58 yıl aradan sonra ilk Türkiyeli hakem

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 58 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'den bir hakeme, kule hakemliği görevi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en eski tenis turnuvası olan Wimbledon'da, 58 yıl aradan sonra ilk kez Türkiyeli bir hakeme, kule hakemliği görevi verildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası tarihinde, 58 yıl aradan sonra ilk kez bir Türkiyeli hakeme kule hakemliği görevi verildi. Yıllardır Wimbledon'da çizgi hakemi olarak görev yapan, turnuvanın en kıdemli Türkiyeli hakemi Soner Sivri, kule hakemi olarak iki maç yönetti.

1877 yılından beri düzenlenen Wimbledon'da bu yıl, ana tabloda 4 Türkiyeli hakem görev yapıyor. Türkiyeli hakemler, karşılaşmalarda uzun yıllardır sadece çizgi hakemi olarak görev alıyordu. Turnuvada kuralların çok katı olduğunu belirten Sivri, kule hakemi olarak daha çok İngiliz hakemlerin görev aldığını söyledi.

"EN BÜYÜK HAYALİMDİ"

Türkiye'de tenisin ilerlediğini ifade eden Sivri, Türkiye hakemlerinin uluslararası turnuvalarda daha fazla görev almaya başladığını, özellikle Wimbledon'daki bu gelişmenin gurur verici olduğunu söyledi.

Wimbledon'da kule hakemi olarak görev yapmanın en büyük hayali olduğunu aktaran Sivri, "Hakemlikte hiç olmadığım kadar heyecanlı ve mutluyum. En büyük hayalimdi. İngiltere dışındaki hakemlere kule hakemliğini çok kolay vermiyorlar. Kule hakemliğinde tüm maçı siz kontrol ediyorsunuz. Çizgi hakemlerinin en büyük motivasyonu bir gün kule hakemliği yapmaktır" dedi.

Turnuvada görevli diğer hakemler de Sivri'nin bu göreve layık görülmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Sivri'nin Türkiye'nin gururu olduğunu söylediler. Bir başka kıdemli hakem Ahmet Erkan Tarhan, Sivri'nin hakemlik yaptığı karşılaşmayı izlediğini ve büyük gurur duyduğunu ifade ederek, kendisinin de hedefinin bir gün merkez kortta çizgi hakemi olarak görev yapmak olduğunu söyledi.

İLK TÜRKİYELİ KULE HAKEMİ ENES TALAY'DI

Wimbledon tarihinde Türkiye'den görev alan ilk hakem Enes Talay'dı. 1958 yılında 56 hakem içinden seçilerek Wimbledon'a gönderilen Talay, Hindistanlı Kumar ve Avusturyalı Salke'nin maçında hakemlik yapmıştı. Turnuva boyunca tek bir hata yapmadığı için büyük takdir toplayan Talay, Türkiye tenisinde Wimbledon'da görev yapan ilk hakem olarak tarihe geçmişti. (DHA)