Copa America başlıyor

Birçok yıldızın ter dökeceği Copa America, yarın sabah oynanacak ABD-Kolombiya maçı ile başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de düzenlenen Copa America, 4 Haziran sabahı Türkiye saati ile (TSİ) 04.30 oynanacak olan ABD-Kolombiya maçı ile başlıyor. 4 grupta 16 takımın katıldığı turnuvanın finali ise 26 Haziran'da oynanacak.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ve Kuzey,Orta Amerika ve Karayipler Futbol Federasyonu (CONCACAF) tarafından birlikte düzenlenen Copa America yarın sabah başlıyor. Ev sahipliğini ABD'nin yaptığı turnuvada toplam 16 takım yarışacak. Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar, bir üst tura yükselecek.

Lionel Messi, Sergio Agüero, Edinson Cavani, Luis Suarez, Dani Alves gibi birçok yıldızın da yer aldığı turnuvada, Türkiye'den de 3 futbolcu yer alacak. Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera Uruguay'da, Kasımpaşa'da oynayan Del Valle Venezüela'da, 1461 Trabzon'un futbolcusu Belfort ise Haiti'de forma giyecek.

EN ÇOK KAZANAN URUGUAY

Bu yıl 45.'si düzenlenen ve son şampiyonun Şili olduğu turnuvayı en çok kazanan takım ise 15 kupa ile Uruguay. Arjantin'in 14 kupa ile ikinci olduğu Copa America'yı Brezilya 8 kez; Paraguay ve Peru 2'şer kez; Şili,Kolombiya, Bolivya 1'er kez kazandı.

100. yılını kutlayan turnuvada 32 maçın oynanacak ve toplam 10 şehir maçlara ev sahipliği yapacak. Maçlar Türkiye'de A Haber ve A Spor kanallarında yayınlanacak.

GRUPLAR

A Grubu: ABD, Kolombiya, Kosta Rika, Paraguay

B Grubu: Brezilya, Ekvador, Haiti, Peru

C Grubu: Meksika, Uruguay, Jamaika, Venezuela

D Grubu: Arjantin, Şili, Panama, Bolivya