Soylu: Cemevlerine saldırılar eski Türkiye'nin ayak izleri

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'daki cemevi saldırılarını 'operasyon' olarak nitelendirerek, "Eski Türkiye'nin ayak izleri. Biz buradaki çapağı bulacağız, kimse merak etmesin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da AFAD Başkanlığında, "AFAD Acil Durum Kurulu 2022 Yılı 1. Toplantısı"na katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Ankara'daki cemevi saldırılarına ilişkin olarak, "6 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Bu tip olayların faili hep kendini deliliğe verenler çıkıyor. 10 yıldır Ankara'dayım. Bu 3 adrese kendim 1 saatte gidemem. Nasıl başka şehirden gelip de bunu yapıyor? Bu operasyon eski Türkiye'nin ayak izleridir. Yargı bir karar verdi ama soruşturma devam ediyor. Biz buradaki çapağı bulacağız, kimse merak etmesin" dedi.

'DEVLET İŞİNİN BAŞINDA'

Soylu, KPSS'deki çalıntı soru iddialarına ilişkin ise "Bu konuyla ilgili adli soruşturma başladı. Çalışmalar sürüyor. Hem Devlet Denetleme Kurulu hem ardından Yükseköğretim Kurulu hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve talimatı ile birlikte de bizim Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Devlet işinin başında" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)