Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbolu bıraktı

Fenerbahçe'de 5 sezon görev alan Brezilyalı yıldız Cristian Baroni'nin, sakatlıklarından ötürü futbola veda ettiği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe’ye 2009 yılında transfer olup 5 sene formasını giyen Cristian Baroni, futbola veda etti. Son olarak Brezilya'nın Corinthians takımında forma giyen 32 yaşındaki oyuncu, yaşadığı sakatlıklar yüzünden sadece 6 maçta oynayabilmişti. Baroni, Fenerbahçe’de attığı gollerden sonra yaptığı ağlama taklidiyle hafızalara kazınmıştı.

Brezilya Kariyeri

Fanatik'in haberine göre, 25 Haziran 1983 tarihinde Brezilya’nın Belo Horizonte bölgesinde dünyaya gelen Cristian Oliveira Baroni, Brezilya Série A takımlarından Corinthians’ta forma giyiyordu. Brezilya'nın en iyi defansif orta sahalarından birisi olarak tanınan Cristian Oliveira üstün top tekniği ve mücadeleci karakteriyle tanındı. Uzaktan sert şutlarla etkili olabilen başarılı orta saha oyuncusu aynı zamanda golcü kimliğine de sahipti. Birçok mevkide başarılı olabilen Cristian Oliveira Brezilya’da Corinthians takımının orta sahada yükünü sırtlayan isim olarak nitelendiriliyordu. Futbol kariyerine Brezilya’nın Atletico Paranense takımında başlayan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu bu kulüpte forma giydiği 57 maçta 6 gol kaydetti.

Haberin tamamı