Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan açıklama

Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta, Sedat Peker'in iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, THY ya da ülkenin büyük holdingleriyle hiçbir ticari bağı ve ilişkisinin bulunmadığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker’in iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'dan yazılı açıklama yapıldı.

Sedat Peker bugün yayınladığı son videoda, Engin Sigorta’nın Türk Hava Yolları’ndan (THY) ihale aldığını ileri sürdü. Engin Sigorta’dan yapılan açıklamada, “Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir. Sigortacılık tekniği gereği, yaptığımız bütün işlemler, ana şirketlerin dijital altyapıları üzerinden gerçekleşmekte olup, tüm acentelerde olduğu gibi bizim işlemlerimiz de bu sistemlerde kayıt altındadır. İddia sahipleri, gerekli başvuruları yaparak iddiasını ispat imkanına sahiptir ve bununla mükelleftir” ifadeleri kullanıldı.  

Açıklamada daha önce de şirket hakkında benzer iddiaların olduğu belirtilirken şöyle denildi:

'PROVOKATİF GÜNDEM ÇALIŞMASI'

"Kurucumuz Sayın Süleyman Soylu'nun siyasi kimliği dolayısıyla, kaynağı ve maksadı belli ancak temelsiz iddialarla siyaset gündemine çekilmeye çalışıldığımız daha önce de vaki olmuştur. Sayın Soylu'nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu 2014 yılında, FETÖ kaynaklarının servis ettiği, bir muhalefet milletvekilinin de meclise soru önergesiyle getirdiği ‘THY uçaklarının sigorta işlemlerini yaptığı’ gibi mesnetsiz, mesnetsiz olduğu kadar sektör işleyişine de aykırı bir iddiaya ne yazık ki konu edilmiş, bu asılsız iddialarla ilgili gerekli açıklamayı, kamuoyu ile paylaşmıştık. Son günlerde yine aynı kaynaktan beslendiği ve aynı hedefe yöneldiği anlaşılan provakatif bir gündem çalışmasının öznesi haline getirilmeye çalışmakta olduğumuzu üzülerek izliyoruz.” (HABER MERKEZİ)