Şampiyon Fenerbahçe

Süper Toto Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında Anadolu Efes'i mağlup eden Fenerbahçe şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında Anadolu Efes'i 91-70 yenerek, seride durumu 4-2'ye getirdi ve 2015-2016 sezonu şampiyonu oldu.

Ülker Sports Arena'da oynanan maçta Fenerbahçe, ilk periyodu 24-14, devreyi de 52-32 önde kapattı. Üçüncü periyodu da 78-43'lük üstünlükle tamamlayan Sarı-lacivertli takım, Anadolu Efes'i 91-70 mağlup etti. Seride durumu 4-2'ye getiren Fenerbahçe, 7. kez şampiyonluğa ulaştı.

Final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü ise Fenerbahçe'den Luigi Datome kazandı. Seride 4 maça çıkan Datome maç başına 17.75 sayı, 4.75 ribaund ve 2 asist ortalaması elde etti.

Fenerbahçe'nin koçu Zeljka Obradoviç bu şampiyonlukla birlikte klüp tarihine geçti. Obradoviç, Fenerbahçe Basketbol takımı ile 2 şampiyonluk kazanan ilk koç oldu. Süper Toto Türkiye Kupası'nı da Darüşşafaka Doğuş'u geçerek kazanan Sarı-Lacivertliler sezonu çifte kupa ile kapattı.

ÜLKER SPORTS ARENA'DA SERİ DEVAM ETTİ

Bu maçla birlikte Fenerbahçe evindeki yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı. Fenerbahçe kendi evinde, Spor Toto Basketbol Lig'inde oynadığı son 19 maçı ve THY Avrupa Ligi'nde oynadığı son 13 maçı da kazandı.

ANADOLU EFES'İN KUPA HASRETİ DEVAM ETTİ

Kazandığı 13 şampiyonluk ile Türkiye'in en fazla şampiyon olan Anadolu Efes'in şampiyonluk özlemi bu yıl da devam etti. En son 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olan Anadolu Efes, o tarihten beri 4 kez finale çıkmasına rağmen mutlu sona erişemedi. (Ntvspor/Fenerbahçe.org)

Ck2iNK4VAAAu-Xh