SpaceX mekiği 4 astronotu başarıyla ISS'ye götürdü

15 Kasım Pazar günü yola çıkan Crew Dragon mekiği, Amerikalı ve Japonyalı 4 astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştırdı.

Crew Dragon'un taşıdığı astronotlar ISS'ye girerken
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SpaceX'in 4 astronot taşıyan Crew Dragon adlı mekiği hedefine ulaştı ve astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) götürdü.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) haberine göre, astronotlar Victor Glover, Mike Hopkins ve Shannon Walker ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) astronotu Soiçi Noguçi'yi taşıyan mekik, yörüngede 27 saat dolaştı ve ISS'ye demirledi. SpaceX mekiği, pazar günü Falcon 9 roketiyle Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı.

Crew Dragon adlı mekik 30 Mayıs'ta ilk kez ile yaptığı test uçuşunda NASA astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley'i ISS'ye götürmüştü.

ISS'DE 6 KİŞİ ÇALIŞIYOR

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Rocosmos), Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Kanada Uzay Ajansı (CSA) ve Japon Uzay Araştırma Ajansı'nın (JAXA) ortak projesi olan ISS'de astronot ve kozmonotlar dönüşümlü çalışıyor. Görevliler 3'erli ekipler halinde görev yapıyor. (AA)