Soylu'dan 'çizme' yanıtı: Şov yapmıyoruz, işimizi yapıyoruz

Tatil dönüşü trafik denetlemesine katılan Bakan Soylu, 'çizme giyme' tartışmasına gönderme yaptı: Şov yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatili dönüşü trafik denetimlerine katılmak için Bolu'nun Gerede ilçesindeki Karadeniz Bağlantı Yolu'na giderek helikopterle inceleme yaptı.

Daha sonra kontrol noktasına geçen Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatili süresince 210 bin personelin, vatandaşların güven ve huzur içinde seyahat edebilmeleri için yollarda olduğunu söyledi.

Son 10 yıldaki bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarına değinen Bakan Soylu, "Özellikle hayatını kaybedenlerin sayısı ortalama 15 iken şu anda günde ortalama 7. 2018 yılında 9-10 günlük bir bayram tatilinde trafik kazalarında ölen vatandaşlarımızın toplamı 148'di, şu anda, şu saate kadar aldığımız rakam 64. Bugün süreç bitecek, inşallah kazayla karşıya kalmayız. Neredeyse yarıdan daha aşağıya, 3'te 1'lik bölüme yakın ölümlü can kaybıyla karşı karşıya kaldığımız trafik kazaları oldu" diye konuştu.

Son günlerde sellerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden yürüyen 'çizme' tartışmasına da isim vermeden değinen Bakan Soylu, yıllardır bayram tatillerinde yollarda gerekli konularda çalıştıklarını söyleyip ekledi: "Belki birilerinin kulaklarına pelesenk olur, şov yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Ve işimizin sonucunda da Allah'ın izniyle sonucu alıyoruz. Bu işler konuşmakla olmaz, bu işler çalışmakla, gayretle ve bayram seyran dinlemeden çalışmakla olur" dedi. (HABER MERKEZİ)