, ama boyutunu tahmin edemediğim olayların yaşandığı da doğrudur. Benim tecrübemdeki adam bir şeyler bekler ama ben boyutunu hayâl edemedim. Kampın olması gerektiği gibi olmadığını da açık yüreklilikle söyleyebilirim ama unutulmamalı ki henüz büyümemiş, büyümekte olan ve büyüdüğünü sanan oyuncularımın hepsinde bir katkım vardır. Hayatlarına da etkim vardır. Bu kadroyu da ben kurdum. Bu kadroyu oluşturan süreci de yönetmeye çalışıyorum. Açıkçası olabilecek her hadisenin de bedellerini ödemeye hazırım. Zaten bundan önceki zamanlarıma baktığınızda bu bedelleri ödediğimi de görürsünüz. Bu konulara girmeyeceğim" şeklinde konuştu.

"HERKES RAHAT OLABİLİR, HERKES HAKKINI ALACAK"

Gelen tepkilerden ötürü yıprandığını belirten Terim, "Türkiye'de herkes rahat olabilir ama herkes de hakkını alacak. Yarın çok önemli bir maçım var. Ben onlar gibi değilim, oraya konsantre oluyorum ama kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Bırakmayacağımdan da herkes emin olabilir. Dolayısıyla biraz üzgünüm, kırgınım... İnsanım ben de... Açıkçası düşünüyorum, bunu aileme yapmaya hakkım var mı diye... Çünkü benim için ailem hayatımın en önemli şeyidir herkes gibi. Kimse onlara dokunamaz. Ancak bu şekilde dokunurlar. Onlarla da göreceğiz bakalım mahkemeler nereye kadar gidecek. Gerek televizyonlarda, gerek sosyal medyada, gerek basında duyarlı insanların tepkilerine de çok teşekkür ederim. Böyle bir burukluğum vardı evet. Ben de çelikten bir adam değilim sonuçta, ben de duygularımı yaşıyorum. Belki ondandır ama antrenmanı gözlemlemediğim manasına gelmesin. Ben tamamen işimin başındayım. Hayırlısıyla turnuva bitsin, bittikten sonra her şeyi rahat rahat konuşuruz." dedi.

"CİDDİ ANLAMDA PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜMÜZ VAR"

Takımda ciddi anlamda bir performans düşüklüğünün olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, "Ciddi anlamda performans düşüklüğümüz var. Yani bir grubu bahsederken, 16-17 maçlık bir periyottan bahsediyoruz. Milli maçların da pek hazırlık maçı olmaz açıkçası. Her maç dişe diş geçer. Biz önemli takımlarla da hazırlık maçları yaptık. O maçlara göre şu Türkiye arasında büyük fark görüyoruz. Açıkçası beklentimiz olan birçok oyuncumuzun gerek fiziksel, gerek psikolojik, gerek özel hayatları olarak birçok sorunu birlikte yaşadık. Bunları elbette hesapladık ama bazen sıkıntı yaratabiliyor bu sorunlar. Umarım bunu telafi eder ve daha rahat devam ederiz. Ama sıkıntılı olduğumuz açık. Bugün mesela bir şey duydum sabah... Hakan Çalhanoğlu yanlış yerde oynuyor diye. Ben 45-46 senedir futbolun içindeyim. Bazılarına göre çok matah bir insan olmayabilirim ama neredeyse Türkiye'deki bütün matah işleri de ben yaptım. Hakan Leverkusen'de de sol açık oynadı son 10-15 maç. Veya Oğuzhan... Ben öyle oynatıyorum. Teknik kritiklere de açığım. Ama sebebi o değil. Çünkü 15 maç iyi gidemezsiniz. 15 maça yakın da biz bu kadroylayız. İşler kötü gittiği zaman bu eleştiriler hep olur. Ama o maçlarla bu maçlar arasında fark olduğu konusunda haklısınız. " diye konuştu.

"1-2 ROTASYON DÜŞÜNEBİLİRİZ"

Takımdaki değişimlere de vurgu yapan Terim, "Oyuncular konsantre olmuş vaziyetteler. Artık bu son şans. Ötesi yok. Her bir maçın bir önceki maçtan daha güçlü bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Değişimler elbette olabilir. 23 kişi seçtiğimize göre bazı değişimler olabilir ama kısa vadede çok büyük değişiklikler yapacağımı kimse düşünmesin. Ama 1-2 rotasyon düşünebiliriz." dedi.

"UTANMASI GEREKEN BİRİLERİ VARSA, O BEN DEĞİLİM"

Milli Takım'a gelen eleştirilere de sitem eden Terim, "Utanması gereken birileri varsa, o ben değilim. Bu takımın ve hocasının ve teknik heyetinin, bu hale gelmesini sağlayanlardır utanması gerekenler. Değişimlere gelince... Hakikaten herkes değişik mevkiler değişik 11'ler kurmuş... Umarım bir gün onların dediği kadro da çıkar. Daha şimdiye kadar hiç görülmemiş ama... Esasında tabloya baktığım zaman çok gülmem lazım ama beceremiyorum. Çünkü gerçekten komik. Kimler nerede oynuyor, o niye oyuna alınmadı, bu niye çıkmadı... Ama merak etmeyin, bütün merakınızı gidereceğim yakında. Biz şimdi işimize bakıyoruz, seslenmiyorum. Ama rahat olun ki takımımız iyi durumdadır. Herkesin neşesi yerinde, maça hazırlanıyorlar. Madem öyle ben size bir örnek vereyim; TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Devletin, ülkenin televizyonu. Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programda bir tarihçi çıkıyor, bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Artık eleştiriler o derece... Düşünebiliyor musunuz? Koca tarih profesörü... Tabii 'koca' derken tarihin büyüklüğünü kastediyorum. Hani hakaret yağdırıyorlar falan onları geçtik... Tarih programında milli takımı eleştiriyorlar! Benim çok akademisyen dostum var, onlarla sohbet esnasında futbol benim alanım değil, bu konuda çok şey söylemeyeyim diyebiliyor. Şimdi sen de diyorsun ki 'Hocam niye suratın asık?' Yalandan da gülemeyiz ki, bırakın da asık olsun..." ifadelerini kullandı.

"YA BİTTİ DİYECEĞİZ BİTECEK YA DA..."

Çek Cumhuriyeti maçında ellerinden geleni yapacaklarını belirten Terim, "Sadece 2008 değil, böyle de bir grup aşaması oynadık biz. Bence yeniden ayağa kalkmanın tam zamanı. Ya biz 'Bitti' diyeceğiz bitecek, ya biz 'Bitmedi' diyeceğiz bitmeyecek. Oyuncularımız da bu mottoyu seçecek inşallah. Bunun için de benim gerekeni yapacağımdan emin olabilirsiniz. Ama futbolda bazen her istediğiniz olmuyor. O yüzden bakacağız bakalım yarın neler olacak... Ama ümidimiz odur ki, böyle bir krizden o fırsatı çıkarabilmek. O zaman bir sonraki aşamada başka şeyler konuşabilir. Çek takımıyla grup aşamasında iki maç oynadık. Direncini her zaman koruyan, oyunu bırakmayan bir takım. İyi oyuncuları var, tek veya çift santrforlu da çok dikkat edilmesi gereken hücum oyuncuları var. Ayrıca Türkiye'yi çok iyi bilen, bizim de kendilerini çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz oyuncuları da var. Dikkat edilmesi gereken, beğendiğim bir takım" dedi.

Çek Cumhuriyeti hazırlıklarını tamamladı

Çek Cumhuriyeti Futbol Milli Takımı, EURO 2016 D Grubu'nda yarın oynayacağı Türkiye maçının son çalışmasını yaptı.

Teknik direktör Pavel Vrba yönetiminde, maçın oynanacağı Bollaert-Delelis Stadı'nda gerçekleştirilen idmanda Türkiye maçının taktik provası yapıldı.

İdmana sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapatan takım kaptanı Tomas Rosicky haricinde tüm oyuncular katıldı.

Çek Cumhuriyeti ile Türkiye, yarın TSİ 22.00'de Lens'teki Bollaert-Delelis Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Vrba: "Türkiye, hücum etmek zorunda"

A Milli Takımın D Grubu rakiplerinden Çek Cumhuriyeti'nin teknik direktörü Pavel Vrba ve kaleci Peter Cech, Lens kentinde karşılaşmanın yapılacağı Bollaert-Delelis Stadı'nda maçı öncesi basın toplantısı düzenlediler.

D Grubu'nun zorluğuna vurgu yapan Çek teknik adam, "İspanya ve Hırvatistan, turnuvanın favorileri. Bizim ve Türkiye için çok zor bir grup. Yarın 3 puanı alan takım gruptan çıkmak için büyük bir şansa sahip olacak. Eleme gruplarında iki takım da birbirine yakın olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti'ni Hırvatistan ve İspanya ile kıyaslamanın doğru olmayacağını aktaran Vrba, "Hırvatistan ve İspanya, turnuvanın favorileri. İlerleyen maçlarda da bu görülecek. Rakiplerine karşı büyük şansları olacak. Çok güçlüler. Bence onlarla kıyaslama yapmak doğru değil" ifadelerini kullandı.

Pavel Vrba, Türk Milli Takımı'nın turnuva öncesi yakaladığı yenilmezlik serisine değinerek, "Türkiye, eleme gruplarındaki son maçlarında ve hazırlık maçlarında çok iyi bir seri yakaladılar. İki hafta önce çok güçlü bir takım olarak görülüyordu. Tek değişiklik, İspanya ve Hırvatistan'ın olduğu grubun zorluğu. Onların en iyi takımlarda oynayan futbolcuları var" şeklinde görüş belirtti.

"TÜRKİYE, HÜCUM ETMEK ZORUNDA"

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Vrba, Türkiye'nin kazanmak için hücum etmek zorunda olduğunu dile getirerek, "Türkiye hücum etmek ve kazanmak zorunda. Kazanmaya ve gruptan çıkmaya çalışacaklar. Beraberlik, onlara yetmeyecek. Hücum edecekler ve etmek zorundalar" değerlendirmesinde bulundu.

İki takımın birbirini çok iyi tanıdığını anlatan Vrba, "Türkiye ile eleme gruplarında karşılaştık ve onlar hakkında yeterli bilgiye sahibiz. Onları çok iyi tanıyoruz. Bu maça etki edecek unsur, iki takımın da kazanmak zorunda olması. Elemelerde İstanbul'da çok iyi savunduk ve kazandık. Onlar, Prag'da iyi savundu ve kazandı. Hatalar yaptık ve cezalandırdılar. Şimdi ise kazanmak için her şeyi yapmamız gerekecek" şeklinde konuştu.

Sakatlığı nedeniyle turnuvanın geri kalanında oynayamayacak olan Tomas Rosicky'nin yerine kimi oynatacağına karar verdiğini aktaran Vrba, "Rosicky olmadan da oynayabileceğimizi göstereceğiz. İlk 11'de tek değişiklik düşünmüyorum. Dahası da olacak." diye konuştu.

CECH: "GRUPTAN ÇIKARSAK, BÜYÜK BİR İŞ YAPMIŞ OLACAĞIZ"

Çek Cumhuriyeti'nin deneyimli file bekçisi Petr Cech ise, gruptan çıkma adına her şeyin ellerinde olduğunu belirterek, "Gruptan çıkarsak, büyük bir iş yapmış olacağız. Her şey elimizde. Maçımızı kazanırsak, hiçbir şeye bağlı kalmadan gruptan çıkarız" dedi.

Cech, yarınki mücadeleyi EURO 2008'de yaptıkları ve Türkiye'nin geri dönüşe imza atarak gruptan çıktığı maçın rövanşı olarak görmediklerini kaydederek, "2008'in üzerinden 8 sene geçti. Daha çok elemelerde Prag'da yaptığımız maçın rövanşı olacak. Sekiz sene önce farklıydı. Oyuncular farklıydı. Bence bu iki maçı kıyaslayamayız" açıklamasında bulundu.

Deneyimli kaleci, Türkiye müsabakasını gruptaki en önemli maç olarak nitelendirerek, "Bence en önemlisi bizim nasıl oynayacağımız. Onlar da farklı oynayacaklar, işimizi zorlaştırmaya çalışacaklar. Çok iyi odaklanmalıyız, çok iyi hazırlanmalıyız ve takım halindeki en iyi performansı ortaya koymalıyız. Gruptaki en önemli maçı oynayacağız. Gruptan çıkmaya çalışacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İYİ BİR TAKIMI VE KALİTELİ OYUNCULARI VAR"

Petr Cech, "Türkiye'nin grubun en zayıf takımı olduğunu söyleyebilir miyiz?" şeklindeki soru üzerine, "Türkiye'nin iyi bir takımı ve kaliteli oyuncuları var. İlk iki maçlarını kaybettiler ama hala şansları var. Onların oynadığı iki maça takılmıyoruz. Bence motivasyonları yüksek olacak ve şanslarını zorlayacaklar" şeklinde görüş belirtti.

Türk Milli Takımı'nın özellikle orta sahada önemli oyunculara sahip olduğunu aktaran Cech, "Türkiye'nin özellikle orta sahada kaliteli oyuncuları var. Kendilerini ispatlamak isteyecekler. İçlerinden tehlikeli olarak birini seçmem. İlk 11'de değişiklik olabilir. Tüm olasılıklara kendimizi hazırlıyoruz çünkü kaliteliler" ifadelerini kullandı.

Sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapatan takım kaptanı Tomas Rosicky'nin büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Çek kaleci, "Rosicky'nin eksikliği bizim için büyük bir kayıp. Kendisi, anahtar oyuncularımızdan biri. Bu eksikliği telafi edebilmek için diğer oyuncuların sorumluluk alması gerekiyor. En büyük gücümüz takım oyunu. Büyük yıldızlarımız yok ama birlikteliğimiz ve takım ruhumuz var. Takım halinde sorumluluk alıp, onun yokluğunu telafi etmemiz gerekecek" diyerek sözlerini tamamladı.

UEFA'dan Hırvatistan'a 100 bin Euro ceza

Saint Etienne'de Hırvatistan ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan Avrupa Şampiyonası D Grubu 2. maçı sırasında Hırvat seyircilerin sahaya attığı meşaleler yüzünden maçın bir müddet durdurulması, Hırvatistan Futbol Federasyonu'na 100 bin Euro'ya mal oldu.

UEFA bugün yaptığı açıklamada Hırvatistan Futbol Federasyonu'na 100 bin Euro cezanın yanı sıra sahaya meşaleleri atan ve sorun yaratan seyircilere, Hırvat Federasyonu tarafından şampiyona sonuna kadar maç bileti satılması da yasaklandı.

A Milli Takım, "ya tamam, ya devam" maçına çıkıyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu üçüncü maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Damien MacGraith ve Francis Connor'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemliklerini Bobby Madden ve John Beaton yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergei Lapochkin olacak.

HEDEF MUTLAK GALİBİYET

İlk maçında Hırvatistan'a 1-0, ikinci karşılaşmasında da İspanya'ya 3-0 yenilen Türkiye'nin gruptan çıkması için Çek Cumhuriyeti karşısında mutlaka galip gelmesi ve gruplarında üçüncü olan en iyi 4 takım arasında yer alması gerekiyor. Ay-yıldızlı takımın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde "en iyi üçüncü" olarak gruplardan çıkması için birçok ihtimal bulunurken, Türkiye'nin şansını artıracak muhtemel senaryoların bazıları şöyle:

- Türkiye'nin, A Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Arnavutluk'u geçmesi için, Çek Cumhuriyeti karşısında en az 2 farklı galip gelmesi

- B Grubu'nda İngiltere'nin Slovakya'yı yenmesi, Rusya'nın da Galler'i mağlup etmesi

- C Grubu'nda Almanya'nın Kuzey İrlanda'yı farklı mağlup etmesi

- E Grubu'nda Belçika'nın İsveç'i yenmesi, İtalya'nın da İrlanda Cumhuriyeti'ni yenmesi

- F Grubu'nda Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi, İzlanda'nın da Avusturya maçından puan alması

ÇEK CUMHURİYETİ, EURO 96'DAN İTİBAREN BÜTÜN AVRUPA ŞAMPİYONALARINA KATILDI

1993 başında Çekoslovakya'nın ikiye ayrılması sonrasında EURO 96'dan itibaren bütün Avrupa Şampiyonalarına katılan Çek Cumhuriyeti, bunların ilkinde Almanya'ya karşı final oynayıp şampiyonluk hayallerine Bierhoff'un altın golüyle veda ettikten sonra 2004'te de yarı finale kadar gelmiş ancak burada da Yunanistan karşısında Dellas'ın gümüş golüne teslim olmuştu. Çekler son olarak da EURO 2012'de çeyrek final oynadı ve bu turda Portekiz'e elendi.

TÜRKİYE KADRODA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK

Hırvatistan ve İspanya maçlarında alınan mağlubiyetlerin ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Sağ iç yan diz bağlarında zorlanmaya bağlı ödem tespit edilen Nuri Şahin'in, Çek Cumhuriyeti'ne karşı forma giyip giymeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Ay-yıldızlı takımın, Çek Cumhuriyeti karşısında farklı bir 11 ile mücadele etmesi bekleniyor.

ÇEK CUMHURİYETİ HÜCUM AĞIRLIKLI OYNAYACAK

Grupta 1 puanla üçüncü sırada bulunan Çek Cumhuriyeti de Türkiye karşısında galip gelerek gruptan çıkmak istiyor. Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, kadroda değişikliğe gideceğini ve Türkiye karşısında hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkacaklarını açıkladı. Bu arada Tomas Rosicky, sakatlığı nedeniyle Türkiye karşısında forma giyemeyecek.

Rusya-Galler maçı için emniyet tedbirleri artırıldı

Rusya - Galler maçının oynanacağı Toulouse kentine 1900 çevik kuvvet ve jandarma takviye olarak gönderildi.

Marsilya'da oynanan İngiltere-Rusya maçı sonrası çıkan olaylar Toulouse'daki devlet yöneticilerini korkuttu. Normal olarak 1200 polis ve jandarmanın görev yapması gereken bu maç için 700 kişi daha eklendi ve güvenlik görevlisi sayısı 1900'e çıkarıldı.

Sadece masa ve sandalyeleri sabit olan terasların açılmasına müsaade edilirken tüm şehirde restoranların haricinde alkol satışı yasaklandı.

Bu arada şehre gelmesi beklenen 10 000 Rus seyirciden 150 - 200 kadarının "çok tehlikeli" oldukları da bildirildi.

İsviçre - Fransa maçında ilginç anlar

EURO 2016'da A Grubu'nda oynanan İsviçre - Fransa karşılaşmasında Xhaka, Embolo ve Mehmedi'nin forması yırtıldı, ardından da top patladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında İsviçreli üç oyuncu Xhaka, Embolo ve Mehmedi'nin forması ikili mücadele sırasında yırtıldı. Üç futbolcu da mecburen forma değişikliği yapmak zorunda kaldı.

Maçın ikinci yarısında ise ilginç bir an daha yaşandı. İkili mücadele sırasında patlayan top, oyunun durmasına neden oldu ve ardından top değişikliğine gidildi.

Gökhan Gönül'ün inancı tam

A Milli Takım oyuncularından Gökhan Gönül, UEFA'nın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Çek Cumhuriyeti'ni yenerek üst tura çıkacaklarına inandığını söyledi.

Gökhan Gönül, şanslarının az olduğunu ancak mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, "Mücadelemizi son ana kadar sürdürüp Çek Cumhuriyeti'ni devirmek ve gruptan çıkmak istiyoruz. Son dakikaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu kez şansımız az ama Çek Cumhuriyeti maçını kazanarak gruptan çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Üzerlerindeki baskıyı tersine çevirmek istediklerini belirten milli futbolcu, 'Baskıyı tersine çevirmemiz gerekiyor. Çeklere karşı eğer elimize geçen fırsatları değerlendirebilirsek, EURO 2008'deki aynı şeye imza atıp, ikinci tura çıkabiliriz" diye konuştu.

EURO 2016'da A Grubu maçları tamamlandı

Fransa grup birincisi, İsviçre ise grup ikincisi olarak üst tura çıktı

Romanya - Arnavutluk: 0 - 1

İsviçre - Fransa: 0 - 0

Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda oynanan 3. ve son maçlar sonunda ev sahibi Fransa lider, İsviçre ise ikinci olarak gruptan çıktı.

Grupta oynanan son maçlarda İsviçre ile Fransa golsüz berabere kalırken, Arnavutluk ise Romanya'yı 1 - 0 mağlup etti.

A Grubu'nda puan durumu şöyle oluştu;

1 - Fransa 7 puan

2 - İsviçre 5 puan

3 - Arnavutluk 3 puan

4 - Romanya 1 puan

Maçların istatistikleri ise şöyle

ROMANYA - ARNAVUTLUK:

Stadyum: Stade des Lumieres

Hakemler: Pavel Kralovec, Roman Slysko, Tomas

Teknik Direktör: Anghel Iordanescu

ROMANYA: Ciprian Tatarusanu, Alexandru Matel, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Cristian Sapunaru, Ovidiu Hoban, Nicolae Stanciu, Andrei Prepelita (46. dk Lucian Sanmartean), Adrian Popa (68. dk Florin Andone), Denis Alibec (57. dk Gabriel Torje), Bogdan Stancu

Teknik Direktör: Giovanni De Biasi

ARNAVUTLUK: Etrit Berisha, Andi Lila, Elseid Hysaj, Ansi Agolli, Mergim Mavraj, Arlind Ajeti, Ermir Lenjani (77. dk Odise Roshi), Migjen Basha (83. dk Lorik Cana), Ledian Memushaj, Amir Abrashi, Armando Sadiku (59. dk Bekim Balaj)

SARI KART: 6. dk Migjen Basha, 85. dk Ledian Memushaj, 90+4. dk Elseid Hysaj (Arnavutluk), 54. dk Alexandru Matel, 86. dk Cristian Sapunaru, 90+3. dk Gabriel Torje (Romanya)

GOLLER: 43. dk Armando Sadiku (Arnavutluk)

-

İSVİÇRE - FRANSA: 0 - 0

Stadyum: Stade Pierre Mauroy

Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan

Teknik Direktör: Vladimir Petkovic

İSVİÇRE: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Johan Djourou, Fabian Schar, Granit Xhaka, Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Xherdan Shaqiri (79. dk Gelson Fernandes), Breel Embolo (74. dk Haris Seferovic), Admir Mehmedi (86. dk Michael Lang)

Teknik Direktör: Didier Deschamps

FRANSA: Hugo Lloris, Patrice Evra, Adil Rami, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Yohan Cabaye, Paul Pogba, Moussa Sissoko, Kingsley Coman (63. dk Dimitri Payet), Antoine Griezmann (79. dk Blaise Matuidi), Andre Gignac

SARI KART: 25. dk Adil Rami, 83. dk Laurent Koscielny (Fransa)

A Milli Futbol Takımı, Lens seyahati öncesi son çalışmasını yaptı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki son maçında 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak A Milli Futbol Takım, yarın Lens kentine yapacağı seyahati öncesinde Saint-Cyr-sur-Mer kasabasındaki son çalışmasını gerçekleştirdi.

Topla ısınma ile başlayan antrenman, sınırlı alanda pas çalışması ve yine sınırlı alanda oynanan taktik oyun ile devam etti. Yenilenme koşusu ve açma-germe egzersizleriyle antrenman sona erdi.

Dün akşamki antrenmanda sağ diz iç yan bağında zorlanma meydana gelen, sabah yapılan kontrollerinde diz bağlarında bütünlüğün korunduğu, ancak zorlanmaya bağlı hafif ödem oluştuğu tespit edilen Nuri Şahin, bugünkü çalışmaya katılmadı. Günü tedavi ile geçiren futbolcunun Çek Cumhuriyeti'yle oynanacak maçta forma giyip giyemeyeceği yarın yapılacak son muayene ve kontrollerin ardından belli olacak.

A Milli Takım kafilesi, yarın TSİ 13.00'te Marsilya Havalimanı'ndan Lille'e hareket edecek; daha sonra otobüsle Lens şehrine geçecek.

A Milliler, Çek Cumhuriyeti maçının son provasını karşılaşmasının oynanacağı Stade Bollaert-Dellelis'de TSİ 21.30'da yapacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve bir futbolcu, çalışma öncesinde TSİ 20.45'te basın toplantısı düzenleyecek.

Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını William Collum yönetecek

Milli Futbol Takımımızın, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile 21 Haziran Salı günü oynayacağı karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek.

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmada William Collum'un yardımcılıklarını Damien MacGraith ve Francis Connor yapacak. Bobby Madden ve John Beaton'un ilave yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergei Lapochkin olacak.

Türk kökenli 5 Fransa vatandaşına stat ve yurt dışı yasağı

Nice Hukuk Mahkemesi, gözaltına alınan Türk asıllı 5 Fransız vatandaşına statlara giriş ve yurt dışına çıkma yasağı verdi.

Fransız polisi, Nice kentinde oynanan İspanya - Türkiye karşılaşması sonrası Türk kökenli Fransa vatandaşı 12 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan 5'inin ise geceyi nezarethanede geçirdiğini açıklamıştı.

Stada meşale sokmak, sahaya meşale atmak ve sahaya girmeye teşebbüs etmekten gözaltına alınan bu 5 taraftarın mahkemeleri Avrupa Şampiyonası sonunda görülecek.

Türk asıllı Fransız vatandaşlarının, mahkemenin olacağı tarihe kadar herhangi bir stada giremeyecekleri ve Fransa'yı terk etmelerinin yasak olduğu Nice Hukuk Mahkemesi'nce bildirildi.

İspanya-Türkiye maçı sonrası 12 kişi gözaltına alındı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda önceki gün oynanan İspanya-Türkiye maçı sonrası 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Fransız polisi, Nice kentinde oynanan İspanya-Türkiye karşılaşması sonrası Türk kökenli Fransa vatandaşı 12 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan 5'inin ise geceyi nezarethanede geçirdiğini açıkladı. Geceyi nezarethanede geçiren 4 kişinin sahaya patlayıcı madde sokmak ve sahanın içine patlayıcı madde atmak, 1 kişinin ise sahanın içine girmekten gözaltına alındığı bildirildi.

Demirören ile Terim bir araya geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bugün bir araya gelecek.

Fransa'da devam eden 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yaptığı iki maçtan da mağlup ayrılmasının ardından Yıldırım Demirören ve Fatih Terim, 21 Haziran Salı günü oynanacak Çek Cumhuriyeti maçı öncesi bugün akşam saatlerinde Cannes şehrinde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak. Fatih Terim, yapılacak görüşme sonrası A Milli Takım'ın kamp yaptığı Marsilya'nın Bandol kasabasına geri dönecek.

Cengiz Zülfikaroğlu'dan sevindirici haber

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 D Grubu'nda Hırvatistan ile oynadığı maç öncesi kalp spazmı geçiren TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun yarın taburcu olacağı, Salı günü de Çek Cumhuriyeti ile yapılacak maçı izleyeceği öğrenildi.

Türkiye - Hırvatistan maçı öncesi TFF heyeti ile kaldıkları otelde kalp spazmı geçiren ve Paris'te özel bir klinikte tedavi gören TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun kalp damarlarının ikisinde tıkanıklık tespit edilip, stent takılmıştı. Yaklaşık 8 gündür Paris'teki özel klinikte tedavi gören Zülfikaroğlu, yarın taburcu olacak. Cengiz Zülfikaroğlu, taburcu olduktan sonra Lens şehrine giderek, A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ile 21 Haziran Salı günü oynayacağı karşılaşmayı izleyecek.

Cristiano Ronaldo'nun penaltı şansızlığı sürüyor

Yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, ülkesi ve kulübü adına kullandığı son 5 penaltı atışının 4'ünden yararlanamadı.

Euro 2016 F Grubu ikinci maçında Avusturya ile 0-0 berabere kalan Portekiz'de yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo, bir penaltı atışından yararlanamadı. 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmanın 78. dakikasında kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Ronaldo, topu yan kale direğine nişanlaması ile stadyumdaki tüm Portekizliler yıkıldı. Cristiano Ronaldo'nun son dönemlerdeki penaltı kabusu bu maçta da böylece devam etmiş oldu.

Portekiz Milli Takımı forması ile ve Real Madrid adına kullandığı son 5 penaltı atışının 4'ünden yararlanamayan yıldız oyuncu, maç sonu büyük üzüntü yaşadı.

Milli takımda kıyamet kopuyor

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya'ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nda tam bir kriz yaşanıyor.

TERİM'İN TANSİYONU ÇIKTI

Damadı ve kızlarının locada İspanya maçı oynanırken sözlü tacize uğraması Terim'i çileden çıkardı. Karşılaşma sonrası da Terim ailesinin sosyal medyada yıpratılışı, Türkiye Futbol Direktörü'nü zor durumda bıraktı. Yaşananlar karşısında tansiyonu çıkan Fatih Terim'in siniri de alt üst oldu. Tecrübeli çalıştırıcı soyunma odasında güçlükle teskin edildi.

ARDA TURAN GERGİNLİĞİ

Arda Turan'ın İspanya maçında ayağına her top gelişinde ıslıklanıp yuhalanması da soyunma odasındaki futbolcuların sinir kat sayısını yükseltti. Arda'nın tribünlerden gelen bu tepkiyi hak etmediği görüşünde birleşen futbolcuların isyanı da milli takım içinde ayrı bir krize neden oldu.

TFF'NİN DAVETLİ LİSTE KRİZİ

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şampiyonaya davetli kişileri götürmesi sonucu Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerinin eleştirilmesi de büyük bir yankı uyandırdı. Oysa TFF'nin bu davetli listesindeki kişilerin harcamaları hiç bir biçimde kendi kasasına yansımamış bir durumdu. Zira uçuşlar THY'den, diğer harcamalar da sponsorlardan gelen meblağlarla gerçekleştirildi.

Buna rağmen Demirören'in etrafındakilere, "Bırakın ne yazarlarsa yazsınlar" dediği öğrenildi.

TERİM BIRAKACAK MI?

Bu diğer olay da Terim'in, Çek Cumhuriyeti maçından sonra Milli Takımı bırakacağı yönünde eleştiriler alması. Şimdiden Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası için başta Aykut Kocaman olmak üzere birçok isim yeni milli takım hocası olarak ilan edildi.

FUTBOLCULAR YANIT İÇİN ÇEK MAÇINI BEKLİYOR

Milli futbolcular da Çek maçı öncesinde medyanın karşısına çıkmaktan çekiniyor. Ancak onların da Çek maçından sonra ağır eleştirilere bir yanıt vermesi, bunun da maçın bitiminden hemen sonra gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Portekiz - Avusturya maçında gol yok

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu 2. maçında Portekiz ile Avusturya golsüz berabere kaldı. Bu beraberliğin ardından Portekiz puanını 2'ye yükseltirken, Avusturya da ilk puanını aldı.

NANİ VE QUARESMA İLK 11'DE

Portekiz'in Beşiktaşlı futbolcusu Ricardo Quaresma ve Fenerbahçeli oyuncu Nani karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Quaresma 71 dakika, Nani ise 89 dakika sahada kaldı. Nani'nin 29. dakikadaki kafa vuruşunda top direkten döndü.

Ayrıca 79. dakikada Portekizli Cristiano Ronaldo da, penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

F Grubu'nda oynanan günün diğer maçında ise İzlanda ile Macaristan 1 - 1 berabere kaldı.

STADYUM: Parc des Princes

HAKEMLER: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Teknik Direktör: Fernando Santos

PORTEKİZ: Rui Patricio, Pepe, Raphael Guerreiro, Ricardo Carvalho, Joao Moutinho, Vieirinha, William Carvalho, Andre Gomes (83. dk Eder), Nani (89. dk Rafa Silva), Ricardo Quaresma (71. dk Joao Mario), Cristiano Ronaldo

Teknik Direktör: Marcel Koller

AVUSTURYA: Robert Almer, Martin Hinteregger, Christian Fuchs, Sebastian Prödl, Florian Klein, Stefan Ilsanker (86. dk Kevin Wimmer), David Alaba (65. dk Alessandro Schöpf), Julian Baumgartlinger, Marcel Sabitzer (85. dk Lukas Hinterseer), Marko Arnautovic, Martin Harnik

SARI KART: 31. dk Ricardo Quaresma, 40. dk Pepe (Portekiz), 47. dk Martin Harnik, 60. dk Christian Fuchs, 78. dk Martin Hinteregger, 86. dk Alessandro Schöpf (Avusturya)

İzlanda ile Macaristan 1-1 berabere kaldı

Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu 2. maçında İzlanda ile Macaristan 1 - 1 berabere kaldı.

Velodrome Stadı'ndaki mücadelede İzlanda, 39. dakikada Gylfi Sigurdsson'un penaltı golüyle 1 - 0 öne geçti. Çek Cumhuriyeti ise beraberlik golünü 88. dakikada Birkir Saevarsson'un kendi kalesine attığı golle yakaladı. Maçta başka gol olmayınca iki taraf da sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Macaristan puanını 4'e, İzlanda ise 2'ye yükseltti.

STADYUM: Velodrome

HAKEMLER: Sergei Karasev, Nikolai Golubev, Tikhon Kalugin (Rusya)

Teknik Direktör: Lars Lagerback

İZLANDA: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Johann Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson (66. dk Emil Hallfredsson), Kolbeinn Sigthorsson (84. dk Eidur Gudjohnsen), Jon Dadi Bödvarsson (69. dk Alfred Finnbogason)

Teknik Direktör: Bernd Storck

MACARİSTAN: Gabor Kiraly, Adam Lang, Tamas Kadar, Richard Guzmics, Roland Juhasz (84. dk Adam Szalai), Balazs Dzsudzsak, Adam Nagy, Zoltan Gera, Laszlo Kleinheisler, Zoltan Stieber (67. dk Nemanja Nikolic), Tamas Priskin (67. dk Daniel Böde)

SARI KART: 42. dk Johann Gudmundsson, 75. dk Alfred Finnbogason, 77. dk Birkir Saevarsson (İzlanda), 81. dk Tamas Kadar, 83. dk Laszlo Kleinheisler, 90, dk Adam Nagy (Macaristan)

GOLLER: 39. dk pen. Gylfi Sigurdsson (İzlanda), 88. dk Birkir Saevarsson (K.K.) (Macaristan)

Çakır'ın yönettiği maçta Belçika, İrlanda Cumhuriyeti'ni 3 - 0 yendi

Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu 2. maçında Belçika, İrlanda Cumhuriyeti'ni 3 - 0 mağlup etti.

Matmut Atlantique'de oynanan mücadelede Belçika'ya 3 puanı getiren golleri 48. ve 70. dakikalarda Romelu Lukaku ile 61. dakikada Axel Witsel kaydetti.

Bu sonucun ardından 2. maçlar sonunda İtalya grupta 6 puanla lider konumda bulunurken, Belçika 3 puanla 2.'lik koltuğuna oturdu. 1 puanlı İsveç 3., aynı puanla İrlanda Cumhuriyeti ise 4. sırada yer aldı.

ÇAKIR'IN 2. MAÇI

Karşılaşmada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun, ilave yardımcı hakemlik görevini ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yaptı. Müsabakada dördüncü hakem olarak ise Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien görev aldı.

Bu arada Cüneyt Çakır, UEFA 2016 Avrupa Şampiyonası F Grubu'nda 1-1 berabere sona eren Portekiz - İzlanda maçında da düdük çalmıştı.

STAT: Matmut Atlantique

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek (Türkiye)

Teknik Direktör: Marc Wilmots

BELÇİKA: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Axel Witsel, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Yannick Carrasco (64. dk Dries Mertens), Moussa Dembele (57. dk Radja Nainggolan), Romelu Lukaku (82. dk Christian Benteke)

Teknik Direktör: Martin O'Neill

İRLANDA CUMHURİYETİ: Darren Randolph, Seamus Coleman, Ciaran Clark, John O'Shea, Stephen Ward, Glenn Whelan, James McCarthy (63. dk James McClean), Jeff Hendrick, Robbie Brady, Wes Hoolahan (71. dk Aiden McGeady), Shane Long (78. dk Robbie Keane)

SARI KART: 42. dk Jeff Hendrick (İrlanda Cumhuriyeti), 49. dk Thomas Vermaelen (Belçika)

GOLLER: 48. ve 70. dk Romelu Lukaku, 61. dk Axel Witsel (Belçika)

UEFA'dan Türkiye'ye disiplin soruşturması

İspanya ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre dün Fransa'nın Nice şehrinde oynanan ve İspanya'nın 3-0'lık galibiyetiyle sona eren karşılaşmada, bir Türk taraftarın yenilen 2. golden sonra sahaya atlaması, Türk taraftarların meşale yakarak sahaya yabancı madde atması nedeniyle TFF hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Hırvatistan'ın Çek Cumhuriyeti ile 2-2 berabere kaldığı ve Saint-Etienne şehrindeki grubun diğer maçında ise taraftarları meşale yakıp sahaya atan ve ırkçı tezahüratlarda bulunan taraftarlar nedeniyle Hırvatistan Futbol Federasyonu'na da soruşturma açıldı.

Türk Taraftarlar Fransa'yı "marş"larla inletti

İspanya'ya karşı alınan 3-0'lık yenilgi stattaki taraftarların coşkusuna engel olamadı.

Maçın bitimiyle birlikte Türk Taraftarlar Fransa'yı "marş"larla inlettiler. Futbolseverler maç bitmesine rağmen yaklaşık yarım saat daha stadın içinde beklediler. Bu sırada Nice Stadı'nda; Gençlik Marşı, 10. Yıl Marşı ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

İspanya yenilgisine rağmen uzun süre stattan çıkmayan Türk taraftarlar ellerinde bayraklar ve ESES Bandosu eşliğinde marşları büyük bir coşku ile söylediler.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

"Sizi Allah'a havale ediyorum"

Türkiye-İspanya maçının en tartışılan ismi olan ve tribünlerin protestosu ile karşılaşan Arda Turan gece geç saatlerde instegram'dan bir fotoğrafını paylaştı.

Tribünlerin ayağına her top gelişinde ıslıkladığı Arda Turan, oyun devam ederken ayağındaki topla yavaş hareketlerde bulunarak ve taraftarlara dönerek eliyle bravo işareti yapması ve tribünleri alkışlaması büyük tepki almıştı.

Gece geç saatlerde instegram hesabından bir fotoğraf paylaşan Arda Turan, elleri yukarıya açılmış , sırtı dönük ve milli takım formalı bir fotoğraf yayınladı. Arda'nın bu fotoğrafı sosyal medyada "Sizi Allah'a havale ediyorum" şeklinde yorumlandı.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Gereğini yapacağım"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 3 - 0'lık İspanya mağlubiyetinin ardından, "Bu skor neyi gerektiriyorsa gereğini yapacağım" dedi.

Maç sonunda yayıncı kuruluşa konuşan teknik adam, şunları söyledi;

"Ben ne oyunculuğumda, ne teknik direktörlük kariyerimde erken bırakmayı kabul etmedim. Bugün sahada vazgeçen bir takım vardı. Çok üzgün olduğumu herkesin bilmesini isterim. Gereği neyse yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

NURİ ŞAHİN: "TARAFTARLARIN YAPTIĞINI YAKIŞTIRAMADIM"

Milli futbolcu Nuri Şahin ise, "Çok üzgünüz, daha iyi bir oyun sergilemek için sahaya çıktık. Golden sonra dağıldık. Bunu Arda'ya mal etmek ne demek? Arda Turanlar kolay kolay yetişmiyor. Arda, bu ülkeye çok güzel anlar yaşatmış insan. Taraftarların yaptığını yakıştıramadım" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Kariyerim boyunca bırakanla, vazgeçenle hiç uzlaşamadım"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İspanya'nın önemli ve özel bir takım olduğunu belirten Terim, "İlk yarım saat fena değildik ama ondan sonra açıkçası çok iyi olduğumuz söylenemez. İspanya'yı tebrik ediyorum ve sonraki maçlarında da başarılar diliyorum.

Tam işi dengeye getirdik derken gol yedik. İkinci yarının başında ofsayttan gol ve sonra oyun koptu. İspanya'ya karşı yakaladığınız her pozisyonu atacaksınız, mümkünse de zor gol yiyeceksiniz."

Tecrübeli teknik adam, Arda Turan'ın protesto edilmesiyle ilgili olarak da, "Arda bu ülkenin yetiştirdiği önemli oyunculardan. Herhalde beklentiler yüksekti, karşılamayınca böyle bir tepki oldu ancak bu hiç hoş olmayan, yakışmayan bir olay. Ayrıca buranın keyfini sürmek lazım. Her zaman bunu işaret ediyorum" diye konuştu.

Bir soru üzerine de Terim, "Mehmet Topal şu ana kadar orada iyi oynadı, ama hata olunca yapacak bir şey yok. Mehmet'ten memnunum" şeklinde konuştu.

Fatih Terim sözlerine şöyle devam etti;

"Bazı mağlubiyetler, bazı krizler ortaya fırsat çıkarır. Ümit ederim biz buradan böyle çıkarız. Ben kariyerim boyunca bırakanla, vazgeçenle hiç uzlaşamadım. Ne bugün, ne de başka zaman bunu kabul edeceğimi sanmayın. Grubun son maçında rica ederim ki desteğinizi bizden esirgemeyi."

VİCENTE DEL BOSQUE

Del Bosque: "Henüz hiçbir şey kazanmadık. Sadece ilk aşamayı geçtik"

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Türkiye maçında, çok iyi oynadıklarını söyledi. Del Bosque, son 16 turuna kalmayı garantilediklerini

vurgulayarak, "İlk hedefimizi gerçekleştirdik ve bir sonraki tura çıktık. Çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Maçı 90 dakika kontrol ettik ve gerekli golleri attık.

Artık Hırvatistan maçına hazırlanacağız. Finale kadar ilerlemeye çalışacağız" diye konuştu.

Del Bosque, iyi başladıkları turnuvanın favorisi olduklarının hatırlatılması üzerine, "Henüz hiçbir şey kazanmadık. Sadece ilk aşamayı geçtik.

Önümüzde uzun bir yol var" ifadelerini kullandı.

D Grubu'nda karşılaştıkları Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'nin kendilerine karşı savunma yapmak zorunda kaldığını aktaran İspanyol teknik adam, "Bize karşı

fırsat bulamadılar ve savunmak zorunda kaldılar. Biz de geniş bir alanı savunmak zorunda kaldık. Rakip sahada bazı formüller üretmeye çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Marca: "Arda Turan ve takımı tanınmaz haldeydi"

Arda Turan'ın Türk taraftarlar tarafından ıslıklanması ve İspanyol taraftarlardan destek almasına İspanyol gazeteleri geniş yer ayırdı.

Marca gazetesi, "Arda Turan ve takımı tanınmaz haldeydi. Arda'nın imajı oldukça üzücüydü" diye yazdı.

El Mundo Deportivo ise "Gerçekten anlaşılmaz bir şey. Türk taraftarı yine Arda'yı hedef gösterdi ama bu kez haksız bir şekilde. Arda, Hırvatistan maçındaki gibi değildi, bu kez sorun takımdı. Hiçbiri iyi oynamadı. İspanyol taraftarı, Türk taraftarının haksız eleştirisine karşılık vererek Barcelonalı futbolcunun adını koro halinde söylemeye başladı" yorumunda bulundu.

İspanyol basını, maça yönelik bugünkü manşetlerinde İspanya Milli Takımı'nın art arda 3. kez bu kupayı kazanarak bir rekora imza atma inançlarının çok kuvvetlendiğine vurgu yaptı. Marca gazetesi "Şampiyonlar böyle oynar", El Mundo Deportivo "Şampiyon darbesi", El Mundo "İspanya uçuşa kalktı", AS "Oley oley oley. İspanya, son 16 turuna büyük kapıdan girdi", El Pais "İspanya, futbolunu gollerle süsledi ve son 16 turuna çıktı" ifadelerini kullandı.

Arda'ya takım arkadaşı Iniesta'dan destek

İspanya Futbol Milli Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Andres Iniesta, Barcelona'dan takım arkadaşı Arda Turan'a destek verdi.

Karşılaşma sonrası konuşan Iniesta, Arda Turan'ın taraftarlarca protesto edilmesini şu sözlerle değerlendirdi;

"Kendi taraftarlarınız tarafından ıslıklanmak zor bir durumdur. Bu beni de üzdü. Arda'nın ülkesini ne kadar sevdiğini, ne kadar kaliteli ve yetenekli bir oyuncu olduğunu biliyorum. Arda'ya bundan sonrası için başarılar diledim."

Iniesta, maçla ilgili olarak da, "Bir önceki maçtaki eksiklerimizi bu maçta minimize ettik. Maçın başından itibaren iyi pozisyonlar bulduk. İlk devrede de goller bulunca işimiz kolaylaştı. Bugünkü performansımız ilk maça oranla daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

Emre Mor'dan Arda Turan yorumu

Nice'te oynanan EURO 2016 D Grubu 2. maçında İspanya'ya mağlup olan A Milli Takımda Emre Mor, maç sonu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Emre Mor, "Maçı kaybettik, üzgünüz. İspanya çok iyi oynadı ve biz hiç karşılık veremedik. Üzgünüz" dedi.

Arda Turan'ın taraftarlar tarafından ıslıklı protesto edilmesi ile ilgili de konuşan genç oyuncu, "O benim idolüm. O bir kral" diye konuştu. Genç futbolcu, "Neden böyle bir şey yaptılar bilmiyorum. Ama o ülkesini çok seviyor ve ülkesi için her şeyini veren bir insan. Türk insanı çok duygusal bir yapıya sahip. Arda Turan da öyle. Kendisi de zaten bu ülke futbolu için yaptıklarının farkında. Çok iyi maçlar oynadı. O benim için bir kral" ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu: "Arda ağabeye böyle yapılması kendi ülkemiz adına hiç yakışmadı"

İspanya maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan için, "Çok üzüldüm. Arda ağabeye böyle yapılması kendi ülkemiz adına hiç yakışmadı. Arda ağabey, milli takım için çok şey yaptı. Bazı şeyler çabuk unutuluyor. Bunları unutmamak lazım. Çok büyük bir futbolcu. Hem takıma katkısı hem de karakteri mükemmel. Bize çok yardımcı oluyor. Barcelona'da oynayan, çok tecrübeli birisi. Çok üzüldüm. Bu, ona yapılmamalıydı" diye konuştu.

Soyunma odasında herkesin çok duygusal olduğunu vurgulayan milli futbolcu, "O'na yapılanlar bizi de çok üzdü. Sadece bir oyuncuya böyle yapılması çok yanlış. Biz, bugün takım olarak kaybettik. Kendi seyircimizden böyle bir şey beklemiyordum" ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından oyundan alınmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Maça iyi hazırlanmıştık. Kendimi de iyi hissetmiştim. Maça da iyi başladım ama hocamızın kararı. Beni kenara aldı. Demek ki farklı düşündü. Bunu kabullenmem lazım" şeklinde konuştu.

Çek Cumhuriyeti ile yapacakları grubun son maçını kazanmak istediklerini aktaran Hakan, "Bu turnuvaya kolay gelmedik. Son maçlara doğru kazandık. İnşallah şansımız olur. Son maçta kazanmamız lazım. Turnuvaya devam etmesek bile grupta sonuncu olmak istemiyoruz. Eğer şansımız olursa son maçı kazanıp devam edersek çok mutlu oluruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Caner Erkin: "Biz bu ülkenin çocuklarıyız. Bizi desteklesinler"

A Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İspanya yenilgisinin ardından, "Golü yedikten sonra daha iyi oynamamız lazımdı" dedi.

Yayıncı kuruluşa konuşan Hakan, "Bir kopukluk oldu, maçı bıraktık. Golü yedikten sonra daha iyi oynamamız lazımdı, ancak olmadı. Ayrıca Arda ağabey için çok üzüldüm. Benim için çok büyük bir futbolcu. Onun üzülmesini istemiyorum. Arda ağabeyin bu milli takıma çok katkısı var. Hiç hak etmiyor. Bu maçta sen-ben yok, biz takım olarak kaybettik" ifadelerini kullandı.

Bir diğer milli oyuncu Caner Erkin de, "Biz bu ülkenin çocuklarıyız. Bizi desteklesinler. Şansımız varsa devam edeceğiz. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Biz de çok üzgünüz ama önce Arda'yı söylemek istiyorum. Yuhalanması çok yanlış. İspanyollar alkışladı. Bu hoş değil."

Türk ve İngiliz taraftarları arasında gerginlik

Eyfel Fan Zone taraftar izleme alanında İngiliz taraftar grubunun Türk taraftar grubunun bulunduğu alana ellerindeki bira dolu bardakları atması üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Yerel saatle iftara birkaç dakika kala İspanya'nın ikinci golü ile birlikte Türk taraf grubunun yoğunlukla bulunduğu alana İngiliz taraftarı bir grup ellerindeki içi bira dolu bardakları attı. İki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olay sonrası güvenlik görevlileri ve Jandarma Türk taraftar grubunun önüne baraj kurdu.

İspanya'nın üçüncü golü ile İngiliz taraftarlarının yeniden taşkınlık yapması üzerine jandarma ve güvenlik görevlileri İngiliz gurubu alandan uzaklaştırdı.

Maçı sona ermesi ile birlikte Türk taraftar grubu çıkış kapısından güvenli bir şekilde çıkartıldı.

EYFEL KULESİ İKİNCİ KEZ TÜRK BAYRAĞI OLDU.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Eyfel Kulesi ikinci kez Türk bayrağı renklerinde ışıklandırıldı.

Eyfel Kulesi yine Kırmızı Beyaz

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımı'nın İspanya'ya 3-0 mağlup olduğu maç sonrası Paris'te bulunan Eyfel Kulesi bir kez daha kırmızı-beyaza büründü.

A Milli Takım, Twitter'daki günlük sıralamada yüzde 30'luk oranla ikinci kez en çok desteği alan takım oldu.

Türkiye, Hırvatistan'a karşı oynadığı ilk maçtan sonra Twitter'da en fazla bahsedilen ülke olarak günlük sıralamada yüzde 55,9 oranla birinci olmuştu.

İspanya - Türkiye: 3 - 0

2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu 2. maçında İspanya, Türkiye'yi 3 - 0'lık skorla mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

İspanya'ya galibiyeti getiren golleri 34 ve 48. dakikalarda Alvaro Morata ile 37. dakikada Nolito kaydetti.

Bu sonucun ardından İspanya puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkmayı garantilerken, Türkiye bu maçta da puanla tanışamadı.

Öte yandan 3-0'lık skor, Fransa'daki şampiyonanın da şu ana kadarki en farklı galibiyeti oldu.

D Grubu'nda bugün oynanan diğer maçta ise Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan, 2-2 berabere kaldı.

ARDA TURAN'A ISLIKLI PROTESTO

Milli futbolcu Arda Turan'a tribünlerden tepki geldi.

3-0 İspanya'nın üstünlüğüyle devam eden karşılaşmada Türk taraftarlar, Arda Turan'ı ayağına her top gelişinde ıslıkla protesto etti. Milli futbolcu da tribünlere dönerek, protestolara alkışla tepki gösterdi.

Stat: Nice

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic, Danilo Grujic, Nenad Djokic, Aleksei Kulbakov (Sırbistan)

Teknik Direktör: Vicente del Bosque

İSPANYA: David de Gea, Gerard Pique, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Alvaro Morata, Cesc Fabregas (71. dk Koke), Sergio Ramos, Juanfran, Jordi Alba (81. dk Cesar Azpilicueta), David Silva (64. dk Bruno Soriano), Nolito.

Yedekler: Iker Casillas, Sergio Rico, Cesar Azpilicueta, Marc Bartra, Koke, Lucas Vázquez, Pedro Rodríguez, Hector Bellerín, Thiago Alcantara, Mikel San Jose, Bruno Soriano, Aritz Aduriz.

Teknik Direktör: Fatih Terim

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Caner Erkin, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Gökhan Gönül, Selçuk İnan (70. dk Yunus Mallı), Oğuzhan Özyakup (62. dk Olcay Şahan), Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu (46. dk Nuri Şahin), Arda Turan, Burak Yılmaz.

Yedekler: Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Semih Kaya, Ahmet Yılmaz Çalık, Nuri Şahin, Cenk Tosun, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Yunus Mallı, Volkan Şen, Emre Mor, Şener Özbayraklı.

SARI KART: 2. dk Sergio Ramos (İspanya), 9. dk Burak Yılmaz, 41. dk Ozan Tufan (Türkiye)

GOLLER: 34. ve 48. dk Alvaro Morata, 37. dk Nolito (İspanya)

Arda Turan'a tribünlerden protesto

2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu 2. maçında oynanan İspanya - Türkiye maçında Arda Turan'a tribünlerden tepki geldi.

3-0 İspanya'nın üstünlüğüyle devam eden karşılaşmada Türk taraftarlar, Arda Turan'ı ayağına her top gelişinde ıslıkla protesto etti. Milli futbolcu da tribünlerden gelen bu protestoya alkışla tepki gösterdi.

İspanya - Türkiye maçı öncesi stat çevresinden renkli görüntüler

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında TSİ 22.00'de İspanya ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadyumu'nun çevresinde toplanan İspanyol ve Türk taraftarların dostluğu, renkli görüntülere sahne oldu. İspanyol ve Türk taraftarlar, hep birlikte "Arda Turan" diye tezahüratlarda bulundu. İki ülke taraftarları daha sonra birbirlerine başarı dileklerinde bulundular.

TSİ 22.00'de başlayacak mücadeleyi tribünde izlemek isteyen taraftarlar geniş güvenlik önlemleri altında stada giriş yapıyor.

Bu arada stat çevresinde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle yoğun bir araç trafiği oluştu.

Hırvatistan'da Modric şoku

EURO 2016 D Grubu ikinci karşılaşmasında Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalan Hırvatistan'da Modric şoku yaşanıyor.

Maç sırasında yaşadığı sakatlık sebebi ile 62. dakikada yerini Kovacic'e bırakan Modric'in grubun son maçında oynayamayacağı açıklandı. Modric konusunda açıklama yapan takım doktoru Nemec, "Modric'te maç sırasında bir zorlama gerçekleşti. İspanya maçına yetişmesi zor gözüküyor. Dinlenmesi halinde son 16 turu için daha faydalı olur" dedi.

Turnuvada 2 maça da ilk 11'de çıkan Modric, A Milli Takıma attığı gol ile ilk maçta ülkesine 3 puanı getiren isim olmuştu.

Çek Cumhuriyeti - Hırvatistan maçında yaşanan olaylara Rakitic isyan etti

EURO 2016 D Grubu ikinci karşılaşmasında Saint-Etienne şehrinde oynanan ve 2-2 beraberlik ile sonuçlanan Çek Cumhuriyeti - Hırvatistan maçına, tribünlerde yaşanan gerginlik ve olaylar damga vurdu.

Hırvatistan tribünlerinden atılan meşale ve patlayıcı maddeler sebebi ile karşılaşmanın İngiliz hakemi 5 dakika oyunu durdururken, sahaya atılan yanıcı maddeler görevliler tarafından söndürüldü.

Karşılama sonu olaylar ile ilgili açıklamada bulunan Hırvatistan takımının yıldız oyuncusu Ivan Rakitic ise, UEFA'nın kendilerini turnuvadan bile ihraç etme durumu olabileceğini söyledi.

Rakitic, "İspanya maçını oynayıp oynamayacağımızı bilmiyoruz. Belkide yaşanan bu olaylardan dolayı UEFA bizi turnuvadan ihraç eder. Taraftarlarımız bizleri ve takımı çok seviyorlar ama bazı taraftarlarımız ise futbol oynamamızı engelliyor" şeklinde konuştu.

BİLİC: "BU MAÇA BAZI TARAFTARLAR BU OLAYLARI ÇIKARMAYA GELMİŞ"

West Ham Teknik Direktörü Slaven Bilic de olaylar ile ilgili İngiliz kanalına yorumlarda bulundu. Hırvat teknik adam olayların asıl nedeninin Split-Zagreb gerginliği olduğunu söyledi. Bilic, "Bu olaylar 7-8 yıldır Hırvat futbolunda var. Ülkede federasyon karşıtı çok sayıda isim bulunuyor. Bu maça bazı taraftarlar bu olayları çıkarmaya gelmiş. Ülke de futbol konusunda birlik değil. Milli Takımın maçlarının coğunu Zagrep'te oynaması. Genç takımların çoğunda Zagrepli gençlerin oynaması bu bölünmeyi arttırıyor" diye konuştu.

Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan'dan 1 puanı son dakika penaltısıyla aldı

Türkiye'nin de yer aldığı 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu mücadelesinde Hırvatistan ile Çek Cumhuriyeti 2 - 2 berabere kaldı.

Çek Cumhuriyeti 1 puanı, Bursaporlu Tomas Necid'in 90+4. dakikada kullandığı penaltı vuruşuyla aldı.

Geoffroy Guichard Stadı'nda oynanan maçta Hırvatistan'ın gollerini 37. dakikada Ivan Perisic ve 59. dakikada Ivan Rakitic kaydetti. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini ise 76. dakikada Milan Skoda ve 90+4'de penaltıdan Tomas Necid attı.

Bu beraberliğin ardından Hırvatistan puanını 4'e yükseltirken, Çek Cumhuriyeti ilk puanını almış oldu.

Çek Cumhuriyeti'nde forma giyen Bursasporlu futbolcu Tomas Sivok, 90 dakika sahada kaldı. 86. dakikada oyuna giren Çek'lerin diğer Bursasporlu oyuncusu Tomas Necid ise penaltıyla ülkesine 1 puan kazandırdı.

SRNA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bu arada Türkiye maçından sonra babasının ölüm haberini alan Hırvatistan Milli Takımı Kaptan Darijo Srna, milli marş sırasında ağladı.

STAT: Stade Geoffroy Guichard

HAKEMLER: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere)

Teknik Direktör: Pavel Vrba

ÇEK CUMHURİYETİ: Petr Cech, Pavel Kaderabek, Roman Hubnik, Tomas Sivok, David Limbersky, Tomas Rosicky, Jaroslav Plasil (86. dk Tomas Necid), Ladislav Krejci, Jiri Skalak (67. dk Josef Sural), Vladimir Darida, David Lafata (67. dk Milan Skoda)

Teknik Direktör: Ante Cacic

HIRVATİSTAN: Danijel Subasic, Ivan Strinic (90+7. dk Sime Vrsaljko), Vedran Corluka, Darijo Srna, Domagoj Vida, Ivan Perisic, Ivan Rakitic (90+8. dk Gordon Schildenfeld), Luka Modric (62. dk Mateo Kovacic), Marcelo Brozovic, Milan Badelj, Mario Mandzukic

GOLLER: 37. dk Ivan Perisic, 59. dk Ivan Rakitic (Hırvatistan), 76. dk Milan Skoda, 90+4 pen. Tomas Necid (Çek Cumhuriyeti)

SARI KART: 14. dk Milan Badelj, 74. dk Marcelo Brozovic, 90+3. dk Domagoj Vida (Hırvatistan), 72. dk Tomas Sivok (Çek Cumhuriyeti)

Ibrahimovic bildiğiniz gibi

EURO 2016 E Grubu maçında 88. dakikada yediği gol ile İtalya'ya 1-0 mağlup olan İsveç'te yıldız isim Zlatan Ibrahimovic, basın mensuplarına kendi üslubu ve tarzı ile açıklamalarda bulundu.

Son dakika golü yiyip 1-0 mağlup olmaları ile ilgili olarak Ibrahimovic, "Bu maç da gösteriyor ki İtalya gibi harika bir takıma karşı 90 dakika boyunca iyi oynamalısınız. 89 dakika iyi oynamak yeterli olmuyor" dedi.

Maç boyunca İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini ile yaşadığı mücadele ile ilgili olarak da yıldız isim, "Chiellini ile aramızda bir problem yok. Bir problem olsaydı, kendisi şu an hastanede olurdu" şeklinde konuştu.

İtalya gruptan çıkmayı garantiledi

Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu 2. maçında İtalya, İsveç'i son dakikalarda attığı golle 1-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

İtalya'ya 3 puanı getiren golü 88. dakikada Eder Martins kaydetti.

Bu sonuçla 2. maçından da 3 puanla ayrılan İtalya, 6 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. İsveç'in ise grupta 1 puanı bulunuyor.

STAT: Municipal

HAKEMLER: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

Teknik Direktör: Antonio Conte

İTALYA: Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Antonio Candreva, Alessandro Florenzi (85. dk Stefano Sturaro), Daniele De Rossi (74. dk Thiago Motta), Marco Parolo, Emanuele Giaccherini, Graziano Pelle (60. dk Simone Zaza), Eder Martins

Teknik Direktör: Erik Hamren

İSVEÇ: Andreas Isaksson, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Victor Lindelöf, Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Kallström, Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti (85. dk Marcus Berg)

GOLLER: 88. dk Eder Martins (İtalya)

SARI KART: 69. dk Daniele De Rossi, 90. dk Gianluigi Buffon (İtalya), 90. dk Martin Olsson (İsveç)

Nice'te maç öncesi bayram havası yaşanıyor

Türkiye - İspanya arasında oynanacak maç öncesi Nice kentinin en güzel caddesi Promenade des Anglais'de tam bir bayram havası esiyor.

Güzel havanın tadını çıkarmak için caddede bulunan Nice sakinleri ile karşılaşmayı bekleyen Türk ve İspanyol taraftarlar güzel görüntüler verdiler.

Nice'te hava sıcaklığı 25 derece ve rüzgarlı bir hava var.

Bu arada emniyet güçleri ve ilk yardım ekipleri, şu ana kadar kentin hiçbir yerinde olay yaşanmadığını söylediler.

MİLLİ MAÇ ÖNCESİ NİCE'TE HAREKETLİLİK

Türk ve İspanyol taraftarlar birarada maç saatini bekliyor

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda oynanacak Türkiye-İspanya maçı öncesi Nice'te hareketlilik başladı.

İspanya ile oynanacak milli maç öncesi Nice meydanlarında Türk ve İspanyol taraftarların heyecanlı bekleyişleri arttı. Saat 22.00'de Stade de Nice'te yapılacak karşılaşma öncesinde Nice'teki meydanlarda toplanan iki takım taraftarları coşkulu bekleyişleri devam ediyor. Her iki takım taraftarları sloganlar atarak, desteklerini sürdürüyorlar.

SIRP HAKEM DÜDÜK ÇALACAK

Türkiye'nin EURO 2016 D Grubu'ndaki 2'nci mücadelesini Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Mazic'in yardımcılıklarını Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milovan Ristic ve dalibor Djirdjevic üstlenecek.

EURO 2016'YA VEDA EDEN İLK TAKIM UKRAYNA OLDU

C Grubu'nda Almanya ile Polonya'nın 0-0 berabere kalmasıyla puansız Ukrayna, son maçlar öncesi EURO 2016'ya veda eden ilk takım oldu.

C Grubu'ndaki ilk maçında Almanya'ya, ikinci maçında ise Kuzey İrlanda'ya 2-0'lık skorlarla kaybeden Ukrayna, puansız son sırada kaldı.

Grupta Almanya ve Polonya dörder puanla ilk iki sırayı paylaşırken Kuzey İrlanda ise üç puanla üçüncü basamakta yer aldı. Böylelikle gruptan çıkma şansını yitiren Ukrayna, turnuvaya veda eden ilk ekip oldu.

ÜÇÜNCÜLÜK ŞANSLARI DA KALMADI

Gruptaki son hafta karşılaşmalarında Ukrayna Polonya'yı yener, Kuzey İrlanda da Almanya'ya yenilirse, Ukrayna ile Kuzey İrlanda'nın puanları eşitleniyor. Ancak turnuvada kurallar gereği puanları eşit olan iki takımın sıralamasında ikili averaja bakıldığı için Ukrayna gene bir üst tura çıkamıyor.

EURO 2016'da C Grubu'ndaki üçüncü maçlarda 21 Haziran'da Ukrayna, Polonya'yla; Almanya ise Kuzey İrlanda'yla karşılaşacak.

MARİO GOMEZ VE LUKAS PODOLSKİ'DEN TÜRKİYE-İSPANYA MAÇI TAHMİNİ

Gomez: "Bence bol gollü olsun. Karşılaşma 4-4 biter"

Podolski "Türkiye kazanır"

EURO 2016'da C Grubu'nda Polonya ile 0-0 berabere kalan Almanya'da maç sonu Mario Gomez ve Lukas Podolski DHA'ya özel açıklamalarda bulundular.

Açıklamalarına Polonya ile 0-0 berabere kaldıkları maçın değerlendirmesi ile başlayan Mario Gomez 'Bizim için zor bir maç oldu. Karşımızda iyi bir takım vardı. Yakaladığımız pozisyonları gole çevirsek farklı bir maç olurdu. Ama yine de iyi oynadığımızı düşünüyorum. Son paslar ve vuruşlarda sorun yaşadık sadece" dedi.

"Takımın patronu Löw'dür"

Almanya Milli Takımı teknik direktörü Löw tarafından EURO 2016 ilk maçında Ukrayna karşısında sahaya sürülmeyen dün oynanan 2. karşılamada ise oyuna sonradan giren Gomez bu konu ile ilgili olarak da "Takımın patronu Löw'dür. Onun tercihlerine karışamam. Kararları o verir" diye konuştu.

"Beşiktaş'ı çok seviyorum"

Beşiktaş ile geçen sezon müthiş bir performans gösteren ve Süper Lig'de şampiyonluk ve gol krallığı yaşayan Alman forvet transferi ile alakalı soruya ise "Şu an tamamıyla Avrupa Şampiyonası'na konsantre oldum ve transfer düşünmüyorum. Ama Beşiktaş ile çok güzel, müthiş bir sezon geçirdim ve orayı çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

"Bence bol gollü olsun. Karşılaşma 4-4 biter"

Bugün oynanacak EURO 2016 D Grubu maçı olan Türkiye-İspanya karşılaması için de Mario Gomez bir skor tahmininde bulundu. Gomez "İspanya benim diğer vatanım ama Türkiye Milli Takımında çok sevdiğim arkadaşlarım var ve Onların da başarılı olmasını istiyorum benim için zor tahmin ama bence bol gollü olsun. Karşılaşma 4-4 biter" şeklinde konuştu.

"Seneye de Galatasaray'dayım"

Alman Milli Takımı 10 numarası, Galatasaraylı yıldız Lukas Podolski ise maç sonu yaptığı açıklamada "İyi bir maç oldu. İki takımda iyi mücadele etti. Bence beraberlik maçın hakkıydı" dedi.

Kendisinin Polonya kökenli olması sebebi ile karşılaşmanın özel bir anlam ifade ettiğini belirten Podolski sarı kırmızılı taraftarlara da mesaj yolladı. Seneye de Galatasaray forması giyeceğini açıklayan Podolski " Galatasaray da çok mutluyum ve önümüz de ki sezonda oradayım. Ayrılma niyetim yok" şeklinde konuştu.

Son olarak EURO 2016'daki Türkiye-İspanya maçı tahmini yapan sarı kırmızılı oyuncu "Türkiye kazanır" ifadelerini kullandı.

Almanya - Polonya maçında gol yok

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu 2. maçında karşı karşıya gelen Almanya ile Polonya golsüz berabere kaldı.

Bu sonuçla Almanya ve Polonya puanını 4'e yükseltti.

Öte yandan Alman futbolcu Mario Gomez, 71. dakikada Julian Draxler'in yerine oyuna dahil oldu.

Grupta oynanan günün diğer maçında ise Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı 49. dakikada Gareth McAuley ve 90+6'da Niall McGinn'in attığı gollerle 2 - 0 mağlup etti.

STADYUM: Stade de France

HAKEMLER: Björn Kuipers, Sander Van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda Futbol Federasyonu)

Teknik Direktör: Joachim Löw

ALMANYA: Manuel Neuer, Jonas Hector, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Jerome Boateng, Sami Khedira, Mesut Özil, Julian Draxler (71. dk Mario Gomez), Toni Kroos, Mario Götze (66. dk Andre Schürrle), Thomas Müller

Teknik Direktör: Adam Nawalka

POLONYA: Lukasz Fabianski, Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk, Kamil Glik, Lukasz Piszczek, Krzysztof Maczynski (76. dk Tomasz Jodlowiec), Grzegorz Krychowiak, Kamil Grosicki (87. dk Slawomir Peszko), Kuba Blaszczykowski (80. dk Bartosz Kapustka), Arkadiusz Milik, Robert Lewandowski

SARI KART: 3. dk Sami Khedira, 34. dk Mesut Özil, 67. dk Jerome Boateng (Almanya), 45. dk Krzysztof Maczynski, 55. dk Kamil Grosicki, 90. dk Slawomir Peszko (Polonya)

A Milli Futbol Takımı, İspanya maçına hazır

Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında yarın akşam Nice'de İspanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, müsabakanın son provasını bugün Stade de Nice'de yaptı.

Aday kadroda yer alan tüm futbolcuların katıldığı ve ısınma hareketleriyle başlayan çalışma, sınırlı alanda taktik oyun ile devam etti. Antrenman, rejenerasyon koşusu ve açma-germe egzersizleriyle tamamlandı.

İspanya - Türkiye karşılaşması Stade de Nice'de oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak.

İngiliz taraftarların çılgın galibiyet kutlamaları

Avrupa Futbol Şampiyonası için Fransa'da bulunan İngilizler, milli takımlarının Galler'i 2-1 yendiği karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

HAVUZU DETERJANLA KÖPÜRTÜP YÜZDÜLER

Nice kentindeki çılgın İngiliz taraftarlar, şehir meydanında bulunan süs havuzuna deterjan döktü. Daha sonra ise köpüren havuza giren taraftarlar, burada yüzmeye başladı. Taraftarların o anları ise renkli görüntülere sahne oldu.

Öte yandan Nice'te Galler galibiyetini kutlayan İngiliz taraftarına Türkler de iştirak etti.

ESKİŞEHİR BANDOSU COŞTURDU

Eskişehirspor'un her maçında tribünlerdeki yerini alan ES-ES Bandosu, bu kez hem İspanyol taraftarları, hem de Türk taraftarları coşturdu.

Çok sayıda taraftar da, ellerinde Türkiye bayraklarıyla bu coşkuya ortak oldu.

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque: "Grubumuzu lider tamamlamak istiyoruz"

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda yarın Türkiye ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye'nin çok ciddi bir rakip olduğunu belirterek, "Çok dikkatli olmamız lazım. Son maçlarında iyi bir performans ortaya koymasa da çok dikkat edilecek bir ekip. Rakibimiz çok istekli olacak, bu bizim için tehlike yaratabilir. İkinci maçı kazanıp işimizi sağlama almak istiyoruz" dedi.

Vicente del Bosque ayrıca, yarınki maçı kazanarak grubu lider tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Şampiyonada favori olarak gösterilmeleriyle ilgili olarak ise teknik adam, "Spor adamı olarak mütevazi olmalıyız. Kibirli davranan oyuncuya karşı çok dikkatli olmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Vicente del Bosque, kendisine yöneltilen sorular üzerine de şu ifadeleri kullandı;

-Oyunculara her maçın farklı olduğunu söylüyorum, önemli olan her oyuncunun hazır olabilmesi.

-Türkiye'de çok büyük bir tutku var, Beşiktaş şampiyon oldu. Bizi de yarın çok büyük bir coşku bekleyecektir."

Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı 2 - 0'lık skorla devirdi

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu 2. maçında Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı 49. dakikada Gareth McAuley ve 90+6'da Niall McGinn'in attığı gollerle 2 - 0 mağlup etti.

Kuzey İrlanda bu sonuçla 3 puanın sahibi olurken, Ukrayna 2. maçından da puansız ayrıldı.

DOLU YAĞIŞI MAÇI DURDU

Bu arada 57. dakikada dolu yağması sebebiyle maçın hakemi takımları soyunma odasına gönderdi. Futbolcular, bir kaç dakika süren dolu yağışının ardından sahaya dönerek mücadeleye devam etti.

STADYUM: Stade des Lumieres

HAKEMLER: Pavel Kralovec, Roman Slysko, Tomas

Teknik Direktör: Mykhaylo Fomenko

UKRAYNA: Andriy Pyatov, Evgen Khacheridi, Vyacheslav Shevchuk, Artem Fedetsky, Yaroslav Rakitskiy, Taras Stepanenko, Viktor Kovalenko (83. dk Olexandr Zinchenko), Yevhen Konoplyanka, Sergiy Sydorchuk (76. dk Denys Garmash), Andriy Yarmolenko, Yevhen Seleznyov (72. dk Roman Zozulya)

Teknik Direktör: Michael O'Neill

KUZEY İRLANDA: Michael McGovern, Gareth McAuley, Jonny Evans, Aaron Hughes, Craig Cathcart, Steven Davis, Corry Evans (90+3. dk Paddy McNair), Stuart Dallas, Oliver Norwood, Jamie Ward (69. dk Niall McGinn), Conor Washington (84. dk Josh Magennis)

GOLLER: 49. dk Gareth McAuley, 90+6. dk Niall McGinn (Kuzey İrlanda)

SARI KART: 40. dk Yevhen Seleznyov, 67. dk Sergiy Sydorchuk (Ukrayna), 64. dk Jamie Ward, 87. dk Stuart Dallas, 90+5. dk Jonny Evans (Kuzey İrlanda)

Almanya - Polonya maçına yoğun ilgi

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın C Grubu ikinci maçında Almanya ile Polonya Stade de France da karşılaşacak.

Mücadele öncesi ise Alman ve Polonyalı taraftarlar dostluk görüntüleri verdi. Paris'ten karşılaşmanın oynanacağı Saint-Denis bölgesine birlikte aynı trenler ile gelen taraftarlar, stat çevresindeki mekanlarda ve fan zone alanında da birlikte karşılaşmayı beklediler.

Fransız polisi ise aldığı yoğun güvenlik önlemleri ile dikkat çekerken, taraftarlar ve basın mensupları stat girişine kadar 3 kez arandı ve kontrol edildi.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "İspanya karşısında felsefemizi sahaya yansıtmaya çalışacağız"

ARDA TURAN: "İlk maçtan dersler çıkardık. İspanya maçında sahada daha dirayetli ve mücadeleci bir takım olacak"

"Basında hakaret ve eleştiriye varan cümleler, beni üzüyor"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Milli Takım Kaptanı Arda Turan, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda yarın İspanya ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.

Nice Stadı'nda düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan Arda, "İspanya karşısında puan ya da puanlar alırsak gruptan çıkabileceğimizi inanıyoruz. Hırvatistan maçında üzüldük ama geride bıraktık" dedi.

Tecrübeli futbolcu kendisine yöneltilen sorular karşısında şu açıklamalarda bulundu;

-Futbolun içinde hata yapmak da var. Daha önceki kupalara da yenilgiyle başlamıştık ancak sonrasında başarılı sonuçlar almıştık.

-Hırvatistan maçı kupanın ilk maçıydı ve bu seviyeleri önceden oynamış oyuncumuz az olduğu için golden sonra sıkıntı yaşadık.

-İlk maçtan dersler çıkardık. İspanya maçında sahada daha dirayetli ve mücadeleci bir takım olacağından emin olabilirsiniz.

-İspanya karşısında puan ya da puanlar alırsak gruptan çıkabileceğimizi inanıyoruz. Hırvatistan maçında üzüldük ama geride bıraktık.

-Milli Takım'da daha farklı bir yerde oynuyorum. Burada aldığım sorumluluklar daha değişik.

-Yarın sahaya çıkıp ülkem için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

-Barcelona'da çok mutluyum ve devam etmek istiyorum. Barcelona benim hayalim ve hayalimle yaşıyorum.

-Bir şeyi ispatlamaya ihtiyacım yok, bugüne dek ispatlayamadıysam bundan sonra bunu yapmak daha zor olur, çıkıp oynayacağım.

-Futbol mantalitesi olarak, İspanya'yı beğeniyorum. Favorilerim de İspanya ve Almanya. Fransa'nın da ev sahibi avantajı var.

-Takım arkadaşlarım Iniesta, Busquets ve Jordi Alba'yı çok seviyorum, ama bu milli maç elimden gelenin en iyisini yapacağım.

-Finallerde olabilmek bizim için başarıydı. Başarısızlıksa turnuvadan sonuçlar ne olursa olsun kötü mücadeleyle ayrılmak ile olur.

Arda Turan son olarak da, keyifsiz olduğu yönündeki soru üzerine, "Moralsiz olduğum doğru. Basında hakaret ve eleştiriye varan cümleler, beni üzüyor. Sıkıntımın ve eleştirimin sebebi bu" sözlerini kullandı.

FATİH TERİM: "KADRODA DEĞİŞİKLİKLER MUHAKKAK OLABİLİR"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise gülerek, "Biraz hepimiz gülelim, gerginliğe gerek yok" ifadeleriyle basın toplantısına başladı.

Tecrübeli teknik adamın toplantıda öne çıkan sözleri şöyle;

-İspanya dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Ancak; oyun sahada oynanıyor. Biz de yarın elimizden gelenin en iyisini yaparak, İspanya karşısında kendi felsefemizi sahaya yansıtmaya çalışacağız.

-Başarılar ve başarısızlıklar paylaşılmalıdır. Takım olarak kaybederseniz veya kazanırsınız.

-Turnuvalarda şansınız ne kadar devam ederse, o kadar ümitlisiniz demek. O yüzden berabere kalırsak da iddiamız son maça kalacak.

-Milli takımda çok mutluyum, bunu da hep ifade ediyorum. Ancak değişiklik olursa, bunu da saklayamayız, dile getiririz.

-Kadroda değişiklikler muhakkak olabilir. Ancak buna operasyon diyemeyiz.

-Milli Takım'ın 1 maç kaybetmesinden sonra bazılarının, inlerinden çıkıp devam etmeleri takım üzerinde sıkıntı yaratıyor.

- Dünyanın her tarafında mağlubiyet eleştirilir. Ancak Hırvatistan maçından sonra hakarete kaçan yorumlar bizi rahatsız etti.

-Bu takımın kaybetme hakkı var. Eleştiriler ağır olmamalı.

-Çocuklarımıza biraz dokunmayalım. Bir hesap verilecekse biz veririz.

-Bizim amacımız; kaybetsek de kazansak da, her zaman "Helal olsun, iyi mücadele ettiler" dedirten bir takım ortaya koymak.

Rus holiganlara hapis cezası

Marsilya'da yaşanan olaylardan sorumlu tutulan Rus holiganlar hapis cezasına çarptırıldılar.

Marsilya Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün öğleden sonra hakim karşısına çıkan Rus holiganlar, İngiltere - Rusya maçından sonra "İngiliz seyircisi avına çıkmaktan" ve "kavga ederek yaralamaktan" ifadeleriyle suçlu bulundular.

Marsilya Mahkemesi, 3 Rus taraftar Nikolai M.'i 12 ay, Serguei G.'yi 18 ay ve Alexei E.'yi 24 ay hapis cezasına çarptırdı.

3 holigan aynı zamanda, Fransa'daki cezalarının sonunda 2'şer sene Fransa'ya girememe cezası aldılar.

İngiltere, Galler'i 90+2'de yıktı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu 2. maçında İngiltere, 90+2'de bulduğu golle Galler'i 2 - 1 mağlup etti.

İngiltere'ye galibiyeti getiren golleri 56. dakikada Jamie Vardy ve 90+2 Daniel Sturridge kaydederken, Galler'in tek golü 42. dakikada Gareth Bale'den geldi.

İngiltere bu galibiyetle puanını 4'e yükseltirken, Galler 3 puanda kaldı.

STADYUM: Bollaert-Delelis

HAKEMLER: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya)

Teknik Direktör: Roy Hodgson

İNGİLTERE: Joe Hart, Kyle Walker, Danny Rose, Gary Cahill, Chris Smalling, Raheem Sterling (46. dk Daniel Sturridge), Adam Lallana (73. dk Marcus Rashford), Eric Dier, Dele Alli, Harry Kane (46. dk Jamie Vardy), Wayne Rooney

Teknik Direktör: Chris Coleman

GALLER: Wayne Hennessey, Chris Gunter, Neil Taylor, Ben Davies, James Chester, Ashley Williams, Joe Allen, Aaron Ramsey, Gareth Bale, Joe Ledley (67. dk Dave Edwards), Hal Robson-Kanu (72. dk Jonny Williams)

GOLLER: 42. dk Gareth Bale (Galler), 56. dk Jamie Vardy, 90+2 Daniel Sturridge (İngiltere)

SARI KARTLAR: 61. dk Ben Davies (Galler)

NURİ ŞAHİN VE OLCAY ŞAHAN BASININ SORULARINI YANITLADI

Milli futbolcular Nuri Şahin ve Olcay Şahan, Saint Cyr Sur Mer'de bulunan milli takım kampı basın merkezinde basın toplantısı düzenlediler.

Türk ve yabancı basının sorularına milli futbolcular şu cevapları verdiler:

Nuri Şahin : Hırvatistan maçından sonra morallerin düşük olması normal, İspanya maçının hazırlıkları ile beraber moralimizi düzeltmeye çalıştık ve başardık.

İki gündür takımın havası gerçekten iyi, Bize yakışmayan bir oyun oynadığımızın hepimiz farkındayız, Hırvatistandan daha kaliteli bir takımla oynayacağımız için moraller yüksek, Çok iyi motive olup Son maçta yaptığımız hatayı düzeltiriz.

Olcay Şahan : moralimiz bozukdu biraz, maçı analiz edip hatalarımızı gördük, İspanya maçını iyi hazırladığımızı düşünüyorum, Bu maçtan puan veya puanlarla ayrılacağımıza inanıyorum.

Nuri Şahin : Son maçında ben çok rahat bir İspanya gördüm, pozisyona girmek anlamında birazcık zorlandılar ama Çek cumhuriyeti de inanılmaz defans yapan bir takımla sahaya çıktı, Ama yinede İspanya İspanyadır, her zaman oynadığı futbolu oynayan bir takım neticesinde son dakikada olsa gollerini atıp maçı aldılar, İspanya maçının çok rahat bir maç olacağını düşünmüyorum.

Olcay Şahan : sonuç olarak son iki Avrupa şampiyonu bir takım, bizimde şansımız var, şansımız olduğuna inanıyoruz, hocamız bizi çok iyi hazırladı bu maça, her maç 0-0 ile başlıyor, bu maçı kazanacağımıza inanıyoruz, Hırvatistan maçında kötü oynadık bize yakışmayan bir oyun oynadık bu doğru biz kendimize inanıyoruz eleme maçlarında kimsenin umudu kalmamıştı Avrupa Şampiyonası'na gelemeyeceğimizi düşünüyordu herkes, biz bitti demeden bitmedi, son maçta Playoff oynamadan katılma şansı bulduk, biz kalitemizi biliyoruz, son 15 maçtır mağlubiyetimiz yok, İngiltere maçına kadar, onun icin çok üzüldük ve Hırvatistan maçını kendimize yakıştıramadık, biz kalitemizin yüksek olduğunu biliyoruz, bu yüzden şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz, ve kendimize inanıyoruz, önemli olan bi şampiyonada kendimize inancımız,

Nuri Şahin : burada başlar forma giymemiş iki futbolcu var, bizim için konuşmak kolay, belki genç oyuncularımızda ilk defa bir şampiyonaya katılıyorlar, bi yüzden biraz heyecan olmuş olabilir, o maçı kabullenmemiz bize yakıştırılamaz ama üzerimizdeki o heyecanı atıp İspanya maçına son 10 - 15 maçtaki milli takımımız sahada olur, o takımla sahada olduğumuz her kaçta 3 puana talip bir takımız, bunun zor olacağından hepimiz eminiz, İspanya inanılmaz kuvvetli, çok iyi bir futbol oynayan bir ülke, o yüzden işimiz hiç kolay değil ama biz kendi oyununuzu oynadığımız ger zaman şansımız olmuştur.

İspanya futbolunu orada yasamış, orada oynamış Arda olsun, Mehmet topal olsun, ben olayım, Liga'yı biliyoruz, soru gelirse arkadaşlarımdan, elimden geldiğince yardımcı olurum ama orta sahada İniesta'nin ben nesini anlatayım?

Biz buraya 23 kişilik kadro ile geldik, hoca formayı o gün kime vermişse hak ettiği için vermiştir, ben ilk maçi oynamadım, Gönül ister ki her maçı oynayalım, buraya gelirken 23 kişilik bir kadroyla geldik, hoca bize forma verir elimizden geleni yaparız, görevimiz budur, 23 kişilik bir görevdir, milli bir görevdir, hiç kimse egosuyla davranamaz, herkes idmanda %100'ü verir sonunda formayı kimin diyeceğine hocamız karar verir, İşte Burada bana forma vermedi ben küstüm havasına girerse, başta kaptanımız Arda olmak üzere sonrada tecrübeli futbolcular olmak üzere, bunun yolunu hemen keseriz, Ben kendi açımdan konuşayım bir buçuk senedir sakattım, buraya gelmek benim için çok büyük bir şans, çok büyük bir mutluluk, ben 27 yaşındayım daha büyük turnuva görmedim, onun heyecanıyla geldim buraya, İnanılmaz da mutlu oldum,

Olcay Şahan : buraya 23 kişi geldik ve ülkeyi temsil ediyoruz, hepimizin hedefi aynı, ülkemizin başarısı için buradayız ve elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz, ya ben ya başka bir futbolcu herkes ülke için savaşacaktır,

Nuri Şahin : tabiki Casillas İspanya futboluna damga vurmuş bir futbolcu bir marka, bir sene boyunca onunla beraber oynama şansı buldum, kaptanımdı, çok iyi bir kaptan, orada geçirdiğim sakatlık dönemindede bana yardımcı olmuştu, sahada olmaması tabi ki herkes için bir sürpriz ama onun yerine kaleye geçende senelerdir Manchester'i taşıyan bir kaleci.

İniesta inanılmaz bir sporcu, Hayranlıkla İzlediğim bir futbolcu, benim için dünya yıldızı olmak sadece futbolculuk değildir. Saha içinde bir canavara dönüşen bir futbolcu umarım ki o gün bize karşı böyle olmaz ama bana göre Balon D'or alması gereken bir futbolcu. Kaliteli bir sporcu kesinlikle balon D'or hakediyor.

Nuri ve Olcay'ın, Ozan Tufan ve Emre Mor hakkındaki sözleri...

Nuri Şahin: "Ozan ve Emre konusunu büyütmek doğru değil. Ozan'ın saçına o anda dokunması, onun açısından güzel olmadı ancak bunu bu kadar büyütmek ve kullanmak doğru değil. 21 yaşındaki ve önümüzdeki 10-15 sene Türk futboluna hizmet edecek bir insandan bahsediyoruz. O anda ilk izlediğimde 'Ah keşke.' dedim ama bunu her futbolcuda görebilirsin. O kadar üzerine gidilmesini ve Ozan'ın yerden yere vurulmasını saçma buluyorum. Bunların hepsi bizim değerimiz, ülkemize ve milli takıma hizmet edecek insanlar. Onları korumamız lazım. Ozan Tufan, Arda Turan, Olcay Şahan, Nuri Şahin gibi futbolcuların kolay yetişmediği bir ülkede yaşıyoruz. Herkesin morali bozukken Emre fotoğraf çekildi ama 18 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz. Bundan 3 ay önce Emre'ye bu tarihlerde nerede olacağını sorsanız, 'Tatilde.' cevabını alırdınız. Çocuğun buraya geleceği aklının ucundan bile geçmemiş. Birden Avrupa Şampiyonası'nda süre alan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın konuştuğu, Borussia Dortmund'a transfer olan birinden bahsediyoruz. Bence büyük bir hata değil ama profesyonellik açısından öğreneceği şeyler var."

Olcay Şahan: "Emre'nin fotoğraf çekilmesini normal karşılıyorum. Avrupa'nın yıldızlarıyla rakibiz. Emre'nin gözünde biz de bir yıldızız. 18 yaşında Danimarka'da 3 ay içinde parlamış bir isim. Bunları normal karşılıyorum ama medyanın abartması bizi üzüyor. Ozan, inşallah yarın bir gol atar ve cevabını kendisi verir."

FRANSA 20 RUS TARAFTARI SINIR DIŞI ETTİ

EURO 2016'da çıkardıkları olaylar ile damga vuran Rus taraftarlara sınır dışı şoku.

Fransa mahkemesi Marsilya'da İngiltere maçı öncesi ve sonrası olaylara karışan 19 Rus taraftarı ve Rus taraftar derneği başkanı Alexander Shprygin'i sınır dışı etti.

Marsilya'dan Lille şehrine giderken yolda gözaltına alınan 20 kişi çıkarıldıkları mahkeme sonucu Fransa'dan sınır dışı edildiler.

UEFA'da Rusya'ya İngiltere maçında yaşanan tribün olaylarından dolayı ertelemeli ihraç ve 150 bin Euro para cezası vermişti.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI YARIN İSPANYA İLE KARŞILAŞACAK

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 8'inci gününde yarın 3 karşılaşma oynanacak. Türkiye EURO 2016 D Grubu'ndaki ikinci maçını İspanya ile yapacak.

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında yarın (17 Haziran Cuma) İspanya ile karşılaşacak. Nice Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic'in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Danilo Grujic ve Nenad Djokic dördüncü hakemi ise Belarus Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Kulbakov olacak. Karşılaşma TRT1 ve LigTV'den naklen yayınlanacak.

Grubun bir diğer maçında ise Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan TSİ 19.00'da 3 puan için mücadele edecek. St. Etienne kentindeki Geoffroy Stadı'nda yapılacak maçta, İngiliz hakem Mark Clattenburg görev alacak. İkinci maçların oynandığı D Grubu'nda Türkiye Hırvatistan'a 1-0 yenilmiş, İspanya ise Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup etmişti.

E Grubu'nda tek maç oynanacak. Toulouse Stadı'nda TSİ 16.00'da başlayacak mücadelede İtalya ile İsveç karşı karşıya gelecek.

LİLLE'DE TARAFTAR KAVGASINDA 16 YARALI, 36 GÖZALTI...

Lille'de dün akşam üzeri tren garı çevresinde başlayan olaylar gece de devam etti.

İngiliz holiganların Fransız emniyet güçleriyle başlattıkları olaylar, Rus seyircilerinde Lille'e gelmesiyle gece boyunca devam etti.

Bir çok İngiliz holiganın, Marsilya'da İngiliz seyirciler ile Rus seyirciler arasında yaşanan ve bir çok İngiliz seyircin yaralandığı olaylardan sonra, İngiliz holiganlar Lille'de adeta bir intikam havası estirdiler.

Gece geç saatlere kadar devam eden olaylara Fransız İçişleri bakanlığını takviye olarak gönderdiği 4000 polis müdahale etti .

Marsilya'da ki kadar sert olmasa da Lille'de dün gece yaşanan olaylar 16 kişinin hastanelik olması ve 36 kişinin polis tarafından tutuklanması ile sona erdi.

Fransa 3 puanı son dakikalarda aldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu mücadelesinde ev sahibi Fransa, Arnavutluk'u son dakikalarda bulduğu gollerle 2 - 0 mağlup ederek ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Veledrome Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fransa'ya 3 puanı getiren golleri 90. dakikada Antoine Griezmann ve

90+4'te Dimitri Payet kaydetti.

Fransa bu sonuçla puanını 6'ya yükselterek gruptaki liderliğini sürdürürken, Arnavutluk henüz puanla tanışamadı.

A Grubu'nda oynanan günün diğer maçında ise Romanya ile İsviçre 1 - 1 berabere kalmıştı.

STAT: Velodrome

HAKEMLER: William Collum, Damien McGraith, Francis Connor

Teknik Direktör: Didier Deschamps

FRANSA: Hugo Lloris, Patrice Evra, Adil Rami, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, N'Golo Kante, Dimitri Payet, Blaise Matuidi, Kingsley Coman (68. dk Antoine Griezmann), Olivier Giroud (77. dk Andre Gignac), Anthony Martial (46. dk Paul Pogba)

Teknik Direktör: Giovanni De Biasi

ARNAVUTLUK: Etrit Berisha, Andi Lila (71. dk Odise Roshi), Elseid Hysaj, Ansi Agolli, Mergim Mavraj, Arlind Ajeti (85. dk Frederic Veseli), Ermir Lenjani, Ledian Memushaj, Burim Kukeli (74. dk Taulant Xhaka), Amir Abrashi, Armando Sadiku

GOLLER: 90. dk Antoine Griezmann, 90+4 Dimitri Payet (Fransa)

SARI KART: 55. dk Burim Kukeli, 81. dk Amir Abrashi (Arnavutluk), 88. dk N'Golo Kante (Fransa)

Jordi Alba'dan Arda Turan'a övgü dolu sözler

A Milli Futbol Takımı'nın D Grubu rakiplerinden İspanya'nın başarılı sol bek oyuncusu Jordi Alba, Barcelona'dan takım arkadaşı milli oyuncu Arda Turan hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu.

Arda Turan'ın Barcelona'da fazla forma şansı bulamamasının nedenini, Katalan kulübünün almış olduğu 6 aylık transfer yasağına bağlayan Alba, "Arda çok iyi bir oyuncu ve Barcelona için harika bir transfer. Cezamız yüzünden altı ay boyunca oynayamadı ve sonrasında iyi bir oyun ortaya koydu" şeklinde konuştu.

Arda Turan'ın çok iyi bir futbolcu olduğunu belirten İspanyol yıldız, "Arda ülkesinde tam bir idol. Topu ayağına her aldığında tehlike yaratıyor ve müthiş paslar atıyor. Elbette ona karşı oynayacak olmaktan dolayı motive durumdayız" diye konuştu.

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında 17 Haziran Cuma günü İspanya ile karşılaşacak. Nice Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.

Gökhan Gönül ve Mehmet Topal idmanda yer aldı

2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ikinci maçında 17 Haziran Cuma günü İspanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, yarın Nice kentine seyahati öncesinde Saint-Cyr-sur-Mer'deki son antrenmanını basına kapalı olarak yaptı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde TSİ 19.30 gerçekleştirilen çalışmada dinamik ısınmanın ardından sınırlı alanda taktik oyun oynandı. Rejenerasyon koşusu ve açma-germe egzersizleriyle antrenman tamamlandı. Dünkü antrenmanda yaşadıkları hafif sakatlıklardan ötürü tedbir amaçlı olarak çalışmaya devam ettirilmeyen Gökhan Gönül ve Mehmet Topal, bugün takımdaki yerlerini aldı.

İngiliz taraftarlar bu kez de Lille'i karıştırdı

Slovakya'nın Rusya'yı 2-1 yendiği maçın ardından Lille kentindeki tren garı çevresinde çıkan arbedede bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Rusya - Slovakya maçından hemen sonra İngilizler, emniyet güçlerine saldırdı. Lille Flandre tren garı civarında ki olaylar, tren garının hemen yanında bulunan bir arabanın parçalanması ile başladı.

Daha sonra bir ses bombasının atılmasıyla tren garı çevresinde büyük bir panik yaşanırken, olaylar, polislerin İngiliz seyircilere müdahale etmesi ile daha da büyüdü. Biber gazı ve cop kullanan polis, kısa sürede durumu kontrol altına aldı.

Olaylar bir kişinin yaralanması ile son buldu.

İngiliz ve İskoçlar arasında kavga

Avrupa Futbol Şampiyonası için Fransa'da bulunan İngiliz ve İskoç taraftarlar arasında kavga yaşandı.

Calais kentinden Lille'e gelen trenin vagonunda karşılaşan İngiliz ve İskoç seyirciler, sözlü atışmanın ardından birbirlerine saldırdı. 15 kadar seyirci arasında geçen kavgada sadece hafif yaralanmalar olduğu bildirildi.

Trende bulunan bir İngiliz polis tarafından haberdar edilen Fransız polisi, kavgacı seyircileri tren inişinde tutukladı.

Ruslar akıllanmıyor

EURO 2016'da daha önce B Grubu ilk maçında İngiltere karşılaşmasında stat içinde meşale yaktıkları ve olay çıkardıkları için UEFA'dan ertelemeli ihraç ve 150 bin Euro para cezası alan Rusya taraftarı yine kuralları hiçe saydı ve Slovakya'ya 2-1 kaybettikleri karşılaşmada attıkları golden sonra stat içinde meşale yaktılar.

UEFA, ertelemeli ihraç kararında; turnuvanın sonuna kadar Rus taraftarların stat içerisinde ilk maçtakine benzer eylemleri tekrarlaması durumunda Rusya Milli Takımı'nın turnuvadan men edileceği açıklanmıştı. Rus taraftarların takımın golünden sonra meşale yakmasının ardından, UEFA'nın Rusya için nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.

Romanya - İsviçre: 1 - 1

Romanya'ya 1 puanı getiren golü Gençlerbirliği'nde forma giyen Stancu kaydetti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu 2. karşılaşmasında Romanya ile İsviçre 1 - 1 berabere kaldı.

Romanya'nın golünü Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu, 18. dakikada penaltıdan kaydetti. İsviçre'nin golü ise 57. dakikada Admir Mehmedi'den geldi.

Bu sonucun ardından İsviçre puanını 4'e yükseltirken, Romanya ise ilk puanını almış oldu.

Gençlerbirliği'de top koşturan Bogdan Stancu, ilk 11'de başladığı maçta 83 dakika sahada kalıp bir de gol attı. Osmanlıspor'da forma giyen Rumen oyuncu Gabriel Torje ise 90 dakika sahada kaldı.

STAT: Parc des Princes

HAKEMLER: Sergei Karasev, Nikolai Golubev, Tikhon Kalugin (Rusya Futbol Federasyonu)

ROMANYA: Ciprian Tatarusanu, Razvan Rat (62. dk Steliano Filip), Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Cristian Sapunaru, Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii (46. dk Ovidiu Hoban), Gabriel Torje, Andrei Prepelita, Claudiu Keserü, Bogdan Stancu (83. dk Florin Andone)

İSVİÇRE: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Johan Djourou, Fabian Schar, Granit Xhaka, Valon Behrami, Blerim Dzemaili (83. dk Michael Lang), Xherdan Shaqiri (90. dk Shani Tarashaj), Haris Seferovic (64. dk Breel Embolo), Admir Mehmedi

GOLLER: Dk. 18 (pen) Bogdan Stancu (Romanya), 57. dk Admir Mehmedi (İsviçre)

SARI KART: 22. dk Andrei Prepelita, 24. dk Alexandru Chipciu, 37. dk Claudiu Keserü, 76. dk Dragos Grigore (Romanya), 50. dk Granit Xhaka, 90. dk Breel Embolo (İsviçre)

Rusya - Slovakya: 1 - 2

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu 2. maçında Slovakya, Rusya'yı 2 - 1 mağlup etti. İlk puanını bu galibiyetle elde eden Slovakya, 3 puanla 2. sıraya yükseldi. Rusya ise 2. maç sonunda 1 puanda kaldı.

STADYUM: Stade Pierre Mauroy

HAKEMLER: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya Futbol Federasyonu)

RUSYA: Igor Akinfeev, Igor Smolnikov, Sergey Ignashevich, Vasili Berezutski, Georgi Schennikov, Roman Neustadter (46. dk Denis Glushakov), Aleksandr Golovin (46. dk Pavel Mamaev), Oleg Shatov, Aleksandr Kokorin (76. dk Roman Shirokov), Fedor Smolov, Artem Dzyuba

SLOVAKYA: Matus Kozacik, Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica, Tomas Hubocan, Vladimir Weiss (72. dk Dusan Svento), Ondrej Duda (67. dk Adam Nemec), Marek Hamsik, Juraj Kucka, Robert Mak (80. dk Michal Duris), Viktor Pecovsky

GOLLER: 32. dk Vladimir Weiss, 45. dk Marek Hamsik (Slovakya), 82. dk Denis Glushakov (Rusya)

SARI KART: 46. dk Jan Durica (Slovakya)

Fatih Terim'den önemli mesajlar

"Milli takımı herkes burada görmek istiyordu, keşke biz de olsak bayrağımız Eyfel'de dalgalansa diyorduk ama daha ilk yenilgide saldırıya uğruyoruz, kazanınca herşey güzel kaybedince bir şeyler bulunuyor"

Euro2016'ya Hırvatistan yenilgisi ile başlayan ve D Grubu'nda 2. maçını 17 Haziran Cuma günü İspanya'ya karşı oynayacak olan A Milli Futbol takımında hazırlıklar sürerken, Fatih Terim bugün basın mensupları ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Hırvatistan karşılaşmasında yenilgiden çok kötü oyuna üzüldüğünü ifade eden Terim, "Biz bir kulüp takımı olduk. Ancak Hırvatistan maçında bir kabullenmişlik vardı. Biz 1-0'dan çok maç çevirdik. Ama Hırvatistan karşısında skora isyanı göremedim. Bu bende hayal kırıklığı yarattı. Biz bir çok şeyi yapan ama bu maçta yapamayan, yapamazken de kendi doğal reaksiyonunu da sahada gösteremeyen olduk. Bir kulüp takımı olduğumuz için bu durum hepimizi çok üzdü" dedi.

Kadro tercihiyle ilgili hiç pişmanlık duymadığını ve uzun bir süreç sonrası bu kadronun belirlendiğinin altını çizen Fatih Terim, "Seçtiğim kadrodan yana bir pişmanlığım yok. Aylarca süren çalışmalardan sonra karar verdik. Kadroyu bir günde seçmedim. Sorunlarımız da var tabi, oyunculardan transferi devam eden, özel hayatında sorun yaşayan ve az süre alanlar var. Ancak burası bir podyum gibi. Oyuncularıma, 'çıkın ve en iyi yürüyüşü siz yapın' dedim. Buradan büyük takımlara 3-5 oyuncu daha vermek beni mutlu eder" şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Hırvatistan maçı sonrası Ozan Tufan ve Emre Mor gibi oyuncuların eleştirilmesiyle ilgili olarak ise, "Ozan Tufan'ın saçı, Emre Mor'un Modric ile fotoğraf çektirmesi gündem oluyor, bunu anlamıyorum. Sosyal medya öyle bir mecra ki, birisi kuyuya taş atıyor, hadi uğraşın işiniz yoksa.

Yalandan kabadayılığa gerek yok, Ozan ile bu konuyu (saç düzeltme olayı polemiği) konuşmadım bile. Biz Ozan'a saçını önden biraz kestir mi diyelim? " ifadelerini kullandı.

"İspanya maçında istenilen Türkiye sahada olacak"

İspanya karşısında önemli bir maça çıkacaklarını belirten Terim, "İspanya ile başetmek için üst seviyede bir performans ortaya koymak zorundasınız. Bunu takımdaki herkes biliyor. İspanya maçında istenilen Türkiye sahada olacak. Bu kolay değil. Topun İspanya'da kalmasını önlemek çok zor, bunu başarabilen var mı ? Normal performanısımızın burada yetmez. Ümit ediyorum, bizim hepimizini beklediği bir Türkiye - İspanya maçı olacak... Eforumuz, gücümüz yeter yetmez ...Bizim istediğimiz Türkiye olacağız. İsteyeceğiz, yılmayacağı. Dalgalanmayı kabul ediyorum, bireysel anlamda... yanıt verme, rakiple düello...Bu dalganlanmaya evet ama resmin geneline bakacağız" dedi.

"Dünyada mevki kavramı kalmamıştır"

Fatih terim bazı futbolcuların yanlış yerde oynatıldığına dair eleştirilere karşılık ise şu cevabı verdi:

"Bu oyuncu grubu son 10 maçı, bir çoğu 11-12 maçı birlikte oynadılar. Yerleri de belli ama dünyada mevki kavramı kalmamıştır. Muhakkak ki daha iyi olacağı yer vardır bir oyuncunun bu doğru... Ben Arda'yı bir yıl önce koydum ortaya sahaya... Hakan Çalhanoğlu kenar oyuncusu mu, hayır... Bunu ben de biliyorum. Caner'in Cenk'in maç eksiği var, kabul... Hata aramaya kalkarsak binlerce buluruz. Bir takım şeyleri değiştirdim, bazı oyuncularımızın pres tarafı yok. Çalhanoğlu toplara iyi vuduğu için zaman zaman içeri çekiyorum. Selçuk da iyi oynuyor, Ozan da , Oğuzhan da. İleri destek de veriyorlar. Bizim takımımız kovalaayn bir takım değil, biz takım olarak bütün yapmaya çalışıyoruz. Nırvatistan maçında sıkıntımız ikinci toplarda oldu. Bir takım oyuncularımızın fiziki ve mental eksiklikleri var mı, var. Oğuzhan benim çok güvendiğim bir oyuncu... Oğuzhan her tarafta oynayabilir, yarı sahada... ofansda..santradan hucüma doğru olan her bölgede oynar. Onsekizin içinde, dışında herşeyi yapabilecek bir oyuncu gurubuna sahibiz. Saha içinde herkesi nazıl zinde tutabilirim bunun hesabı içindeyim. Sahanın içerisinde sadece üç oyuncu değişmez. Oyuncuların yerlerini, alanlarını değiştirirsiniz çoğu zaman"

"Bir oyuna geldik ve Eyfel Kulesi'nde Türk Bayrağı'nı görüyoruz, bu çok anlamlı ve güzel"

"Milli takımı herkes burada görmek istiyordu, keşke biz de olsak bayrağımız Eyfel'de dalgalansa diyorduk ama daha ilk yenilgide saldırıya uğruyoruz, kazanınca herşey güzel kaybedince bir şeyler bulunuyor. Bir oyuna geldik ve Eyfel Kulesi'nde Türk Bayrağı'nı görüyoruz, bu çok anlamlı ve güzel. Bunun tadını çıkaralım. Bu turnuvada sonuç ne olursa olsun, bir milat olacak. Diyelim ki herkesi yendik, 1. olduk, 2. olduk ve ülkeye döndük. Herşey yerli yerinde mi olacak. Sahalar düzgün mü, kavga gürültü, kavganın bini bin para. Sahaya gelmeyen seyirciler var. futbol un daha iy oynanması için elbirliğiyle hareket ettiği bir ortama mı döneceğiz. Biz elimizden geleni yapacağız. Bazı şeylerin değişmesi için bazen neticeler yeterli olmuyor maalesef" diyerek önemli mesajlar verdi.

Fotoğraf karesine dikkat !..

Öte yandan Fatih Terim'in basın mensuplarına seslenerek Arkadaşlar bu resme girin bir daha bulamazsınız !.." demesi dikkat çekti. Basın mensupları ile topluca çekilen fotoğraf öncesinde bu sözlerini 2 kez tekrarlayan Terim, ayrıca şöyle devam etti: "Milli Takım Euro2016'dan sonra 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başlayacak. Bu süreç ya benli ya da bensiz devam edecek."

Terim7in bu sözlerinin altındaki anlam da basın mensupları arasında tartışılmaya başlandı.

Marca, Emre Mor için "Yeni Arda Turan"

İspanya'nın tanınmış spor gazetesi Marca, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç futbolcusu Emre Mor ile ilgili özel bir haber yayımladı.

Yeni sezonda Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund forması giyecek olan 18 yaşındaki oyuncu için İspanyol gazetesi, "Yeni Arda Turan" benzetmesi yaptı.

Gazete ayrıca EURO 2016'da D Grubu ikinci maçında İspanya karşısında Türkiye'nin sahaya ilk 11'de Emre Mor ile çıkma durumu olduğunu iddia etti. Marca, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Emre Mor için söylediği "Alışılmışın dışında bir futbolcu" lafına da yer verdi.

Galler'de Bale ve Ramsey İngiltere'ye karşı iddialı

Galler Milli Takımı'nın 2 yıldız ismi Gareth Bale ve Aaron Ramsey, Avrupa Şampiyonası B Grubu ikinci maçında karşılaşacakları İngiltere maçı öncesi iddialı açıklamalarda bulundular. Bale, İngiltere Milli Takımı'nda forma giyen hiç kimsenin Galler'de kadroya girme şansı olmadığını söylerken, Ramsey ise, "İngiltere'den daha iyi takımız" dedi.

Gareth Bale olay yaratan açıklamasında şunları söyledi:

"Biz İngiltere'den çok daha tutkulu top oynayan, turnuvada en iyi takım ruhuna sahip ekibiz. Benim İngiltere takımı için tutkusuz ve onursuz dediğimi söylüyorlar. Ben öyle demedim sadece bizim tutkumuz ve arzumuz onlardan daha fazla dedim. Bizim takımda onlardan biri forma giyemez. Bu benim düşüncem. Onlar da iyi takım ama biz de iyi takımız. Sahaya ülkemiz ve formamız için her şeyi vermek için çıkıyoruz. Bu maçı alacağız."

Galler takımındaki bir çok kişinin İngiltere Premier Ligi'nde oynadığını hatırlatan Bale, "Biz,İngiltere'yi en az onlar kadar iyi tanıyoruz. Onların sahada iyi ve kötü yanlarını biliyoruz. Maç öncesi de ödevimizi çok iyi çalıştık" şeklinde konuştu.

"İNGİLTERE'NİN BİZDEN DAHA BÜYÜK BİR ÜLKE OLDUĞUNU BİLİYORUZ AMA BU BİZİ YENEBİLECEKLERİ ANLAMINA GELMEZ"

Galler Milli Takımı'nın bir diğer yıldız ismi Ramsey ise, "İngiltere'den daha iyi bir takımız. Sahada hepimiz birimiz için savaşıyor. Sonuna kadar mücadele ediyoruz. İngiltere'nin bizden daha büyük bir ülke olduğunu biliyoruz ama bu bizi yenebilecekleri anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

En 1984 yılında İngiltere'ye karşı galibiyet alan Galler, EURO 2016 B Grubu ikinci maçında karşılaşacaklar. Grupta ilk maçlar sonunda 3 puanı olan Galler lider konumda. İngiltere ise ilk maçında Rusya ile 1-1 berabere kalmıştı.

Soyunma odasında içki ve sigara

Euro2016’da oynanan Almanya-Ukrayna maçını izleyen bir Alman seyirci, maçın bitiminden saatler sonra hiç bir engele uğramadan girdiği Ukrayna soyunma odasındaki rezaleti resimledi. Ralf G. adlı taraftarın çektiği fotoğraflarda, Ukrayna soyunma odasında boş şarap şişesi, bira kutuları yanında 41 tane de sigara izmariti görülüyor. Alman soyunma odasında ise düzgün istif edilmiş buz torbalarından başka bir şeyin olmadığı not düşüldü.

Ralf G.'nin Bild Gazetesi'ne yolladığı fotoğraflar, Avrupa Şampiyonası'ndaki güvenliğin tam olmadığını da gösteriyor. Ralf G. maçın bitiminden bir saat sonra stadın içinde nasıl dolaştığını şöyle anlattı:

"Maç bitiminden yarım saat sonra bütün tribünler boşaldı. Gelmişken stadın etrafını dolaşıp iyice göreyim diye turladım. Yeniden çıkış kapısının önüne geldiğimde içeriden VIP konukların çıktığını gördüm. Hepsinin elinde bir futbol topu vardı."

İÇERİDE DAĞITIYORLAR

"Birine topları nereden aldıklarını sordum. İçeride dağıtıldığını söyledi. Ben de açık kapıdan yeniden içeri girdim. Kimse bir şey sormayınca önce sahaya çıktım. Antrenör Löw'ün oturduğu sandalyeye yerleştim. Sonra soyunma odaları koridoruna girdim. Ukrayna soyunma odası tam bir rezaletti. Boş şarap şişesi, bira kutuları ve yerler sigara izmariti doluydu. Tam 41 tane izmarit saydım.

Sonra Alman soyunma odasına girdim. Etrafta sadece düzgün bir şekilde istif edilmiş buz torbaları vardı. Stadın içinde saatlerce kaldım, kimse kim olduğumu sormadı."

DEVRE ARASI SİGARA

Bu arada Rumen futbolcu Denis Alibec'in sigara tiryakiliği yüzünden devre arasında oyuna giremediği anlaşıldı.

Romanya milli takımının teknik direktörü Iordenescu, Fransa maçının devre arasında Alibec'i oyuna sokmak istedi. Ancak futbolcu ortalıkta yoktu. Takım yeniden sahaya çıktıktan sonra yardımcı antrenörlerden biri Alibec'i duşlarda sigara içerken buldu.

Sigara tiryakisi olduğu bilinen futbolcu bu nedenle ancak ikinci yarının 12. dakikasında oyuna girebildi.

Luis Nani'den tarihi gol

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı EURO 2016'da ülkesi adına İzlanda'ya attığı gol ile şampiyona tarihine geçti. Karşılaşmanın 31. Dakikasında Portekizi ,İzlanda karşısında öne geçiren golü atan Nani,Avrupa Şampiyonası tarihinin 600. Golüne imza atmış oldu. Avrupa Şampiyonası tarihinde 400.golü Fransız Thierry Henry, 500. golü ise İspanyol Xavi kaydetmişti.

127. maçına çıkan Ronaldo patladı...

EURO 2016 F Grubu ilk maçında İzlaisnda ile 1-1 berabere kalan Portekiz'de dünya yıldızı Cristiano Ronaldo maç sonu enteresan açıklamalarda bulundu. İzlanda takımının oyun anlayışını ve maç sonu sevinç gösterilerini eleştiren Ronaldo "Maç sonu sanki kupayı kazanmış gibi sevindiler" dedi.

Maç sonu İngiliz basınına konuşan Portekizli yıldız "İzlanda sadece savunma yapmaya çalıştı. Sadece 2 fırsat yakaladılar ve biri gol oldu. Hiç hücum yapmayı da düşünmediler. Maç sonunda da bizle berabere kalmalarına sanki kupayı kazanmış gibi sevindiler. Bu onların ne kadar küçük düşündüklerini gösteriyor. Bu yüzden hiç birşey yapamıyorlar .Biz onlardan iyiydik daha fazla pozisyona girdik ama atamadık" şeklinde konuştu.

Bu arada Ronaldo bu maçla beraber Portekiz Milli Takımı formasını 127. maçına giydi ve Figo'ya ait en fazla forma giyen oyuncu rekorunu yakalamış oldu. Ronaldo bir sonraki maçta da forma giyerse Portekiz tarihinin en çok milli takım forması giyen ismi olacak.

Portekiz: 1 - İzlanda: 1

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu maçında Portekiz ile İzlanda 1-1 berabere kaldı.

Saint-Etienne'deki Geoffroy Guichard Stadı'nda oynanan maçı FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek'in ilave yardımcı hakemlik görevlerini üstlendiği karşılaşmanın dördüncü hakemi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Del Cerro oldu. Portekiz, 31. dakikada Fenerbahçeli futbolcu Luis Nani ile öne geçerken, İzlanda 51. dakikada Birkir Bjarnason'un golü ile skorda eşitliği yakaladı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

SAİNT-ETİENNE,  - STAT: Geoffroy Guichard Stadı

PORTEKİZ: Rui Patrício, Pepe, Raphael Guerreiro, Ricardo Carvalho, Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho (Dk. 71 Renato Sanches), Joao Mario (Dk. 76 Ricardo Quaresma), Vieirinha, Danilo, Andre Gomes (Dk. 84 Eder), Nani

İZLANDA: Hannes Halldorsson - Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Johann Gudmundsson (Dk. 90 Elmar Bjarnason), Birkir Bjarnason, Kolbeinn Sigthorsson (DK. 81 Alfred Finnbogason), Gylfi Sigurdsson, Kari Arnason, Jon Dadi Bödvarsson, Aron Gunnarsson, Ari Skulason

SARI KARTLAR: Dk. 55 Birkir Bjarnason, Dk. 90+4 Alfred Finnbogason (İzlanda)

GOLLER: Dk. 31 Luis Nani (Portekiz), Dk. 51 Birkir Bjarnason (İzlanda)

Portekiz'de Fenerbahçeli futbolcu Luis Nani 90 dakika forma giyerken, karşılaşmaya yedek başlayan Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma ise 76. dakikada Joao Mario'nun yerine oyuna dahil oldu.

A Milli Takım'da Gökhan ve Mehmet şoku

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda 17 Haziran Cuma günü İspanya ile karşılaşacak Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Gökhan Gönül ve Mehmet Topal idmanı yarıda bıraktı.

Marsilya yakınlarında Saint Cyr sur Mer bölgesinde hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde akşam saatlerinde Stade Saulnier'de antrenman yaptı. Isınma hareketleri ve pas çalışmasıyla başlayan antrenman, dar alanda pasa dayalı taktik oyun ve ardından çift kale maçla sona erdi.

GÖKHAN GÖNÜL VE MEHMET TOPAL İDMANI YARIDA BIRAKTI

Midesinde ağrı hisseden Gökhan Gönül ile sol arka üst adalesinde spazm oluşan Mehmet Topal, çalışmayı yarıda bıraktı. İki futbolcunun da ciddi bir durumunun olmadığı, tedbir amaçlı olarak antrenmanı bıraktıkları açıklandı.

TÜRK TARAFTARLARDAN DESTEK

Bir grup Türk taraftar, Stade Saulnier'e gelerek antrenman yapan futbolcuları ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i stat dışından tezahürat yaparak destekledi. Ay-yıldızlı oyuncular da antrenman sonrasında taraftarların yanına giderek, fotoğraf çektirdi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, İspanya maçının hazırlıklarını yarın akşam yapacağı idmanla sürdürecek.

Fransa'da Rus - İngiliz kavgaları devam ediyor

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk gününden beri devam eden Rus-İngiliz gerilimi devam ediyor.

UEFA'nın tüm uyarılarına rağmen yine kavga eden iki ülkenin taraftarları, bu kez Lille şehrinde karşı karşıya geldi. Lille'de bulunan barlarda İngiliz ve Rusların birbirlerine şişe atmasıyla başlayan gerginlik, ardından sokak kavgasına dönüştü. Fransız polisinin önlem almakta zorlandığı olaylarda İngilizlere, Gallerli taraftarlardan da destek gelince olaylar büyüdü. Yaşanan olaylar sonrası iki Rus holiganın gözaltına alındığı belirtildi.

EURO 2016 B Grubu'nda yarın Lille şehrinde Rusya-Slovakya, Perşembe günü ise Lens şehrinde İngiltere-Galler maçları yapılacak. Bu iki kent arasındaki mesafenin ise sadece 40 kilometre olması, Fransız polisini alarma geçirdi.

Avusturya: 0 - Macaristan: 2

FRANSA'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu maçında Macaristan, Avusturya'yı 2-0 mağlup etti.

Bordeaux'dakai Stade de Bordeaux'da oynanan karşılaşmada Macaristan'a galibiyeti getiren golleri 62. dakikada Szalai ve 87. dakikada Stieber kaydetti. Avusturya'dan Aleksandar Dragovic, 66. dakikada gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu sonuçla Macaristan, şampiyonaya 3 puanla başladı.

KİRALY TARİHE GEÇTİ

Macaristan'ın, maçlarda giydiği gri eşofman altıyla tanınan ünlü kalecisi Gabor Kiraly, 40 yaş 74 günle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en yaşlı futbolcu oldu.

İspanya-Türkiye maçını Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda İspanya ile 17 Haziran Cuma günü oynayacağı karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.

Nice Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmada Milorad Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak. Danilo Grujic ve Nenad Djokic'in ilave yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Belarus Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Kulbakov olacak.

Bir daha olursa Rusya diskalifiye olacak

EURO 2016 B Grubu ilk maçında İngiltere ile karşılaşan ve tribünler ile stat dışında taraftarlarının olay çıkardığı Rusya'ya UEFA'dan ertelemeli ihraç ile 150 bin Euro para cezası geldi.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Rusya Milli Takımı'na Velodrome Stadı'nda yaşanan olaylardan dolayı ertelemeli ihraç ve 150 bin

Euro para cezası verdiğini bildirdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sonuna kadar Rus taraftarların statta aynı olayları gerçekleştirmesi üzerine Rusya Milli Takımı'nın ihraç edilecek.

Fransa'da toplu ulaşım durma noktasına geldi !..

Fransa'da çalışma yasa tasarısını protesto eden sendikaların grevi devam ediyor. Bugün ülke genelinde grev çağrısı yapan sendikalar EURO 2016 organizasyonunu olumsuz da etkiliyor.

Ülkedeki ulaşım ağının tamamını yavaşlatan bu grevlere uçaklar, trenler, metrolar hatta taksiler bile destek veriyor. EURO 2016 karşılaşmaları için şehir değiştirmesi gereken basın mensupları ve taraftarlar bu grevlerden en çok etkilenen kişiler oldu.

Fransa Demiryolu İşletmelerinden (SNCF) yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 hızlı trenden biri çalışmayacak, banliyö ve şehirlerarası trenlerin ise üçte biri hizmet vermeyecek şekilde greve katılıyorken ,özellikle Avrupa Şampiyonası dönemine denk geldiği için hızlı tren fiyatları tavan yapmış durumda.

Grev kararı alan başka bir kurum olan Air France pilotları ise Fransız basınına yaptıkları açıklamalarda, grevler nedeniyle bugün beş uçuştan birinin gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak ve işçi haklarının kaybolacağına inanan sendikalar ,hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

<b>

Belçika: 0 - İtalya: 2

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu maçında İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti.

Stade de Lyon'da oynanan maçta İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Emanuele Giaccherini ve 90+3. dakikada Graziano Pelle kaydetti. İtalya, bu galibiyetle şampiyonaya 3 puanla başladı.

STAT: Stade de Lyon

HAKEMLER: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiliz)

BELÇİKA: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Radja Nainggolan (Dk. 62 Dries Mertens), Jan Vertonghen, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku (Dk. 73 Divock Origi), Eden Hazard, Laurent Ciman (Dk. 76 Yannick Carrasco)

İTALYA: Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian (Dk. 58 Mattia De Sciglio), Antonio Candreva, Graziano Pelle, Andrea Barzagli, Daniele De Rossi (Dk. 78 Thiago Motta), Eder (Dk. 75 Ciro Immobile), Marco Parolo, Leonardo Bonucci, Emanuele Giaccherini

SARI KARTLAR: Jan Vertonghen (Belçika), Giorgio Chiellini, Eder, Leonardo Bonucci, Thiago Motta (İtalya)

GOLLER: Dk. 32 Emanuele Giaccherini, Dk. 90+3 Graziano Pelle (İtalya)

Conte'nin dudağı patladı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün Belçika ile karşılaşan İtalya'nın teknik direktörü Antonio Conte'nin dudağı patladı.

İtalya Milli Takımı oyuncusu Leonardo Bonucci'nin verdiği pası gole çeviren Emanuele Giaccherini, takımını 1-0 öne geçirirken, yaşanan gol sevincinde İtalyan teknik adam Conte'nin dudağı patladı.

A Milli Takım, İspanya maçının hazırlıklarına başladı

2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında dün Hırvatistan'la karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, İspanya ile oynayacağı ikinci maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Sabah saat 11.00'de fitness salonunda yapılan günün ilk çalışmasında dünkü maçta forma giyen futbolcular rejenerasyon, diğer isimler kuvvet antrenmanı yaptı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını izlemek üzere Nihat Kahveci ve Tuncay Şanlı ile birlikte Toulouse'a giderken, akşam antrenmanı da Terim'in yardımcısı Levent Şahin yönetiminde Stade Saulnier'de yapıldı.

Dünkü maçta forma giymeyen futbolcuların katıldığı antrenmanda ısınmanın ardından top kapma ve çift kaleli dar alan oyunu oynandı. Rejenerasyon koşusu ve açma-germe egzersizleriyle çalışma sona erdi.

A Milli Takım, yarın saat 18.30'da Stade Saulnier'de basına açık yapılacak antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

İrlanda Cumhuriyeti: 1 - İsveç: 1

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda İrlanda Cumhuriyeti ile İsveç 1-1 berabere kaldı.

Saint-Denis'deki Stade de France'da oynanan maçta İrlanda Cumhuriyeti'nin golünü 48. dakikada Wes Hoolahan, İsveç'in golünü ise 71. dakikada Ciaran Clark (kendi kalesine) kaydetti. Trabzonspor'un İsveçli futbolcusu Erkan Zengin, yedek başladığı maçta forma şansı bulamadı.

Bu sonuçla her iki takım da şampiyonaya 1'er puanla başladı.

STAT: Stade de France

HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

İRLANDA CUMHURİYETİ: Darren Randolph, Seamus Coleman, Ciaran Clark, John O'Shea, Glenn Whelan, James McCarthy (Dk. 85 Aiden McGeady), Shane Long, Jeff Hendrick, Jon Walters (Dk. 64 James McClean), Robbie Brady, Wes Hoolahan (Dk. 78 Robbie Keane)

İSVEÇ: Andreas Isaksson, Mikael Lustig (Dk. 45 Erik Johansson), Andreas Granqvist, Martin Olsson, Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Kim Källström, Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg (Dk. 59 John Guidetti), Victor Lindelöf, Oscar Lewicki (Dk. 86 Albin Ekdal)

SARI KARTLAR: James McCarthy, Glenn Whelan (İrlanda Cumhuriyeti), Victor Lindelöf (İsveç)

GOLLER: Dk. 48 Wes Hoolahan (İrlanda Cumhuriyeti) - Dk. 71 Ciaran Clark (kendi kalesine) (İsveç)

Marsilya'da mahkemeye çıkarılanlar arasında Rus vatandaşı yok

MARSİLYA'da İngiliz ve Rus taraftarlar arasında yaşanan olaylarla ilgili mahkeme karşısına çıkarılanların arasında Rus vatandaşının olmaması dikkati çekti.

Marsilya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Marsilya olayları" davasında, 6 İngiliz, 1 Avusturya ve 3 Fransız vatandaşı yargılandı. İki İngiliz vatandaşı, olaylara karıştıkları gerekçesiyle hapis cezası alırken, bazı taraftarlara da Fransa'ya 2 yıl girmeme cezası verildi. Gözaltına alınan, tutuklanan veya ceza alanların arasında hiçbir Rus vatandaşının bulunmaması ise dikkati çekti.

Fan Zone'larda 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak

Fransa'daki Fan Zone'larda, Florida eyaletinin Orlando kentinde yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına yerel saatle 20.30'da 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak.

Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2016 Avrupa Şampiyonasının düzenlendiği 10 şehirde bulunan Fan Zone'larda, saat 20.30'da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Ayrıca Eyfel Kulesi'nin de bu gece gökkuşağı renklerine bürüneceği açıklandı.

EURO 2016'ya grevler damga vuruyor

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına, oynanan futboldan çok, yaşanan aksaklıklar, üst düzey güvenlik ve çıkan olaylar damga vuruyor.

Ülkede daha önce yaşanan terör olayları sebebi ile yoğun güvenlik önlemleri alındı. Özellikle başkent Paris'te alınan yoğun güvenlik önlemleri sebebi ile Fan Zone alanının bulunduğu Eyfel Kulesi çevresi ve maçların oynandığı stadyum çevresinde polisin tüm yolları kapatmış olması, yoğun olan Paris trafiğini çekilmez bir hale getirdi. Bazı metro istasyonlarının da güvenlik sebebi ile kapalı olması, halkı ve EURO 2016 havasını Paris'te yaşamak isteyen insanları zor durumda bırakıyor.

Fransa'da EURO 2016 maçları 10 farklı şehirde oynanması sebebi ile insanların sürekli yer değiştirmesi gerekiyor. Özellikle basın mensupları ve taraftarların yer değiştirmede en sık kullandığı ulaşım aracı Air France'ın greve girmesi, birçok kişiyi mağdur etti. Fransa hükümetinin almış olduğu yeni çalışma yasasını protesto amacıyla Air France pilotlarının grev yapma kararı ile ülke içinde havayolu ulaşımı adeta durmuş durumda. Air France'ın her ne kadar yapmış olduğu açıklamada günde sadece 4 ya da 5 seferin iptal olacağı belirtilse de, birçok uçuşun iptal olduğu Fransa basınında yer alıyor. İptal olan uçuşlar sebebiyle havayolu şirketinin günlük 5 milyon Euro civarı bir zarar yaşadığı da belirtildi. 4 gün süreceği açıklanan grevin öncelikli hedefinin, çalışma koşullarının düzeltilmesi olduğu belirtildi. Bu arada ülkeye EURO 2016 için gelen takımlar da, özel uçakları olmasa bu grevden etkilenecekti.

Öte yandan Fransa'da pilotlar dışında demiryolu işçileri de iş yavaşlatma grevini sürdürüyor.

<b>Iniesta ve Fabregas rekor kırdı

İSPANYA Milli Takımı'nın yıldız futbolcuları Andres Iniesta ve Cesc Fabregas, Avrupa Şampiyonası finallerinde en çok maç kazanan futbolcular oldu.

Euro 2016 D Grubu maçında İspanya'nın Çek Cumhuriyeti'ne karşı aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından Andres Iniesta ve Cesc Fabregas da önemli bir rekora imza attılar. Iniesta ve Fabregas, İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası finallerinde 10 maçtan galip ayrılarak, turnuva tarihinde çok maç kazanan futbolcular oldu.

İspanya: 1 - Çek Cumhuriyeti: 0

Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki rakiplerinden İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup etti.

Toulouse'daki Toulouse Stadyumu'nda oynanan maçta İspanya'ya galibiyeti getiren golü 87. dakikada Pique kaydetti. Bu sonuçla İspanya, şampiyonaya 3 puanla başladı.

STAT: Toulouse

HAKEMLER: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Polonya)

İSPANYA: De Gea, Pique, Ramos, Juanfran, Jordi Alba, Busquets, Fabregas (Dk. 70 Thiago Alcantara), Iniesta, Silva, Nolito (Dk. 82 Pedro), Morata (Dk. 62 Aduriz)

ÇEK CUMHURİYETİ: Cech, Sivok, Hubnik, Kaderabek, Limbersky, Darida, Plasil, Gebre Selassie (Dk. 86 Sural), Rosicky (Dk. 88 Pavelka), Krejci, Necid (Dk. 75 Lafata)

GOL: Dk. 87 Pique (İspanya)

SARI KART: Dk. 61 Limbersky (Çek Cumhuriyeti)

Iniesta ve Fabregas rekor kırdı

İSPANYA Milli Takımı'nın yıldız futbolcuları Andres Iniesta ve Cesc Fabregas, Avrupa Şampiyonası finallerinde en çok maç kazanan futbolcular oldu.

Euro 2016 D Grubu maçında İspanya'nın Çek Cumhuriyeti'ne karşı aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından Andres Iniesta ve Cesc Fabregas da önemli bir rekora imza attılar. Iniesta ve Fabregas, İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası finallerinde 10 maçtan galip ayrılarak, turnuva tarihinde çok maç kazanan futbolcular oldu.

Euro2016'da ilk hapis cezaları İngiliz holiganlara verildi

Marsilya'da yaşanan olaylardan sonra ilk hapis cezaları İngiliz holiganlara verildi.

İngiltere ile Rusya arasında oynanan maçtan önce Marsilya'da İngiliz ve Rus holiganlar birbirlerine girmiş ve 4'ü ağır 30 kişi yaralanmıştı.

Olaylardan sonra göz altına alınan ve bugün mahkemeye çıkartılan holiganlardan İngiliz vatandaşı Ian Hepworth 2 ay, Alexander Booth ise 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Darijo Srna Hırvatistan kampından ayrıldı

HIRVATİSTAN Milli Takım kaptanı Darijo Srna, babasının cenaze törenine katılmak için kamptan ayrıldı.

Darijo Srna, Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan aldığı izin ile bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden ve Türkiye-Hırvatistan maçının oynanırken yaşamını yitiren babasının cenazesine gitmek için kamptan ayrıldı.

UEFA'dan Türkiye ve Hırvatistan'a soruşturma

UEFA, EURO 2016 D Grubu'nda dün oynanan Türkiye-Hırvatistan mücadelesinde taraftarların sebep olduğu ihlallerden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Hırvatistan Futbol Federasyonu'na soruşturma açtı.

UEFA, Fransa'nın Başkenti Paris'teki Parc des Princes Stadı'nda dün oynanan Türkiye-Hırvatistan maçında taraftarların meşale yakması ve sahaya yabancı madde atması sebebiyle TFF'ye disiplin soruşturması açtı.

Hırvatistan Futbol Federasyonu'na da taraftarlarının meşale yakması ve sahaya girmesinden dolayı soruşturma başlatıldı.

UEFA Denetleme, Etik ve Disiplin Kurulu, yaşanan gelişmeleri görüşmek için 21 Temmuz Salı günü toplantı yapacak.

Cengiz Zülfikaroğlu Ambulans uçakla İstanbul'a getirilecek

GEÇİRDİĞİ ani bir kalp spazmı sonrası Paris'te hastahaneye kaldırılıp müşahede altına alınan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Bu sabah Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören tarafından ziyaret edilen Zülfikaroğlu'na iki adet stent takıldığı ifade edildi. Cengiz Zülfikaroğlu büyük ihtimalle yarın ya da Perşembe günü Ambulans uçakla İstanbul'a getirilecek.

EURO 2016'da üzen olay

Fransa'da EURO 2016 heyecanı devam ederken bu sabah Fransız basınından kötü bir haber geldi.

Dün Fransa'nın Nice şehrinde oynanan Kuzey İrlanda-Polonya maçının ardından Kuzey İrlandalı bir taraftar sahilde bulunan kayalıklara kafa üstü düşerek hayatını kaybetti.

Fransız medyasında çıkan habere göre Kuzey İrlandalı bir taraftarın ülkesinin milli takımının maçından sonra Nice bölgesinde bulunan sahilde yürüyüşe çıktı. Gece saat 02.00 sıralarında gerçekleşen olayda korkuluklara takılarak 8 metre yükseklikten kayalıklara kafa üstü düştüğü iddia edilen 24 yaşındaki Kuzey İrlandalının hayatını kaybettiği açıklandı. Polis, "Kazara bir düşüş" olduğu üzerinde dururken ölen taraftarın alkollü olduğu da belirtildi.

EURO 2016 4'ÜNCÜ GÜNÜNDE 3 MAÇLA DEVAM EDİYOR

Fransa'da düzenlenen EURO 2016'nın 4'üncü gününde 3 maçla devam edilecek.

Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nda İspanya-Çek Cumhuriyeti mücadelesi oynanacak. TSİ 16.00'da başlayacak mücadele Stadium de Toulouse' de yapılacak.

E Grubu'nda ise TSİ 19.00'da İrlanda Cumhuriyeti-İsveç Stade de France Stadyumunda ardından TSİ 22.00'da Belçika-İtalya Stade de Lyon'da karşılaşarak Avrupa Şampiyonası'nda 4'üncü gün sonlandırılacak.

EYFEL KULESİ KIRMIZI-BEYAZA BÜRÜNDÜ

Fransa'da Avrupa Futbol Şampiyonası'nın üçüncü gününde, Eyfel kulesi Türk bayrağının renklerine büründü.

Fransa'da düzenlenen EURO 2016 Avrupa Şampiyonası organizasyonu kapsamında, başkent Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nin günün oynanan maçlarına göre en çok tweet alan ülkenin bayrak renklerine bürünmesine karar verildi.

Turnuvanın ilk günü ev sahibi ülke Fransa'nın renklerine bürünen Eyfel Kulesi, turnuvanın 3. gününde oynanan maçların sonunda Türkiye'nin renkleri olan kırmızı-beyaza büründü.

Paris'in simgesi Eyfel'in kırmızı-beyaz renklere bürünmesinin yanı sıra alandaki dev ekranlarda ay yıldızlı bayrak yansıtıldı.

SRNA'NIN BABASI, TÜRKİYE MAÇI ESNASINDA HAYATINI KAYBETTİ

HIRVATİSTAN Milli Takımı kaptanı Darijo Srna'nın babası, Türkiye maçı esnasında hayatını kaybetti.

Euro 2016'da bugün oynanan Türkiye - Hırvatistan maçı esnasında kaptan Darijo Srna'nın babası vefat etti. Babasının ölüm haberini maç bittikten sonra alan Srna'nın gözyaşlarına boğulduğu ifade edildi.

Darijo Srna'nın, Hırvatistan'ın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçta yer alıp almayacağının henüz belli olmadığı açıklandı.

Almanya: 2 - Ukrayna: 0

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu maçında Almanya, Ukrayna'yı 2-0 yendi.

Pierre Mauroy Stadı'nda oynanan maçta Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Shkodran Mustafi ve 90+2. dakikada Bastian Schweinsteiger kaydetti. Almanya bu galibiyetle şampiyonaya 3 puanla başladı.

STAT: Pierre Mauroy Stadı

HAKEMLER: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)

ALMANYA: Manuel Neuer, Shkodran Mustafi, Jonas Hector, Benedikt Höwedes, Sami Khedira, Mesut Özil, Julian Draxler (Dk. 78 Andre Schürrle), Thomas Müller, Jerome Boateng, Toni Kroos, Mario Götze (Dk. 90 Bastian Schweinsteiger)

UKRAYNA: Andriy Pyatov, Yevhen Khacheridi, Taras Stepanenko, Andriy Yarmolenko, Roman Zozulya (Dk. 66 Yevhen Seleznyov), Viktor Kovalenko (Dk. 74 Olexandr Zinchenko), Yevhen Konoplyanka, Vyacheslav Shevchuk, Serhiy Sydorchuk, Artem Fedetskiy, Yaroslav Rakitskiy

SARI KART: Dk. 68 Yevhen Konoplyanka (Ukrayna)

GOLLER: Dk. 19 Shkodran Mustafi, 90+2 Bastian Schweinsteiger (Almanya)

Türk ve Hırvat taraftarların dostluğu güne damgasını vurdu

Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan Euro 2016 maçını, her iki ülkeden futbolseverlerin birlikte dostça izlemesi Fransa'da geniş yankı buldu.

Fransız basını, Türk ve Hırvat taraftarların yan yana maç izlemesini sayfalarına taşırken, Paris Belediyesi de, Türk ve Hırvat bayraklarına sarılmış taraftarların maç izlerkenki enstantanesini "günün fotoğrafı" seçti. Paris Belediyesi, Eiffel Fan Zone'daki basın mensuplarına "Ve gerçek futbol bu" başlığı ile bu fotoğrafı gönderdi.

Türkiye'nin yedek kulübesinde Atatürk fotoğrafı

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu maçında ilginç bir detay dikkati çekti.

Parc des Princes Stadı'nda oynanan maçta, Türk Milli Takımı teknik heyeti ve futbolcularının yer aldığı yedek kulübesinde Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı yer aldı. Yedek kulübesindeki koltuklardan birine, "Sonsuza dek..." yazılı bir Atatürk fotoğrafının koyulması objektiflere yansıdı.

Le Figaro'dan Terim ve Arda eleştirisi

FRANSIZ gazetesi Le Figaro, Hırvatistan'ın Türkiye'yi 1-0 mağlup ettiği Euro 2016 D Grubu maçı sonrası Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Arda Turan'ı eleştirdi.

Fatih Terim'in gününde olmadığını, Arda Turan'ın da hiçbir varlık gösteremediğini yazan gazete, "Arda Turan sadece 65 dakika sahada kalarak, hiçbir varlık gösteremedi. Sonuç olarak Fatih Terim de onu oyundan aldı. Terim de gününde değildi. Yapılan değişiklikler, maçın kaderini değiştirecek kalite ve düzeyde değildi" ifadesini kullandı.

"TÜRK VE HIRVAT SEYİRCİLER TÜM DÜNYAYA UNUTULMAZ BİR DERS VERDİ"

Türk ve Hırvat taraftarların maç başlamadan saatler önce Paris sokaklarında bayram havası estirdiğini de belirten Le Figaro, karşılaşmadan sonra da bayram havasının devam ettiğini ve hiçbir üzücü olayın yaşanmadığı yazdı. Türk ve Hırvat seyircilerin tüm dünyaya unutulmaz bir ders verdiğini vurgulayan gazete, her iki ülkenin futbol severlerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Alınan emniyet tedbirlerinin yetersizliğine dikkati çeken gazete, Hırvatistan'ın golünden sonra Hırvat bir seyircinin futbolcular ile kucaklaşacak kadar yaklaşmasını bir skandal olarak niteledi.

Polonya: 1 - Kuzey İrlanda: 0

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu maçında Polonya, Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup etti.

Nice şehrindeki Stade de Nice'te oynanan maçta Polonya, 51. dakikada Arkadiusz Milik'in attığı gollle Kuzey İrlanda'yı 1-0 yendi. Avrupa Şampiyonası tarihindeki ilk galibiyetini alan Polonya, şampiyonaya 3 puanla başladı.

Fransa'da alkol yasağı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Euro 2016 maçlarının oynanacağı statların yakınlarında alkollü içecek satışının yasaklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bugün Euro 2016 maçlarının oynandığı şehirlerin valilerine birer bildirge göndererek, karşılaşma günü ve öncesinde seyircilere alkollü içecek satışını yasaklamalarını bildirdi.

Marsilya'da İngiliz ile Rus taraftarlar arasında çıkan olaylardan sonra böyle bir karar aldıklarını belirten İçişleri Bakanı Cazeneuve, üzerlerinde alkollü içecek bulunan seyircilerin, stat çevresine yaklaştırılmayacağı ifade etti.

Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic: "Henüz grup aşamasını geçtiğimizi düşünmüyorum"

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, Türkiye karşısında çok iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda Türkiye'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cacic, çok zor bir maç beklediklerini ifade ederek, "Gerçekten sıkı oynadık. Golden sonra agresif oynadık, topa sahip olduk. Önemli olan ilk golü bulabilmekti. Bir golden fazlasını atmak kolay değil ama atabilirdik. İki defa direğe takıldık. Presic ve Brozovic çok iyi fırsatlar yakaladı. Takımımın performansı gerçekten çok iyiydi. İlk maçı kazanmak, özgüven elde etmek için çok önemlidir" diye konuştu.

Teknik direktör Cacic, galibiyeti getiren golü atan Luka Modric ile ilgili de şunları söyledi:

"Modric, kendisi hakkında konuşulmasını hak ediyor. En iyi maçlarından birini oynadı. Gerçekten iyi bir oyun ortaya koydu. Liderimizdi. Gerçekten büyüleyici bir gol attı. Modric'in yüksek formuna ve agresif yapısına bütün takımın ihtiyacı var."

"Son dakikalarda 2008'deki gibi bir geri dönüş beklediniz mi?" sorusuna ise Cacic, "Korkmadım ve endişelenmedim. Bu maça çok iyi hazırlandık. Oyuncularıma güveniyorum. Sıkı çalışıyorlar ve bugün bunu gösterdiler. Maç da beklediğim gibi geçti. Oyun bizim kontrolümüzdeydi. Hiçbir şekilde panik yapmadık" yanıtını verdi.

Gruba üç puanla başlamalarına rağmen henüz tur atlamadıklarını da vurgulayan Ante Cacic, "Oyuncularımı rehavete kapılmamaları için uyardım. Henüz grup aşamasını geçtiğimizi düşünmüyorum. Oyuncularıma bunu söyledim. Çek Cumhuriyeti, Türkiye'den daha çok endişelendiriyor. Bir sonraki maçımıza odaklanmalıyız. Bütün takımın odaklanması gerekiyor. Geride kalan maçları unutmamız lazım. Birkaç gün zamanımız var. Bütün takımlar hala turnuvanın içinde ama olumlu sonuçlar almayı umuyoruz. Çek Cumhuriyeti ve İspanya'ya karşı bütün enerjimizi vereceğiz. Bugünkü maçta bile nelerin yanlış olduğunu analiz edeceğiz" şeklinde konuştu.

Hırvatistan Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Luka Modric ise takımının performansından memnun olduğunu ifade ederek, "Çok önemli bir gol attım. Topa mükemmel bir şekilde vurdum ve golü attığım için çok mutluyum. Kaydettiğim gol beni memnun etti ama takımın performansı daha da memnun etti. Henüz gruptan çıkmış sayılmayız. Bu galibiyet, sadece ilk ve önemli bir adımdı. Bu maçın çok önemli olacağını söylemiştim. İki önemli maçımız daha var. Çek Cumhuriyeti oldukça güçlü ve öngörülemeyen bir takım. Adım adım ilerleyeceğiz. Kesinlikle rehavete kapılmamamız, özgüvenimizi yüksek tutmamız, performansımızı yükseltmemiz ve daha iyisini yapmamız gerekiyor. Kesinlikle işin bittiğini söyleyemem" dedi.

Milli futbolcu Mehmet Topal: Ozan'ın pozisyonu gol olsa, farklı bir maç olurdu kesin

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli isimlerinden Mehmet Topal, "Oturup yanlışlarımızı doğrularımızı değerlendirip, kalan 2 maçımıza bakacağız" dedi.

Türkiye'nin Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu Euro 2016 D Grubu maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Topal, grupta ilk maçların her zaman önemli ve zor olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Grupta ilk maçlar hep önemlidir. Baktığımızda özellikle ilk yarı iyi bir oyun oynadık. Yakaladığımız pozisyonlar da oldu. Ozan'ın pozisyonu gol olsa, öne geçsek, farklı bir maç olurdu kesin. Dediğim gibi ilk maçlar hep zor olmuştur, ama biz kaliteli bir takımız. Bu akşam burada mağlup olduk, ama kafamızı kaldırmamız gerekir. Çok önemli iki maç oynayacağız. Umarım bu 2 maçtan puan ya da puanlar alarak bir üst tura çıkarız."

Bu tip turnuvalarda şansa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Topal, "Dediğim gibi ilk maçlar hep zordur, önemlidir. Biraz da şansın da yanınızda olması gerekiyor. Oyunumuzun en üst seviyeye çıkabileceğini gösterdik. Tabii oturup, yanlışlarımızı doğrularımızı değerlendirip, kalan 2 maçımıza bakacağız" ifadesini kullandı.

Milli futbolcu Emre Mor: "Turnuva için hala büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum"

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızı Emre Mor, "Hala şansımız var. 3 puan bile bize yetebilir" dedi.

Türkiye'nin Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu Euro 2016 D Grubu maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emre Mor, "Bizim için zor bir maç oldu. Hırvatistan, oyunun hakim olan takımıydı, ama yine de en azından 1 puan alma şansını yakaladığımız anlar oldu. Şimdi önümüzdeki maçlara odaklanacağız" dedi.

EURO 2016'daki en genç oyunculardan biri olan Emre Mor, Fatih Terim tarafından oyuna sokulması ile ilgili de, "Benim için gerçekten çok büyük bir olaydı oyuna girmem. En büyük hayallerimden biri, böyle bir turnuvada oynamaktı ve gerçekleşti. Ancak maçı kaybetmemiz, bu mutluluğumu hüzüne çevirdi" şeklinde konuştu.

A Milli Takım'ın bir üst tura çıkma şansının hala yüksek olduğunu belirten genç oyuncu, "Sadece 3 puan bile bizi bir üst tura çıkartabilir. Sonuçta en iyi 3'üncü olanlar bile gruptan çıkabilecek. Bunu bilerek oynamamız gerekiyor. Hala büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim: 'Biz bitti demeden bitmez' demek için, önce başlamamız lazım

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "'Biz bitti demeden bitmez' demek için, önce başlamamız lazım" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'a 1-0 mağlup olduğu Euro 2016 D Grubu maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, ilk yarı iyi oynadıklarını, ancak kötü bir zamanda gol yediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Hırvatistan'ı tebrik ediyorum. Hırvatistan bizden daha iyi oynadı. İlk yarı için iyi oynadığımızı söyleyebilirim, ama ikinci yarı için söyleyemem. İlk yarı kötü bir zamanda gol yedik. En ciddi gol pozisyonunu da biz bulduk. Bir faul beklentisindeyken, Modric'in güzel golü geldi. İkinci yarı iyi oynayamadık. 'Biz bitti demeden bitmez' demek için önce başlamamız lazım. İyi başlayamadık. Kabul edelim ki, çok iyi bir takımla oynadık. Henüz turnuva bitmedi. 2 maçımız daha var. Ülke olarak bilmeliyiz ki, buraların seviyesi bu. İlk 45 dakikada yüzde 50-50 oynayan, rakibe de direnen bir takımımız vardı. Sonra yorulmalar, güç dengesi aleyhimize işledi."

Önlerinde 2 maç daha olduğunu vurgulayan Terim, "Biz, turnuvalara maalesef iyi başlayamıyoruz. Şimdi İspanya maçına hazırlanacağız. Şansımızı kovalayacağız. Kalan maçlarımızda daha iyi mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Terim, Hakan ve Arda gibi oyuncuların performanslarının çok önemli olduğunu da belirterek, "Bugün onlara biraz daha fazla ihtiyacımız oldu. Bundan sonra da olacak. Biz takım olarak bakıyoruz. İsim sayarsak, Cenk ve Ozan'ı bir kefeye koyarsak, hepsinden beklentim daha yüksekti. Hep beraber, önemli oyuncularımız iyi oynadığında sorun yaşamıyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye: 0 - Hırvatistan: 1

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi.

Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Hırvatistan'ın galibiyet golünü 41 .dakikada Luka Modric attı.

TRİBÜNLER KIRMIZI-BEYAZ

Karşılaşmanın oynandığı Parc des Princes tribünlerinin büyük çoğunluğunu Türk taraftarlar doldururken, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya ve Antalya'daki statlarda oynadığı maçlarda yapılan ve büyük beğeni toplayan bayrak şovu Fransa'da da devam etti.

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrak, tırlarla Fransa'ya ulaştırılırken, bayrakların 15 bini sabah saatlerinde Parc des Princes tribünlerine yerleştirildi. UEFA'dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü. Bu arada Eskişehirspor'un ev sahibi olduğu maçlarda tribünleri coşturan "Bando Es-Es" de, A Milli Takım'a stadyumda destek verdi.

Bu arada karşılaşmanın ardından statta yapılan anonsta, maçın adamının Luka Modric seçildiği açıklandı.

Stat: Parc des Princes

Hakem: Jonas Eriksson (İsveç)

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Caner Erkin, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Volkan Şen), Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan (Dk. 65 Burak Yılmaz), Cenk Tosun (Dk. 69 Emre Mor)

HIRVATİSTAN: Danijel Subašic, Ivan Strinic, Ivan Perišic (Dk. 86 Andrej Kramaric), Vedran Corluka, Ivan Rakitic (Dk. 89 Gordon Schildenfeld), Luka Modric, Darijo Srna, Marcelo Brozovic, Mario Mandzukic (Dk. 90+3 Marko Pjaca), Milan Badelj, Domagoj Vida

Gol: Dk. 41 Luka Modric (Hırvatistan)

Sarı Kart: Dk. 31 Cenk Tosun, Dk. 48 Hakan Balta, Dk. 90+1 Volkan Şen (Türkiye), Dk. 80 Ivan Strinic (Hırvatistan)

UEFA, Euro 2016'da dün oynanan İngiltere-Rusya maçı öncesi ve sonrasında iki takım taraftarları arasında çıkan olaylar nedeniyle her iki ülkenin futbol federasyonlarını uyararak, şiddetin devam etmesi durumunda takımların diskalifiye edilebileceğini bildirdi.

A Milli Futbol Takımı'nın ilk 11i açıklandı

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak. Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda TSİ 16.00'da başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson yönetecek. Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark'ın yardımcı hakem olarak görev yapcağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Stefan Johannesson ve Markus Strömbergsson olacak. İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum'un dördüncü hakem olacağı müsabakada İrlanda Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Damien Macgraith de yedek yardımcı hakem olarak görev alacak.

A Milli Takımı'in ilk 11'i açıklandı:

1 Volkan Babacan, 18 Caner Erkin, 15 Mehmet Topal, 3 Hakan Kadir Balta, 7 Gökhan Gönül, 8 Selçuk İnan, 14 Oğuzhan Özyakup, 16 Ozan Tufan, 6 Hakan Çalhanoğlu, 10 Arda Turan (K), 9 Cenk Tosun

Yedekler: 12 Onur Recep Kıvrak, 23 Harun Tekin, 2 Semih Kaya, 4 Ahmet Yılmaz Çalık, 5 Nuri Şahin, 11 Olcay Şahan, 13 İsmail Köybaşı, 17 Burak Yılmaz, 19 Yunus Mallı, 20 Volkan Şen, 21 Emre Mor, 22 Şener Özbayraklı

Parc des Princes kırmızı-beyaz

EURO 2016 D Grubu'nda bugün yapılacak Türkiye ve Hırvatistan karşılaşması öncesi Parc des Princes Stadı çevresinde her iki ülke taraftarları toplandı.

Stat çevresinde kafelerde meydanlarda toplanan taraftarlar birlikte tezahürat yaparak dostluk mesajı verdiler. Sadece Türkiye'den değil Avrupa'nın her şehrinden Paris'e gelen Türk taraftarlar maç öncesi renkli görüntüler oluşturdular.

STATTA BAYRAK ŞOV DEVAM EDECEK

Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun milli maçlarda başlattığı bayrak şovun 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki Türkiye maçlarında devam edeceği açıklandı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, A Milli Futbol Takım'ın Avrupa şampiyonası elemelerinde Konya ve Antalya stadyumlarında yapılan ve büyük beğeni toplayan bayrak şovunun Fransa'da da devam edeceği belirtildi. A Milli Futbol Takımı'nın maçlarını oynayacağı stadyumlarda Saran Holding desteğiyle Türk futbol severler için her maç 15 bin adet bayrak dağıtılacak.

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrağın tırlarla Fransa'ya ulaştırıldığı ve bayrakların 15 bininin bugün sabah saatlerinde Hırvatistan maçının oynanacağı Parc des Princes Stadı tribünlerine yerleştirildiği belirtildi. 20 kişilik ekip tarafından UEFA'dan alınan izinle yapılan bayrak dağıtımı sayesinde tribünlerin kırmızı-beyaz renklere bürünmesi hedefleniyor.

FRANSA'DA 'AZİZ YILDIRIM İSTİFA' PANKARTI

Fransa'da Fenerbahçeli taraftarlar 'Aziz Yıldırım İstifa' pankartı açtı.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2016'da Milli Takım'ı desteklemek için ülkeye giden sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı protesto ettiler. İki taraftar, Eyfel Kulesi önünde poz vererek 'Aziz Yıldırım İstifa' pankartı açtılar.

UEFA'DAN FLAŞ RUSYA KARARI

UEFA, Avrupa Şampiyonası'nda dün yaşanan olaylardan dolayı Rusya Milli Takımı hakkında soruşturma başlattı.

Dün akşam Marsilya'da oynanan EURO 2016 B Grubu ilk maçında İngiltere ve Rusya berabere kalırken maça tribünlerde ve dışarıda yaşanan olaylar damga vurdu.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan UEFA, çıkan olaylar sebebi ile Rusya'ya soruşturma açtığını açıkladı. Rusya'ya ırkçılık, meşale yakma gibi suçlardan soruşturma açan UEFA, İngiltere için ise herhangi bir soruşturma kararı almadı.

Türkiye-Hırvatistan maçı yüksek riskli bulundu

Fransa İçişleri Bakanlığı, Türkiye ile Hırvatistan maçını yüksek riskli olarak nitelendirdi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Türkiye ile Hırvatistan arasında bugün saat 16.00'da başlayacak olan maçı güvenlik açısından 3'üncü derece olarak sınıflandırdı. Sporseverlerin sağ duyurulara güvendiklerini ifade eden Fransız yetkililer, mücadelenin yüksek riskli olduğunu belirttiler.

HIRVATİSTAN MİLLİ TAKIMI KAPTANI DARİJO SRNA: "MÜCADELEDE PROBLEME ÇIKMAYACAĞINI UMUT EDİYORUM"

Hırvatistan Milli Takımı Kaptanı Darijo Srna, daha önce seyircileri ili sorun yaşadıklarını ve ellerinden bir şey gelmediklerini ifade etti.

Hırvat seyircilerin kendilerine nasıl tezahürat edeceklerini bildiklerini dile getiren Darijo Srna, "Hırvat seyircilerden 1998 senesinde yaptıkları gibi bir destek bekliyoruz. Mücadelede probleme çıkmayacağını umut ediyorum" dedi.

NİHAT KAHVECİ: "FATİH TERİM'İN SADECE BAKIŞLARI İLE NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLIYORSUNUZ"

Fransa'nın ünlü spor gazetesi L'Equipe, Nihat Kahveci ile yaptığı röportaja iki sayfa ayırdı.

Kariyerine hem Villarreal'de altyapı hocası olarak hem de Türkiye Futbol Direktörü Yardımcılığı ile devam eden Nihat Kahveci, Fransa'nın günlük çıkan ünlü spor gazetesi L'Equipe'e açıklamalarda bulundu.

Gazete, yapılan röportajın girişinde 2008 yılında yaşanan sevinç anlarından bahsederek Nihat Kahvecinin şu sözlerine yer verdi: "2008 yılında Türkiye skoru 3 defa lehine çevirmişti. Takım arkadaşlarımın sevinçten dolayı beni öldüreceklerini sandım"

"RONALDO GERÇEKTEN ÇOK AYRI BİR FUTBOLCU"

Portekiz Milli Takımı'na 2-0 mağlup oldukları maç ve Christiano Ronaldo ile olan ansını anlatan Nihat Kahveci, "Takım arkadaşlarım benim çok hızlı bir futbolcu olduğumu söylüyorlardı. Maç içinde bir ara Ronaldo ile beraber koşmaya başladık, kendi kendime 'vay canına gerçekten hızlıyım, Ronaldo ile başa baş gidiyorum' dedim, ama bir kaç saniye sonra yanıldığımı anladım. Meğerse Ronaldo'nun üzerine bastığı bir düğmesi varmış, o düğmeye bastı ve bir anda benden uzaklaştı, Ronaldo gerçekten çok ayrı bir futbolcu" dedi.

"ÇEK CUMHURİYETİ MAÇINDA MEMLEKETE NASIL GİRERİZ DEDİM"

Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili de konuşan Kahveci, "Maç 0-2 devam ediyordu ve bitmesine 20 dakika vardı, kendi kendime bizi nasıl eleştirirler şimdi, memlekete nasıl gireriz dedim, o sırada Arda skoru 1-2 yapan golü attı. İşte o anda maçı kazanabileceğimizi düşündüm. 87'nci dakika geldiğinde Hamit'in verdiği pas ile buluştum, kalecinin hatasını iyi değerlendirdim ve topu kaleye ittim.

Durum 2-2 olunca takım olarak bu maçı alabileceğimizi biliyorduk. İki dakika sonra, benim için o sırada dünyanın en iyi kaleci olan Petr Cech'in kalesinden biraz uzaklaştığını gördüm ve şutumu attım, top direği yaladı ve içeri girdi, eğer gol olmasaydı dünya başıma yıkılırdı, gol oldu ve maçı aldık" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM FORMASI SIRTIMIZDA OLUNCA TÜM KALBİMLE OYNUYORUZ"

Türkiye Milli Takım formasının en önemli şey olduğunu vurgulayan Kahveci, "O forma sırtımızda olunca tüm kalbimle oynuyoruz. Ülkemizi çok seviyoruz. Renklerini hissediyoruz, bize bu güç veriyor. Türkiye'yi tanımayan çok insan var. Bazıları bugünlerde olanlara bakarak Türkiye'de her gün böyle sorunlar olduğunu düşünüyor. Oysa biz Türk'ler sevecen insanlarız, misafirperveriz, çok güzel ve modern bir ülkemiz var. Bu tür Uluslararası müsabakalar kim olduğumuzu göstermek için çok iyi fırsat" şeklinde konuştu.

"FATİH TERİM'İN SADECE BAKIŞLARI İLE NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLIYORSUNUZ"

"Fatih Terim'in Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük antrenör olduğunu ifade eden Nihat Kahveci, "Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kazandı. Sadece bakışları ile ne demek istediğini anlıyorsunuz. İtiraf etmeliyim ki ilk karşılaşmada insani biraz korkutuyor, sonra saygı duymaya başlıyorsunuz. İlk yarıda kötü bir oyun sergilediyseniz sizi devre arası oyundan alıyor, bu benim başıma 5 kere geldi" dedi.

L'Equipe İngiliz ve Rus taraftarlarının kavgasını değerlendirdi: Utanç

FRANSA'nın ünlü spor gazetesi L'Equipe, İngiltere-Rusya maçı öncesinde taraftarların kavga etmesini "Utanç" manşeti ile verdi.

Gazete, bugünkü baskısında gerginlik ve kavgaya ilişkin ayrıntıları okuyucularına aktarırken, "Ruslar yerdeki İngiliz'in üzerine iki ayaklarını birleştirip atladılar" diye yazdı.

L'Equipe, haberinde, Marsilya'daki bar ve kafelerde rekor düzeyde alkollü içki tüketildiğini, Rus ve İngiliz taraftarların daha sonra çıktıkları sokaklarda karşı karşıya gelence ortaya 'savaş'ı andıran görüntüler çıktığını ve bunun maçın yapılacağı saate kadar sürdüğüne dikkat çekti. Fransa gazetesi Rus ve İngilizler arasındaki bu kavgaya Marsilya sakinlerinin de zaman zaman katıldığını bu nedenle olayların giderek kontrolden çıktığını vurguladı. Marsilya'daki Rus ve İngiliz taraftarların kavgalarında 4'ü ağır 31 kişinin yaralandığı, 8 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

İngiltere Teknik Direktörü Hodgson: "Sonuç mağlubiyet gibi oldu"

İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson, 90+2'de gelen golün kendileri için hayal kırıklığı yarattığını ve beraberliğe sevinmediklerini söyledi.

İngiltere A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson, "Oyunculardan çok farklı değil duygularım. 90+2'de gol yemeyi kaldırmak kolay değil. Futbol böyle bir oyun ve bu yüzden seviliyor. Bir dakika kala gol yediğinizde bu daha çok yaralıyor. Son 15 dakikada kontrol bizdeydi. 1-0'lık skor beni mutlu ederdi ama son dakikada bir gol yedik. Yorulan Rooney ile Wilshere'ın yerini değiştirdik. Büyük bir değişim değildi bu ama yaradı. Sterling ve Milner'ın uzun koşularla etkili olacağını düşünüyorduk ama bu pek yaramadı. İlk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Son 15 dakikalık periyotta oyunun kontrolünü yine aldık. İkinci golü bulamadığımız için şanssızdık. Sonuç mağlubiyet gibi oldu; çünkü maçtan zaferle ayrılacağımızı düşünmüştük ve bu şansı yitirdik" ifadelerini kullandı.

Wayne Rooney: "Tek pozisyonları oldu o da gol oldu"

EURO 2016 ilk maçında Rusya ile 1-1 berabere kalan İngiltere'de kaptan Wayne Rooney üzgün. Maçın hakkının bu skor olmadığını belirten Rooney, "Tek pozisyonları oldu o da gol oldu" dedi.

Rooney'in maç sonu yaptığı açıklama şu şekilde: "Tek pozisyonları oldu o da gol oldu. Bir kafa topuydu o topu normalde biz almalıydık. Bizim için zor bir durum ama aslında sahada kötü oynamadık. Hala kendimize güvenimiz tam. Galler ile önemli bir maç oynayacağız artık ona hazırlanıyoruz."

Rebekah Vardy: "Şok oldum"

İngiltere takımının yıldız oyuncusu Vardy'in eşi Rebekah Vardy dün Marsilya'da yaşanan olayları ve Fransız polisinin tutumunu eleştirdi.

EURO 2016 B Grubu ilk maçında dün Rısya ile son dakika yediği gol ile 1-1 berabere kalan İngiltere'de maçtan çok karşılaşma öncesi ve sonrası yaşanan olaylar konuşuldu.

İngiltere Milli Takımının yıldız oyuncusu Vardy'nin eşi Rebekah Vardy'de bu eleştirileri yapan isimlerden biriydi.

Kendisine ait sosyal medya üzerinden olaylar ile ilgili yorumlarda bulunan bayan Vardy, "Hayatımda yaşadığım en kötü deplasman maçıydı. Sebepsiz yere biber gazı attılar .Biber gazı atarken stat kapılarını kapattılar. Şok oldum. Bu olayları daha maç başlamadan önce yaptılar. Şok oldum" diye yazdı.

Marsilya karıştı, İngiliz ve Rus taraftarlar birbirlerine girdi

Euro 2016 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere ve Rusya arasında oynan maçın ardından olaylar çıktı. Velodrome Stadı’nda bulunan iki takım taraftarları arasındaki gerginlik stat çevresinde de devam etti. Polis taraftarlara TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.

Euro 2016 Avrupa Şampiyonası’nın en riskli maçı İngiltere ile Rusya arasında Marsilya'da oynandı. Maçtan iki gün önce İngiliz taraftarları ile Marsilyalılar arasında başlayan olaylar bugün İngiliz taraftarlar ile Rus taraftarlara sıçradı

Gün boyu devam eden olaylarda 31 kişi yaralanırken bir İngiliz taraftarın durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Velodrome stadında bulunan iki takım seyircileri birbirlerine girdiler, yaşanan olay kalabalıkta panik hareketi başlatınca yürekler ağızda geldi. Velodrome stadında yaşanan olaylar kısa bir sürede yatışırken bu seferde stad çevresinde olaylar patlak verdi

Fransız emniyet yetkilileri olayların bir an evvel yatışması için TOMA ve biber gazı ile müdahale ederken taşkınlıkların tüm gece sürmesinden korkuluyor.

İngiltere: 1 - Rusya: 1

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün B Grubu'nda oynanan maçta İngiltere ile Rusya 1-1 berabere kaldı.

Marsilya'daki Velodrome Stadı'nda oynanan maçta İngiltere'nin golünü 73. dakikada Eric Dier atarken Rusya'nın golünü ise 90+2. dakikada Vasili Berezutski kaydetti. Bu sonuçla İngiltere ve Rusya, şampiyonaya 1'er puanla başladılar.

STAT: Velodrome

HAKEMLER: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

İNGİLTERE: Joe Hart, Kyle Walker, Danny Rose, Gary Cahill, Chris Smalling, Raheem Sterling (Dk. 87 James Milner), Adam Lallana, Harry Kane, Wayne Rooney (Dk. 78 Jack Wilshere), Eric Dier, Dele Alli

RUSYA: Igor Akinfeev, Igor Smolnikov, Sergei Ignashevich, Roman Neustadter (Dk. 80 Denis Glushakov), Aleksandr Kokorin, Fedor Smolov (Dkt. 85 Pavel Mamaev), Aleksandr Golovin (Dk. 77 Roman Shirokov), Vasili Berezutski, Oleg Shatov, Georgi Schennikov, Artem Dzyuba

SARI KARTLAR: Dk. 62 Gary Cahill (İngiltere) - Dk. 72 Georgi Schennikov (Rusya)

GOLLER: Dk. 73 Eric Dier (İngiltere) - Dk. 90+2 Vasili Berezutski (Rusya)

Marsilya'daki olaylarda şok iddia: 1 Rus taraftar hayatını kaybetti

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) bu akşam Marsilya'da İngiltere ve Rusya arasında oynanan maç öncesi iki takım taraftarları arasında yine kavga çıktı.

İki gündür süren kavgaların dozu bu akşam iyice artarken, Fransız polisi taraftarlara tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Çıkan olaylar sonucu iki ülkenin taraftarlarında çok sayıda yaralının olduğu belirtilirken, ortaya atılan bir iddia ise, 1 Rus taraftarın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği yönünde. Ayrıca bir İngiliz taraftarın da durumunun ağır olduğu iddia edildi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim: Yarınki maçın keyfini sürmeliyiz

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında yarın Hırvatistan ile karşılaşacak Türkiye'de Fatih Terim ve Hakan Çalhanoğlu bir basın toplantısı düzenlediler.

Parc des Princes Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, Çin Ligi'nde oynayan Burak Yılmaz ile ilgili bir soru ile açıklamalarına başladı. Terim "Burak Çin'e yeni gitti, birkaç aydır orada. Takımına çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sakatlık zamanına denk geldi. Burak ve Ersan'dan sonra birçok Türk oyuncu da Çin'e gidip başarılı olacaktır" dedi.

Ev sahibi Fransa ve UEFA'yı da kutlayan Fatih Terim, şunları söyledi:

"Tarihi, kültürü, sanatı ve edebiyatından sonra futbolu ülke markası halinde getirmiş ve bunu bize göstermiş olan Fransa'yı kutluyorum. Ülkem adına konukseverlikleri adına teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki güvenlik konusunda daha rahat olsunlar, biz de rahat olalım ama ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun için de teşekkür ediyorum. Organizasyonun sahibi UEFA'ya ayrıca teşekkür ediyorum. Her geçen turnuvada daha iyi etkinliklere imza atmaları daha güzel. Bu turnuvada beklentilerin üzerine çıkan UEFA'dan bir ricam daha olacak. Artık damarlarımızın içini gösteren bir teknoloji varken, UEFA'nın teknolojik gelişmelerden daha çok yararlanması gerektiğini düşünüyorum. İnsan hatası payına yer vermeyecek teknolojik imkanların olacağına inanıyorum. Bir teşekkür de ülkemizin güzel insanlarına. İyi ki varsınız. Sizleri iyi temsil edebilmek için iyi çalıştığımıza ve elimizden geleni yapacağımıza inanıyoruz. Biz teşekkür de medyamıza ve sponsorlarımıza. Bir özel teşekkür de bu turnuvaya katılma sürecinde emeği olan bütün futbolcularımıza. Kadro kısıtlaması nedeniyle aramızda olamayan ama ter akıtmış tüm evlatlarıma teşekkür ediyorum. Son olarak turnuvaya katılan tüm oyuncular ve hocalara başarılar diliyorum. Umarım EURO 2016, hayali yeşil saha olan bütün oyunculara örnek olsun. Barış ve dostluk içinde geçsin."

Emre Mor için "sıradışı" yorumunu yapan Fatih Terim, "Emre Mor'u ilk izlediğimde sıradışı olduğunu söyledim. Ocak ayında teknik ekibimiz bana Emre Mor'u söyledi. İlk izlediğimde sıradışı bir oyuncu olduğunu söyledim. Emre Mor, futbolu doğru oynamayı öğrenir ve fizik olarak da yükselirse, Avrupa ve dünya önemli bir oyuncu kazanır. Doğru futbol oynamayı iyice öğrendikten sonra, Emre Mor'un dünya çapında önemli bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Kendisini Türk Milli Takımı'na kazandırdığımız için hakikaten mutluyum" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin yaşadığı terör sorunu oyuncuları etkiliyor mu" sorusuna Terim, "Oyuncuların, yaşanan hadiselerden etkilenmemesi mümkün değil. Hepimizi çok etkiliyor. Biz ve oyuncular bu ülkenin bir parçasıyız, ancak şartlar ne olursa olsun futbolu o zihniyetteki kimseye teslim etmemeliyiz. Oyuncularımızın etkilendiği bir gerçek. İnşallah bir daha görmeyiz. Hiçbir yerde görmek istemediğimiz hadiseler bunlar" yanıtını verdi.

Gruptan çıkmak istediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Son turnuva EURO 2008'i iyi geçirmiştik. Çok küçük bir farkla finali kaçırmıştık. Benim başarı kriterim bu turnuvalarda bulunmak. Devamlı olan Türkiye, en büyük başarıyı yakalamış demektir. Ondan sonra gruptan çıkmak, çeyrek final, yarı final ve finali oynamak söylenebilir. Bugünkü turnuva için bu gruptan çıkmak çok önemli bir başarıdır. Bu gruptan çıktıktan sonra Allah nasip ederse sorulara daha geniş daha rahat cevaplarız. Gruptan çıkmak zaten bu turnuvada önemli bir yere gittiğimizin mesajını vermek demektir" dedi.

Hırvatistan maçı ile ilgili olarak Fatih Terim, "Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım. Burada nefes almadan, Eylül'de bir daha karşılaşacağız. Daha çok maçlar olacak. Onlar bizi, biz onları yeneceğiz. 2008 aklımızda değil. Bu arada Hırvatistan bizi geçti Play-Off'ta. Ben o zaman Galatasaray'ın başındaydım. Yarınki maçın keyfini sürmeliyiz. Rövanş olarak görmüyorum. Bu keyif her zaman gelmiyor. Esas kazanç burasıdır. 16 maçtır kaybetmeyen bir Türkiye var. Kaybettiği İngiltere maçında bile övgüler almış bir takımımız var. Futbol bu, her şey olabilir. Hırvatistan ile çok karşılaşıyoruz, ama rövanş değil. Baskı var mı, var. Her ülke kendi takımını en iyi yerde görmek ister. Baskı herkeste var" ifadelerini kullandı.

Barcelona'da forma şansı bulamayan Arda Turan sorusuna ise Fatih Terim, "Arda'nın daha çok süre almasını isterdik. Oynamazken bütün maçlarda oynattım ben. İkinci yarıda da bayağı bir süre aldı. Oynasaydı iyi olurdu. İspanyol basını kayıpları Arda'ya yüklemeseydi daha iyi olurdu. Arda bizim için önemli bir oyuncudur. İster oynasın Barcelona'da, ister oynamasın. Bizim için önemli bir oyuncudur. Bu sadece Luis Enrique'yi ilgilendirir. Bizim için bir sorun yok. Arda oynamasa burada bizim en önemli oyuncumuzdur. En önemli oyuncumuz olup olmadığını da hep beraber seyretme imkanımız olacak. Arda'yı başarılı bir transfer yapmış, dünyanın en büyük takımlarından birinde oynamış olarak görüyorum. Şampiyon olmuş, Kral Kupası'nı almış bir takımın parçası. Fiziksel eksikleri vardı ama ekibimiz onu iyi duruma getirdi. Arda benim altın kadromda" yanıtını verdi.

Kampta yaşanan transfer sorunları ile ilgili de Terim, sitemkar bir şekilde, "Biz oyuncularımızın kafasının rahat olması için ne lazımsa yapıyoruz. Ama kimsenin özel işlerine karışmayız. Transfer güzel bir şey. İstenmek güzel bir şey. Kendi kulübüyle konuşmasını yasaklayamayız. En kötü zamanda alıyoruz çünkü; Haziran, Temmuz ayları. Burada analiz yapacak olsak başka türlü konuşmam lazım" ifadesini kullandı.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "BU TAKIMDAN ÇOK ZEVK ALIYORUM"

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise, milli takımda oynadığı oyundan zevk aldığını ve sağ tarafta oynamasının sorun olmadığını belirterek, "Oynadığım mevki beni zorlamıyor. Fatih Hocam beni sağda oynatıyor, onun kararı. Ben en iyi şekilde fayda vermek istiyorum. Buradaki sistem bana çok uygun. Bu takımdan da çok zevk alıyorum. Sadece 1 mağlubiyetimiz var. Bu çok önemli bence. Sahada yeteneğimi gösterebilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum her zaman" diye konuştu.

Hakan, Türkiye'nin grubunda yer alan bir İspanya hakkında gelen soruya ise şu yanıtı verdi:

"Herkes tabii ki İspanya'yı biliyor, tanıyor. Ama Avrupa Şampiyonasına birçok ülke katılıyor. Bütün takımlar zordur. Biz şu an için sadece yarınki maçı düşünüyoruz. Bizim istediğimiz tabii ki yarın Hırvatistan'ı yenmek."

Milli Takımın yeni genç yıldızı Emre Mor için de açıklamalarda bulunan Hakan, "Emre Mor benim için çok yetenekli bir futbolcu. Biz de o yollardan geldik. Daha çok şeyler öğrenmesi lazım" dedi.

Galler: 2 - Slovakya: 1

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu maçında Galler, Slovakya'yı 2-1 mağlup etti.

Bordeaux Stadı'nda oynanan maçta Galler'in gollerini 10. dakikada Gareth Bale, 81. dakikada Hal Robson-Kanu atarken, Slovakya'nın tek golü 81. dakikada Ondrej Duda'dan geldi. Karşılaşmada, geçen sezon Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch da forma giydi. Maça yedeklerde başlayan Stoch, 83. dakikada Vladimir Weiss'in yerine oyuna dahil oldu.

Galler, bu galibiyetle şampiyonaya 3 puanla başladı.

STAT: Bordeaux Stadı

HAKEMLER: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andås (Norveç)

GALLER: Danny Ward - Chris Gunter - Neil Taylor - Ben Davies - James Chester - Ashley Williams - Joe Allen - Aaron Ramsey (Dk. 88 Jazz Richards) - Gareth Bale - David Edwards - Jonathan Williams (Dk. 71 Hal Robson-Kanu)

SLOVAKYA: Matus Kozacik - Peter Pekarik - Martin Skrtel - Jan Durica - Vladimir Weiss (Dk. 83 Miroslav Stoch) - Patrik Hrosovsky (Dk. 60 Ondrej Duda) - Marek Hamsík - Dusan Svento - Juraj Kucka - Robert Mak - Michal Duris (Dk. 60 Adam Nemec)

SARI KARTLAR: Dk. 31 Patrik Hrosovsky, Dk. 78 Robert Mak, Dk. 80 Vladimír Weiss, Dk. 83 Juraj Kucka, 90+2 Martin Skrtel (Slovakya)

GOLLER: Dk. 10 Gareth Bale, Dk. 81 Hal Robson-Kanu (Galler), Dk. 61 Ondrej Duda (Slovakya)

Hırvatistan Milli Takımı, Türkiye maçı hazırlıklarını tamamladı

Hırvatistan Milli Takımı, Türkiye ile yarın yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk maçının hazırlıklarını tamamladı.

Karşılaşmanın oynanacağı Parc de Prince Stadyumu'nda ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda Hırvat takımı, 23 kişilik tam kadroyla çalıştı. İdmanın basına açık bölümünde teknik direktör Ante Cacic yönetiminde ısınma hareketleri yapan Hırvat oyuncular, daha sonra top ile çalışma yaptı.

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Cacic: "Türklerin, top ayaklarındayken ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz"

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, "Türklerin, top ayaklarındayken ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz" dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk

maçında yarın Türkiye ile yapacakları maç öncesi, karşılaşmanın oynanacağı Parc de Prince Stadyumunda bir basın toplantısı düzenleyen Ante Cacic, Türk Milli Takımı'nın çok tehlikeli futbolculara sahip olduğunu söyledi. Cacic, "Grubun ilk maçını Türkiye ile oynamak kolay değil. Bunu bilerek oynayacağız. Maça iyi başlamalıyız. Topu ayağımızda tutmalıyız. Türklerin, top ayaklarındayken ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Türkiye'ye saygı duyuyoruz, ama biz de oyunumuzu oynayacağız. Güçlü ve zayıf yanlarımızı biliyoruz. Maça, bunu bilerek çıkacağız" diye konuştu.

Kadrolarının bu tarz turnuvalar için yeteri kadar tecrübeli olduğunu belirten Hırvat teknik adam, "Büyük turnuva tecrübesi olan oyuncularımız var. Yarın bireysel kaliteleri birleştirip, takım oyununa çevirmemiz gerek. Takım olarak oynamazsak, bireysel kalitenin bir anlamı kalmaz. Önemli olan takım olmak" ifadelerini kullandı.

Arnavutluk: 0 - İsviçre: 1

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu maçında İsviçre, Arnavutluk'u 1-0 mağlup etti.

Lens'taki Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanan maçta İsviçre, şampiyonaya tarihinde ilk kez katılan Arnavutluk'u 1-0 yendi. İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun yönettiği maçta İsviçre'ye galibiyeti getiren golü 5. dakikada Fabian Schar kaydetti. Arnavutluk Milli Takımı'nda Lorik Cana, 36. dakikada gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İsviçre'de Galatasaraylı futbolcu Blerim Dzemaili ilk 11'de forma giyerken, 76. dakikada yerini Fabian Frei'a bıraktı. Kasımpaşa'nın İsviçreli golcüsü Eren Derdiyok ise yedek başladığı maçta forma şansı bulamadı.

İsviçre bu galibiyetle şampiyonaya 3 puanla başladı.

STAT: Bollaert-Delelis Stadı

HAKEM: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Yuste (İspanyol)

ARNAVUTLUK: Etrit Berisha, Elseid Hysaj, Lorik Cana, Mergim Mavraj, Ansi Agolli, Amir Abrashi, Burim Kukeli, Taulant Xhaka (Dk. 62 Ergys Kaçe), Odise Roshi (Dk. 74 Sokol Çikalleshi), Armando Sadiku (Dk. 72 Shkelzen Gashi), Ermir Lenjani

İSVİÇRE: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Fabian Schar, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez, Valon Behrami, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri (Dk. Gelson Fernandes), Blerim Dzemaili (Dk. 76 Fabian Frei), Admir Mehmedi (Dk. 62 Breel Embolo), Haris Seferovic

SARI KARTLAR: Dk. 23 Lorik Cana, Dk. 63 Ergys Kaçe, Dk. 89 Burim Kukeli, Dk. 90+2 Mergim Mavraj (Arnavutluk) - Dk. 14 Fabian Schar, Dk. 66 Valon Behrami (İsviçre)

KIRMIZI KART: Dk. 36 Lorik Cana (İkinci sarı karttan)

GOL: Dk. 5 Fabian Schar

Cüneyt Çakır, Portekiz-İzlanda maçını yönetecek

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda 14 Haziran'da oynanacak Portekiz- İzlanda maçını yönetecek.

Fransa'nın St. Etienne kentindeki Geoffroy Guichard Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek'in ilave yardımcı hakemlik görevlerini üstleneceği maçın dördüncü hakemi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Del Cerro olacak.

Savaşın ayırdığı iki kardeş bugün birbirlerine rakipler

Futbolda sıradışı bir ilk yaşandı

Euro2016'da bugün 16.00'da başlayan İsviçre -Arnavutluk maçı iki kardeşi birbirine rakip yaptı!...

İsviçre adına forma giyen Granit Xhaka ve Arnavutluk adına forma giyen Taulant Xhaka, Lens'teki mücadelede karşı karşıya 3 puan için mücadele ediyor.

Arsesal'e transfer olan Granit, ailesinin savaştan kaçarak Luzern'e gitmesi nedeniyle İsviçre milli takımında forma giyerken, Basel'de top koşturan Taulant ise Arnavutluk milli takımını seçmişti.

Euro2016'da buluşan kardeşler, İsviçre-Arnavutluk maçı öncesinde Luzern'de ve Kosova'da bayram havası yaşattı.

ARNAVUTLUK sahaya ; Berisha, Hysaj, Cana, Agolli, Mavraj, Lenjani, Kukeli, Xhaka, Roshi, Abrashi, Sadiku 11'i ile çıkarken, İSVİÇRE ise Sommer, Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, Xhaka, Shaqiri, Mehmedi, Seferovic 11'i ile mücadele ediyor.

Arnavut kökenli iki kardeşin bugün sahada rakip olmaları İsviçre'nin Luzern ve Kosova'nın Priştine şehirlerinde heyecan ve büyük bir coşku ile karşılandı.

Fransa'da oynanan İsviçre-Arnavutluk maçı Luzern'de yaşayan çok sayıda Arnavut vatandaş ile Kosova'da yaşayan Arnavutlhar arasında bayram havası estirdi. Her Yer Kırmızı-Siyaha büründü.

Kosova başkenti Priştine'de kurulan dev ekran alanında Arnavutluk Milli takımı oyuncuların 20 metrelik kartondan yapılmış fotoğrafı büyük dikkat çekerken

Luzern'deki Arnavutlar da büyük bir ilgi ile maçı izliyor.

İsviçre ve Kosova medyası iki kardeşin yeşil sahada birbirine rakip olmalarını flaş olarak geçerken, "Savaşın getirdiği sonlardan biri, iki kardeş birbirine rakipler" diye verdiler.

Xhaka kardeşlerin anne ve babası üzüntü içinde

Oğullarının birini İsviçre, diğerini Arnavutluk forması ile izlediler

Baba statta, anneleri Kosova'da TV'den Granit ve Taulant'ı seyrettiler

Hangisini destekleyeceklerini şaşırdılar

Euro 2016'da İsviçre - Arnavutluk maçı, iki kardeşi birbirine rakip yaptı.

İsviçre adına forma giyen Granit Xhaka ve Arnavutluk adına forma giyen Taulant Xhaka, Lens'teki mücadelede karşı karşıya geldi. Arsenal'a transfer olan Granit, ailesinin savaştan kaçarak Luzern'e gitmesi nedeniyle İsviçre Milli Takımı'nda forma giyerken, Basel'de top koşturan Taulant ise Arnavutluk Milli Takımı'nı seçmişti.

Granit ve Taulant Xhaka kardeşlerin anne ve babası üzüntü içinde bu maçı izledi. Anne ve baba, oğullarının birini İsviçre, diğerini Arnavutluk forması ile izledi. Sevinç ve hüznü bir arada yaşayan Xhaka kardeşlerin babası, mücadeleyi statta izlerken, anneleri ise yaz tatili için bulunduğu Kosova'da televizyondan oğullarını seyretti. Üzüntü içinde hangi takımı tutacaklarını seçemeyen Xhaka ailesi, sıradışı bir gün yaşadı.

Karşılaşmayı, Granit Xhaka'nın formasını giydiği İsviçre 1-0 kazandı.

Fransız yetkiliden şaşırtıcı açıklama!..

İle de France Bölgesi Başkanı Valerie Pecresse'nin "Çocuklarımı Fan Zone'a göndermem" sözleri EURO 2016 için alınan emniyet tedbirleri konusunda polemiğe yol açtı.

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yakın çalışma arkadaşı, Les Republicains (Cumhuriyetçiler) Partisi Paris milletvekili ve Stade de France ile Parc Des Princes statlarının bulunduğu "İle de France" Bölgesi Başkanı Valerie Pecresse "Çocuklarımı Fan Zone'a göndermem" sözleri ile Fransa'nın düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası'nda alınan emniyet tedbirleri konusunda büyük bir polemik başlattı.

Özellikle Paris Fan Zone'larını "gerektiği kadar emniyetli" bulmayan Valerie Pecresse, "Bana kalsa çocuklarımı Fan Zone'a göndermem ama artık beni dinlemeyecek bir yaştalar, onlara ancak dikkatli olmalarını tavsiye edebilirim" dedi.

İnsanların kalabalık ortamlardan kaçınması gerektiğini savunan Pecresse'in bu sözlmerine rağmen, dün yapılan Fransa-Romanya maçı için kullanılan Fan Zone'lar oldukça renkli görüntüler verdi. Özellikle Eyfel Kulesi yakınındaki taraftar alanında büyük bir heyecan ve coşku yaşandı.

Emniyet güçleri ise insanların panik yaşamasına sebep olmadan, çok göze batmadan , öngörülen görevlerini tam anlamı ile yerlerine getirdiler.

A Milli Takım sahneye çıkıyor

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki ilk maçında yarın Hırvatistan ile karşılaşacak. Paris'teki Parc des Princes Stadyumu'nda TSİ 16.00'da başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson yönetecek. Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark'ın yardımcı hakem olarak görev yapcağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Stefan Johannesson ve Markus Strömbergsson olacak. İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum'un dördüncü hakem olacağı müsabakada İrlanda Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Damien Macgraith de yedek yardımcı hakem olarak görev alacak.

HIRVATİSTAN İLE 7'NCİ KEZ KARŞILAŞACAK

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) D Grubu'ndaki ilk maçında yarınki rakibi Hırvatistan ile tarihinde 7'nci kez karşılaşacak. Türkiye, 4'ü resmi, 2'si özel geride kalan 6 maçtan 2'sini rakibine karşı kaybederken, 4'ünde ise berabere kaldı. Üçü tarafsız sahada, ikisi Zagreb, biri İstanbul'daki müsabakalarda Hırvatistan 8, Türkiye toplamda 4 gol buldu. İki ülke ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10'uncu Avrupa Şampiyonası finallerinde karşılaştı. Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

538'İNCİ KARŞILAŞMA

A Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda Hırvatistan ile yarın yapacağı ilk maçla 538'inci karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 280'i resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 537 maçta, biri hükmen olmak üzere 203 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 211 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip 231'i deplasmanda, 230'u iç sahada, 76'sı da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 708 gol attı, kalesinde 783 gol gördü.

İSPANYA İLE ÇEK CUMHURİYETİ PAZARTESİ MÜCADELE EDECEK

Öte yandan A Milli Takımın EURO 2016 D Grubu'ndaki rakiplerinden İspanya ile Çek Cumhuriyeti pazartesi günü saat 17.00'de Stadium de Toulouse'de karşılaşacak.

Fatih Terim: "Türkiyesiz bir turnuvayı düşünemiyorum"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. A Milli Takımın muhteşem bir geri dönüş ile turnuvaya katılması ile ilgili olarak Terim, "Türkiye bundan sonra Avrupa Şampiyonalarına, Dünya Kupalarına daha düzenli katılmalı. Burada olmamız zaten bir başarı hikayesi ve bu tür turnuvalarda olmanız geleceğinizi olumlu etkiler" dedi.

"HIRVATİSTAN 2008 YILINDAKİ TAKIM DEĞİL"

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin elediği Hırvatistan ile şu anki Hırvat takımı arasında büyük farklar olduğunu belirten Fatih Terim, "2008 yılındaki Hırvatistan ile bugünkü Hırvatistan arasında büyük farklılıklar var. 2008 yılındaki takımda iyi bir takımdı ama şimdiki takım futbolcuları çok daha büyük kulüplerde oynuyor. Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus gibi" ifadelerini kullandı.

Hırvatistan ile A Milli Takım arasındaki rekabet ile ilgili olarak Terim şunları söyledi: "Biz onları daha önce 2008 yılında yendik ama onlarda bizi EURO 2012 Play-Off'larında yendi. Hayat bu şekilde devam ediyor. Çok ciddi ve iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onlar bu gruptan çıkabilir ve iyi yerlere gidebilir"

"BANA GELİNCE BENİM BEKLENTİLERİM HER ZAMAN YÜKSEKTİR"

Türk Milli Takımı'ndan turnuvadaki beklentileri yüksek olduğunu belirten Fatih Terim, "Bana gelince benim beklentilerim her zaman yüksektir. Bu tür turnuvalarda adım adım çıkmak gerekir. Öncelikli hedefimiz gruptan yükselebilmek, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan gibi takımların bulunduğu gruptan çıkıp yükselebilirsek, Türkiye'nin daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"OYUNUMUZU BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIMAMIZ GEREKİR"

Tarihimizin en genç ve dinamik kadrosu ile EURO 2016'ya katılması ve son 16 maçta sadece tek yenilgi alması ile ilgili olarak "Öncelikle bu tarz takımlar için maç kazanmak çok önemli bir yetenek. Turnuvalarda her şey daha farklı olur . Eleme maçları gibi değildir. O yüzden oyunumuzu bir üst seviyeye taşımamız gerekir" şeklinde konuştu.

EURO 2016'da bugünkü maçlar ve ilk muhtemel 11'ler

Bugün Euro 2016'da üç maç oynanacak. A Grubu'nda Arnavutuk ve İsviçre karşı karşıya gelirken, B Grubu'nda Galler-Slovakya ve İngiltere-Rusya maçları oynanacak. Dün akşam Fransa-Romanya arasında oynanan açılış maçının ardından başlayan Euro 2016 heyecanı bugün üç maçla devam ediyor.Günün ilk maçında Arnavutluk ve İsviçre karşı karşıya gelecek. Lens kentindeki Stade Bollaert-Delelis'te oynanacak maç TSİ 16:00'da başlayacak.

Arnavutluk (4-5-1): Berisha; Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli; Kukeli, Basha, Xhaka, Roshi, Lenjani; Sadiku

İsviçre (4-3-3): Sommer; Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez; Xhaka,Behrami, Dzemaili; Shaqiri, Mehmedi, Seferovic

Günün kalan maçları B Grubu'nda oynanacak. Bordeaux'daki Galler-Slovakya maçı TSİ 19:00'da başlayacak.

Galler (3-4-2-1): Henneseye; Chester, Williams, Davies; Gunter, Allen,Edwards, Taylor; Ramsey, Vokes, Bale

Slovakya (4-1-4-1): Kozacik; Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan; Kucka; Mak, Duda, Hamsik, Weiss; Duris

Son maçta ise genç ve yetenekli isimlerden oluşan kadrosuyla taraftarlarını umutlandıran İngiltere'nin rakibi Rusya. Marsilya'daki Stade Velodrome'da oynancak mücadele TSİ 22:00'de başlayacak.

İngiltere (4-3-3): Har

t; Walker, Cahill, Smalling, Rose; Dier, Alli, Rooney; Lallana, Sterling, Kane

Rusya (4-2-3-1): Akinfeev; Smolnikov, Berezoutski, Ignachevitch, Kombarov; Glouchakov, Golovine, Kokorin, Chirakov, Chatov; Dzyuba

İspanya'da adı seks skandalına karışan De Gea kadro dışı bırakıldı

Olayın içinde Iker Munian ve Real Madridli yıldız Isco'da olduğu iddia edildi

İspanya Milli Takımı kalecisi David De Gea 4 sene önce karıştığı bir seks skandalı yüzünden kadro dışı bırakıldı. İspanya Milli Takımından resmi bir açıklama gelmese de İspanyol basınında çıkan haberlere göre bir porno yıldızı ile 4 sene önce yaşamış olduğu ve o kişiyi istismar ettiği iddia edilen De Gea skandal yüzünden teknik direktör Del Bosque tarafından kadro dışı bırakıldı.

İspanyol porno baronu Allende Fernandez'e açılan bir davada tanık olan bir kişinin verdiği ifade sonuç çıkan skandalın içinde Atletico Bilbao'nun İspanyol oyuncusu Iker Munian ile Real Madridli yıldız Isco'da olduğu İspanyol basınında yer aldı.

Didier Deschamps skordan memnun

EURO 2016 açılış maçında Romanya'yı 2-1 yenen Fransa'da maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Didier Deschamps memnuniyetini saklamadı.

Açılış maçının yaratmış olduğu stres sebebi ile karşılaşmaya tutuk başladıklarını belirten Fransız teknik adam, daha sonra oynanan atak futboldan çok memnun olduğunu belirtti.

"Her şey mükemmel değildi" diyen Deschamps, bu galibiyetin takıma güven aşıladığını ve gelecek için çok önemli olduğunu da söyledi.

PAYET: "İNANILMAZ BİR ANDI VE GOLDEN SONRA DUYGULARIMA HAKİM OLAMADIM"

Fransa'da son dakika attığı gol ile günün kahramanı olan Payet ise inanılmaz bir gece yaşadıklarını ifade etti.

Maç boyunca üzerlerinde büyük bir stres ve baskının olduğunu belirten yıldız oyuncu, attığı golün ardından gözyaşlarına hakim olamamasıyla ilgili, 'Herhangi biri bana maçın bu şekilde sonlanacağını söylese buna inanamazdım. İnanılmaz bir andı ve golden sonra duygularıma hakim olamadım' ifadelerini kullandı.

Fan Zone ilk taraftarlarını ağırladı

Fransa, Arnavutluk ile 15 Haziran'da Marsilya'da yapacağı mücadele öncesinde önem oluşturan üç puanı aldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) Fransa'nın ev sahipliğinde Fransa-Romanya maçı ile başladı. Mücadelede gülen taraf 2-1'lik skorla ev sahibi Fransa oldu.

Fransa'nın Başkenti Paris'teki maç üst düzeyde alınan güvenlik önlemleri ile gerçekleşti. Statlarda mücadeleleri takip etmeye gidemeyen taraftarlar için Eyfel Kulesi önünde hazırlanan Fan Zone alanına yoğun ilgi gerçekleşti.

Olağanüstü halin de devam ettiği Fransa'da Fan Zone'a maç izlemeye gelen taraftarlar geniş güvenlik önlemleri ile maç izlenecek bölüme alındı.

Metroların çıkış yaptığı bölümden itibaren cadde ve sokaklar polis ve jandarma araçları ile kapatıldı. Fan Zone'a geçmek için birinci kontrol yapıldı. Geniş hacimli sırt çantaları ve sıvı olan hiçbir şey güvenlik noktasından geçirilmedi. Fan Zone'a ulaşıldığında iki aşamalı kontrol sonrası maç izlenecek bölgeye geçildi. Polis, jandarma ve özel güvenlik görevlileri ile alana kurulan 40'ın üzerindeki kameralarla güvenlik sağlandı.

Maç süresince "haydi mavi" sloganı ve sıksık Fransa Milli Larşı La Marseillaise hep bir ağızdan söylendi. Maçı 2-1 Fransa'nın kazanması ıslıklar ve sevinç cığlıkları ile kutlandı. Maç sonrası taraftarlar olaysız bir şekilde meydanı boşalttı.

EYFEL KULESİ KIRMIZI-MAVİ-BEYAZ RENKLERİNE BÜRÜNDÜ

Avrupa Şampiyonası'nda Twitter üzerinden en çok destek alan ülkenin renklerini alması kararlaştırılan Eyfel Kulesi ilk gün Fransa'nın renkleri ile aydınlatıldı. Fransa'nın Romanya'yı 2-1 yendiği maçın 10 dakika sonrası Paris şehrinin simgesi Eyfel Kulesi Kırmızı-Mavi-Beyaz renklerine büründü. Gece yarısından sonra Eyfel Kulesi normal ışıklı durumuna geçti.

Fransa, Romanya'yı yendi

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında ev sahibi Fransa, Romanya'yı 2-1 mağlup etti.

A Grubu'nda oynanan Euro 2016'nın ilk maçında Fransa, Saint-Denis şehrindeki Stade de France'ta karşılaştığı Romanya'yı 2-1 yendi. Macar hakem Viktor Kassai'nin yönettiği karşılaşmada Fransa'nın gollerini 58. dakikada Oliver Giroud ve 89. dakikada Dimitri Payet atarken, Romanya'nın tek golü ise 65. dakikada Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu'dan (penaltıdan) geldi. Bu arada 14. dakikada Fransız futbolcu Griezmann'nın kafa vuruşunda top direkten döndü. Fransa bu galibiyetle, turnuvaya 3 puanla başladı.

Euro 2016'da yarın A Grubu'nda Arnavutluk - İsviçre (TSİ 16.00), B Grubu'nda Galler - Slovakya (TSİ 19.00) ve İngiltere - Rusya (TSİ 22.00) maçları oynanacak.

SAİNT-DENİS, - STAT: Stade de France

FRANSA: Hugo Lloris - Patrice Evra - Adil Rami - N'Golo Kante - Antoine Griezmann (Dk. 66 Kingsley Coman) - Dimitri Payet (Dk. 90+1 Moussa Sissoko- Oliver Giroud - Blaise Matuidi - Paul Pogba (Dk. 77 Anthony Martial) - Bacary Sagna - Laurent Koscielny

ROMANYA: Ciprian Tataruşanu - Razvan Rat - Ovidiu Hoban - Vlad Chiriches - Mihai Pintilii - Nicolae Stanciu (Dk. 72 Alexandru Chipciu) - Florin Andone (Dk. 61 Denis Alibec) - Bogdan Stancu - Adrian Popa (Dk. 82 Gabriel Torje) - Dragos Grigore - Cristian Sapunaru

SARI KARTLAR: Giroud (Fransa) - Rat, Chiriches, Popa (Romanya)

GOLLER: Dk. 58 Giroud, Dk. 89 Payet (Fransa) - Dk. 65 Stancu (Romanya)

Açılış maçı için Stade de France'a gelebilmek çok zor olacak

Fransa'nın iki önemli sendikası Confederation Generales Des Travailleurs (CGT) ve Sud-Rail, Avrupa şampiyonası açılış maçının yapılacağı Stade de France'a metro ve tren hatlarını tamamen bloke etme kararı aldı. Stade de France hatları olan Bölgesel RER trenlerinin B ve D hatlarında çalışan tren sürücülerinin yüzde 100'e yakınının grev kararı aldığını söyleyen sendikalar, grevin bugün başladığını duyurdular.

Diğer taraftan RER trenlerinin B ve D hatlarında işleyen her iki trenden birinin serviste olacağını bildiren Fransa Ulusal Demir Yoları (SNCF) yöneticileri, Avrupa Şampiyonası boyunca sıkıntı yaşanmaması için CGT ve Sud Rail sendikaları ile diyaloğu devam ettirdiklerini açıkladılar.

Sergio Ramos'tan Morata'ya özel traş

Türkiye'nin EURO 2016 rakiplerinden olan İspanya'da takımın ikinci kaptanı olan Sergio Ramos, eski takım arkadaşı Juventuslu Alvaro Morata'nın milli takım kampında saçlarını kesti. Morata durum ile ilgili, 'Her şey iyi şans ve totem için' dedi.

Ramos'un çok iyi bir berber olduğunu da belirten İspanyol forvet, "2014 yılında da saçlarımı kesmişti ve bana çok şans getirdi. Umarım bu sefer de aynı şansı getirir. Ramos gerçekten çok iyi bir berber" şeklinde konuştu.

HIRVATİSTAN MİLLİ TAKIM'I İDDİALI

EURO 2016 D Grubu ilk maçında pazar günü Türkiye ile karşılaşacak olan Hırvatistan Milli Takımı iddialı.

Basın toplantısı düzenleyen Hırvat orta saha Ivan Rakitic ve tecrübeli defans Corluka, EURO 2016 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Takıma inandığını ve iyi bir takım olduklarını belirten Ivan Rakitic, mlilli futbolcumuz ve kendisinin de Barcelona'dan takım arkadaşı olan Arda Turan için övgü dolu sözlerle bahsetti.

EURO 2016'nın her takım için çok zor geçeceğini belirten Rakitic, "Bu turnuva son yıllardaki en kaliteli ve rakabeti bol organizasyon olacak. Ben takımıma inanıyorum. Sahaya her maç her şeyimizi vereceğiz. Büyük takımlarda oynayan genç ve tecrübeli isimlerim karşımı olan bir takımız" dedi.

Barcelona'dan takım arkadaşı olan Arda Turan için'de övgü dolu sözlerle bahseden Rakitic, şunları söyledi: "Arda çok süper bir insan. Sürekli gülen ve esprili biri. Futbolculuğu hakkında yorum yapmak için bir kitapçığı doldurmak lazım. Topla çok iyi oynayan ve kaliteli bir ayak. Kendisi bana Prosinecki'yi hatırlatıyor. Savunmamız çok dikkati olmalı. Topla kaleye yaklaşınca çok tehlikeli biri oluyor" şeklinde konuştu.

CORLUKA: "2008 YILINDA Kİ MAÇ GEÇMİŞTE KALDI"

Bir diğer Hırvat oyuncu Corluka ise "2008 yılındaki maçı sürekli insanlar hatırlatıyor. O maçı artık düşünmek istemiyoruz. Biz pazar günkü Türkiye maçına odaklanmış durumdayız. 2008 geçmişte kaldı" dedi.

EURO 2016'da yarın 3 karşılaşma yapılacak

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın üç karşılaşma yapılacak. A Grubu'nda Lens 'te Bollaert-Delelis Stadı'nda oynanacak karşılaşmada, şampiyonaya tarihinde ilk kez katılacak Arnavutluk ile İsviçre karşı karşıya gelecek. İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo'nun yöneteceği mücadele TSİ 16.00'da başlayacak.

B Grubu'nda ise iki maç oynanacak. Bordeaux kentinde Norveçli hakem Svein Oddvar Moen'in yöneteceği maçta, ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alan Galler ile Slovakya TSİ 19.00'da oynayacak. Aynı Grubun diğer mücadelesinde de İngiltere ile Rusya karşılaşacak. Marsilya kentindeki Velodrome Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta, İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalacak.

Avrupa Şampiyonası biletlerini karaborsadan almak çok riskli

Avrupa Şampiyonası biletleri karaborsada satılmaya başlandı ve bugüne kadar 2,5 milyon bilet satıldı.

EURO 2016 için karaborsadan 2,5 milyon bilet satıldı ve bazı seyirciler internet üzerinden bilet satmaya devam ediyor. Paris'te yapılacak çeyrek final için 400 Euro'ya alınan biletler internet sitelerinde 700 Euro'dan alıcı bulabiliyor. Bu şekilde bilet alanlar ise o biletler ile öngörülen maça girememe riskine sahipler. Biletler isme özel olduğu için herhangi bir kontrol durumunda stada giremeyecekler. Yetkililer, spor severlerin bu yöntemden uzak durmalarını, şanslarını UEFA bilet satış sitesinden denemelerini tavsiye ediyor ve UEFA bilet satış sitesinde bazı maçlar için hala bilet bulunabildiğini belirtiyorlar.

PARİS BELEDİYE BAŞKANI ANNE HİDALGO: "PARİS SOKAKLARI BUGÜN TEMİZLENECEK"

Öte yandan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Paris sokaklarında biriken çöplerin Fransa - Romanya maçı başlamadan toplanacağını açıkladı.

ALTINORDULU RECEP EURO 2016'DA BAYRAK TAŞIYACAK

Atınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) B Takımı'nın Milli oyuncusu Recep Yemişçi, Fransa'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı bayrağımızı taşıyan ekibin içerisinde yer alacak.

Genç futbolcu, 12 Haziran Pazar günü Hırvatistan ile Parc des Princes'te saat 16:00'da oynanacak maçta bu gururu yaşayacak. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Recep Yemişçi, "Hayatımın en önemli günlerinden birini yaşayacağım. Avrupa Futbol Şampiyonası gibi çok önemli bir organizasyonda, ay-yıldızlı bayrağımızı taşıyan ekibin içerisinde yer almak çok güzel bir duygu. Kısa süre sonra o formayı da bir Avrupa Şampiyonası'nda giyen futbolcu olmak istiyorum" dedi.

MARSİLYA'DA TARAFTARLAR ARASINDA KAVGA ÇIKTI

Türkiye A Milli Takımı'nın da bulunduğu Marsilya'da İngiliz seyirciler ile Marsilyalılar arasında kavga çıktı.

Dün gece İngiliz seyirciler ile Marsilyalı gençler arasında Marsilya Limanı çevresinde olay çıktı. Polis yaşanan kavgayı ayırmak için biber gazı kullandı. 24 yaşındaki bir İngiliz seyirci gözaltına alındı.

İngiltere ile Rusya Milli takımları Marsilya Veledrome Stadı'nda cumartesi akşamı saat 21.00'de karşı karşıya gelecekler.

TERÖR TEHDİDİNE RAĞMEN 90 BİN KİŞİ KATILDI

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan EURO 2016 için başkent Paris'teki taraftar alanı "Fan Zone" muhteşem bir organizasyon ile açıldı.

Yaklaşık 90 bin kişinin katıldığı ve Paris'in simgesi olan Eyfel Kulesi'nin bulunduğu bölgede açılan taraftar alanında dünyaca ünlü DJ ve EURO 2016 resmi şarkısının yaratıcısı olan Fransız David Guetta sahne aldı.

Yoğun güvenlik önlemi alınan alanda taraftarlar içeri girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdular. EURO 2016 akreditasyonu olan basın mensuplarının bile içeri girmekte zorlandığı gözlemlenirken, yaşanan aksaklıklar açılış çoşkusunu kaybettirmedi. Turnuva boyunca açık olacak olan Fan Zone 130bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Kurulacak olan dev ekranlarda yaklaşık 92 bin kişi maçları seyredebilecek.

PARİS'TE İKİ EFSANE BİR ARAYA GELDİ

FRANSA'da 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016)'nın başlamasına saatler kala futbol dünyasının iki efsane ismi Brezilyalı Pele ile Arjantinli Maradona, Paris'te bir araya geldiler.

EURO 2016 için düzenlenen gösteri maçında sahaya çıkan ikili, samimi görüntüler verdi. Paris'in merkezinde yer alan Royal Palace'a kurulan sahada dostluk maçına çıkan ikiliye, Avrupa futbolunun efsane isimlerinden Angelo Peruzzi, David Trezeguet, Marco Materazzi, Seedorf, Hernan Crespo, Dida, Bebeto gibi isimler de eşlik etti. 5'e 5 yapılan 30 dakikalık gösteri maçında, Pele'nin takımı ile Maradona'nnın takımı 8-8 berabere kaldı.

Çek Cumhuriyeti kalecisi Peter Cech: "Kesinlikle favori değiliz"

EURO 2016'da Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın da yer aldığı D Grubu'nda İspanya ve Hırvatistan'a karşı mücadele edecek olan Çek Cumhuriyeti, taraftara açık gerçekleştirdiği antrenman ile turnuva hazırlıklarını sürdürdü.

Yaklaşık olarak 3 bin kişinin izlediği antrenmanda açıklamada bulunan Çeklerin dünyaca ünlü kalecisi Peter Cech, İspanya maçı için "Kesinlikle favori değiliz" dedi.

Cech, "İspanya turnuvanın favori takımları arasında. Pazartesi günü bizi çok zor bir maç bekliyor. Umarım en iyi oyunumuzu oynar ve puan alırız" şeklinde konuştu.

Öte yandan antrenmanda eline top gelmesi sonucu yaralanan bir çocuğa Peter Cech eldivenlerini hediye etti ve "Bir daha üstüne top geldiğinde bu eldivenler ile topu tutar" dedi.

EURO 2016 D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ilk maçında 13 Haziran'da İspanya ile karşılaşacak. Stadium de Toulouse'deki karşılaşma TSİ 16.00'da başlayacak.

Saint Cyr Sur Mer Belediye Başkanı, Türk Milli Takımı'nı misafir etmekten memnun

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdüğü Fransa'nın Marsilya kentine bağlı Saint Cyr Sur Mer bölgesinin belediye başkanı Philippe Barhelemy, Ay-Yıldızlı takımı misafir etmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Saint Cyr Sur Mer Belediye Başkanı Philippe Barhelemy, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı misafir etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"Belediye başkanlığını yaptığım Saint Cyr Sur Mer pek çok turistin geldiği bir yer, dolayısıyla Türk takımının misafir olmasından çok memnunuz. Saint Cyr Sur Mer'in Türkiye Milli Takımı'yla dünyaya duyurulmasından çok mutluyuz. Bizim en büyük isteğimiz, Türk Milli Takımı'nın Saint Cyr Sur Mer'de rahat etmesi. Saint Cyr Sur Mer'de, Türk Milli Takımı'nın rahat antrenman yapabilmesi için bir stadı var. Yerleştikleri otel çok kaliteli. Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmasını diliyoruz, ama tabii bizim gönlümüz tabii ki Fransa Milli Takımı'yla."

Saint Cyr Sur Mer'de Türkiye A Milli Futbol Takımı'na gösterilen ilgiye de değinen Barhelemy, "Sadece bir antrenman için gelen insanların sayısını ve sevincini görüyorsunuz. Bu antrenmana girebilmek için gelen seyircilerin bileti olması gerekiyordu. Belediye olarak dağıtmak için aldığımız tüm biletler, 10 dakika içinde kapış kapış gitti. Bu da bize Saint Cyr Sur Mer sakinlerinin Türkiye Milli Takımı ile yakından ilgilendiklerini gösteriyor. Bizler de bu antrenmanı izleyebilmek için belediye meclisi üyelerinin tamamıyla buraya geldik. Ayrıca çok uzaklardan gelmiş Türk seyircisinin, giriş biletleri olmadığı halde yöneticiler tarafından içeri alınması bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.

A Milli Takım'a taraftardan büyük destek

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı, bugün yaptığı antrenmanla hazırlıklarını sürdürürken, bine yakın taraftar futbolculara destek verdi.

Marsilya kentine bağlı Saint Cyr Sur Mer bölgesindeki Saulnier Stadı'nda gerçekleştirilen antrenman, basına ve taraftara açık yapıldı. Antrenmanı yaklaşık 700 taraftar takip ederken, bilet bulamayan 300'e yakın taraftar ise dışarıda kaldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sahayı çevreleyen çizgilerin içine girmemeleri şartıyla dışarıdaki taraftarları da saha kenarına aldırdı.

Isınma hareketleriyle başlayan idman, iki grup halinde pas çalışmasıyla devam etti. Hücum organizasyonlarının ardından yapılan şut çalışmasıyla antrenman sona erdi. İdmana, kadrodaki tüm futbolcular katıldı.

BİR POLİS HELİKOPTERİ, ANTRENMAN BOYUNCA STAT ÜZERİNDE DEVRİYE UÇUŞU YAPTI

Bu arada Saulnier Stadı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bir polis helikopteri, antrenman boyunca stat üzerinde devriye uçuşu yaptı. Akreditasyonu bulunan basın mensupları da bilet uygulamasına tabi tutulurken, basın mensuplarının çantaları ve üstü arandı. Çantaları stada alınmayan ve güvenlik noktasında tutulan taraftarlar ise, stattan ayrılırken çantalarını teslim aldı.

TFF Futbol Geliştirme Merkezi Direktörü Bayraktar: "Her şey bilimle alakalı gidiyor"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Geliştirme Merkezi (FGM)Direktörü Bülent Bayraktar, futbolcuların beslenmesinden, uyku saatine, dinlenmesine kadar tüm test ölçümlerinin yapıldığını söyledi. Bayraktar şöyle konuştu:

HERŞEY KONTROL ALTINDA

"Çalışmalara başlamadan önce ölçmediğiniz bir şeyi değerlendirmek anca sübjektif olabilir. Ölçtüğünüz şeyleri normalik değerlendirebilirsiniz. Yaptığınız işin etkinliğini tekrar yapacağınız ölçümler ile kullandığınız yöntemin ne kadar etkin sonuç verip vermediğini de değerlendirme imkanına sahip olursunuz. O yüzden biz de normalik değerler ile süreci takip etme yoluna gittik.

Bu ölçümde fonksiyonel olarak sporcunun harekete becerisi değerlendiriliyor. Bütün gövdesinin üst ve alt ekstremitesinin yani kollarının ve bacaklarının hareketteki etkinliği, katılma yüzdesi değerlendiriliyor. Farklı oyuncular farklı düzeylerde hareket ile ilgili durumları tespit ediliyor. Bu bir imtihan değil. İyi veya kötü sonuç aldı diye bir değerlendirme yapmıyoruz.

Buradan elde ettiğimiz sonuçlara göre bireysel düzeltme egzersiz planlaması yapılıyor. Bu egzersiz planlaması da sabah yapılan çalışmalarda kullanılıyor.

Yağ kitlesinin vücudun neresinde ne kadar olduğu ile ilgili net değerleri yakalıyoruz. Özel bir ultrason ile yapılıyor ölçüm. Beslenme ile ilgili öneriler, alması gereken besin malzemelerinin planlaması ve bulundukları mevkie uygun kilo ve yağ yüzdesinde olup olmadıkları tespit ediliyor ona göre de planlaması yapılıyor.

Futbolcular arka adalesini etkin olarak kullanıyorlar ve bu kullanılan guruptaki kuvvet ve kullanma becerisi hem performansını etkiliyor hem de yaralanma riskini belirliyor. Bu anlamda bu özel cihaz ile oyuncuların durumlarını tespit edip takibe alıyoruz.

Yapılan ölçümlerin gün gün Fatih hocaya iletiliyor olması, o bilgileri yönetebilecek vizyona sahip olup onunla ilgili bir küçük ilerleme kaydetme ile ilgili bir planlama yapmasının çok önemli rolü oluyor.

GÜNDE KAÇ SAAT ÇALIŞMA OLUYOR?

"Uyanma ve eksiklerine dayalı bireysel yapılan egzersizleri yapıyorlar. Kahvaltıdan bir buçuk saat sonra çadırda egzersizler yapılıyor. Bazen antrenmana gitmeden bazen de antrenmanın başında sahada özel egzersizler yapılıyor. Grup grup çalışmalar yapılıyor. Onların sebebi kendi gruplandırılmış eksikliklerine yönelik düşünülmüş şeyler var.

EKİPTE KAÇ KİŞİ VAR?

2 Amerikalı, 2 İstanbul Üniversitesi'nden, 2 Acıbadem Sports'tan, 2 doktor, 2 fizyo, 3 masör, 1 beslenme, 2 psikolog olmak üzere toplamda 16 kişi yer alıyor.

Acıbadem Sports sponsorumuz, İstanbul Üniversitesi federasyonumuzun bilimsel işbirliği yaptığı üniversite, birde turnuva için anlaştığımız Amerikalı kurum.

Dev ekran yasağı tüm Fransa'ya yayıldı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Thierry Braillard, Marsilya şehrinin başlattığı yasağın tüm ülke için geçerli olduğunu söyledi. Fransa'daki sporseverler Avrupa Şampiyonası maçlarını, meydan ve sokaklarda kurulacak dev ekranlarda izleyemeyecek.

FRANSA MİLLİ TAKIMININ DEĞERİ 700 MİLYON EURO

Observatoir de football kuruluşunun yaptığı hesaba göre 2016 Avrupa Şampiyonası için seçilen Fransa Milli Takımı futbolcularının bugünkü transfer ücretleri yaklaşık 700 milyon Euro civarında. Bu da Fransız Milli Takımı'nın en pahalı futbolculara sahip ikinci Avrupa takımı yapıyor.

İlk sırayı İngiliz milli takımın futbolcuları 751 milyon Pound ile alıyorlar. Sıralamadaki üçüncü takım ise 638 milyon Euro ile İspanya Milli Takımı.

FRANSA ULUSAL DEMİR YOLLARI'NDAN UYARI

Fransa Ulusal Demir Yolları (SNCF) seyircileri Stade de France'a erken gelmeleri için uyardı.

SNCF Paris Bölge Müdürü Alain Krakovitch, şu anda hala geçerli olan tren grevleri sebebiyle, Avrupa Şampiyonası açılış maçı olan Fransa-Romanya mücadelesini seyretmek isteyen futbolseverlerin erken gelmeleri tavsiyesinde bulundu. Açılış maçının yapılacağı Stade de France maç saatinden 3 saat önce seyircilere kapısını açacak.

MARSİLYA'DA BÜYÜK EKRAN TELEVİZYONLAR YASAKLANDI 

Avrupa Şampiyonası süresince Marsilya'da bulunan bar ve restoranlar, teraslarına büyük ekran yerleştirip mücadeleleri izletemeyecekler.

Marsilya Valiliği'nden gelen açıklamaya göre büyük ekran yasağı, kalabalık kitlelerin bar ve restoran önlerinde birikip maça bakmalarını engellemek amacıyla yapıldı.

Bunun bir emniyet tedbiri olduğunu söyleyen valilik, kalabalık seyirci kitlelerinin ancak Fan Zone adı verilen ve polis kontrolü altında olan bölgelerde olabileceğini belirtti.

DEV EKRAN YASAĞI TÜM FRANSA'YA YAYILDI 

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Thierry Braillard, Marsilya şehrinin başlattığı yasağın tüm ülke için geçerli olduğunu söyledi. Fransa'daki sporseverler Avrupa Şampiyonası maçlarını, meydan ve sokaklarda kurulacak dev ekranlarda izleyemeyecek.

Stade de France yakınında tüfek, tabanca ve uyuşturucu bulundu

Stade de France'ın bulunduğu Seine-Saint-Denis şehrindeki bir garajda tüfek, tabanca ve bol miktarda uyuşturucu bulunduğu açıklandı.

Bobigny Savcılığı, uyuşturucu ticareti ile uğraştığı bilinen 35 yaşındaki bir şahıs hakkında yürütülen araştırma sonucu ele geçirilen mühimmata el konulduğunu duyurdu. Savcılıktan yapılan açıklamada, şahsın garajında yapılan aramalarda 1 adet makinalı tüfek, 1 adet dürbünlü tüfek, 1 adet otomatik tabanca, 40 bin Euro nakit para ile 167 kilo esrar yakalandığı belirtildi.

Fransa'daki grevler Avrupa Şampiyonası'nı etkilemeye başladı

Saint Etienne Belediye Başkanı Gael Perdriau, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'e gönderdiği bir mektupta, şehrin çöpünün toplanıp ayıklandığı "çöp geri dönüşüm merkezi" çalışanlarının 8 gündür başlattıkları grev yüzünden "Fan Zone" olarak tanımlanan ve taraftarların toplanacakları bölgeyi "açamama" riski olduğunu belirtti.

Saint Etienne'de önümüzdeki salı günü Portekiz-İzlanda maçı oynanacak, Fan Zone olarak seçilen ve tren garı ile Geoffroy Guichard Stadı arasında bulunan François Mitterand parkının açılmasının bu grevler yüzünden yapılamayacağını belirten belediye başkanı, bölge valisinden işçileri "resmen" göreve çağırması talebinde bulunduğunu söyledi. (DHA)