Messi milli takımı neden bıraktı?

Arjantin'in yıldız ismi Lionel Messi'nin milli takımı bırakmasının yankıları sürerken sponsorlar da harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin Arjantin Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamasının yankıları sürüyor. Messi'nin bu kararının ardından, Arjantin'e sponsor olan birçok firma anlaşmalardan çekilmek için federasyonla görüşmelere başladı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Messi'nin milli takımı bırakmasının ardında birden fazla neden yatıyor. Messi'yi erken emekliye ayıran sebepler:

messi arjantin1-Barcelona’yı arıyor: Barcelona’daki sistemde kendini destekleyen ve besleyen takım arkadaşlarına sahip. Ancak aynı sistem Arjantin’de mevcut değil. Barcelona’da atağa çıkarken en az 5 arkadaşı ona yardımcı olurken, Arjantin’de bu sayı en fazla 2.

2-Higuain faktörü: Higuain, son üç finalde de normal koşullarda rahatlıkla atabileceği golleri kaçırdı. Higuain, bunlardan birini en azından bir finalde atabilmiş olsaydı, muhtemelen Messi, bir Dünya Kupası ya da Copa America sahibi olacaktı.

3-Tek kişilik solo: Son Şili finalinde ortaya çıkan bir görüntü Messi’nin durumunu en iyi özetleyen sahne oldu. Tam 9 Şilili futbolcunun arasında tek başına kalan Messi, bu pozisyonda adeta solo bir konser vermeye çalıştı. Yanında kimse yoktu.

4-Ortak noktayı bulamadı: Belki de Messi ve Arjantin arasındaki en büyük kopukluk beklentilerden kaynaklanıyor. Arjantin halkı ondan Maradona olması beklerken, Messi ise Arjantin’den Barcelona’yı bekledi. Asla ortak bir noktada buluşamadılar.

5-Finaller onu yıktı: Messi için Copa America değil ama 2014 Dünya Kupası finali daha yıkıcıydı. Finale kadar gelip uzatmaların bitimine dakikalar kala kaybetmek ona yaşayan en büyük efsane olma yolundaki en ağır darbeyi vurdu.