Soylu, Trabzon'da mikrofon verilen çocuğun hakaretini Eren Bülbül'e bağladı

Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'da mikrofon verdiği çocuğun Kılıçdaroğlu'na hakareti ile ilgili "Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşlarına 'hain' demiş, 'Çocuktan al haberi' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'da katıldığı açılış töreninde mikrofonu verdiği 10 yaşlarındaki çocuğun Kılıçdaroğlu için "hain" ifadesini kullanıp Erdoğan için için oy istemesiyle ilgili bir paylaşım yaptı. 

Süleyman Soylu'nun paylaşımı şöyle:

"Bir çocuk ağlar, Cumhurbaşkanı merak eder. Çocuk, derdini anlatır ve ardından Cumhurbaşkanımızın elinden mikrofonu kapmak ister. Herkes çocuğun atikliğine tebessüm ederken lider, çocuğu kırmaz... Çocuk, Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşlarına "hain" demiş. “Çocuktan al haberi"


Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da yapılan toplu açılış töreninde bir çocuğa mikrofon uzatmış, çocuk "Arkadaşlar bu Bay Kemal, Cumhurbaşkanı amcamın karşısında kim? O adam hain, hain. Burada adam, en iyi adam. Ona oyunuzu verin. En büyük" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan ve beraberindekiler çocuğun konuşmasını gülümseyerek izlemişti. Büyük tepki çeken olayın ardından muhalefetten de iktidardan da açıklamalar yapılmış, çok sayıda kişi de olaya tepki göstermişti. 

Konuyla ilgili paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, "Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)