Copa America'da şampiyon Şili

Copa America finalinde Arjantin'i yenen Şili şampiyon olurken, Messi milli takımı bıraktığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de düzenlenen Copa America final maçında Şili penaltı atışları sonunda Arjantin'in 4-2 mağlup etti. Maçın sonunda kullandığı penaltı atışını kaçıran Arjantin'in yıldızı Lionel Messi yaptığı açıklama ile milli takımı bıraktığını duyurdu.

Şili'de Marcelo Diaz, 16. ve 29. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından oyundan atıldı. Arjantin'de ise Marcos Rojo, Vidal'e yaptığı faulun ardından 43. dakikada kırmızı gördü.

Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten maçın sonunda seri penaltı vuruşlarına geçildi.

Şili'de kullanan Arturo Vidal ve Arjantin'de ise Messi takımlarının ilk penaltı vuruşlarını gole çeviremedi. Daha sonraki penaltı vuruşlarını Şili oyuncular gole çevirirken, Arjantin'de Lucas Biglia penaltıyı kaçırınca Şili kupanın sahibi oldu.

Maçın ardından, kupayı üst üste ikinci kez kazanan Şilili oyuncular büyük sevinç yaşarken, Arjantin'de ise üzüntü hakimdi. Lionel Messi, maçın ardından gözyaşlarını tutamadı.

messi

MESSİ, VEDA ETTİ

Maçın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Messi, milli takımı bıraktığını duyurdu.

Messi, "Çok zor. Zaman analiz etme zamanı değil. Soyunma odasından düşünürken, Arjantin Milli Takım kariyerimin bittiği düşündüm. Bu iş artık bana göre değil. Arjantin'i şampiyon yapabilmek için çok uğraştım. ancak bunu başaramadım" dedi.

Lionel Messi milli formayı ilk kez 17 Ağustos 2005'te oynanan Macaristan maçında giydi. 109 kez Arjantin forması giyen Messi, 55 gol ve 40 asiste imza attı. (SPORX/FANATİK)