İzlanda, İngiltere'yi eledi

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan İzlanda, 2 turda eşleştiği İngiltere'yi eledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 Avrupa Şampiyonası 2. tur maçında İngiltere'yi 2-1 yenen İzlanda, çeyrek finale yükseldi.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye A Milli Takımı'nın da bulunduğu gruptan süpriz şekilde 2. olarak, kupaya katılan İzlanda, şaşırtmaya devam ediyor.

Grubu Türkiye ve Hollanda'nın önünde tamamlayan İzlanda tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katıldı. Şampiyona'da G Grubu'nda yer alan İzlanda, tarihinde bir ilke daha imza etti ve 2. tura yükseldi.

İngiltere favori olduğu maça hızlı başladı ve 4. dakika Wayne Rooney'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Ama bu üstünlük çok sürmedi.

İzlanda 6. dakikada Ragnar Sigurdsson, attığı golle eşitliği yakaladı. 18. dakikada Kolbeinn Sigthorsson'un golüyle 2-1 öne geçen İzlanda, bu üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde ev sahibi Fransa ile eşleşen İzlanda'nın maçı 3 Temmuz Pazar günü, Saint-Denis'de oynanacak.

HODGSON İSTİFA ETTİ

Maçın ardından İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson, görevinden istifa etti. İtalyan teknik adam Fabio Capello'nun ardından 2012 yılında göreve gelen Hodgson, İngiltere ile çıktığı 56 maçın 33'ünden galip ayrıldı.

İNGİLİZLER ELENDİ, GALLER SEVİNDİ

İngiltere'nin elendiği maçı izleyen Galler oyuncuları ise, büyük sevinç yaşadı. Britanya üyesi olan Galler'in bazı yıldız oyuncuları ise İngiltere'de oynuyor. Aaron Ramsey, Londra ekibi Arsenal'de; Joe Allen ise Liverpool'da forma giyiyor. 

"APTALLIK"

Ntvsporun haberine göre, İngiliz basını alınan yenilginin ardından ağır eleştirilerde bulundu.

Yenilgi için "utanç verici" diyen gazeteler, haber ve yorumlarda oyuncular menajer Roy Hodgson'a ağır eleştiriler yöneltti.  The Daily Telegraph gazetesi "İngiltere'nin en büyük utancı" başlığını kullandığı haberde, gazetenin yorumcularından Paul Hayward sonucu "Büyük utanç" olarak nitelendirdi.

The Guardian'dan Daniel Taylor da aynı ifadelere yer verirken, İngiltere'nin performansı için "küçük düşürücü" olduğu yorumunu yaptı. Yenilginin İngiltere Milli Takım tarihinin en büyük hayal kırıklığından biri olduğu vurgulayan The Guardian, "Grup maçlarında takım olumlu sinyaller verdi; ancak Nice'deki maçta her şeyin kötü gittiğinin ortaya çıktı. İngiltere'nin taktik olarak kafasının karışıktı ve takım parçalanmış bir görüntü çizdi" denildi.

Daily Mail gazetesi faturanın kesildiği menajer Roy Hodgson'ın gidişini "İyi kurtuluş" olarak nitelendirdi. "İngiltere'nin yıldızları 323 bin nüfuslu İzlanda'ya elendi' denildi ve "Roy Hodgson dakikalar içinde bıraktığını açıkladı ve biz de bundan memnunuz" diye yazdı.

"Aptallık" başlığını atan Daily Express, "Hart'ın hataları kadar Hodgson için de utanç verici" yorumunu yaptı.

Kaleci Hurt'ın hatalarına gönderme yapılan yorumlarda bir çok oyuncu da eleştirilerden nasibini aldı. Oyuncuların çoğunun maçta hayal kırıklığı yarattığına vurgu yapıldı.

İngitere'nin efsane futbolcularından Gary Lineker de, "Tarihimizin en kötü yenilgisi. İngiltere, volkanları futbolcularından daha çok olan ülkeye yenildi. İzlanda iyi oynadı" mesajını paylaştı.

MAÇIN AYRINTILARI

Maçta İzlanda'nın 18 şutundan 5'i kaleyi bulurken, İngiltere'nin 8 şutundan 5'i kaleyi buldu.

İzlanda yüzde 86 pas isabeti yakalarken, İngiltere yüzde 71'de kaldı. İzlanda 525 pasın 451'inde, İngiltere ise 243 pasın 173'ünde başarılı oldu.

İNGİLTERE: Joe Hart, Kyle Walker, Danny Rose, Gary Cahill, Chris Smalling, Raheem Sterling (60. dk Jamie Vardy), Eric Dier (46. dk Jack Wilshere), Dele Alli, Harry Kane, Wayne Rooney (87. dk Marcus Rashford), Daniel Sturridge

İZLANDA: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Ari Freyr Skulason, Johann Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson, Kolbeinn Sigthorsson (77. dk Elmar Bjarnason), Jon Dadi Bödvarsson (88. dk Arnor Ingvi Traustason)

SARI KART: 38. dk Gylfi Sigurdsson, 65. dk Aron Gunnarsson (İzlanda), 47. dk Daniel Sturridge (İngiltere)

GOLLER: 4. dk pen. Wayne Rooney (İngiltere), 6. dk Ragnar Sigurdsson, 18. dk Kolbeinn Sigthorsson (İzlanda)

HAKEMLER: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)

STAT: Stade de Nice (Allianz Riviera)