Soylu: Bunu yapacağız; Bağdat, Suriye dünyanın en huzurlu coğrafyası olacak

İçişleri Bakanı Soylu: Bizim bir yeminimiz var. Bunu yapacağız. Valla Bağdat, Suriye ve etrafımızdaki coğrafya dünyanın en huzurlu coğrafyası olacak... Ne Avrupa'dan ne Amerika'dan aman dileyeceğiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ı ziyaret etti. Önce Valiliği ziyaret eden Soylu, basına kapalı toplantıda Vali Münir Karaloğlu ile görüştü. Ardından Merkez Kayapınar ilçesinde 3. Sanayi Sitesi'ndeki patlamanın meydana geldiği iş yerine geçen Bakan Soylu, burada incelemelerde bulunduktan sonra yetkililerden bilgi aldı, esnaf ile görüştü.

O KADAR BÜYÜK ÖZGÜVEN İÇİNDE SÖYLÜYORUM Kİ...'

Daha sonra Kayapınar Belediyesi'nin düzenlediği "Hanımeller Çarşısı açılışı ve 100 bin adet kitap dağıtım töreni"ne katılan Soylu, burada yaptığı konuşmada "24 saat boyunca Doğu ve Güneydoğu'nun her tarafında huzur var" dedi ve şöyle devam etti: "Kim ne oyun kurarsa kursun o kadar büyük bir özgüven içerisinde söylüyorum ki, o kadar ağzım dolu dolu ve inanarak söylüyorum ki, göreceksiniz Diyarbakır'ın çocukları bu ülkenin en başarılı doktorları, en başarılı mühendisleri olacaklar.

Bizim bir yeminimiz ve sözümüz var. Bunu yapacağız. Valla Bağdat, Suriye ve etrafımızdaki coğrafya dünyanın en huzurlu coğrafyası olacak. Bunu bizler başaracağız ve gerçekleştireceğiz. Onun için yapacağımız çok iş var. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikten kuvvet doğar. Bu coğrafyanın üzerine kargaşa ve kavga elbisesini biçmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Ne Avrupa'dan ne Amerika'dan aman dileyeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Sonra da kuzu kuzu buraya gelecekler. Bunu hep beraber sağlayacağız. Dünya da biz de sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. Boynumuz bükük değil ve boynumuz dik. Allah'a şükürler olsun ki biz öyle bir milletiz ki, öyle bir inancın mensuplarıyız ki komşusu açken kendisinin tok yatmasını endişe olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Öyle bir kültürün ve medeniyetin mensuplarıyız ki bir günüyle ertesi gününü eşit tutmayı ziyanda sayan bir milletin mensuplarıyız. Çok çalışacağız ve çok gayret göstereceğiz."

'KİM ÇATLARSA ÇATLASIN'

Rusya'nın Ukrayna işgaline de değinen Soylu, şöyle devam etti: "Bundan 2 ay önce Romanya'nın İçişleri Bakanıyla konuşurken bana dedi ki 'Sizin işiniz zor, bir taraftan Suriye'den Irak'tan, Afganistan'dan göçler geliyor. Bir taraftan DEAŞ, PKK, FETÖ bütün terör örgütleriyle mücadele ediyorsunuz. Biz rahatız yani. Ne göç var, ne başka bir sıkıntı var.' Şimdi görüyor musunuz milyonlarca insan Romanya'ya gitmiş durumda. Ne yapacakları belli değil, endişe içerisindeler. Kıymetli Diyarbakırlılar bizi başka şeylerle uğraştırırlarsa geleceğimize bakamayız. Bizi kaosa sokmazlarsa sıkıntıya sokmazlarsa başka bir şeylerle uğraşırız. Bir taraftan Hanımelleri Çarşısı'nı açarız, diğer taraftan 1,5 milyarın üzerinde yatırımla 1500 kişinin çalışacağı iş yerleri açarız, yeni sanayi sitelerini açarız, gençlik merkezlerini açarız, kadın kültür merkezlerini açarız, bilgi evlerini açarız, spor salonlarını açarız. Buranın gençleri yarına umutla bakarlar. En iyi sporcu, mühendis, doktor, sanatçı buradan çıkar. Annelerine babalarına hayırlı evlatlar buradan çıkar. Herkes de parmağını ısırır. Kim çatlarsa çatlasın, kim patlarsa patlasın, kim kıskanırsa kıskansın. Biz bunu yapmak zorundayız." (AA)