Soylu: İçki satışı yasağı bilimsel bakışla uyumlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde marketlerdeki içki satışı yasağının Avrupa'da da uygulandığını ileri sürdü. Soylu "Sosyal mesafe deyip duruyoruz. İçki sosyal mesafeyi azaltan bir etkiye sahip. Tabii ki kısıtlama getirmekte haklıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soyla, pandemi kısıtlamaları çerçevesinde marketlere getirilen içki satışı yasağını savundu. Soylu "Bilimsel bakışla da uyumlu bizim kararımız. İstedikleri kadar itiraz etsinler, dünyadan haberleri yok" dedi. 

Haber Türk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Soylu, "Marketler açıkken içindeki içki bölümlerinin kapalı olmasına ne gerek var? Bu yeni bir tartışma ve lüzumsuz kutuplaşma başlatmaz mı? Neden böyle bir karar aldınız?" sorusunu "Devlet olarak aldığımız karar dünyayla uyumlu. Her şeyden tartışma çıkarıp ortalığı bulandırmak isteyenler Avrupa’daki örneklere baksınlar. Avrupa’da yapılandan farklı bir uygulama yok. Sosyal mesafe deyip duruyoruz. İçki sosyal mesafeyi azaltan bir etkiye sahip. Tabii ki kısıtlama getirmekte haklıyız" diye yanıtladı.

Soylu, "Ama içkiyi restoranda barda içmekten bahsedilmiyor Sayın Soylu. Restoran ve bar için haklısınız ama onlar zaten kapalı. İnsanlar evlerine içki alacaklar. Akşam yemeğinde sofrada içecekler. Evde sosyal mesafe mi olur?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: 

"Koronavirüs önlemleri kapsamında Batı’da bütün ülkeler içki satışına kısıtlamalar getiriyorlar. Kaldı ki Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarısı ve tavsiyesi var salgınla mücadeleye içkinin olumsuz etkisi üzerine. Bilimsel bakışla da uyumlu bizim kararımız. İstedikleri kadar itiraz etsinler, dünyadan haberleri yok." 

 Nagehan Alçı yazısında Avrupa ülkelerindeki içki satışı kısıtlamalarının akşam 20.00 veya 22.00'den sonra başladığını belirterek "Ancak markette içki satışını yasaklayan tek bir Avrupa ülkesi yok" ifadesini kullandı. 

 YAZININ TAMAMI