Soylu: Cemevlerinden 8 bin 600 talep aldık ve 5 bin 600'ünü karşıladık

Bakan Soylu, "Türkiye’de yaklaşık 1583 cemevi var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız gittiler. Yaklaşık 8 bin 600 talep aldık ve şu ana kadar 5 bin 600 talebi karşıladık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13'üncü Büyükelçiler Konferansı'nın 2'nci gününde büyükelçilere hitap etti.

Bakan Soylu, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız ile akşam Muharrem ayı münasebetiyle cemevine lokmaya gittik. O tabloyu görmenizi isterdim. Kerbela hepimizin ortak acısıdır. Türkiye’de yaklaşık 1583 cemevi var. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız gittiler. Yaklaşık 8 bin 600 talep aldık ve şu ana kadar 5 bin 600 talebi karşıladık. Bu taleplerin içinde cemevi yapmaktan, yollarını yapmaya kadar hepsini karşılamaya çalıştık. Devlet olarak görevimizi yapmanın huzuru içerisindeyiz” dedi.  

Soylu, konuşmasında şunları söyledi:

“Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir ve edecektir. Terör örgütünü birbiriyle iletişim kuramaz hale getirdik. Girilmeyen her yere girmeye çalışıyor, her yerde üst bölgesi yapmaya çalışıyor, her yerde terör örgütüne nefes aldırmamaya çalışıyoruz. Geçen hafta vatandaşlarımızla birlikte Cudi’deydik. Terör örgütünün 1500-2 bin teröristinin istediğini yapabildiği, oradan her yeri baskı altına aldığı Cudi’de hakikaten bir şenlik içerisindeydik. Bu işler kolay değil. Terörle mücadele ve teröristle mücadelede bu konuyu hemen bir noktaya taşıyabilmenin de kolay olmadığını söylemek isterim.” (HABER MERKEZİ)