Soylu'nun Peker açıklamasına tepki: Peki ne gibi soruşturmalar vardı?

TİP Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklaması üzerine, "Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın? O sırada Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sedat Peker konusundaki eleştirilerine verdiği yanıt nedeniyle sosyal medya üzerinden yoğun tepki topladı. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, Peker'e koruma polisi verilmesini neye dayanarak onayladığını sordu. Avukat Cenk Yiğiter de geçmişte Sedat Peker için selam gönderen askerlere dair videoyu paylaşarak "Peki bu soruşturuldu mu?" diye sordu.

TİP'li Atay, sosyal meda hesabından, Peker'in iddialarını hatırlatarak, "Jandarma Genel Komutanlığı bile açıklama yapmak zorunda kaldı ama bağlı oldukları şu anki İçişleri Bakanı tek kelime etme gereği dahi duymadı" dedi. Soylu'nun bu sırada iddialarla ilgili 'iftira' dediğini belirterek paylaşımlarını sürdüren Atay, şunları yazdı:

'ERDOĞAN İLE NASIL FOTOĞRAF ÇEKİLEBİLDİĞİNİ AÇIKLARSINIZ SANIRIM'

"Biz de şunu soralım. İftira olduğu sonucuna ulaştığınız soruşturma dosyaları nerede? Bunlarla ilgili ne çalışma yapmıştınız şimdiye kadar? Bir organize suç örgütü yöneticisine koruma polisinin verilmesi size bağlı hangi birimin talebidir? Bakan olarak neye dayanarak bu talebi onayladın? Koruma polislerinin görevi ne zaman bitti? O sırada Sedat Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı? Bu herif 1.5 yıl öncesine kadar miting düzenleyip insanların kanıyla duş alacağını söylüyordu, Suriye’de cihatçılara malzeme desteği sağlıyordu, medyadan ödül alıyordu. Siz ne yapıyordunuz peki o zaman? Kırmızı bültenle aranacak kadar tehlikeli birinin, o şahsın arkasına sığınmakla suçladığınız muhalefeti tehdit ederken ne gibi bir girişimde bulunduğunuzu ya da bu şahsın Erdoğan ile nasıl fotoğraf çekilebildiğini açıklarsınız sanırım. MV Şirin Ünal’ın evinde, vekilin kendi silahıyla vurulan ve aynı #YeldanaKaharman gibi intihar etti denilerek kapatılan #NadiraKadirova dosyası ile ilgili şimdiye kadar ki bütün çağrılara rağmen ne yaptınız. Hiçbirine cevap vermiyorsun ama eski de olsa şunu sorayım bir de. Sedat Peker hakkında açılmış soruşturmayı kendisine haber veren İstanbul Emniyeti’nde görevli-SP’nin tabiriyle- “vatansever” polis memurunun kim olduğunu tespit ettiniz mi? Ettiyseniz sonuç ne oldu?"

ASKERLERİN SEDAT PEKER VİDEOSU

TİP'li Atay, avukat Cenk Yiğiter'in paylaşımını da alıntıladı. Yiğiter paylaşımında, yaklaşık iki yıl önce askerlerin Sedat Peker'e selam gönderdiği videoyu hatırlatarak sorular yöneltti. Yiğiter, "Peki, TSK askerlerine, ellerinde devletin silahı ile, iktidar ortağı siyasi partinin işareti ile, kırmızı bültenle aranması talep edilecek olan bu organize suç örgütü yöneticisine, selam göndertilmesi hakkında diyeceğiniz var mı? Bu soruşturuldu mu? Peki hakkında kesinleşmiş hüküm olup cezası infaz edilirken afla salınıp sonra ana muhalefet başkanını uluorta defalarca tehdit edip çakarlı arabalarla, konvoyla ifade vermeye giden mesela ne oluyor? Şirinler köyü muhtarı mı? Kırmızı bültenle aranırken seçimden bir gün önce TRT'ye çıkarılan ne oluyor?" diye sordu.

Yiğiter'in bu paylaşımını da alıntılayan Atay, "Ya da Süheyb Öğüt’ün Tolga Ağar adına arayıp, aracı olduğu iddiası?" diye ekledi. 

TİP Milletvekili Ahmet Şık da Sedat Peker'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İHH Başkanı ile fotoğrafını twitter adresinden paylaşarak, "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı ve hakkında kırmızı bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisi ile Suriye iç savaşının oyun kurucularından İHH'nin başındaki zat. Peker'in son videosunda gösterdiği notlarının yer aldığı kağıtta "Suriye'ye giden silahlar" yazıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)