Soylu'dan yeşil pasaport açıklaması: İptal edilmesi söz konusu değil

Yeşil pasaportların geri alınmasının ve iptal edilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Süleyman Soylu, sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek muhalefeti suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, yeşil pasaportların hususi pasaporta dönme ihtimaliyle ilgili sözleri üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Yeşil pasaportların iptalinin söz konusu olmadığını ifade eden Soylu'nun paylaşımı şöyle:

"Sosyal medyanın yalan makinaları yine devrede Yeşil pasaport, vatandaşımızın uluslararası dolaşımı için tanınan bir haktır. Kimlerin bu pasaportu alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi söz konusu değildir. Belirlenen şartlar, sınırlamalar ve sayıların aşılması halinde yaşanabilecek durumu anlattım. Ancak Bay bay Kemal'in yalancı medyası, her zaman olduğu gibi..."

Ne olmuştu?

Bakırköy İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndaki seçim toplantısında konuşan Süleyman Soylu, şunları söylemişti:

"Yeşil pasaport Türkiye'nin dış dünyayla münasebetlerinde, özellikle ihracat alanında, diplomatik ziyaretlerde, kurumların ziyaretlerinde elimizi çok güçlendiren bir süreçtir. Ve bu yeşil pasaportun da belli bir miktarı var. Yani dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz. Yani aştık da diyebiliriz aslında. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak tenkit edilmektedir, bunu aşıyorsunuz diye. Allah muhafaza şöyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz, bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir." (HABER MERKEZİ)